Bebek Beslenmesi SADECE anne sutuyle 2 yada 1 yil bevegini buyuten var mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zulluuuuuuuuu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
3.098
7
36
İstanbul
Slm kk'nin güzel anneleri

benim 7,5 aylık bir kızın var neredeye sadece anne
sutuyle büyüdü(bir ara biraz ek gıda vermistim)ama
ben kizimi sadece anne sutuyle büyütmek istiyorum
mümkün mu?dr mümkün dedi

NOT:BU KONUYLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN YAZSIN

Son düzenleme:

canım zaten ilk 6 ay sadece anne sütü ama emzirmeye 2 yaşına kadar devam.. ben farklı bir doktor görüşüne şahsen rastlamadım.. ek besinler adı üstünde anne sütüne ek zaten.. neden sadece anne sütü vermek istiyorsun bilmiyorum ama 2 yaşına gelince yemeye başlarsa çiğneme yutma becerisi edinmesi zorlaşabilir diye biliyorum.. katı besin yeme olayı zor olabilir.. diğer besinlere de alışsa tadımlık da olsa iyi olmaz mı? zaten herşeyi yemeyecektir uzun süre.. yeme olayının yetişkine benzemesi 2 yaşından sonra oturuyor.. senin tercihindir tabi.. sevgiler..

Cnm zayen kızım cignemeyi yutmayi biliyor
cevabın için çok teşekkür ediyorum.sebebi şu
anne sütü çok yararlı ve kızım bunu hayatında
Bir kez içecek ek gıda hayatı boyunca var 2.sebep
benim yemekle wram hiç yok ve yemekte yapmıyorum
geç kalkıyorum 2 de kalkıyorum nadiren erken kalkarım
zaten kalan vakittede kızım doymuş oluyor kısacası
ek gıda vermeye vakit bile kalmıyor...iki hadta ek gıda verdim
ama pek istemiyor sutum de çok buzlugum ağzına kadar
süt dolu...

sadece anne sütü ile en fazla altıncı aya kadar besleyebilirsiniz.

daha sonra verdiğiniz besinleri almaz.1 yaşına gelmiş bir bebeğin herşeyi yemesi gerekir.

ben iki çocuğmuda 2 yaşına kadar emzirdim.ama ek gıdalara 4.ayda azar azar başladım.

hiç iştah problemi yaşamadım.sadece anne sütü alan bebeklere sonradan alıştırmak çok zor.

çevremde ne kadar iştahsız mızmız bebek gördüysem ek gıdaya geç geçen annelerin bebekleri.

yemekle ara yok demişsiniz ama bebeklerin özellikle ilk yılları fedakarlık ister.

özel püresi,çorbası yoğurdu.bunları günlük yapmalısınız..

canım 7.5 aylık kızın.. çiğneme ve yutma becerileri için erken.. tüm dişlerini kullanarak bunlar katı gıdalar alarak zamanla geliştirilen şeyler..
anne sütünün yararını herkes biliyor canım ve bu yüzden 2 yıl emzirin deniyor.. ama başka hiçbirşey vermeyin denmiyor.. (ilk 6 ay hariç)
6. aydan sonra ek gıdaların önemini araştır soruştur.. anne sütü vermene engel değil bunlar..
ek gıda hayatı boyunca yok.. ek gıda anne sütünün yanında alınan gıdadır.. gereklidir.. yemek yemeyi diyorsan o tabiki hayatı boyunca var..
pek istememesi doğal çünkü 2 hafta vermişsin.. bu bir süreç çocuklar besinlere zamanla alışır ve yemeye başlar..
gelecekteki beslenme düzenini şimdiden kurmanı naçizane tavsiye ederim..
sabah - ara öğün -öğlen -ara öğün- akşam- ara öğün beslenme şekli olmalı bir bebeğin..
siz 2 de kalkıyorsunuz bebeğiniz? orayı anlayamadım..
yemekle aram yok demişsiniz umarım bebeğiniz de öyle olmaz..
tabiki bunlar benim doktorumun desteği ile bildiklerim..
kararınız size ait..

