Valla benim hayatımda ciddi anlamda 4 ilişkim oldu....
biri lise aşkım beraber sınava girdik ben istanbulun o anaranın en iyi üniversitesini en iyi bölümlerini kazandık.. ilişkimiz uzaklık nedeniyle bitti...
2.si okuduğum üniversitede yard.doçtu o da trnin en iyi üniversitesinden mezun masterını da aynı ünivde yapıp doktorasını dünyanın en iyi üniversitesinde yapmıştı...
3.sü subaydı aynı zamanda trnin en iyi üniv.sinden mezundu makine mühendisiydi ve yükseklisans yapıyordu...
4.sü yine istanbulun en iyi üniversitesinin ortalama bir bölümünden mezundu....
Ünversite sıralaması yaparsam 2-3-1-4
Kültür ve aile uyumluluğu açısından bakarsak 1-2-3-4
Kafa yapılarının uyumluluğu dersek 4-1-2-3
Hepsine de farklı zamanlarda aşık oldum.. Hiçbirinden aldığım elektrik aynı olmadı.. BİRİNİN EĞİTİMİ BİRİNİN ESPRİLİ OLUŞU BİRİNİN YAKIŞIKLILIĞI BİRİNİN İÇTENLİĞİ ETKİLEDİ....
4. ile evlendim...
Eson onunla beraber olduğum için değil... 3. ile çıkarken 4. ile tanıştım, eğitim olarak 3.den düşük kültür ve aile yapısı larak da daha az uyumlu olmasına rağmen onu daha çok sevdim... Başka bişeyi etkiledi beni dürüstlüğü ve içtenliği....
Şu an eşimle çok mutluyum....
Okuluna takılsaydım asla onu tercih etmemem gerekirdi, ama şimdi bakıyorum da benim harvardlı yard doç dan daha zeki yönleri var.... Pratik zeka, sosyal zeka duygusal zeka bunlar çok önemli....
Bizler açtığımız okua öğrenci değil hayatımıza eş seçiyorsak üniversite sınavında aldığı puandan daha önemli kriterlerimiz olmalı....
BİR SAĞLIKÇI OLARAK DOKTORLARI HİÇ SEVMEM DAHA NORMALİ İLE KARŞILAŞMADIMkötükedihüso
Doktor olan zaten fen lisesi mezunuymus ve bulunduğu ilde de üni sınavında il birincisi olmus...
Diğer cocuk ilk girişinde sınava inş müh kazanmıs yine aynı üni de..ıkinci girisinde bu bölümü kazanmıs...
Kardeşim zekasına bakıyor...Çünkü zaten adamlara da anlattırmıs en ayrıntısıyla yoksa sadece okuduğu üni lere göre karar verirdi..
Bunu soran kişi ne mezunu çok merak ettim. CADIARZU
Belki üniv. sınavı hemen öncesinde veya sırasında ters bişeyler yaşamış ve çok zeki olmasına çok akıllı olmasına rağmen daha düşük puan almıştır...
Okunulan okul kişi hakkında fikir vermekle beraber birebir onun zkası ile ilgili ipucu olamaz...
Ayrıca okul zekasından daha da önemli pratik zeka vardır...
Lise hayatı boyunca ders okul dışında hiçbirşeyle ilgilenmemiş, tuvalette bile test çözmüş bir adamın istanbul tıbbı kazanması ile sosyal hayatından ödün vermeden hem ders çalışıp hem gezip tozmuş bir adamın diyarbakırda mühendislik okumuş bir adamla arasında fark varmıdır??? Belki tıpta okuyan mühendis olan kadar çalışmış olsa hiçbiyeri kazanamayacak kapasitededir bunu bilemeyiz...
O yüzden kriter okunan yada mezun olunan okul olmamalı....
Kişilerle konuşulup onların zekası bilgisi görgüsü kültürü olaylar karşısındaki tepkileri ölçülmelidir...
Vee bunlardan çok çok daha önemlisi karakteri değerlendirilmeli...
Doktor olmuş ama adam olamamış mühendis olmuş ama adam olamamış bir dünya insan var....
aynen katılıyorummm......
konu sahıbı arkadasım benım bır arkadasım okulda full cıkarırken oss de asırı panık ve heycandan dolayı cok cok altında bır bolume yerlesmıstıı..
ayrıcaaa bazı ınsanlar calışkandırrr zekı olması ıle alakası yoktur bencee..
unv yı cok fazla calısmadann cok ıyı bolumde okuyan ınsanlar bence daha zekıı...
ayrıcaaaa mantık evlılıgı dıosunuz bencee sadece unv deıl ısın ıcınee manevıyat ve maddıyatıda katmanız gerekır...
Enise anladım seni,yargılama amacıyla sormadım,2 aday var,ikisinide tam anlamıyla tanımıyor kardeşin,ve dolayısıyla aday seçiminde,okuduğu bölüm+üniversite zekayı göstermesi açısından bir gösterge olabilirmi diye soruyor..
Bence olamaz ,IQ denilen şeyin tek göstergesi kazanılan bölüm,ya da elde edilen puan değildir,bunun için test yaptırması lazım :):),hani şu kapsamlı IQ testlerinden,ancak böyle anlar bu da mümkün olmadığına göre,bölümlerden çıkarım yapmaya çalışıyor.Belki etiket olarak İstanbul tıp demek daha afilli olsa da kriteri bu olmasın,yoksa düz mantıkla,üniversite puanına göre seçim yapsın,olsun bitsin.
Kaldı ki duygusal zeka,sosyal zeka denizbarış ın dediği gibi daha önemli,daha önce de yazmıştım,tavır,görgü,aile yapısı bunlar da önemli.ama en önemlisi hangisisin yanındayken daha mutlu olduğun,kafalarınn daha iyi uyuştuğu,hayata aynı pencereden baktığın biri olması.Bunu anlasın bence kardeşin ,bunu çözerse ,tkmaz okulu falan.:)
:))) cok sağol canım ya ve iq testi iyi fikir alkisalkisalkis
Ama sanırım o zaman ikisi de kardeşimi bırakır kacar :)))) İnsallah hakkında hayırlısı olsun..Ama dün gece beni yedi bitirdi..Zaten en kısa zamanda ben de görüseceğim...O zaman buraya da daha net seyler yazabilirim...
Maneviyat için bence erken biraz daha görüssün diyorum..Maddiyat dersen zaten doktor olan ciddi anlamda daha artı yönde bu acıdan....
Ben bir de şunu merak ettim, eğer 2 kişi arasında kaldıysa, seçim yapacaksa, konuyu buraya açarken keşke bu kişilere ait sadece eğitim durumları yerine, biraz da kişilik özelliklerinden, konuşma tarzlarından vs vs, bazı ayrıntılardan da bahsetseydiniz, biraz daha yardımcı olabilirdik diye düşünüyorum. En önemli ayrım bunlar çünkü. Pek bunlara dikkat etmiş mi?
Dimi.bi an hayal ettim de çocukları oturtmuş yanyana,test yapıyor,başında kardeşin :roflol:
(Kızmıyosun dimi,takılıyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?