Saçma sapan gelebilir ama çok önemli bir soru!!!

Evlenirken ilk göz önünde planlandırılacak şey meslekse şaşarım,tamam eğitim kültür seviyesi de önemli de,yok doktur mu yok mühendis mi ne alaka ya aynı evin içinde bir ömür yaşamanın meslekle ne alakası var,ha doktor olsun muayanehanesinde yaşıycaz gibi bi düşünce varsa bilemem tabi

Konu ilginç.Çok şey yazılmış hepsini okuyamadım ama kendimden örnek vereyim; ben eşimle tanışmadan önce bir tıp fakültesi öğrencisi ile sözlüydüm.İstanbul Tıp Fakültesine gidiyordu, ÖSSde ilk 1000e girmiş ve aynı zamanda zengin bir ailenin oğluydu.Peşimden çok koştu, başından beri ısınamadım sadece etiketine aldandım.Çıkmaya başladık ve madalyonun gerçek yüzünü gördüm.Bir kere, o çok zeki olan çocuk annesinin sözünün dışına çıkamayan, onca zenginliklerine rağmen annesinin eline haftalık olarak az bir para verdiği, pratik zekası sıfır olan bir sümsük çıktı.Annesi olacak cadının yanında bırakın elimi tutmayı yüzüme bile bakmazdı.Annesi ise ailemle ilgili imalı sorular sorardı.Sonunda yüzük takıldı, annem ve babam istemediler ama seslerini de çıkarmadılar.Belki de gerçekleri benim görmemi istediler.Annesinin yanında telefonla bile konuşamayan bir adamla beraber olamayacağımı anladım.Yüzüğü çıkardım.O kadar tutuktu ki, gitme seni seviyorum bile demedi.O kadar o kadar rahatladım ki, o rahatlığı şu an bile hissediyorum.:) Cadaloz annesi iş yerime geldi bir hafta sonra, neden oğlumdan ayrıldın? gururuyla oynadın diye.Lütfen gidin dedim.Daha sonra telefonla tacizlerine devam etti kadın.O sümsük, dünyanın en iyi doktoru bile olsa karaktersizse ben ne yapayım? Daha sonra eşimle tanıştım.Mühendisti.İyi bir üniversitede son sınıfta okuyordu fakat ailesi okumamıştı ve maddi durumları iyi değildi.Her şeye gögüs gerdim.Ailesinin yanında bana sarılır, beni ne kadar çok sevdiğini söylerdi.Çok hoşuma giderdi.Hala da öyle.Ailelerimiz o kadar farka rağmen birbirlerini sevdiler.Şu an yurtdışında yaşıyoruz.O sümsükleyken hayal bile edemeyeceğim bir yerdeyim.Lütfen lütfen etikete kanmayın.Etiketin arkasındaki görün.lmaz:

hangi üniv de okuduğu felan çokmu önemli. ne kadar saçma düşünüyorsunuz. birisini mesleği ile tartamazsınız. bir erkeğin duruşu konuşması tavırları çok önemlidir. evlilikte insan ruh ikizini araması gerekiyor bence. ne doktorlar ne mühendisler tanıyorum ama adam olamamışlar tam bir kütükler. senin bakacağın kriterler evlenince anlaşabilecekmiyim olmalı. söylediğin mesleklerdekiler çok çapkın olurlar ve işleri o kadar yoğun olurki sana vakit ayıramazlar. ama ikisi arasında bir seçim yapacaksan hangisi seni daha mutlu edebilecek konumda ona bak.

ikisi arasında kaldığına göre ikindende elektrik almamışsın. evlilik böyle bir şey değil arada sevgi yoksa zaman zaman gerçekten çekilmez olabilir. bence zamanınınz ve yaşınız müsayitse hangisinin zeki olduğuna değil , hangisiyle anlaşabileceğinize karar verin.

ben şahsım adına katılmıyorum bu söze...
kendim de okumuş birisi olarak yine de okumakla "adam" olunmuyor diyorum... şahsım adına gördüm çünkü okuyup ta "adam" olamamışları...
ve okumasa da veya okuyamasa da "adam" olmuşları...