Cevabın için teşekkür ederim...siz neden dprduncu ayda başladınız
ek gidaya:26:erken değil mı

benim akrabam da erken başladı ama kızı iki yasin da
hiç birşey yemiyor bence bu bebekle ilgili bir iki yerde
okudum bir yıl anne suylu beslenen çocuk hiç zorlik
çekmemiş

4. ayda meyve püresi ve yoğurt vermeye başladım azar,azar.

.emmelerinide etkilemedi.dr.a sorduğumda bunları önermişti.

bir yıl sadece anne sütü ile beslenen bebek hiç duymadım

tabii karar sizin.

Erken mı gerçekten kızım çiğneyip yutuyor ben ezerek
bir iki kez verdim onun dışında ezmedim...kızım 11-12 de yatim
öğlen 11-12 de kalkiyor onu alıp yatagima getirip altını
alıp doyuruyorum ben uyanana kadar yatakta oynuyor
ben saat 4 te uyuyorum çünkü hiç arkadaşım yok ailem
yok dışarıda çıkmıyorum kısaca kimse yok...kızım masallah
çok uslu bir bebekCnm butavsiye ettiğin öğünler çok
fazla çünkü dr ikiyi bile çok görüyor tekrar teşekkür ediyorum

4. ayda meyve püresi ve yoğurt vermeye başladım azar,azar.

.emmelerinide etkilemedi.dr.a sorduğumda bunları önermişti.

bir yıl sadece anne sütü ile beslenen bebek hiç duymadım

tabii karar sizin.

Benim drum (1.dr umuz)7.ayda önerdi ek
gidayiarkadaşım sayfa linki nasıl paylaşılıyor
acaba paylasayim

canım o söylediğim öğünlerin 3-4 tanesi anne sütü olacak zaten :)))))) 7.5 aylık ise bir kez sebze püresi bir kez yoğurt yer daha zaten ne yiyecek:)))

7,5 aylık kızının kaç dişi var? benim çiğnemekten kastım damakta ezip yutkunmak değil.. ileriye dönük şeyler.. neyse uzatmayayım..

bebeğin 11-12 de yatması 11-12 de kalkması da geç büyüme hormonunun salgılanması açısından ama sen biliyorsundur zaten..

bence doktorun sana 7.5aylık bebek beslenmesi planı vermeli uyku düzenini de içeren sonrası sana kalmış.. hoşçakal

Anladım Cnm kızım malesrf erken uyumuyor iki tane disimiz var
Teşekkür ediyorum bilgiler için

