Saçma sapan gelebilir ama çok önemli bir soru!!!

Evet biliyorum doğru söze ne denir ki :)))
Ben burda yazılanları okutsam kardeşime cok üzülür..
Ama ben ona uygun bir dille anlatacağım...Konuyu burda acma sebebim de onun mantığı sonucta bu ve kararsız kaldı..Belki dedim aynı durumu yasayan birileri vardır diye düsündüm..
Çünkü insanlar gercekten cok farklı...

Yorumun için cok sağol canım kardeşim..Bunları aynen söyleyeceğim..
Kardeşimin yaşı 21..Çok da küçük değil aslında..Ama cok hava da..

Yahu madem mantıkla yaklaşacak neden okuduğu üniversite ve bitirdiği bölümlerle kafa yoruyor ki:bbo:

Kim daha fazla kazanıyorsa onunla ilgilensin
benneyaptımki

Valla nikah memuru öss puanlarını sormuyor evet derken.
Ben öyle tercih vs yapamayacağım iki erkeği araba alıyormuş gibi sıraya koyamayacağım için cevap veremem..
Ama galiba evlenecek şahıs su katılmamış mantık evliliği yapacak.
Bu durumda çalışkanlıklarına bakardım..
mühendis olan canını dişine takıyordur öteki doktorum diye pratisyen olarak kalıyor yatıp yuvarlanıyordur
.

not: bu şekilde yapılacak hiçbir evlilikten hayır gelmez..

kardeşiniz 21 yaşında.
neden evlilik düşüncesi sarmış ki kafasını şimdiden?
flört etmek erkekleri tanımak için bir fırsattır.
belli çerçeveler içinde kendisini bu tür deneyimlerden mahrum bırakıp evliliğe fixlenmesine anlam veremedim bu yaşta.
aileniz muhafazakar mı?

Canım çalıskanlıklarına gelince..Mühendis arkadas kpss kursuna gidiyor memur olacakmıs..
Diğer doktor olan ise 1 yıl sonra dahiliye ci olacakmıs...
Senin dediğin acıdan bakarsa olaya tabiki doktor olanı secmesi lazım...
Ne diyim ii bi karar verir inşş :Saruboceq:

Canım evet ama size yazdığım iki adam da evlenmek istiyor...Yani tabiki belki hemen olmasa bile o sekilde baslamak istiyorlar istemeye gelmekten yüzük takmaktan bahsediyor...
Ailem tutucu değil canım.Ama babam tabiki her baba gibi bu durumları şu asamada kabul etmez...Bilse kızar..

Kriterlerimin arasında hangi üniversiteyi bitirdiği önemli değildir ya da belli bir meslek sınıfına ait olmak zorunda değil beni etkilemesi için...

Evleneceğim insana bir yakınlık hissetmeliyim, bunu da karşısındakinin gözlerine bakrken anlayabilir sanırım bir insan...

bana göre okumakla adam olunmuyo ne okumuş insanlar var 5 yaşındaki çocuktan farkı yok burdada çok gördük örneklerini ilk bakılıcak şey sana olan tavrı duruşu ailesi vs. özellikleri olmalı

ben öyle düşünmüyorum okumakla adam olunuyor tabi. bu okumamış insanların savunma mekanizması bence.

sanırm kardeşin seçim yapavak. bana kalırsa iksiyle de görüşsün bir dönem, yeni tanışmtığı arkadaş olarak. en çok hangisinden hoşlandıysa onu seçecek elbette. etikette önemli, maddiyatta. sonuçta doktor olan daha fazla maaş alacak.:1closedeyes:

Kardeşim müşteri temsilcisi bir otomobil firmasında..Sanırım iş yerinde tanıstı..Tabiki yüzyüze görüstü..Ve hala da görüsüyor..

ikisiylede görüşmesi etik değil..
bence siz kardeşinizi alın karşınıza nasihat edin..

Kardeşim müşteri temsilcisi bir otomobil firmasında..Sanırım iş yerinde tanıstı..Tabiki yüzyüze görüstü..Ve hala da görüsüyor..

ikisiylede görüşüyorsa mutlaka birine daha fazla bir yakınlık duyması gerekir ..
eğer duymuyorsa hiçbirinden hoşlanmıyordur .
ama duygusuz, birşey hissetmeden ,bir evlilik yapmayı tercih ediyorsa ki bana öyle geldi hayatının en büyük yanlışını yapmak üzere şu an...

bunu genelde okumuş insanlar kullanır ama..
eşim yüksekmühendis
ben psikoloğum ve etrafımızdaki insanları göre göre nerdeyse günde on kere kullanırız bu lafı:)
adam ı adam yapan ailesinden aldığı terbiye ve kendisini geliştirmesinin dışında bişey değildir..

Elektronik mühendisi eğer özel şirkette çalışırsa ve durmadan evde de iş yaparsa zor.doktor ise saati günü belli olmayabilir.Mantık olarak bakacak olursan evliliğe ailesine bakmak şart ailesi ve çocuk nereli kız batılıysa batılıyla evlensin,doğu ise doğuluyla...

yok sımdı o oyle olmuyor,su anda ITU bilgisayar muhendisliginin puanı,Cerrahpasa Tıp Fakultesı puanından daha yuksek..

Yani önemli olan hangi universite oluyor bu durumda..
Elektrik elektronik,bilgisayar,endustri,ucak muhendislikleri gibi bolumlerın puanları Tıp ıle kafakaya hatta istanbuldakı okullarda daha bile yuksek..

o yuzden ılk krıterın curuyor..

ama bence bunun yerıne su soruyu sormalısın kendıne "Hangısını daha cazibeli buluyorsun ?" Cok acık sormak gerekırse sen bu kişi ile aynı yastıga baş koyacaksın,aynı yatagı paylasacaksın..

hangısı sana daha cazip gelıyor,seni heyecanlandırıyor?
Hangisi daha fazla guven veıyor? Hangısı daha fazla sorumluluk sahibi?

Bence asıl sorular bunlar olmalı

Son düzenleme:
Anladım canım..Ama yazmıstım yukarda zaten girdiği bölümler netten bakmıs arada 40 puanlık falan fark varmıs...Ve kardeşim de üni okumadığı için müh ve tıp ikisi de aynı puan sanıyordu sanırım...Şimdi dün bunu öğrenince müh olan cocuktan soğudum diyor...
Senin yazdığın diğer soruları ise bende sordum hangisi nin yanında mutlusun dedim..
ve bana önemli olan tercih yapması sonradan ikisiyle de anlasabileceğini söyledi..

ben hayatımda bu kadar saçma sapan bi soru görmeedim yaa bi defa bı kız ne kimse artık fikir vereceğin böyle muallakda klırsa o hiç evlenmesin daha ii ya arkadaşlar hayat bizim hayatımız ve burda bizim verdi.ğimiz yorumlarla yürümez bu hayat ya aklını kullanırsın mantyıklla hareket edersin ya da kalbini dinleyip mutlu olmayı tercih edersin bu kadar basit bi gönül iki kişiye kaymaz ya birinden hoşlanırsın ya hoşlanmazsın yanii bu benim düşncemmm

benim için bulunduğu yer değil kişiliği önemlidir.okadar insan var seviyesi yüksek ama kişiliği yerlerde geziyo saygısız.ben sadece mantığımı değil mantıkla birlikte duygularımıda dinlerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…