sadece ağlamak geliyor içimden ve ağlıyorum :(

nurause

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2013
24
0
6
İstanbul
bugün lys sonuçları açıklandı. puanım belki başkalarına göre iyidir ama benim hayallerimi süsleyen üniversitelere yetmiyor arada baya fark var. ilk başlarda olmazsa seneye diyodum ama bugün içimde öyle bi boşluk oluştu ki motivasyonum moralim sıfır. boş boş bakıp ağlıyorum içimden hiçbişey yapmak gelmiyor arkadaşlarımla akrabalarla konuşmak istemiyorum. tek istediğim hayalimdeki o yerlere girebilmek. potansiyelim temelim var ama moralim yerlerde. allah rızası için bana yardım edin akıl verin moralimi biraz olsun düzeltseniz bile çok seviniriimm :(( bana abla olarak tavsiyelerinizi verseniz o kadar mutlu olurum ki nasıl çalışmam gerekir moralimi sürekli nasıl tepede tutabilirim ?? :(

ben de ilk sınavımda aynı şeye kapıldım. trigonometriyle hiç barışamamıştım. edebiyatta ezberim kötüydü. ikinci yıl trigonometri ve diğer mat 2 leri kaptım. iki matematikte de fulle yakındı netlerim. ben öss döneminde girmiştim. yani eğer çabalarsan ilk yılla ikinci yılın dağlar kadar farkı olabiliyor. motivasyonunu hiç düşürme. bir yıl çok büyük bir kayıp değil. temelim de iyi diyorsun. benim de iyiydi o yüzden ikinci yıl okul da olmadığı için çok rahat çalıştım. bildiğim konulardan ziyade hep kaçtığım korktuğum şeylere yöneldim. eğer bir hedefin varsa puanınla girebileceğin yerleri düşünme ve seneye tekrar hazırlan.

Bir abla olarak değilde yaşıtın olan biri olarak şunu diyorum. Ben bir yıl sınıfta kaldım. Şuan üzülüyorum yaşıtlarım mezun oldu diye.
Gerçekten zeki olduğumu da düşünüyorum fakat hiç çalışmamıştım. O günden sonra sınıfı geçmek için sınavlara girdiğimde hevesim kaçmıştı. Çalışmak istemiyordum hiç. 3 ay yaz tatili geçti ben güzel bir başlangıç yapmak istedim ve sınıfı geçtim.
Sonuçlar bildiğim kadarıyla yeni açıklandı. Birdenbire moralini düzeltemezsin zaten. Sende yapabileceğinin farkındasın.
Sistemli bir şekilde çalışman yeterli bana göre. Kitaplarla yatıp kalkan insanlara hiç anlam verememişimdir.

Benden sana tavsiye..

İstediğin puanı alamadıysan , ve istediğin okulda istediğin bölüme girmeye puanın yetersiz kalıyorsa bir sene daha bekle..
Sıkı bir şekilde çalış ve istediğin okula gir..

İstemediğin bir okulda , istemediğin bir bölümü okumaktansa, bir sene daha çalışıp istediğin yeri tuttur daha iyi..

Aynı durumdayım.İlk senem.300 puan aldım.Şaka gibi.
O kadar çalışmıştım.
sırf tuvalet ihtiyacım yüzünden erken çıkmak zorunda kaldım.
Allah belanı versin Ösym !! :43:

ben de aynen öyle bu sene girdim. ist.üni istiyodum olmıcak o kafam o kadar karışık ki sadece istanbul istiyodum şimdi tutabilcek bi beykent var ist.da tam burslu ona da gidesm yok kötü diyolar.. egeyi düşünüyorum o da izmir ya off valla cok sıkıntıdayım çalışmasam neyse yani ama köpek gibi calıstım o ygsye ben sonuc iyi ama yetmiyo işte batırdı beni istediğim yerler için..lys de iyiydi ama of..

bugün lys sonuçları açıklandı. puanım belki başkalarına göre iyidir ama benim hayallerimi süsleyen üniversitelere yetmiyor arada baya fark var. ilk başlarda olmazsa seneye diyodum ama bugün içimde öyle bi boşluk oluştu ki motivasyonum moralim sıfır. boş boş bakıp ağlıyorum içimden hiçbişey yapmak gelmiyor arkadaşlarımla akrabalarla konuşmak istemiyorum. tek istediğim hayalimdeki o yerlere girebilmek. potansiyelim temelim var ama moralim yerlerde. allah rızası için bana yardım edin akıl verin moralimi biraz olsun düzeltseniz bile çok seviniriimm :(( bana abla olarak tavsiyelerinizi verseniz o kadar mutlu olurum ki nasıl çalışmam gerekir moralimi sürekli nasıl tepede tutabilirim ?? :(

moralini hiç bozma bende ilk sene istediğim gibi bir başarı elde edememiştim ikinci seneye tekrar denedim istediğim üniv. kazandım kendini umutsuzluğa kaptırma bu sene olmadıysa seneye daha sıkı çalışırsın istediğim okulu bölümü kazanırsın yeter ki sen kendine güven:34:

Canım bazen hayatta şans eseri biryerler geliyoruz aslında bu şans değil Allahın bir lütfu. Saçma sapan bir üniversitenin ilk senesinden terk etmiş şuan lise mezunu statüsünde eşim, kendi kendine yazılım öğrenmiş şimdi kendini tatmin edecek yerlerde.

Ben çok iyi bir üniversite okudum ama ondan çok çok düşük kazanıyorum. Üstelik çalıştığım şirkette lise mezunları, ortaokul mezunları benden daha yüksek alıyor.

Böyle şeyler kısmet işidir. Sen X üniversitesini istersin daha düşük bir üniversite istemezsin ama o okul senin ufkunu ve kısmetini açabilir. Kim bilir ki? Bozma moralini. Bence aralarında sevebileceğin bir bölümü olan senin için puanı tutan biryer yaz.

Mezun olduktan sonra istediğin bir dalda deneyimini geliştir. Deneyimdir senin ücretini yüksek tutacak. Vakit kaybetme derim ben bir abla olarak.
öpüyorum.

ilk puanı öğrenmenin şoku bu. birkaç gün zaman tanı kendine. başka şeylerle ilgilen. sonra hedefini belirle ve çalışma planlarını hızlıca tamamla. başaracağına inanıyorum. çünkü bunu gerçekten istiyorsun. hissediliyor yazdıklarından

nereyi istiyordun canım aldığın puan çok mu uzak?

ya da ona benzer bir bölüm tercih edebilme imkanın yok mu?

eğer hiç bir şekilde isteyeceğin bir bölüme giremeyeceksen bir yıl beklemelisin bence.

1 yıl kayıp başta zor gelebilir sana arkadaşların üniversiteye giderken ama sonuçta ömür boyu yapacağın iş.

Back
X