Saçma sapan gelebilir ama çok önemli bir soru!!!

benim tahminim, mühendis yakışıklı ve sempatik ...
Doktor ,1 sene sonra uzman olacak paralı ve statülü ama yakışıklı değil :)
o yüzden kararsız kalmış bence
yoksa puanına bu kadar dikkat eden birinin mühendisi en başta elemesi gerekirdi.
aslında doktoru beğenmedi ama kendince mantıklı olduğu için onu seçecek
fakat mühendisi eleyebilmesi için bahaneler üretmesi gerek:))

SBS yapsın :))) ( seviye belirleme sınavı ) puhahahahahaha

esra -ceyda kardeşler de boğaziçi okumuşlar :)) ajdar örneğine karşı bir örnek ..

ayrıca benim eşim üniversite mezunu ama sıradan bir anadolu üniversitesinde okumuş ,kardeşi marmara mimarlık mezunu ,kocam onun aklına zekasına bin basar ,kocam diye demiyorum

Son düzenleme:
Ben cok okumus essekler gördüm.....evlenecegin insanin tahsili ve meslegi önemlidir elbet...ama hanig üniversiteyi bitirmis olmasi veya kac puan almasi insanligi ve adamligi hakkinda zerre kadar ip ucu vermez sana.

Ancak taniyip ögreneceksin....ne demisler hayvanlar koklasa koklasa insanlar konusa konusa anlasir....boshayallersmile

katılıyorum ama bence hangisinin karakteri düzgünse onu seçsin,İTF mezunu diye seçmesin sakın tecrübemle söylüyorum hangisi kendisinin kıymetini daha çok bilecekse onu seçsin,hangisi onu eşim diye gururla taşıyacaksa,hangisinin ayakları yere daha sağlam basıyosa,hangisi daha efendiyse,ahlaklıysa ve en önemlisi hengisine daha çok içi ısınmışsa onu seçsin...

doktor-mühendis arasında zeka kıyaslaması yapılamaz bence çünkü herkesin zekasının yoğun olduğu alanlar farklıdır bu bir.
puanı yüksek olup mühendis,düşük olup doktor olanlarda var bu iki.

cevabıma gelince,benim zekamı herkes kaldıramıyor,ağız tadıyla erkeğimi parmağımda oynatamıyorum,o yüzden bana ''daha az zeki'' olan yakışırdıboshayallersmile tabi aptalda olmasın.artık kimi seçersin bilemem

bu arada üni. öğrencisi olarak,okumayıp ''okumakla adam olunmaz'' lafını kullananlara gerçekten gülüyorum.evet okumakla adam olunmaz ama bu lafı kendilerini savunma mekanizması yapmaları gerçekten gülünç.

karakteri terbiyesi anlayışı hayat felsefesi aile durumu farkı ortaya koyar benim için.

:roflol: :roflol:süper bi yorum opuyorumnanaktan
benm anlamadğm doktor biri nasl lise mezunu eş seçiyo. yani kaç tane doktor tanıdıysam hemşire bile almıyolar artık. benm bi arkadaş var doktor tüm kızlarla gezer ama evlenmezsoruncada der ki bana değil doktorlğuma geliyo napcam ya der bu çocuklarda kardeşinizi kekliyo olmasn sakın :hulya:
bi erkek bi şeye en baştan karışıyosa ele gitsn zaten

Son düzenleme:
ne adamlar taniyorum odtu'yu bitirmis ama adam olamamis...
onemli olan karsi saygili, dusunceli, guvenilir, sozunde duran, her zaman arkanizda size destek olan, dusuncelerinize ve size cok cok onem veren biri olmasi...

şoklardayım.. diyecek laf bulamıyorum.. kendi ünv. kazanamamış.. kalkmış mühendisliği puanı az diye. aman allahım yaaa ne insanlar var. yazık o doktora mühendise evlenmek istedikleri kızın cehaletini görgüsüzlüğünü bilselerdi şu kendini uyanık akıllı sanan güzelliğinden başka bir haltı olmayan bu kıza pas verirlermiydi.. ama eminim tanıyınca bu sığlık er geç ortaya çıkar ve kız da hakettiği muamaleyi görür.

O kız konuyu açan arkadaşın kız kardeşi yalnız. kaydirigubbakcemile3

Canım bu kadar hakaret ettiğin kız benim kardeşim..Cok sükür güzelliğinden baska cok da seyleri var sen merak etme...Zaten öyle olmasa bu kadar da talibi olmaz..Hadi biri aptal hepsi mi aptal bu adamların...
Yazıyı bastan sona okusaydın defalarca kardeşimin yaptığını bende onaylamıyorum dedim..
Ama takılmıs işte napabilirim..Bende sizin gibi anlam veremedim caresiz kalınca geldim burda konu actım...
Bu kadar öfke nedir anlamadım???

böyle bir kıyaslama yapmaya çalışan insanlar varsa ..kız kardeşin bile olsa vay haline..
çok değişik ve küçük hesaplar....

ya evet bende ona takıldm.ösym yi geçmiş,koca ünv.bitirmiş.üstelk tıp ve mühendislik.adamlar aptal mı orasını bilemiycem ama bi akıllı senin kardeşin heralde böyle düşünen biri ne özelliğe sahip olursa olsun gözümde sıfırdır laelaelaelaelaekendisi ünv.okuyamamş, kompleks yapıyo bence bayanssulusmile

doktoru seçerse gece nöbetleri, meslek kaprisleri çekecek... mühendisi seçerse her an işsiz kalma sorunuyla karşı karşıya kalacak.

genelleme yapmıyorum ancak, kendi adıma, ben ikisini de tercih etmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…