Saçma sapan gelebilir ama çok önemli bir soru!!!

BİR SAĞLIKÇI OLARAK DOKTORLARI HİÇ SEVMEM DAHA NORMALİ İLE KARŞILAŞMADIMkötükedihüso

Anlattıklarını cok iyi anlıyorum...Bende aslında hep bu yönde konustum..Ama o kendi kendine karar vermiyor...Sen gercekten kararlarını alıp o yöne uygulamıssın...Ama kardeşim secim yapamıyor ....

BİR SAĞLIKÇI OLARAK DOKTORLARI HİÇ SEVMEM DAHA NORMALİ İLE KARŞILAŞMADIMkötükedihüso

Ciddimisn?Ya doktor cocuk bide kızkardeşime demişki eğer beni aldatacak olursan seni de kendimi de vururum...Bu laf a ben takıldım...Ama bunun dısında bir anormalliğini görmedik daha..

Yanlış anlama canım, ama şu izlenim çıktı bende.
Anlattırdığı şeyler, adamların hep eğitim hayatı, lisede bile nerede okuduklarını öğrenmiş.
ıyi güzelde, peki bu hayatta nelere değer verirler, zevkleri nelerdir, ortak ne paylaşabilirler, arada duygusal olarak ne çekim var, peki bunlara dikkat etmiş mi?

He bu doktor, daha iyi puan almış, lise de şunu okumuş, bu adam daha zeki, bundan iyi koca olur , diye mi değerlendirme yapıyor.

Hayata bakışlarını , kendi bakışıyla ne kadar uyuştuğunu, test etseydi, bunla ilgili konuları deşseydi, daha iyi olmaz mıydı?

Sonuç olarak, okuduğu üniversite ile zekanın bana göre hiç ilgisi yok. Hayatında hiç okul görmemiş biri bile çok zeki olabilir. Üniversite mezunu birine sadece iyi bir eğitim görmüş denilebilir ancak , ama çok zeki, çok iyi bir insan, tam evlenilecek insan denilemez. O eğitimi hayatına nasıl yansıtıyor orası da önemli. Evlilik için başka kriterler lazım.

aynen katılıyorummm......

konu sahıbı arkadasım benım bır arkadasım okulda full cıkarırken oss de asırı panık ve heycandan dolayı cok cok altında bır bolume yerlesmıstıı..
ayrıcaaa bazı ınsanlar calışkandırrr zekı olması ıle alakası yoktur bencee..
unv yı cok fazla calısmadann cok ıyı bolumde okuyan ınsanlar bence daha zekıı...
ayrıcaaaa mantık evlılıgı dıosunuz bencee sadece unv deıl ısın ıcınee manevıyat ve maddıyatıda katmanız gerekır...

Enise anladım seni,yargılama amacıyla sormadım,2 aday var,ikisinide tam anlamıyla tanımıyor kardeşin,ve dolayısıyla aday seçiminde,okuduğu bölüm+üniversite zekayı göstermesi açısından bir gösterge olabilirmi diye soruyor..

Bence olamaz ,IQ denilen şeyin tek göstergesi kazanılan bölüm,ya da elde edilen puan değildir,bunun için test yaptırması lazım :):),hani şu kapsamlı IQ testlerinden,ancak böyle anlar bu da mümkün olmadığına göre,bölümlerden çıkarım yapmaya çalışıyor.Belki etiket olarak ıstanbul tıp demek daha afilli olsa da kriteri bu olmasın,yoksa düz mantıkla,üniversite puanına göre seçim yapsın,olsun bitsin.

Kaldı ki duygusal zeka,sosyal zeka denizbarış ın dediği gibi daha önemli,daha önce de yazmıştım,tavır,görgü,aile yapısı bunlar da önemli.ama en önemlisi hangisisin yanındayken daha mutlu olduğun,kafalarınn daha iyi uyuştuğu,hayata aynı pencereden baktığın biri olması.Bunu anlasın bence kardeşin ,bunu çözerse ,tkmaz okulu falan.:)

demet ablamz ne demiş ok öyle sevmeden mantık evliliği beni bozarmı bozar :kedi:

Maneviyat için bence erken biraz daha görüssün diyorum..Maddiyat dersen zaten doktor olan ciddi anlamda daha artı yönde bu acıdan....

tip okumus yada mühendis olmus önemli olan anlasmalari bence gerisi bos
isterse dünyanin en zeki adami olsun e iyi ise sahip olsun
kardesiniz hakkinda hayirlisini dilerim

Ben bir de şunu merak ettim, eğer 2 kişi arasında kaldıysa, seçim yapacaksa, konuyu buraya açarken keşke bu kişilere ait sadece eğitim durumları yerine, biraz da kişilik özelliklerinden, konuşma tarzlarından vs vs, bazı ayrıntılardan da bahsetseydiniz, biraz daha yardımcı olabilirdik diye düşünüyorum. En önemli ayrım bunlar çünkü. Pek bunlara dikkat etmiş mi?

