- 18 Ocak 2021
- 1.546
- En iyi cevaplar
- 1
- 2.432
- 83
- Konu Sahibi Yasamakguzel123
-
Bu ne saçmalıktır. Kuran kursundaki kadın en fazla Arapça bilir ya hu, formasyonu yoksa tanı teşhis onun ne haddine. Fırsat vermeyin, ah söylenecek çok şey var ama konu din, siyaset eksenine kaymasın diye söylenmiyor işte…Merhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..
Otizm olursa sorun değil eğitimini verirdim. Tek problemi yanlız yaşadığı için farklı bir topluma girince ağlaması o da korkudan.
Kızım bütün sayıları bilir toplama yapar çok yaratıcı sorular sorar evde çok uyumlu ve her şekilde düzgün konuşur.
Bu sene anaokula gidecek. Amacım topluma uyum sağlaması. Otizmli olan yada tanıyan varsa bana yazabilir mi? Sadece ağlamak bir belirti mi o da elinden alınan bir oyuncak vb. Şey ise?
Kızınız paylasimci olmak zorunda da değil.Tersledim kadın özür diledi hatta kızım öğretmenim ağlayıp sizi üzdüğüm için özür dilerim dedi bu sefer tatlı kızmış ne güzel cevap veriyor dedi. Kızım paylaşımcı değil arkadaşı kalemi izinsiz elinden alınca ağlamış. Çünkü o sırada boyama yapıyormuş
Yok yok aynı şey blabla club ablası için de geçerli. Eğitimi, uzmanlığı olmayan kimsenin haddi değil, söz konusu ablanın bu yönde bir eğitimi olmadığını anneye karşı uygunsuz üslubundan yola çıkarak tahmin ediyoruz. Yoksa kısa şortlu İngilizce bilen ablalarla Arapça bilen tesettürlü ablalar arasında bir yetkinlik farkı yok.yazın tatilde kidsclub'daki abla bunu dedi deseydiniz "pedagojik eğitimi yok, bilmediğin yere asla bırakmamalıydın" demeyecekti çoğu kişi. sonuçta orada misafir, yanında kendinden büyük kuzeni de var ve erkeklerin olmadığı 1 saatlik bir ortam. elbette istemeyen Kur'an'a inanmak zorunda değil ama inanana çocuğuna öğretme diye baskı yapılamaz. (yorumum Kur'an kursuna anlayacağı yaşta gitsin diyenlere)
Hiç sorgulamadım. Ama yanlış bir şey yapınca söylüyor. Teşekkür ederimKızınız paylasimci olmak zorunda da değil.
Aslında kızınız sınırlarını çok güzel korumuş.
Sakın bu konuda aaa verseydin nolurdu kızım demeyin.
Kızım paylaşımcı değil diye de etiketlemeyin lütfen.
Sırf ağladı diye nasıl otizm teşhisi koymuş çok tuhaf, yaşına uygun davranıyor mu sizin fark ettiğiniz bir şey var mıMerhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..
Otizm olursa sorun değil eğitimini verirdim. Tek problemi yanlız yaşadığı için farklı bir topluma girince ağlaması o da korkudan.
Kızım bütün sayıları bilir toplama yapar çok yaratıcı sorular sorar evde çok uyumlu ve her şekilde düzgün konuşur.
Bu sene anaokula gidecek. Amacım topluma uyum sağlaması. Otizmli olan yada tanıyan varsa bana yazabilir mi? Sadece ağlamak bir belirti mi o da elinden alınan bir oyuncak vb. Şey ise?
parantez içinde de belirttiğim gibi "çocuğuna Kur'an öğretme" diyenlereydi yorumum. yoksa orada kim olursa olsun 1 saatte tanı koyamayacağını ben de belirtmiştim bir önceki yorumumda.Yok yok aynı şey blabla club ablası için de geçerli. Eğitimi, uzmanlığı olmayan kimsenin haddi değil, söz konusu ablanın bu yönde bir eğitimi olmadığını anneye karşı uygunsuz üslubundan yola çıkarak tahmin ediyoruz. Yoksa kısa şortlu İngilizce bilen ablalarla Arapça bilen tesettürlü ablalar arasında bir yetkinlik farkı yok.
