Saçma sapan gelebilir ama çok önemli bir soru!!!

iyiki adamlar kardeşinin zekasını ölçmemişler. o puanlara göre bakıyor ya. zekaya...
kendi ,lise mezunuymuş, çoktan kaybederdi..
yazık olurdu.

eğer bu senin fikrin ve bu yaklaşım içindeysen yani insanları sadece mezun olduğu okullara göre değerlendiriyosan sana göre çok akıllı olan doktor ve bi dahi olan mühendis arkadaş tatafından tercih edilmeyeceksindir sıkma canını sonuçta biri diğerinden daha akıllı çıkar onlarda kendi gibi akıllıca mantıklı tercihler yapan birini seçer.

Kardeşinde lise mezunuymuş ama, küçümsemek olarak algılanmasın. Ama konu içeriğine bakınca, ne mühendis arkadaşın, ne de doktor arkadaşın, kardeşinle evlenmeyi tercih etmemesi lazımdı. Onlarda üniversite mezunu biriyle evlenmeyi düşünebilirler.

Kardeşine tavsiyem, olaya biraz daha duygusal yaklaşsın. Dikkat etsin, kimle daha iyi vakit geçiriyor, karakter yapısı ne, hayata bakışı ne, kendisiyle ne kadar uyumlu, iyi tartsın. ınsan mantıklı düşünmeli ama hiç etkilenmediği biriylede evlenmemeli bana göre.

Hakkında hayırlısı olur inş.

iyiki adamlar kardeşinin zekasını ölçmemişler. o puanlara göre bakıyor ya. zekaya...
yazık olurdu.

oky noktayı koymuş bence:))

Son düzenleyen: Moderatör:

vala ilk defa gördüm buna göre seçim yapacak birini...
hatta merak ettim; ilerde hangisini seçerse ve mutlu olup olmadığını bile öğrenmek isterim yani...
bence ikisini de biraz daha tanıması lazım, böyle bi seçim sağlıksız olur gibime geldi

Canım evlenmeye asla mecbur değil...Ama kardeşime çıkan kısmetler arasında bu ikisinde kararsız kaldı..
Ve bu sekilde ikisiyle görüsemez...Biriyle ilişkisine ya bitirmesi ya da arkadas kalalım demesi lazım...
Bu konuyu ona söyleyince ben ,o da bana dün gece size anlattıklarımı anlattı...Ben de yük üzerime binince kafam cok karıstı...

yazık olurdu.

Evet ama canım onların takıldığı nokta bu değilmiş demekki...Kardeşimin lise mezunu olduğunu biliyor ikiside ...Ve bahsettiğim kişiler de cıkma teklifi yapmıyor...Ciddi bir sekilde evlenmek istediklerini dile getirmiş...
Eğer karar verir de hangi kişiyle yürümek istediğine karar verirse eminim işler kısa zamanda ciddiye binecek...

kardeşin şanslıymış o zaman. kendi gibi düşünen erkeklere rastlamamış.
insanları puanlarına göre etiketlemek, bana çok itici geliyor.

Ay ne garip ne değüşük bir soru:roflol::roflol:

Sayın guzu hanım, yorumu göremedik. Lafı atıp kaçmışsın. (şimdi gelir saçımı başımı yolar) opuyorumnanaktan
Açıkcası ilginç bir seçim yöntemi.
İnşallah adamların aklına puana göre seçme sistemi gelmez yoksa kardeşinizin işi epey zor.

Birini diğerinden okul farkı olduğu için tercih etmek bilinen önyargıların etkisinde kalmak olur. Gerçeği yansıtmaz.
Kazanılan okul zekayı aklı sınamak için kıstas değildir,fikrimce tabi.
Tanışıp, karekter olarak uyuşmak tercih sebebi olmalı.
Benzere yakın bakış açıları,zevkleri,inanışları,inanmayışları,ortak ilgi alanları, ..evliliği katlanılabilir yapan birliktelik uyumudur.

Zaten onların kardeşinin eğitim durumlarına takılmaması normalde, kardeşinin onların eğitim durumlarına takılması normal değil ki. Bir değer yargısı yanlışı var ortada.

İnsanın böyle bir kıyaslamaya hakkı olması için, bence en azından aynı düzeyde olması lazım.

kardeşin şanslıymış o zaman. kendi gibi düşünen erkeklere rastlamamış.
insanları puanlarına göre etiketlemek, bana çok itici geliyor.

Bence de canım sana katılıyorum...Ben de evlenirken asla buna önem vermedim..Gözüm kara sevdim evlendim..Cok mu mutluyum dersen hiç değilim aslında..
Ama en azından cok sevdim evlendim...
Benim kardeşim göze carpıyor oldukca güzel ve her girdiği ortamda da mutlaka görüsmek isteyen oluyor...
Ama kendisi bir erkeği sevip de bu zamana kadar aşık olmadı...
Söylediklerin cok doğru sana katılıyorum ben..

yürekle onaylanmayan hiç bir mantık yapısının yanında olamam.
yani içinde duygu barındırmayan hiç bir ilişkinin içinde olmadım çalışma hayatım haricinde.
mantık evliliği ne demek yaa?

davul bile dengi dengine derler.
bu da oldukça mantıklı.
öyleyse kendisi gibi lise mezunu biriyle beraber olsun ki aradaki hiyerarşi riski de ortadan kalksın.
çünkü ilerde aşağılanabilir...

Kardşin 2 kişi arasında ciden üniversite puanarını bir karşılaştırma kriteri olarak kullanıyorsa ikisinden de gerçek anlamda etkilenmemiş demektir...
İnsan illaki birinden birinn bişeyinden daha az yada daha fazla etkilenir.. 2 kişiye de aynı derecede duygular beslemek mümkün değildir.. Mümkün olan şu ki aslında ikisinden de hoşanmadı... Sırf biri doktor biri mühendis daha yisi çıkmaz karşıma birinden birini seçeyim de rahat edeyim mantığıdır...
O duruda da ooo pititi piti karamela sepeti yöntemi bile üniversite puanlarını karşılaştırmaktan daha mantıklı bir yöntem...
Bu arda kardeşin lise meunu olduğu halde bir mühendis için sırf dyarbakırda mühendislik okudu diye gözümden düştü diyebiliyorsa, senin kardeşinin o iki adamın gözüne bir lise mezunu olarak hiç girmemiş olması yani adamların kardeşinle muhattap be olmamaları lazımdı (kardeşinin mantığıyla tabii ki)....

Kardeşinin yaşı biraz küçük galiba ve pek hayatı da tanımıyor. Evlilikte önemli olan kimin hangi sınavdan daha yüksek puan aldığı değildir. ınsan sınav günü hasta olabilir veya biri ötekinden daha iyi bir dersaneye gitmiştir veya ailesinin maddi durumu daha iyidir özel ders almıştır falan filan. Üniversite sınavı başarısını zeka dışında etkileyen onlarca sebep vardır. Bunları anlat kardeşine. Kendisi sınava hazırlanmadığı için bilmiyor herhalde bu konuları. Ona tavsiyen şu olsun. Mühim olan körü körüne aşık olmak ta değil. Hangisinin yanında kendini daha mutlu hissediyorsa, hangisi kardeşine daha çok değer veriyorsa ve hangisiyle ortak zevkleri daha fazlaysa ve daha iyi anlaşıyorsa onla evlensin. Evlilikte üniv. sınavına bakmak çok çocukça bir davranış.Okumakla adam olunmuyor lafını da hatırlat kardeşine. Bunu söylüyorum ve okumamış biri de değilim. Üniversiteyi bitirip üstüne yüksek lisans yapmış biriyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…