Valla bence sırf beni ne doktorlar ne müühendisler istedi de kabul etmedim senle evlendim diyebilmek için ikisini de kabul etmesin... 3.cüyü beklesin.. Nasıl olsa kısmetleri çokmuş elbet 3.biri daha çıkar hem belki o da avukat çıkar...
Bu arada avukatla doktor mühendisin puanını karşılaştırmasın hukuk TM puanla alıyor tıp ve mühendislik Fen Matemeatikle... Bunu da bilgi olarak vereyim, yoksa karşılaştırma yaparsa arada bayaa fark görüp avukatı beğenmez falan aklınızda olsun ...
doktoru seçerse gece nöbetleri, meslek kaprisleri çekecek... mühendisi seçerse her an işsiz kalma sorunuyla karşı karşıya kalacak.
genelleme yapmıyorum ancak, kendi adıma, ben ikisini de tercih etmedim.
Bence kizkardesiniz ikisini di tercih etmesin; o kadar üniversite okumuslar, coookkkk yüksek puanlar tutturmuslar ama evlenecekleri kisiyi secerken nelere dikkat etmeleri gerektigini ögrenememisler; bu yüzden bence hic ama hic zeki degiller; aldiklari puanlara yazik olmussempatiksalakcinni
Eger aksi olsaydi, karsilarindaki kizin secim yaparken ne gibi "komik" seyi baz alarak secim yapmaya calistigini muhakkak farkederlerdi!:roflol:
Güldügüme bakmayin, aslinda aglanacak bir durum...
Bence kizkardesiniz ikisini di tercih etmesin; o kadar üniversite okumuslar, coookkkk yüksek puanlar tutturmuslar ama evlenecekleri kisiyi secerken nelere dikkat etmeleri gerektigini ögrenememisler; bu yüzden bence hic ama hic zeki degiller; aldiklari puanlara yazik olmussempatiksalakcinni
Eger aksi olsaydi, karsilarindaki kizin secim yaparken ne gibi "komik" seyi baz alarak secim yapmaya calistigini muhakkak farkederlerdi!:roflol:
Valla bence sırf beni ne doktorlar ne müühendisler istedi de kabul etmedim senle evlendim diyebilmek için ikisini de kabul etmesin... 3.cüyü beklesin.. Nasıl olsa kısmetleri çokmuş elbet 3.biri daha çıkar hem belki o da avukat çıkar...
Bu arada avukatla doktor mühendisin puanını karşılaştırmasın hukuk TM puanla alıyor tıp ve mühendislik Fen Matemeatikle... Bunu da bilgi olarak vereyim, yoksa karşılaştırma yaparsa arada bayaa fark görüp avukatı beğenmez falan aklınızda olsun ...
Üniversite sınavındaki derecelere göre değerlendirme yapılsa daha isabetli olacak=))
Üniversite sınavı ile zekanın ölçüldüğünü sanmak büyük yanılgı. Böyle bir kriter olabilir mi?
Ayrıca evlilik için neden iq'yu önemsiyor ki kardeşiniz, eq su var, sq su var bunların daha öncelikli olması gerekmez mi=)))
Okumakla adam olmak arasında kurulan ilişkiye gelince; adam olmaktan ne anlaşıldığı önce tartışılmalı. Üniversite size ahlaki bakımdan yetkinlik kazandırmaz, eğer çevrenizde olup bitenlerle ilgilenmiyorsanız sağduyu ve duyarlılık geliştirmez; sevginin ve saygının temelleri de orada atılmaz; hatta hayat görüşü bile kazandırmadığı olur insanın içinde yoksa... Sadece belirli bir konuda teknik ya da kuramsal bilgi sahibi olursunuz. O bilgiyi kullanmak yine sizin kişisel yeteneklerinize bağlıdır.
Düşünmenin,sorgulamanın, nesnel değerlendirmelerin kaynağı da değildir ayrıca.
"Okumakla adam olunmaz" diyenleri gülünç bulanlara; bu sözün anlamını en iyi üniversite okuyanlar kavrar sanıyordum oysa ki, ne de olsa biz içinde bulunduğumuz ortamı daha iyi analiz edebilme imkanına sahip olduk. Tabi aldığımız eğitim egomuzu şişirip, üniversite okuyamayanlardan kendimizi daha üstün görme sanrısına kapılmadığımız müddetçe...
inanılmaz saçma buldum kınunu kusura bakma...ne yapayım aldığı yüksek puanı kafam uyuşuyor mu duygularımdan eminmiyim bunlar önemlidir benim için...
cnm son karar ne oldu buarada hangisi seçildi:)))?
Yanlış anlamayın ama kız kardeşiniz ne iş yapıyor okuyunca diplomat- ateşe falan sandım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?