- 22 Şubat 2020
- 717
- 3.327
- 43
- Konu Sahibi Yasamakguzel123
-
Goz temasi kuruyor mu .Merhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..
Otizm olursa sorun değil eğitimini verirdim. Tek problemi yanlız yaşadığı için farklı bir topluma girince ağlaması o da korkudan.
Kızım bütün sayıları bilir toplama yapar çok yaratıcı sorular sorar evde çok uyumlu ve her şekilde düzgün konuşur.
Bu sene anaokula gidecek. Amacım topluma uyum sağlaması. Otizmli olan yada tanıyan varsa bana yazabilir mi? Sadece ağlamak bir belirti mi o da elinden alınan bir oyuncak vb. Şey ise?
Allah aşkına çocuklarınızı pedagojik formasyondan bir haber olan insanlara veriyorsunuz sonra onların abuk subuk teşhisleriyle tedirgin oluyorsunuz. Çocuğunuz asla otizmli falan değil. Otizmli çocuklar çok geç konuşur 15 yaşında otizmli tanıyorum ben daha ne söylediğini anlayamıyorum çocuk annesi ile iletişim kuruyor o anlıyor toplama falan 5 yaşında yapamaz vs vs Her neyse çocuk otizmli değil çekingendir zorlamışlardır çocuğa kendini güvende hissettirmemişlerdir ağlamıştır başka açıklaması yok. Çocuğunuzun çekingenliğini atması için anaokuluna gönderin eğitim almamış kişilere lütfen emanet etmeyin daha büyük travma yaratır çocukta siz öğretin Kur'an-ı KerimiMerhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..
Otizm olursa sorun değil eğitimini verirdim. Tek problemi yanlız yaşadığı için farklı bir topluma girince ağlaması o da korkudan.
Kızım bütün sayıları bilir toplama yapar çok yaratıcı sorular sorar evde çok uyumlu ve her şekilde düzgün konuşur.
Bu sene anaokula gidecek. Amacım topluma uyum sağlaması. Otizmli olan yada tanıyan varsa bana yazabilir mi? Sadece ağlamak bir belirti mi o da elinden alınan bir oyuncak vb. Şey ise?
Göz teması kuruyor mu kendi iradesi ile besleniyormu sadece sizinle mi iletişim kuruyor yoksa diğer aile üyeler anneniz babanız hala amca dayı teyze gibi yakınları ile iletişimi var mı ? Eğer şüphe ediyorsanız bir uzmandan randevu alıp kontrole gidebilirsiniz otizm yüzdesi var %10 15 yada 80 90 gibi değişiklik gösterir.Merhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..
Kendini sadece ağlayarak ifade ediyorsa hadi derdim ama sizin bahsettiğiniz çocuğum otizmli olduğunu sanmıyorum. Aşağıya belirtileri ekliyorum bu arada her otizmli çocuğumuzda bunlar olmak zorunda değil ama genel olarak bunlarla karşılaşılabiliyor . Buraya tıklayarak kitapçığın 4. Sayfasından itibaren kontrolde bulunabilirsiniz.Merhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..
Çok ılımlı. Arkadaşlarla önce kendini tanıtıp arkadaş oluyor ve sonra oyun oynayabilir miyim diyor istemezlerse de kendi başına oynuyor. Tek sorun küçükken yaptığı mızmızları yapması. Şimdi kek yapıyor tek başınahiç bilemiyorum
ama sizinle iletişimi normalse belki sosyalleşememekten kaynaklıdır
yaşıtları eve geldiğinde onlarla iletişim kurar mı?
Herşeyi yapıyor akrabalarla sohbet etmesi iyi. Tek sorun ilk kez gördükleri olunca tanıdık yoksa susması ve yanlış bir hareket olunca ağlaması. Misal izinsiz boyalarının alınması gibiGöz teması kuruyor mu kendi iradesi ile besleniyormu sadece sizinle mi iletişim kuruyor yoksa diğer aile üyeler anneniz babanız hala amca dayı teyze gibi yakınları ile iletişimi var mı ? Eğer şüphe ediyorsanız bir uzmandan randevu alıp kontrole gidebilirsiniz otizm yüzdesi var %10 15 yada 80 90 gibi değişiklik gösterir.