Ay ne garip ne değüşük bir soru:roflol::roflol:

:))) cok sağol canım ya ve iq testi iyi fikir alkisalkisalkis
Ama sanırım o zaman ikisi de kardeşimi bırakır kacar :)))) İnsallah hakkında hayırlısı olsun..Ama dün gece beni yedi bitirdi..Zaten en kısa zamanda ben de görüseceğim...O zaman buraya da daha net seyler yazabilirim...

Dimi.bi an hayal ettim de çocukları oturtmuş yanyana,test yapıyor,başında kardeşin :roflol:

(Kızmıyosun dimi,takılıyorum)

Maneviyat için bence erken biraz daha görüssün diyorum..Maddiyat dersen zaten doktor olan ciddi anlamda daha artı yönde bu acıdan....

:)ben nısanlıma ılk gorustugumde alkolle alaksını sormustum:):) benım krıterlerım arasında bu vardıı...
nısanlımda mımar ıkı kat mutluluk o ayrı:):)

hakkında hayırlısı olsunn ınss ama bıdeee aldıgı puanı gorunce dıgerı gozunden dusmus yazmıssın
pekıı doktor yada muh kardesın ıcın bole dusunseydıı
lıse mezunu mu zekı deıl ozaman asla olmaz gıbı kardesının bır cok guzel ozellıgını gorme sansını kaybedıcektıı bence sen kardesıne bu sekılde yaklaşşş burda yazılanların hepsını ona okut bencee....

Canıım bildiğim kadarıyla onu da yazabilirim...
Doktor olan cocuk biraz daha sahiplenici diyor...Yani mesela ne giydiğine nerde olduğuna cok dikkat ediyormus...Ama daha sinirli diyor..Mesela dün gece msn yi actı 2 gibi o da msn deymiş yatmamıs henüz..Ve hemen bu saatte kadar yatmadın mı kimle konusuyorsun diye bir sürü soru sordu..Ama dediğim gibi biraz sinirli sanırım...ve de annesi de babası da vefat etmiş..Bu durum da biraz kötü aslında...

Diğer mühendis olan da daha cocuksu ve daha yumusak diyor...Ve kıskanclık yapmıyormus hiç..Daha arkadaşça yaklasıyormus...

Bana anlattıkları aynen böyle kızlar...

Dimi.bi an hayal ettim de çocukları oturtmuş yanyana,test yapıyor,başında kardeşin :roflol:

(Kızmıyosun dimi,takılıyorum)

Aşkolsun neden kızayım..Biz dün gece neler konustuk cocuklar hakkında bi bilsen :)))
Duysalar eminim bizi öldürürlerdi...Çok kötüyüz yaaa :))))

üni. de alınan puanla zeka arsında böylesi bir ilişki kurmak çook ilginç..

bu son anlattıklarına göre "tabii ki mühendis" diyorum. şevkatli erkek her zaman daha iyidir. doktor sahipleniciliğini höt zöt ederek ( neden yatmadın ...vs) gösterirken, öteki güven sunuyor, paranoyaları yok...

mantık evliliğini hiçbir zaman anlayabilmiş değilim ,evlilik zaten mantık işi

değilmidir ,aşk ,saygı ,aile ,mantık hepsi evliliğin içinde yokmudur ? öyleyse sadece meslekmidir

kriter ,yada okuduğu üniversitemi ? ayrıca düşünecek olan kişi mecburmudur evliliğe ,bu ne seçimi ?

pazardan karpuz almıyoruz ki tık tık vuralım ..

evlilik ömür boyu mutlu olmak adına verilen sözdür ,kalptir ,aşktır ,huzurdur ,tamamen mantık üzerine

kurulması saçmadır ..

seçme durumunda bırakılan insana tavsiyemdir ,ikiside değil ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…