saçma olabilir ama çıldıracağım !

Bunlar evliliğin gerçek yüzleri canım.Ne hayalarle evleniyor insan halbuki.Ama dediğin gibi evle ilgili ve çocukla ilgili sorunlarla hep tek başına ugraşmak zorunda kalıyoruz.Bunun adınada evlilik deniyor.insan kendini yapayalnız ve çaresiz hissediyor bazen.onlar anca kendi rahatlarına kendi keyiflerine bakıyolar.kendine dert etme çünkü çogumuz senin yaşadıkları yaşıyoruz.herşey dört dörtlük olsun diye ugraşma.oldugu kadar.durumun iyiyse haftada bir temizlik için eve kadın çağır.ve kendine bak önce.k.i.bak.herşey gönlünce olsun...

Yetiştirilme tarzıyla diyen bütün arkadaşlara katılıyorum..

kesinnikle yetiştirilmeyle alakalı..

Annesinden ne görmüşlerse böyle devam ediyor..

Öyle olsun öyle devam etsin istiyolar..

ee ağaç yaşken eğilir bunlar artık odun oldu çaresi yok.,

Bu saatten sonra mükemmel şeyler bekleme çocuğu bahane edip en azından şunu kaldırırmısın bak çocuk kucağımda çocuğu uyutuyorum şunu verirmisin felan diyerek bişiler yaptır yapa yapa en azından ufak tefek yapar bişiler..

Ben öyle yapıyorum mutfağa gidicek odadan mesela tabak bardak bişi var şunuda götürürmüsün gitmişken diyorum
ayaktasın kalkmim ben şunu verirmisin diyorum yoksa yapmaz ki
okadarını yapıyoo işde bunada şükürr:57:

Zor bi durum gerçekten...bizde de çok olurdu ama şuan o konuda idare eder
Canım eşine yardım eden hem cinslerini görmesini sağlayabilirsin
Bunu sözle değil de , mesela oturmalara falan gidebilirsiniz
Sonrada hayatım benim de sana ihtiyacım var tek başıma başa çıkamıyorum işin içinden
Empati kurarak seni anlamasını sağla yani
Allah kolaylık versin

değişmez diye boşverme canım..bak ilerde çalışacağım diyorsun ufaktan el atsın olaya kendi çamaşır düzenini kavrat önce aynı çocuğuna yaptığın gibi öğret bence..bizde ilk evlendiğimizde eşim hergün ne giyiyosa akşam çıkarıp komidin üerine yığardı bir iki kaldırdım yok devam ozaman dedim yetişemiyorum kaldır dedim günlük kaldıramam sen dokunma pazar günü toplarım dedi tamam dedim düşün yani yatak pdasının bi köşesinde birikirdi tüm giydikleri hiç dokunmadım sonra baktı olmuyo günlük kaldırmaya başladı...
sonra ütüsünü yapmaya başladı şimdi yer-içer mutfağa bırakır ama yeri geldiğinde toplar düzenler bende çok sorun etmiyorum ama ütüsünü ve kendi eşyalarının düzenini kendi yapıyor.
aynen bizimde oğlumuz var ben bişey istediğimde ayrıntılı tarif ederim erkeklere öyle yapmak gerekiyor hele mutfaktan bişey istediysem ocağın solunda 2 çekmece de diye tarif veriyorum düşün yani:)))
arkadaşlarında dediği gibi kendini yıpratma

estağfuullah canım insan bazen fikir almak isteyebiliyor..ben evlenmeden önce babam acayip dağınıktı erkek kardeşim şu an çok düzenli ama o sıralar çok değildi ve çok yorulurdum babam hep dağıtır biz toplardık 26 yaşımda evlendim..eşim maaşallah bende bile dahe tertipli allah m acıdı herhalde bana..erekek kardeşim annem vefaat edince kendi işlerini yapmayı öğrendi..eşinizede bir yöntem uygulamak gerek görevler verin isterseniz tabii ona ihtiyacınızın olduğunu söyleyerek ve alttan alarak..
bir komşum kadınların bu nu yapabileceyini alıştırmanın önemli olduğunu söylemişti..

çok teşekkür ederim hepinize. içim rahatladı en azından. biz kadınlar paylaşmayı öğrenmişiz.paylaşımla mutlu olmayı. ve erkekleri de çocuklarımız gibi yetiştirmek zorundayız. (her erkek için geçerli olmasa da) işte bazı günler böyle sabrım taşıveriyor. ne yapayım alışıcam bir şekilde :(

Back
X