Saçmalıyor muyum

maviss32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
504
316
133
42
Içim öyle sıkkın ki, burayı okurken birden paylaşmak istedim, belki saçma olabilir bilmiyorum ama ağlamamak için de zor duruyorum.
Evden çıkmayalı bir hafta oldu, üç çocukla evdeyim, iki gündür de aşırı keyifsizdim. Bugün iki saat kadar parka çıktım Çocuklarla ama kendim için bir şeyler yapmak istiyordum.
Eşim işten gelince dışarı çıksak, Nereye gitsek diye sordum, o da bana geri soruyor Nereye gidelim falan. Bu arada mutfaktayız, herkes yemeğini yedi eşim yemedi, o bazen işten gelince hemen yemiyor. Bende geç yiyeceğini düşündüm. Çünkü işten geleli neredeyse bir saat olmuştu. Sofrayı kaldırdım, bulaşıkları makinaya dizerken avm gidip bayramlık kıyafet bakmaya karar verdim, tamam dedi gidelim.
Avm kapanmasına 3 saat var, bende bulaşık işini bitirdim, hazırlanacağım ki bir de ne göreyim. Eşim turşu getirmiş dolaptan yemek yiyecekmiş. Yemeğini hiç bir zaman hızlı yiyemez. En hızlı 20 dk alır. Hazırlanması gereken 3 çocuk, çanta ve ben varım. Aklınca hazırlanana kadar yerim diye düşündü sanırım ama bu bana çok bencilce ve tam mutfağı toparlamışım küfür gibi geldi, çok düşüncesiyle. Zoruma gitti yaaa...
Tabi ben sinirlendim ve anladı bakışlarımdan, yemeyim mi diyor. Ye dedim geçtim odaya, yanıma geliyor ne oldu, niye sinir oldun diyor....girmiyorum vazgecti dedim oda hiç ısrar etmedi zaten. Gönülsüz olduğundan. Iki saat sonra neyin var diye soruyor ya...
yani ben aşırı tepki mi veriyorum, inanın ağlayasım var....

Kendin niye gitmiyorsun? Cocuklari birakabilecehin biri yok mu bi kac saat? Ya da o yemegini yeseydi cocuklar onla kalsaydi? Brnce senin sinirker bozulmus

Bazen hepimizin böyle hassas anları olduğu gibi erkeklerin de düşüncesizce davrandığı çok zaman oluyor.
Üzülmeyin lütfen..
Size hakaret etmek için dememiş ki yemek yiyeyim diye..
Yemek konusunda sık sorun yaşıyorsanız sizinle birlikte düzene uyması istediğinizi Rica edebilirsiniz.

Tepkiniz bana abartı geldi... 20 dakikada yemek yiyene kadar siz de kendiniz hazırlanırdınız, adam yemek yemesin mi?

Sofrayı kaldırırken eşinize sorsaydiniz keşke yemegi daha sonramı yiyeceksin diye.
Bu kadarı peşine gelmezdi siz abartmissiniz eşiniz isten gelmiş sonucda.

Bana çok tatlı geldi derdin ;) ağlama canım bak yemiyim mı falan demiş demek ki kötü biri değil sadece erkek işte odun. Bizim gibi dusunmeleri imkansız. Ah ah keşke dusunebilseler. Sen çok bunalmissin. Haklısın 3 çocuk ben 1 taneyle baş edemiyorum. İnsan depresyona giriyor anlayabiliyorum seni ama geçecek bu günler sabret

Herkes farklı tabi ama ben kendi ilişkimde böyle bir sey için trip atamam çünkü o kadar sık yaşıyorum ki tripten geçilmez yoksa..

Ben toplarım eşim dağıtır
Aksam heryeri toplarım sabah bi kalkarım mutfak karışmış gece eşm bir seyler yemiş dökmüş vs

Keşke ben on dakikaya hazırım o arada sen yemegini bitirip tabagını kaldırmış olur musun falan deseydiniz ..
Zaten adam yemiyeceğim de dememiş akşam yemeğini

Keşke mutfak toplama işini sonraya bırakıp direk çıksaymışsınız , ne olacak ki birkaç saat dağınık kalsa? Eşiniz yerken hazırlanırdınız , boş yere tadınızı kaçırmışsınız

