• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçta kepeklenme

Senin yerinde olsam tekrar testime baktırırdım. Ben de hipotiroid hastasıyım bazı dönemler değerlerim çok değişiyordu ilaç dozuyla oynuyordu doktor.
Eğer ondan kaynaklı değilse diye diğer önerimi söyleyeyim. Kafa derinin beslenmesi ve nemlenmesi lazım. Yağ ile masaj yap. Hala şampuanları bırakman gerektiğini düşünüyoeum bu arada çünkü tüm sebumu çekiyorlar. Doktorun verdikleri de biri antifungal biri de egzama için yağlı bir krem sanırım. Adını okudum da konuya girince unuttum sonra :halay:
Sirke kısmı bana mantıklı gelmedi nedense daha da kurutacağını düşünüyorum kafa derisini sivilceleri lurutmak için kullanırdım ben zamanında. Saçı yumuşatıyor orası ayrı.:KK48:
Sirkeyi direk yaparsak kurutur sulandırınca bildiğim kadarıyla antibakteriyel etkisi oluyo bu yüzden kullanılıyo hatta jinekolog önermişti bana ara ara kullan mantar vs sorunun olmaz diye

Öyle de içime sinmiyor
İyice şampuanlanıp keselenip
Miss gibi olmalıyım
İyi ediyorum sanki
:olamaz:
Keselenmek her gün banyo yapmak çok iyi bir şey ama saçları her gün yıkamamak lazım. Mümkünse en uzun süre ne kadarsa o kadar diyorlar. Hatta biliyosundur belki saçlarını sadece su ile yıkayan insanlar var. Bir süre yağlanıp sonra tamamen saç dengesini bulunca süper oluyor saçları.
Bir nevi memeli bir hayvansak tüylerimizin suyla temizlenmesi gerekir mantığı yani

Öyle de içime sinmiyor
İyice şampuanlanıp keselenip
Miss gibi olmalıyım
İyi ediyorum sanki
:olamaz:
Iyide bak vucut ona alisiyo hem psikolojik kendini temiz hissetmiyosun hemde saclar tez yaglanip vucut kese istiyo.. Mesela sen 3 ogun krem sur yuzune yuzun 3 ogun ister onu:) 1 kez sur 1 kez ister. Fazla sinartmamak kazim. Mesela pedikur yaptiriyosun atiyorum bunu ayda 1 yaptir. Haftada 1 yaparsan buna ihtiyac duyar uyak.

Keselenmek her gün banyo yapmak çok iyi bir şey ama saçları her gün yıkamamak lazım. Mümkünse en uzun süre ne kadarsa o kadar diyorlar. Hatta biliyosundur belki saçlarını sadece su ile yıkayan insanlar var. Bir süre yağlanıp sonra tamamen saç dengesini bulunca süper oluyor saçları.
Bir nevi memeli bir hayvansak tüylerimizin suyla temizlenmesi gerekir mantığı yani

Saçlarım güzel gür
Ama cildinde bir sorun oluştu
Şampuansız duş düşünemiyorum

Iyide bak vucut ona alisiyo hem psikolojik kendini temiz hissetmiyosun hemde saclar tez yaglanip vucut kese istiyo.. Mesela sen 3 ogun krem sur yuzune yuzun 3 ogun ister onu:) 1 kez sur 1 kez ister. Fazla sinartmamak kazim. Mesela pedikur yaptiriyosun atiyorum bunu ayda 1 yaptir. Haftada 1 yaparsan buna ihtiyac duyar uyak.

Evet alışkanlıklarımız var doğru

Bunu denemek istiyorum aslinda:) ssmpuan kullanmanak

Tabiiki insan guzel bi banyoyla gune daha iyi basliyo, ama sac yikamadanda oluyo. Yillardir haftada 2-3 kez tum banyo harici gunler sadece vucut dusu o kadar

Kafamı ıslatmadan duş aldım mı hiç hatırlamıyorum
Ama kış için iyi fikirmiş aslında

Bunu denemek istiyorum aslinda:) ssmpuan kullanmanak
Ben hep organik içerikli kullanayım yok efendim paraben olmasın vs diye takılırdım şampuanda ama bırakınca farkediyo insan esasen acayip zararlıymış.
Yani şimdi 27 yaşını bitiricem nerdeyse saçlarım dalgalıymış benim onu farkettim. Hep böyle çalı süpürgesi gibi biçimsiz kocaman kabaran saçlarım vardı. Şampuanı bıraktım kabarma yüzde 80 bitti ve saçlarım dalgalanmaya başladı. Durup durup aynaya bakıyorum yemin ederim.
Tüm suçu da şampuana atmayayım da fön ve saç boyası da ekstra kötülük ekliyor tabiki

Ben hep organik içerikli kullanayım yok efendim paraben olmasın vs diye takılırdım şampuanda ama bırakınca farkediyo insan esasen acayip zararlıymış.
Yani şimdi 27 yaşını bitiricem nerdeyse saçlarım dalgalıymış benim onu farkettim. Hep böyle çalı süpürgesi gibi biçimsiz kocaman kabaran saçlarım vardı. Şampuanı bıraktım kabarma yüzde 80 bitti ve saçlarım dalgalanmaya başladı. Durup durup aynaya bakıyorum yemin ederim.
Tüm suçu da şampuana atmayayım da fön ve saç boyası da ekstra kötülük ekliyor tabiki
Yaglanma filan olmuyo mu? Hic mi kulkanmiyosun sanpuan? Ayda 1 kez filan? Sirke filan kullaniyomusun?

Bende aynen öyleyim
Çamaşır suyuyla yıkanma isteği gibi

Sanki iyi birşey gibi
Bilmek ve uygulamak farklı şeyler
Keşke bu tür takıntıları silebilmenin bi yolu olsa geçen gün kışlık hazırlamak için buzdolabı poşetleri sanki çamaşır deterjanı kokuyo gibi geldi hepsini iç dış bi ton uğraşıp yıkadım koku sadece bana geldi işin garibi

Keşke bu tür takıntıları silebilmenin bi yolu olsa geçen gün kışlık hazırlamak için buzdolabı poşetleri sanki çamaşır deterjanı kokuyo gibi geldi hepsini iç dış bi ton uğraşıp yıkadım koku sadece bana geldi işin garibi

Off hiç sorma
Zehirlendim kaç defa
Bu titizlik başa bela
Azaltıyorum bazen

Ama yapmadığımın da acısını çıkarıyorum
Keşke öyle verilen birşey olsa

Tabiiki insan guzel bi banyoyla gune daha iyi basliyo, ama sac yikamadanda oluyo. Yillardir haftada 2-3 kez tum banyo harici gunler sadece vucut dusu o kadar
Bazen dalıp şampuanı kaçıncıya kafama boca ettim acaba diye düşünüyorum :)

Benim saçlarım ışıl ışıl gür güzeldir
Beyazlama erken başladı
Kansızlıktan dökülüyordu

Şimdi birde kepeğimiz oldu
Derdim bu oldu işte

Back
X