Babaanneye Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.merhaba sevgili kk üyeleri.
dert sayılmaz ama fikir almak ıstediğim bir konu var.
tam bir ay önce babaannemi kaybettim. çok hayırsever bir insandı. elindeki avucundaki herşeyi dağitirdi.
Vefat ettiğinden beri onu hep rüyalarımda görüyorum.
amel defteri kapanmasın istiyorum.
hep açık kalsın ki sevap yazılsın hanesine.
sizin fikirleriniz nelerdir?
bana öneri verebilir misiniz?
2. sorum ise
bizim büyük amcamızın torunu evlenecek. annesi ve babası art arda vefat ettiler. kızcağız hem yetim hem öksüz.
uzaktan akrabaları var sadece. bu kızcağızın düğünü var. kendini eksik hissetsin istemiyorum.
düğününde bu kıza bilezik yapsam diye düşündüm. ya da altın mı daha uygun düşer?
amel defterini kapatmayn ıkı şey var. hayırlı evlat, cami ya da okul tarzı bişey yaptırmak.Babaanneye Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
Ölümden sonra sevap günah olayı biter diye biliyorum ama siz içinizden geleni yapınız,vicdani açıdan.
Evlenecek akrabanız için de altınlardan hangisi daha pahalı ise o uygundur,
Allah kabul etsin.
Ayrıca, başlığın anlamı nedir?
Bence bir kısmını o kıza bir kısmını yeni yapılan cami mescid vb. yerlere verin oralar ayakta kaldıkça yapılan ibadet sevapları o kişiye gidermerhaba sevgili kk üyeleri.
tam bir ay önce babaannemi kaybettim. çok hayırsever bir insandı. elindeki avucundaki herşeyi dağitirdi.
2. sorum ise
bizim büyük amcamızın torunu evlenecek. annesi ve babası art arda vefat ettiler. kızcağız hem yetim hem öksüz.
uzaktan akrabaları var sadece. bu kızcağızın düğünü var. kendini eksik hissetsin istemiyorum.
düğününde bu kıza bilezik yapsam diye düşündüm. ya da altın mı daha uygun düşer?
Allah rahmet etsin. Adına hayrat yaptırabilirsiniz, fidan diktirebilirsiniz ya da herkesin nasiplenebileceği bir yere meyve ağacı dikebilirsiniz.
Kızcağız'a da güzel bir bilezik yeterli bence...
Sadaka-i Cariye:Babaanneye Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
Ölümden sonra sevap günah olayı biter diye biliyorum ama siz içinizden geleni yapınız,vicdani açıdan.
Evlenecek akrabanız için de altınlardan hangisi daha pahalı ise o uygundur,
Allah kabul etsin.
Ayrıca, başlığın anlamı nedir?
:) Doğrudur. Yapılacak başka bişey yok çünkü en iyisi ya hayrat ya da ağaç :)Okumadan yazmıştım :)
Ben konuyu tam anlamadım, babaannenin amel defteri ne alaka nasıl acık kalacak?merhaba sevgili kk üyeleri.
2. sorum ise
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?