Normal yaşıtı gibi davrandığını düşünüyorum. Tek sorun benden uzaklaşınca ve biri zorla birşeyleri alınca ağlaması bana da normal. Sonuçta 5 yaşında. Teşekkür ederim. Önceden anlardım 5 yaşına gelmiş. Tekrar teşekkür ederim yorumunuz için. Çoğu arkadaştan ılımlı cevaplar aldım. Onu uygulayacağımSırf ağladı diye nasıl otizm teşhisi koymuş çok tuhaf, yaşına uygun davranıyor mu sizin fark ettiğiniz bir şey var mı
Yok ben size muhalefet olsun diye yazmadım zaten. Denk geldi, üzerine yorum yaptım sadece.parantez içinde de belirttiğim gibi "çocuğuna Kur'an öğretme" diyenlereydi yorumum. yoksa orada kim olursa olsun 1 saatte tanı koyamayacağını ben de belirtmiştim bir önceki yorumumda.
Anaokulu ve kreş tarzında dini eğitim de veren diyanete bağlı kurumlarSübyan mektebi nedir?
Allah askina doktorlarin bile bi bakista koyamadigi en az birkac seans takip ve uzun fonrmli gozlem sonradi koydugu teshisi teyze pat diye nasil koymus. Otizmin bile derecesi cesiti var. Hii benim kaynimin emmi oglu da boyleydi keisn seninki de boyle diyen birini ciddiye alip ddusunmeyin bile.Merhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..
yazın tatilde kidsclub'daki abla bunu dedi deseydiniz "pedagojik eğitimi yok, bilmediğin yere asla bırakmamalıydın" demeyecekti çoğu kişi. sonuçta orada misafir, yanında kendinden büyük kuzeni de var ve erkeklerin olmadığı 1 saatlik bir ortam. elbette istemeyen Kur'an'a inanmak zorunda değil ama inanana çocuğuna öğretme diye baskı yapılamaz. (yorumum Kur'an kursuna anlayacağı yaşta gitsin diyenlere)
çocuğa kimsenin öyle söyleyemeyeceğini ben de bir önceki yorumumda belirtmiştim. parantez içinde "yorumum sadece çocuğa Kur'an öğretme diyenleredir" diye de yazdım, gözünüzden kaçmış olabilir.O zamanda bu nasıl bir kids clupmuş derdik ki çocuğumu da gözetimsiz bırakmadim hiç 1 hafta bilemedim 10 gün kalacağım bir yerde tanımadığım insanlara kendi adıma. Bırakmayı da düşünmem. Bende gidip oturuyordum orda çocuğumla genelde. Kaldı ki öyle birşey diyecek,teşhis koyacak yetkinlikleri yok ,demezler ,diyemezler emin olun. Hadlerini bilirler.
Öte yandan,
1.çocuğun yanında böyle şeyler konuşulmamalı. Niye duysun ki çok aglıyor,otizm var vb cümleleri. Başka bir kurumda da çocuğun yanında bunu dile getiren kim olursa olsun olumsuz bulurdum durumu,çocuğumu göndermek istemezdim.
2.sırf ağlıyor diye yetkinliği olmadan dan diye teşhis koyan bir kara cahil nerede karşıma çıkarsa çıksın,çocuğumu emanet etmekten imtina ederdim.
Bunun nerede,nasıl olduguyla alakasi yok.
Korumuş olmak için korumayın Allasen.
5 yaşında çocuğunuza,hemde çocuk yanınızda bu söyleneni duyuyorken,"BUNU eğitime götürüyorsunuz dimi BU otistik "deseler sizde hoşlanmazsınız emin olun. Kadının söyleme tarzı bile irrite edici,"BU "nedir yani,"BU" dediği iletişim kurup birşeyler öğreteceği çocuk yani.
Anaokulunda da çocuğuma "BU"diye hitap edilsin istemezdim,kidsclupte de başka bir yerde de. Tanımayan biri dese olabilir ama tamda ismini öğrenip iletişim yakalaması gereken,eğitim vermek,birşeyler öğretmek amaçlı orada olan biri bu şekilde hitap ediyorsa olayın nerede gerçekleştiğinden bağımsız ortada kocaman bir sorun var bence.
yazın tatilde kidsclub'daki abla bunu dedi deseydiniz "pedagojik eğitimi yok, bilmediğin yere asla bırakmamalıydın" demeyecekti çoğu kişi. sonuçta orada misafir, yanında kendinden büyük kuzeni de var ve erkeklerin olmadığı 1 saatlik bir ortam. elbette istemeyen Kur'an'a inanmak zorunda değil ama inanana çocuğuna öğretme diye baskı yapılamaz. (yorumum Kur'an kursuna anlayacağı yaşta gitsin diyenlere)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?