Sadece ağlamak otizm mi?(5 yaş kız )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5 yaşında küçücük kızın ne işi var kuran kursunda, daha anaokuluna bile gitmemiş, henüz okula bile başlamamış, okuma yazma bilmiyor... çok üzüldüm gerçekten, nasıl tiplerle muhatap ediyorsunuz çocuğunuzu.

Paniklemedim sadece kızımı almaya gittim bu senin kızın mı dedi evet dedim. Bu kız kesin otizm buna eğitim verdiniz mi dedi. Orda afaladım. Bir de çocuk gelişimi uzmanıyım annelik olsa gerek sorguladım

ya çocuk olunca öyle insan mantıklı düşünemiyor
kadın da densizlik etmiş
ne olur olmadık şeylere anıra anıra ağlayan çocuklar gördük şimdi hepsi zehir gibi.

Yeğeni de böyle imiş ondan böyle bir kanıya vardı. Uzmanlar bile bir kaç gün izlerler bu sadece 1 saat gördüğü çocuğa kesin tanı koyması. Bu annelik olarak üzdü
Cem yılmazın aynısı kaynımda var vakası işte
Ciddiye almaya bike değmez
Boşverin

Ezberden dua öğretiyorlar
Bu kadının kendi tercihi.
Sadece oradaki kadın saçmalamış.

Kendisi istedi ve onun götürdüğüm kursta hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Amacım sosyalleşmesi. Yaşıtları vardı. Hata ettim. Çok ta güzel arapça okuyor. Zorla olduğı için değil evde de anne der verir misin dedi.

ben de size katılıyorum
yani küçücük kıza göre mi ben de bilemedim çok inanç yorumlarına girmek istemiyorum ama
sanki en azından bir 8-9 olmalı.
gittiği yer de güvenilir bir yer olmalı bu arada kesinlikle.

Ezberden dua öğretiyorlar
Bu kadının kendi tercihi.
Sadece oradaki kadın saçmalamış.
insanlar kendileriyle ilgili her türlü kararı alabilirler, ama çocuklar söz konusu olunca ben çok üzülüyorum, çünkü ailelerinin yanlış karar ve hareketlerinin sonuçlarını yaşıyorlar. 5 yaşındaki çocuk nasıl dua ezberlesin, ezberlese ne olacak? belki orada anlatıyorlar ölünce cennet-cehenneme gidiliyor filan diye, çocuklar da korkuyor, çünkü bu çocuklarda daha yaşam ölüm vesaire bu olgular oluşmadı ki. Oradaki kişiler pedagoji eğitimi almış mı, çocuklarla nasıl iletişim kuracağını biliyor mu? Malesef, kendi tercihi deyip geçemem, 5 yaşında bir çocuğu kuran kursuna göndermek bence yanlış bir harekettir.

ya çocuk olunca öyle insan mantıklı düşünemiyor
kadın da densizlik etmiş
ne olur olmadık şeylere anıra anıra ağlayan çocuklar gördük şimdi hepsi zehir gibi.
Haklısınız çok teşekkür ederim. Biraz ilgi de istiyor çünkü sıkılıyor evde. Anaokulu açılsa da gitse diyorum. Yoksa depresyona girecek. Geçen anne kardeş büyük olsaydı oyun oynardık dedi. Ve anne ben büyüyünce doktor olacağım hastaları İyileştireceğim dedi. Babam gibi kahraman olmak istiyorum dedi. Bir gün bile böyle bir cümle kurmadım ona

Orda böyle tarz sorular sorulsaydı haklısın yaşıtları boyama yapıp oynuyorlar ve harfleri eğlenceli olarak öğretiyorlar. Misal cim harfi çok acıkmış elma yemiş bak göbeğinde tarzı. Yazın anaokulu açık olsaydı çevremde oraya gönderirim yoktu. Sitede çocuk pek yok kaynaşması için. Legolarla harika şekiller yapıyor. Artık sıkılıyordu. Ezber yapılmıyor. 4-6 yaş diye geçiyor. Kızım ölüm nedir bile bilmez.

Herşeyi yapıyor akrabalarla sohbet etmesi iyi. Tek sorun ilk kez gördükleri olunca tanıdık yoksa susması ve yanlış bir hareket olunca ağlaması. Misal izinsiz boyalarının alınması gibi
Sırf ağladı die otistik denmez çocuğa çocuğun genel hareketlerini izleyip öğrenim becerisine bakmadan tak die sırf ağlıyor die otistik denemez siz isterseniz bir uzamana görünün sorun olduğunu düşünmüyorum ama kendinizi çocuğunuzu garantiye almış olursunuz sorunun farkındalığın olmadığını bilip ona göre davranırsiniz. Bir yakımin çocuğu otistik %75 yakın çevresi demesine rağmen siz bilmiyorsunuz deip kendi bildiklerini yaptılar eğitim ve tedavi için çok geç kaldılar çok üzücü malesef.

Ne tür belirtileri vardı. Ama evde hiç ağlamaz hatta çok güleçtir iyiki varsın iyiki benim annemsin deyip sarılıyor

Ne tür belirtileri vardı. Ama evde hiç ağlamaz hatta çok güleçtir iyiki varsın iyiki benim annemsin deyip sarılıyor
Bu tür konuşmaları varsa kesinlikle otistik olduğunu düşünmüyorum gayet sağlıklı bir çocuğunuz var otistik bireylerimiz kendi iradeleri ile böyle konuşmazlar çok denk geldim beni seviyor musun die sorulduğu zaman zorunda hissedip evet seviyorum derler okadar. Bir kaç tanıdığımin oğulları böyle birinin yüzdesi çok malesef yaş 14 15 ve kendi iradesi ile hiç birşey yapmaz saldırır durduk yere ısırır sinir krizleri ağlama krizleri geçirir göz teması kurmaz sohbet etmez diğeri daha düşük onun kendi iradesi daha fazla kendi ihtiyaçlarını giderir yemek yer giyinir sohbet eder göz teması kurmaz kendi başına da vakit geçirir ezberi iyidir ama mesela sen ne dersen onu yapmaya kendini zorunlu hisseder önüne acılı bir yemek koysan çok aciysa bile bunu dile getirip yememek gibi birşey yapmaz zorla yemeye çalışır yemek istemiyorsan yeme dediğiniz zaman yemek istemiyorum deip bırakır belirli alan takıntıları düzen takıntıları vardır yani bu tamamen yüzde kaç otizimli olduğuna bağlı

İstediği yemeği yani sevdiği yemeği yer. Acı ise anne çok acı ben yemem anneler yer der su ister. Düzen takınsıtı yok. Oyuncakları kuralına göre oynar. İş bölümü var kaşıkları getirir sofra kurup kaldırır ve akşam yatınca anne ışığı ve televizyonu kapat benim uyumama engel oluyor der. Direk bu cevabı verir. Evde de enerjisini atmak için koşuyor yada zıplıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…