sadece 76 günüm kaldı :(

Yazdığınız sıcak,samimi,içten duygularınız ,tavsiyeleriniz ve desteğiniz için hepinize çook teşekkür ederim...Gerçekten çok mutlu oldum güzel,olumlu yorumları okudukça..Allah herkese sağlıklı,huzurlu yuva kurmayı,kuranlar içinde bir ömür sürmesini nasip etsin...Tekrar teşekkür ettim hepiciğinize öpüyorum sizleri hayırlı akşamlar :)

ben düğünümden 3 gün sonra Ankaradan Batmana geldim,şark görevindeyiz şu an ben buraya geldiğimde kardeşimde Şırnakta askerdi, yani ben de kardeşim de evde değildik, annem şeker hastası bi ağlasam o benden beter olurdu biliyorum, o yüzden ben takmıyo gibi yaptım ailemde zamanla alıştı Allahtan Aralıkta kardeşim geldi askerden şimdi onun iş kurmasıyla falan ilgileniyolar zaman geçiyo

bolçi (canım fıstıklı bolçi çektirdin haberin ola:)
Öncelikle Allah bol bol sabır ve kolaylık çok çok da mutluluk verir inşallah.
gerçekten kolay değil ama en azından sevdiğin adamla berabersin...
şartlar uzaklık seni çok zorlayacak buna kendini şimdiden alıştır
asla boş durma hep bişeylerle meşgul ol, kurs ,spor, dernek ,elişi filan mutlaka kendine mutlu olacağın uğraşlar edin.
bu şekilde hem çevre edinmiş olursun yalnız kalmazsın.çünkü en kötüsü yalnızlık... insanın içinde öyle bir büyüyor kii anlatamam.

canım kötü yorumları dikkate alma öncelikle tebrik ederim çok güzel sevdigin insanla evlenmek.darısı isteyen seven herkese nasib olur inşallah...açıçasını söyliyim bende sevdicegimle konuşurken bi ara aslında ailelerimizdn uakta kimseyi tanımadıgımız bi yede yaşamak isterim dedim ki biz ailecek çok baglıyızdır birbirimize ona ragmen bunu söyledim. ailen gelir yanına çok güzel zamanlar geçirirsiniz hobiler bulursun arkadaşlar edinirsin yeni bir çevre görüş olursun sen memleketine gidersin..hem uzak olunca birbirinizin kıymetini anarsınız ailenizle...onlar gelecegi zaman planlar yaparsınız şöyle yaapar ederiz diye yanyana olnca bu tadları yaşayamıcan..zorluklarrı tabiki olacak ama güzel taraflaarını gör bence..ama iş bulur kendini meşgul edersen daha güzel olurr;)

erkekler ailesinin dibinde kalınca mesele yok kadın kalıncamı sıkıntı oluyor anlamıyorum gidecekse erkek de gidecek kardeşim ama erkek milletine güven olmayacağını anlamadan kalkıp 12 saat uzağa gidiyorsa kadın sonuçlarına katlanır.

yorum yapmayacaktım ama dayanamadım..akşam akşam güldüm..şahane bir düşünce tarzı..:3::3::3::3::3::3::3::3::3::3:

saçmalığa bak ne demek baba evinde emanettin erkeklerin kölesi olalım diye doğurmadı annemiz bizi haddinizi bilin.

tmm kadın hakları vs bizde savunuyoruz bunları herfırsatta..ama neolur feminizmin de b.kunu çıkarmayın..oldu kımse evlenmesın ozmn aman kocam döverse dıye..sizin kötü tecrubeleriniz olmuş belliki ama neolur karamsarlıgınızla kızı bogmayın..gidin başka yere kusun erkeklere öfkenizi...

pollyanacılığı bırakın iyi erkekler bile kadını savunmasız görünce birden değişiyorlar bu yüzden dedim hiçbir erkek dayanağı olmadan yurdunu terketmez ama bu kız ne yapacak sevdiğiyle evlenemeyecekmi demiş birisi eee erkek de sevmiyormu illa kadınmı yer değiştirecek böyle bir kuralmı var?

kendinizi köle gibi hissedebilirsiniz ama ben değilim. ama gerçeklere yzünüzü dönün biraz evliliik öyle toz pembe değildir.

evlilik tabiki toz pembe değildir ama ana babasının dibinde oturupta koca cinayetine giden kadınlarda var...
konuyu açan arkadşın moralini bozmanın manası nedir alayamadım.
arkadaşım sen bakma ben başka şehre gitmedim başka yakaya geçtim ona rağmen hüzünlendim senin hüzünlenmen gayet normaldir zamanla alışırsın takma kafana herşey güzel olur inşallah ama keşke çalışabilsen o zaman alışman daha kolay olur...
nişanlınla konuşsan çalışma konusunda fikri kesinmi neden istemiyor çalışmanı

Öncelikle Allah mesud etsin :16:

Her sabah yürüyüş yaparsınız, evde film izlersiniz, kitap okursunuz, belki bir müzik aleti çalmayı öğrenmeye çalışırsınız, ya da daha farklı eğitim kurslarına gidersiniz halk dansları, koro, dikiş, ahşapçılık vs.. :)

Yabancı dil öğrenmek için kursa yazılabilirsiniz

Kk ya gelip arkadaşlar edinip bol bol sohbet edersiniz

Aslında insanın kendine ayırabilecek bol bol vaktinin olması çok güzel bence

evlendin diye aileni bırakıp başka ellere gidersen daha çook üzülürsün ne gerek var ki her evlenen bu kadar uzağa gidiyormu?
sonra yarın kocandan dayak yiyince ailem ailem diye ağlarsın.
Bu yorum ne alaka allah aşkına. kızın sorunu ailesinden uzak kalmak eşimden şiddet görürüm falan korkusu değil dikkat ettiysen.

