o kadar ofkeliyim o kadar ofkeliyim ki anlatamam. olay siyasi bir olay ancak siyasetle alakalm olmadigini ve konunun siyaset elestirmenligine donmemesini rica ediyorum. amacim siyaset yapmak degil kesinlikle! sadece aklimi kacirmak uzereyim dertlesmek istiyorum.
11 yildir istanbul buyuksehir belediyesinde sozlesmeli personel olarak(ogretmen) calisiyordum. calisma sistemimiz geregi her yil sozlesmelerimiz yenileniyordu, bu yil haziran ayinda yapilan secimlerde biliyorsunuz belediye degisti, ve bizim secimden bir kac gun sonra yenilenme tarihi gelen sozlesmemiz yenilenmedi ve cikisimiz verildi. 2500 kisi yillardir calistigimiz kurumdan bir whatsap mesajiyla gonderildik.
olayin uzerinden nerdeyse 6 ay gecti ve tazminatimizi vermiyorlar, dilekce ve arabuluculuk sonucu yapilan aciklama ise belediyenin butcesi yok bu yuzden size sadece yargi yolunu gosterebiliriz seklinde oldu. ustelik bizden sonra gelen belediye oder dava bitene kdar zaten belediye degisir diyebilecek kadar vicdansizlar.
sadaka istemiyorum, haketmedigim bir parayi talep etmiyorum, sadece tazminatimi, 11 yillik hakkimi istiyorum.
deli gibi borcum var, cikarilma ihtimali herzaman aklimdaydi ama cikarilsam dahi tazminatim butun borclarima yeter zaten diye tedirgin olmuyordum ama suan tazminatimizi vermiyorlar ve inanilmaz magdur edilmis durumdayiz.
ogretmenlige ek olarak evden yuruttugum bir butik tasarim
atolyem var yillardir, oraya yonelmek o isten yurumek istiyorum artik, ancak biraz sermayeye ihtiyacim var su asamada, hep isten cikarilirsam atolyeye yatirim yapar ordan yururum diye kuruyordum planimi, ama suan atolye de patlamis durumda kredi kartlari da bende, sinirlerim de...
yeni baska bir is bulmak girmek filan degil konu. derdim borclari nasil kapatirim da degil ilk etapta. buyuksehir belediyesi gibi kamuya bagli bir kurumun bu yaptigini hazmedemiyorum. beni, benimle beraber 2500 tane daha personelini bu halde birakmamaliydi, onlar bile bunu yapiyorsa ozel sektorde donebilecek dolaplardan haktan adaletten nasil soz edebiliriz?
benim hayatima devam edebilmem icin hakkim
olan bu parayi bir an once almam gerekiyor, ama dava en az 2 yil surecek, tabiki avukat masraflari vs derken bu paranin 4/1 i hic olacak kiymeti de kalmayacak yani... cok canim
sikkin cok