Çok ılımlı. Arkadaşlarla önce kendini tanıtıp arkadaş oluyor ve sonra oyun oynayabilir miyim diyor istemezlerse de kendi başına oynuyor. Tek sorun küçükken yaptığı mızmızları yapması. Şimdi kek yapıyor tek başına
Araştırdım hiçbir belirti yok. Hatta o kadar kibar ki sevdirmeyi de sevmeyi de bilir. Erkek kardeşiyle çok iyi oyun oynar. Şimdi yaşıtları eğlendiği için evde kalmaktan sıkılıyor. Anne sıkılıyorum ne yapayım diyor. Cümleleri yetişkin gibi. Bu aralar gezegenleri izlediği izin bütün gezegenleri ezberlemiş ve gördüğü gibi bu şu gezegen der dünya güneş etrafında dönünce neden sadece 4 mevsim oluşyor 5 mevsim olmuyor diye soru tarzları var. En son da kardeşi nasıl oldu diye sordu. Normal soru tarzı değil miKendini sadece ağlayarak ifade ediyorsa hadi derdim ama sizin bahsettiğiniz çocuğum otizmli olduğunu sanmıyorum. Aşağıya belirtileri ekliyorum bu arada her otizmli çocuğumuzda bunlar olmak zorunda değil ama genel olarak bunlarla karşılaşılabiliyor . Buraya tıklayarak kitapçığın 4. Sayfasından itibaren kontrolde bulunabilirsiniz.
- Göz teması ya yoktur yada kısıtlıdır.
- Adı ile seslenince tepki vermezler
- Aşırı hareketli veya hareketsiz olabilirler.
- Çevreleri ile ilgilenmezler
- Sarılma ve öpme gibi fiziksel temastan hoşlanmazlar.
- Konuşmada gecikme vardır.
- İnsanlarla iletişim yerine cansız varlıklarla ilgilenirler.
- Topluluk içinde yaşıtları ile diyalog kurmazlar, oyunlara katılmazlar, kendilerini izole ederler.
- Konuşmayı öğrenseler bile hep aynı kelimeyi tekrar ederler.
- Konuşmayı iletişim aracı olarak kullanmazlar
- Uygun olmayan cümleler kurar kalıp gibi konuşurlar.
- Konuşma şekilleri ve ses tonları tekdüzedir.
- İlgisiz şekilde her şeye gülebilir ve kıkırdayabilirler.
- Bir cismin bir parçasına takıntı yapabilirler. ( örneğin sürekli arabanın tekerleği ile oynamak)
- Bazı objelere aşırı bağlanabilirler.
- Düzen takıntıları vardır. Rutinleri bozulduğunda hırçınlaşabilirler.
- Tekrarlayan bir hareketi örneğin el çırpma, zıplama, kendi etrafında dönme, sürekli öne arkaya sallanma, kanat çırpma gibi yaparlar.
- Normal çocuklar gibi hayal kurarak oyun oynamazlar, arabaları dizer sürekli tekerini çevirirler.
- Sürekli aynı oyunları oynarlar.
- Bazıları çok inatçı ve hırçın olabilir.
- Sosyal ortama girdiklerinde aşırı korkup tepki verebilirler.
- Sıklıkla yemek yeme bozukluğu gösterirler.
- Kendilerine ve etrafındaki eşyalara zarar verebilirler.
- Tehlikeye karşı duyarsızdırlar.
- Acıya karşı duyarsızdırlar.
- Yapılan espriyi veya imayı anlamazlar.
- Normal öğrenme metotlarına duyarsızdırlar
Olabilir kendim evde vereceğim artık göndermemoyy yerim ben minnoşu
bu anlattıklarınıza göre şahsi fikrim kuran kursu kızcağıza sıkıcı gelmiş, bir de yabancı ortam iyice germiş.
Paniklemedim sadece kızımı almaya gittim bu senin kızın mı dedi evet dedim. Bu kız kesin otizm buna eğitim verdiniz mi dedi. Orda afaladım. Bir de çocuk gelişimi uzmanıyımNe alaka ?
Yabancı ortama girince bütün çocuklar aglar.
Kadın sanki uzman.
Neden birden paniklediniz
Sadece ağlamak hangi hastalığın veya sendromun belirtisi olabilir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?