Saçma sapan bir şeyi mi kafama takıyorum?

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
9.121
48.547
548
İyi geceler herkese, böyle bir konu açacağım aklıma bile gelmezdi ama işte insan hayatta neler yapıyor
Şuanda hamileyim eşimle memleketten uzakta yaşıyoruz. Sağ olsunlar eşimin annesi ya da teyzesi sık sık görüntülü arıyor ve kamerada beni gördüklerinde direk "aa kilo almışsın, yüzün mü şişti" tarzı şeyler söylüyorlar hatta dün kv aynen şu cümleyi kurdu "kızııım yüzüne ne olmuş öyle şişmiş mi noolmuş garip olmuş"
İlkte kafaya takmadım ama her seferinde olunca sanırım biraz da hormonlardan bozulmaya başladım. Buarada 28 haftalık hamileyim ve şuana kadar 4.5 kilo aldım. Sonuçta hamileyim kilo almam normal değil mi? Ya da zaten hamile olduğum için elbette kilolu görüneceğim bu söylenenleri takmam saçma mı?

Tadını çıkarın bebişinizin
Hiç de takmayın kim ne derse desin. Tabii ki kilo alacaksınız. Sorunuza cevap ise evet takmanız saçma
Çok değerli zamanlar bunlar. Kıymetini bilip başkaları yüzünden ne kendinizi ne de bebişinizi üzmeyin

Merhaba. Kayınvalidesi ve eşinizin teyzesi bence de bir hayli antipatik. Ama insanlar ne yazık ki değişmiyor. En güzeli kendinizi değiştirmek. Sizi rahatsız ediyorsa görüntülü konuşmak yerine sesli görüşmeyi tercih edin. Telefonunuzda sorun olduğunu söyleyin. Böyle basit şeylere takılmayın ve hamileliğinizin tadını çıkarın.

Mutlu olll sadece

Daha alacam bebeğimi büyütüom diyin.Kafaniza da takmayin hamileliginizin tadını çıkarın nasilsa normale dönecek

Takmayin boyle seyleri bebeginizi düşünün. Belki kontrol amacli soyluyorlardir. Tabiki kilo alacaksiniz bunu onlarda biliyor. Evet biraz tombis oluverdim diyin. Herseyde kötü birsey aramaya gerek yok. Bozmayin moralinizi.

Aslında beni değil eşimi arıyorlar "oydarı da görelim nasıl" dediklerinde bir ya da iki dk bile sürmeyen görüşmede illaki söylüyorlar bunu. Ama evet takmak saçmaydı sanırım sonuçta söylüyorlar yani ne yapabilirim ki

Bence yuzunuzde odem olduysa endiselenip sormus olabilirler. Mesela ben toplamda 5 kg civari almistim ama suratim adeta ten renginde shrek’ti, bilmem anlatabildim mi

Takmayin boyle seyleri bebeginizi düşünün. Belki kontrol amacli soyluyorlardir. Tabiki kilo alacaksiniz bunu onlarda biliyor. Evet biraz tombis oluverdim diyin. Herseyde kötü birsey aramaya gerek yok. Bozmayin moralinizi.
Nasıl bir kontrol anlamadım. Bilmiyorum belki de önceki yaşanan şeyler insanda ön yargı oluşturuyor. Mesela büyük eltim çok zayıf biri kilo alamıyor ve gerçekten kilo almaya çalışıyor. Kv onu da her gördüğünde "aa sen zayıfladın mı" der. Kadın kilo alamıyor ki versin

susmaz onlar susmaz..
kırmaktan hiiiiiiiiç çekinme, ben sustum tepeme bindiler..müsaade etme.
size ilginç gelecek ama hamileyim ben ve hamilelikte ödem diye birsey var bilmiyorsaniz ögrenin, hatta hamile psikolojisi diye birşey var hani sizde yaşadınız ya ondan..diyebilirsin.

hatta en güzeli ne biliyor musun aradıklarında açma, birak eşine söylesinler açmadığını sende onların kilo muhabbetini dinlemek istemiyorum kalplerini kıracağım bu psikoloji ile yoksa deyip konuyu ona havale et..
tabi inşallah eşin anne meraklisi eşe duyarsiz odun değilse..

ben 7 aylik iken 76 kg olmuştum da gorumceme artik dayanamayip "yahu ben 7 aylik gebelikte 76 kg yum sen normalde 76 sin" dedim de içimin yaglari eridi. ancak o zamam sustu.

Bence yuzunuzde odem olduysa endiselenip sormus olabilirler. Mesela ben toplamda 5 kg civari almistim ama suratim adeta ten renginde shrek’ti, bilmem anlatabildim mi
Gerçekten yüzüm de aldığım kiloyla orantılı gidiyor. Ama işte bilmiyorum fazla taktım sanırım

sizin kayinvalideniz ve cevresi zayif noktalari yakalayan insanlar. Bende kendime pek bakmam yemek yemeyi unuturum kayinvalidem zayifladin mi der o bu soruyu sorunca yemeklerimi aksatip aksatmadigimi anlamaya calistigini biliyorum artik. Annemlere gittigimde kilo aldigimi düşünür yine bi yoklar ordan belkide sizinkilerde de bu tarz durumlar vardir diye dedim. Neşeniz uerinizde olsun. Hamilelik cok guzel birsey olmali. Kimsenin tadinizi kacirmaniza izin vermeyin. Tadini cikarin bugünlerin

Söyleme niyetlerini bilemem çünkü yüzünüz şişmiş garip olmuş falan demişler,kilo almışsın vs değil. Belki gerçekten farketmediğiniz bir şişlik var yüzünüzde?
Hamilelikte kilo alınır evet ama dikkatli gitmekte fayda var. Ben 3 lü taramaya gittiğimde doktor 10 kilo aldığımı duyunca 'x hanım bundan sonra hiç kilo almasaniz bile bu çocuk gayet sağlıklı doğar, farkındasınız sanırım?' demişti. Çok kilo alınca hepsi bebeğe gitmiyor zaten.18 kilo aldım, oğlum 2800 Gr doğdu, 6 kilo alan arkadaşımın oğlu ise 4200 civarı.

İyi de ben çok kilo almadım ki komik olan o yüzüm falan da öyle extra şiş değil

Beni aramıyorlar zaten eşimi arıyorlar nezakaten oydarı da görelim diyorlar. Yüz yüze olsak illa ki bir şey söylerim ama şimdi söylesem telefonu kapatınca eşimle kalıcam gerginliğe gerek var mı

Bence bunlari takma bosver
Bdvde baska konu acildi az once
Kadin 3aylik bebegim var hic biseye vaktim yok diye yakiniyo
Ki bende 4aylik bi bebekle ayni sekildeyim oyuzden
Hamileliginiz cooook guzel rahat yasayin birakin ne derse desinler isterseniz 20 kilo alin millete bakmayin
Ben iln hamileligimde 7kilo verdim ikincisi de 7kilo aldim
Etrafimdaki yorumlarida gercekden tinlamadim yani
Bol bol keyif yap valla bebisin olunca vaktin olmucak

hamileyim ya anne normal değil mi, siz de geçtiniz bu yollardan deyin. daha da ısrar ederlerse bozun. siz bozulacağınıza onlar bozulsun.

kamera normal insanı bile farklı gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…