alkisalkisalkis bu yazının altına imzamı atarımmkaydirigubbakcemile5

Benim eski eşim lise mezunuydu, onu da biz nişanlıyken dışarıdan bitirdi.
Ama ben daha ömrü hayatımda onun kadar zeki, akıllı ve kültürlü başka birini görmedim.
Bu kadarını söylüyorum.

okumakla adam olunsaydı şu an milyonlarca zeki beyne mevcut bir ülke olarak tarihin tozlu raflarında ilerde yerimizi altın harflerle yazdırırdık herhalde..önemli olan hangi üniversite de okumasından çok yaklaşımı,bakış açısı,aile kültürü,yaşam biçimi..vss gibi kriterler önemli olmalı bence.bunun sizin konunuz için söylüyorum tabi..iki aday arasında yaptığınız değerlendirme de bunlar gözönüne alınmalı diye düşünüyorum.aksi taktidr mantık evliliği için en zeki ve bilgili adam tercih yapılırsa bile hayal kırıklığı uğratabilir..iş konusunda da bu böyledir mesela..işverenler -özellikle bazıları- iş ilanlarında üniversite ayrımına giderler..ne kadar yanıltıcıdır bir durumdur halbuki..hayırlısı olsun hakkınızda

Demek ki karar verecek aşamaya gelememiş.. Bence görüşmeye devam etmeli. En doğru kararı verdiğine inandığında karar vermeli. Mutlaka bigün biri ağır basacaktır. Sonradan keşke onunla olsaydım diye pişman olmaktansa ağır ama emin adımlarla ilerlemeli. Ayrıca mühendislik de yabana atlacak bir meslek değil. Şunu es geçmemeli doktorlar çok çalışıyolar çok yoğun oluyolar. Buna katalanabilecek mi bunu da düşünmeli...

Kardeşiniz kendisi üniversite okumamış olduğu için, bu konuyu bu kadar gözünde büyütüyor olabilir mi..

alkisalkisalkis bu yazının altına imzamı atarımmkaydirigubbakcemile5

Adam olmak başka bişey.. Üniversitede iyi ve erdemli bir insan olmayı öğretmiyorlar. Ancak ortak çalışmalar yapmak, sinerji yaratmak, özgüven, sorumluluk almak vesaire derseniz, bunlar üniversite hayatının kazanımlarından bazıları elbette..

Neticede (sizleri tenzih ediyorum) okumamış olup, bir de "okumakla adam olunmaz" lafını bu kadar üstüne basa basa yüceltenlerin bazen bunu komplekslerinden söylediklerini hissediyorum..

Ciddimisn?Ya doktor cocuk bide kızkardeşime demişki eğer beni aldatacak olursan seni de kendimi de vururum...Bu laf a ben takıldım...Ama bunun dısında bir anormalliğini görmedik daha..

ciddi anlamda özgüven problemi var demekki doktorun.uzak dursun derim !

Neticede (sizleri tenzih ediyorum) okumamış olup, bir de "okumakla adam olunmaz" lafını bu kadar üstüne basa basa yüceltenlerin bazen bunu komplekslerinden söylediklerini hissediyorum..

lafın buraya geleceği belliydikaydirigubbakcemile3

peki bunu söyleyen üni. mezunlarına, hatta akademisyenlere ne diyosunuz

valla bende "üni. mezunu olmayı sınıf atlamış olmak sayan üni mezunlarının"(diğer üni mezunları alınmasın diye tırank içine aldım) komlexli olduklarını düşünüyorum aynı şekilde, ellerinde başka bişeyleri yok çünkü:hulya:
ama ama ama ben üni mezunuyum....up kademedeyim......:gitme:
eeeeeeeeee yaniii, derler böylesine
boshayallersmile

ayrıca farkındaysanız ayrım farklılaştı, daha düne kadar üni mezunumu değil mi olayı vardı
şimdi hangi üni mezunu olayı var
yani en azından itü, odtü vs.. vs.. olmalı yani, 3 büyük il dışındaki anadolu ünilerinden mezunsan, üst kademe olaman yani
kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

pardon ne alaka...okumakla adam olunmaz demiyorum,her okuyan adam değil diyorum:1closedeyes:

ayrıca konuyu başka tarafa çektiğinizin farkında mısınız?arkadaş soru sormuş..bu tercih meselesidir..herkesin düşüncesi farklı olabilir..