Güzelim allah mesut etsin..hiiic korkma..insanin evinin olmasi,o kapiyi kendi anahtariyla actigindaki mutlulukn helede esiyle anlasiyorsa bambaskad oluyor..bunu bana enistem söylediginde tam anlamamistim ama simdi daha iyi anliyorum.üstelik marmaris hicte sikilinacak bir sey degil.benim iki arkadasimin da tayini cikmisti..korkuyorlardi.ama simdi bakiyorumda mutlu mutlu resimleri var..cook sikilirsan senin onlarla tanistiririz..

evlendin diye aileni bırakıp başka ellere gidersen daha çook üzülürsün ne gerek var ki her evlenen bu kadar uzağa gidiyormu?

Bu nasıl bir mantıktır yahu? Kız ailesinden uzak kalacağı için üzülüyor, sen dayak yemekten bahsediyorsun. Ne alaka?!

Canım elbet alışacaksın, zor olur ama yeni bir yuva kuracaksın. Allah yardımcın olsun, inşallah çok mutlu olursun.

konu sahibi arkadaşım bellliki yüreğin tertemiz yazdıklarını okuyunca direk bunu hissetiriyorsun.
başlarda zor olucaktır elbet ama marmaris gibi biyere gidiyorsun yinede çok şanslısın
benim en yakın arkadaşım napsın hakkari çukurcaya gitti.eşi polis orada görev yapıyor mecburi.ama huzur dolu bi yuvası var allahta bozmasın.
herşey gönlünce olsun allaha sığın zor olan kolaya çevrilir çok mutlu ol inş.sevgiyle kal
:40:

Yuvadan uçmak zor tabi ama bir düşün sende bir aile kuruyorsun. Sevdiğin adamla hayatı paylaşacaksın, ilerde evlatlarınız olacak, senin evinde sıcacık bir aile ocağı olacak. Hem 12 saat yol artık o kadar zor değil ki, şartlar eski devirler gibi değil, çok özlediğinde atlarsın bir uçağa görürsün aileni, onlar da sana gelirler. Allah evlenene yardım edermiş, elbet alışacaksın. Yaşayacağın güzel şeyleri düşün, ayrılığa odaklanıp sürekli üzme kendini. Çok mutlu olursun inşallah, Rabbim yuvanda mutluluk versin

senin yaş 16 herhalde hayatın gerçeklerine alışık olmadığın ne kadar belli.

bu kdar çok kadın cinayetinin bu kadar çok sorunlu adamın olduğu yerde bir kadının evinden 12 saat uzağa gitmesi saçmalık bence resmen savunmasız kalması demektir bu.

Yorumunuz bana çok saçma geldi.konu sahibininde moralini bozuyorsunuz şimdiden.konu sahibi arkadaşım kafana takma 12 saatlik mesafeyi.ben ailemi bırakıp uçakla 12 saatlik uzaklığa geldim eşimle ve hiçde pişman olmadım.ailen herzaman ailen ama eşinle yepyeni bir hayata başlayacaksın.evine,yeni evine ve yeni hayatına alışacaksın.şimdiden mutluluklar diliyorum

Güzelim allah mesut etsin..hiiic korkma..insanin evinin olmasi,o kapiyi kendi anahtariyla actigindaki mutlulukn helede esiyle anlasiyorsa bambaskad oluyor..bunu bana enistem söylediginde tam anlamamistim ama simdi daha iyi anliyorum.üstelik marmaris hicte sikilinacak bir sey degil.benim iki arkadasimin da tayini cikmisti..korkuyorlardi.ama simdi bakiyorumda mutlu mutlu resimleri var..cook sikilirsan senin onlarla tanistiririz..

Gerçekten çook mutlu olurum buna güzel dilekleriniz için tşk ederim.. :)

konu sahibi arkadaşım bellliki yüreğin tertemiz yazdıklarını okuyunca direk bunu hissetiriyorsun.
başlarda zor olucaktır elbet ama marmaris gibi biyere gidiyorsun yinede çok şanslısın
benim en yakın arkadaşım napsın hakkari çukurcaya gitti.eşi polis orada görev yapıyor mecburi.ama huzur dolu bi yuvası var allahta bozmasın.
herşey gönlünce olsun allaha sığın zor olan kolaya çevrilir çok mutlu ol inş.sevgiyle kal
:40:

Çok tşk ederim samimi içten yorumun için...Güzel dileklerin içinde tşk ederim...Kendine iyi bak :)

Çok güzel moral vermişsiniz :46:
Dayak yiyeceği nerden çıktı , her evlenen annesinin dibinde mi oturuyor .
Eğer öyle olsaydı gurbet diye bişey olur muydu ?
Sırf yorum yapmak için yazmayın insanların üzüntüsünü katlamayın lütfen . .

Biliyor musun bende seninle aynı durumdayım ama tek bi fark var o da eşimle oturacagımız evin aileme yakın olması :)
Ama ailemle bizde birbirimize cok düşkünüz. Evlenince nasıl olacak acaba her şey değişecek mi, aynı eve girince cok mu farklı olacak hep bunları düşünüp duruyorum hakkımızda hayırlısı :(

Alışırsın canım tek giden sen değilsin ki...
Sonuçta yazdığın gibi sevdiğin adam yanında olacak. Birde bunun stresini yaşama.
Öyle zaman gelecek ki evinden, Marmaris'ten ayrı kalamayacaksın. Tatlı telaşlar bunlar biraz daha sakin lütfen...

Back
X