Içim öyle sıkkın ki, burayı okurken birden paylaşmak istedim, belki saçma olabilir bilmiyorum ama ağlamamak için de zor duruyorum.
Evden çıkmayalı bir hafta oldu, üç çocukla evdeyim, iki gündür de aşırı keyifsizdim. Bugün iki saat kadar parka çıktım Çocuklarla ama kendim için bir şeyler yapmak istiyordum.
Eşim işten gelince dışarı çıksak, Nereye gitsek diye sordum, o da bana geri soruyor Nereye gidelim falan. Bu arada mutfaktayız, herkes yemeğini yedi eşim yemedi, o bazen işten gelince hemen yemiyor. Bende geç yiyeceğini düşündüm. Çünkü işten geleli neredeyse bir saat olmuştu. Sofrayı kaldırdım, bulaşıkları makinaya dizerken avm gidip bayramlık kıyafet bakmaya karar verdim, tamam dedi gidelim.
Avm kapanmasına 3 saat var, bende bulaşık işini bitirdim, hazırlanacağım ki bir de ne göreyim. Eşim turşu getirmiş dolaptan yemek yiyecekmiş. Yemeğini hiç bir zaman hızlı yiyemez. En hızlı 20 dk alır. Hazırlanması gereken 3 çocuk, çanta ve ben varım. Aklınca hazırlanana kadar yerim diye düşündü sanırım ama bu bana çok bencilce ve tam mutfağı toparlamışım küfür gibi geldi, çok düşüncesiyle. Zoruma gitti yaaa...
Tabi ben sinirlendim ve anladı bakışlarımdan, yemeyim mi diyor. Ye dedim geçtim odaya, yanıma geliyor ne oldu, niye sinir oldun diyor....girmiyorum vazgecti dedim oda hiç ısrar etmedi zaten. Gönülsüz olduğundan. Iki saat sonra neyin var diye soruyor ya...
yani ben aşırı tepki mi veriyorum, inanın ağlayasım var....

Aşırı tepki vermişsiniz çünkü çok dolmuşsunuz. Bir daha bu kadar beklemeyin. Sık sık kendinize zaman ayırın. Ev düzeni, yemek hiçbiri psikolojinizden önemli değil. Sizin kötü olmanız çocuklara da kötü yansır. O yüzden önce kendinizle ilgilenin.

Herkes abartmışsın demiş ama bence abartmamışsın.

Kadın 3 çocuğu hazırlayacak kan ter içinde, çanta yapacak, kendi hazırlanacak ve eşi sallana sallana yemek yiyip kapıya dikilecek. Sinir bozucu haklısın.

Aynı annem gıbısınız onunda gezmeye gıtme ve dısarı çıkma anlayışı avm gezmektır. Babamda sıkılır. Gönlü yoktu dıyorsunuz dısarı çıkalım dıyıp avmye gıtmek eglencelı bısey degıl kı çok hevesli olsun.
Ayrıca yarım saat sız hazırlanırken yıyebılırdı abartı hareketler yapmışsınız. 1 hafta evde durdunuz dıye bunca tribe gerek yok. Bizde hafta içi pek çıkmayız dışarı, genelde cumrts pazar olur gezme işi. Ben hafta içi sadece salona gıderım çıkışta belki yarım saat bı saat bıyerde otururum okadar. Aylardır evde kapalı gıbı davranmışsınız.

Bunalmışsın zaten

Bırakıp çocukları eşine gidip dolansaydın keşke dışarıda

Alışveriş sonraya kalsaydı

Bir de çok temiz titiz olmak gereksiz

Yani mutfağı neden toplamak için Zaman harcıyorsunuz mesela

Yediniz bitti giyinin gidin gelince toplarsınız ya da eşiniz yesin sonra akşam gelince toplarsınız

Küçük şeyleri büyütmüşsünüz

Bence haklısın...
Yemek ortada işte yesene be adam , bir saat içinde mi acıkmış olacaksın sanki.

Ama asıl sorun sanki , üç çocukla başetmek, sabır göstermek , sorumluluk almak ve buna karşılık eşinizden ilgi ve alaka beklemek gibi geldi bana...
Sizde , bu durumda gönüllenip gitmiyorum deyip gönlünüze küsmüşünüz.
Sizin yerinizde olsam , birkaç saat de olsa çocukları eşime bırakır , yalnız takılırdım.

Şu an gözüm korktu zaten hamileliğimin başından beri korkularım var, benim de üçüncü hamileliğim , kendimi sizin yerinize koyarak haklısınız kanısına vardım.

Belki siz hazırlanana kadar bişeyler atıştıracaktı..
Bende bazen böyle fevri oluyorum.

Yuh eşin açıkmış sende trip atıyorsun ayıp etmişsin

Tepkiniz bana abartı geldi... 20 dakikada yemek yiyene kadar siz de kendiniz hazırlanırdınız, adam yemek yemesin mi?
Ben hızlı hareket ederim 20 dk almazdı. Bir saat dolandı mutfaktayız, balkona çıktı telefonuyla ilgilendi, dedim ya o bazen hemen yemiyor kurulu sofraya oturmadı yani...avm 10 da kapanacağı için zamanı sıkıntı yaptım galiba.

çok kasarsanız böyle olur bırak mutfağı geldikten sonra toplarsın mesela. o yerken siz hazırlanır çıķardınız hiç olmadı yalnız gitseydiniz hem nefes almış olurdunuz..

Back
X