hic birinin önemi yok insanda Allah korkusu olmadigi müddetce istediyi kadar okumus olsun ici kötüyse ne ise yarar baska türlü sorman gerek aslinda bu soruyu,ikisi su an ayni durumda ama hangisinin kalbi daha temiz onu biz nerden bilelim dimi

Ohh, neyseki ODTÜ mezunuyum da, her türlü üst kademedeyim..
Şaka şaka, hayır gerçekten ODTÜ MAkina mezunuyum, ama bunun kademe ile ilgisi ne ??
Vallahi eğer üni mezunu olmak övünülesi bişey değilse, insana bişey katmıyorsa, o zaman çocuğunuzu dersaneye yollamayın, bu yönde yetiştirmeyin, olur mu.. OLMAZ..
Önce şunu kabul edeceğiz.. Üniversite okumak gereklidir, önemlidir. Kadın için daha fazla gereklidir. Mesleği olmalıdır, kendi tercih ediyorsa çalışmayabilir, ama gerekirse para kazanabilmelidir. Yavrularına da örnek olmalıdır vesaire..
Herhangi bir sebepten üniversite okumamış olabiliriz. Geç dğeil, çok istiyorsak örgün veya açık öğretim ile bunu bugün de yapabiliriz.

"Üniversite mezunu olmanın sınıf atlamaktır diyenleri çok seviyorum, onları eleştirmiyorum"
dedim mi.. HAYIR, demedim..
Evet, onlarınki de kompleks..
Ellerinde başka birşeyleri olmadığından mı bunu yapıyorlar? Hayır, bunu bilemezsiniz. Yorumunuz sadece ön yargı.. Belki kişilik bozukluğudur, belki ailesi böyle empoze etmiştir.
Benim yorumuma katılın veya katılmayın. Ama söylediğimi çarpıtmayın, en sevmediğim şey.. Mesela deyinki.. ıpek, bak bir de şöyle diyenler var, bence onlar daha kompleksli. O zaman hiç itirazım olamaz..

benim üniversite arkadaşım yıldız tekbik fizikkazandı..ve matematik müh ile çift lisans yaptı..bir di,ğer arkadaşta aynı şekilde kimya müğh ile çift lisans yaptı..yani üniv ve giriş puanın çokda önemli, değil..yoksa ben aptalmıyım..bi şi yapamadım.))

mantık evliliği bile olsa yapılan evlilik..kız nası olursa olsun
çalışmasın..eğitimli veya eğitimsiz olsun hadi bunları da geçelim kendini de yetiştirmesin
ama yeterki güzel olsun alımlı olsun
erkekde en az odtü,bilkent veya itü bitirsin doktor vaya mühendis olsun
gerisi önemli değil öylemi yani kızda güzellik etiket erkek de okulakannehir
ben bu olayı anlayamıyorum...adam doktor veya mühendis zeki ya yaptığı herşey mübah
aldatabilir,türlü huyları olabilir ama o doktor öylemi...
bir de okulu iyi...
yapmayın Allah aşkına zekiliğin ölçüsü değildir iyi bir üniversite etkendir ama ölçü değildir..
olamazda...açıköğretim okuyan herkes zeki değil mi o zaman..tabi adam gibi adam olmakda değildir bunun ölçüsü.
ve evliliği bir yarışmaya çevirmekde adil değildir.

Cöpcü olsun, kalbim ona atsin bu yeter. Es seciminde meslegine puan vererek secmek cok tuhaf geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…