birincisi anne sütü faydalı olabilir ama 6.aydan sonra çocuğun enerjisine yetmez ,ek gıdaya başlama sebebi de bu zaten.
sizin sütünüzdeki vitaminler vs .sadece 6 aya kadar bebeği beslemeye yeterli seviyede.
bebek büyüdükçe çok daha kalorili ve enerji içeren gıdalara ihtiyaç duyacak ,çünkü artık hareketlenecek ve sütünüzün kalorisi vitamini ona yetmeyecek .
siz sadece sütünüzü vermekte ısrar ederseniz hem bebeğinizin vücudu istenen vitamin ,mineral ve proteini alamaz ,hem de yeme sorunları yaşar ileride.
1 yaşına kadar sadece anne sütüyle beslenip sonradan yemeyi öğrendi diye bir örnek vermişsiniz ama çok cahilce bir yaklaşım bu kusura bakmayın .
her bebek bir olmaz ama genel olarak bebeklerin çiğneme ,yutma duyuları gelişmeye başladığından itibaren onlara ek gıda vermelisiniz ki alışsın iyice.
zaten ek gıdaya da alışma süreci var hemen pat diye yemeye başlamıyorlar yani .2-3 ay tam oturtana kadar geçiyor ..
dolayısıyla 6.ayda başlasanız bile 1 yaşında anca düzene girer yeme işi.
ek gıdaya başlayıp da sonradan yememek ayrı bir olay ,o çocuğun başka sorunları vardır ondan yemiyordur.
ama bebeğe bağlı diye ek gıda vermezseniz çocuğunuz 3 yaşına gelince ne çorba içebilir ne çiğneyebilir ,çünkü bu yetileri gelişmemiş olacak.
etrafımda çok var böyle yanlış beslenme alışkanlıklarından ötürü çocukları 3-4 yaşında olup hiç çiğneyemeyen ,sadece çorba içen vs.
siz göz göre göre hem çocuğunuzu bu vitaminlerden mahrum bırakacaksınız hem de çiğneme ,yutma duyularını ihmal edeceksiniz ..
bir de üstüne ben geç kalkıyorum yemek yapamıyorum diyeceksiniz ..pes doğrusu ki pes.
size annelik ne kolay öyle ,dayayın memenizi çocuğa ,ne yemek yapın ne yedirin ,nasılsa çocuğun karakteri kendi kendine öğrenir diyin ,keyif yapın evde öylemi .
biz zaten boşuna anne olmuşuz da uğraşmışız ,dayasaydık sütü rahat edip keyfimize baksaydıkya .
ne kadar duyarsız anneler var YARABBİM. benim çocuğum yeterki yesin diye kendini yırtan anneler bir tarafta bir de böyleleri.

benim yavrularımın kreşinde sizin gibi 1,5 yaşına kadar sadece devam sütüyle çocuğunu besleyen bir annenin çocuğu vardı ,aylarca kreşte çocuğa yutmayı öğretmeye çalıştılar ..nasıl anneliktir bu yaa .. inanılmaz ama gerçek ...
hanımefendi kendinize gelin lütfen ..yazık günah el kadar bebeğe.

Arkadaşım yorum için teşekkür ederim.ama cahilce demissiniz
Biraz daha kirici olnadan konuşsanız.ben devam sütü
Değil anne sütü diyorum.kusura bakmayın ama anne sutunde bütün vitaminler var d vitamini
Hariç.ben dr danistim ve kendisi tüm vitaminler olduğunu söyledi.
Evet bir yaşında çocuk örnek verdim
İnanmıyorsanız netten araştırın bir annenin bloğunda paylaştığı yazısını

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Birde ben keyif falan yaptığım yok herkezin ne yaşadığını bilemessiniz
Yorum yaparken dikkat edin.anneligimi sorgulayamassiniz bu dünyada ailem olmadığı için aile benim için çok önemli

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Dünya sağlık örgütünce önerilen ilk altı ay sadece anne sütü 2 yaşa kadar da anne sütü + ek gıda şeklinde.Bazı bebeklerde kilo alımında sorun oluştuğunda 6 aydan önce bile ek gıdaya başlanabiliyorken 2 yıla kadar sadece anne sütüyle bebeğin yeterli kilo alımını sağlayabileceğini zannetmiyorum.Bence bebeğinizde deney yapmayın zaten yapılan bazı deneylerin sonucunda tıp size bunu söylüyor...

Bazen sizleri anlamiyorum nedenmi? cunki eger bu arkadas yazsaydiki ben artik sut vermiyicem kesicem sutden cocugumu yine bir yorum bulub yazicakdiz olurmu bu ne sorumsuzluk diye sutun varsa niye vermiyorsun.filan.ama siz yorumunuzu yine bulmussunuz niye cok veriyorsun filan.her cocuk farklidir hanfendi bazi cocuk yemek yese bile sutunukesmiyor bazisida hic annesinin sutu bile olsa agzinada surmuyor .siz baskalatinin anneliyine soz exeezsiniz dusununn goruceksinizki yorumunuz kotu olmus

Çok şükür ben kızımı 16 aya kadar emzirdim kızım hiç ek gıda almadı verdim maşallah sutumde boldu hiç açlık sorunu yaşamadık:)))))))

Olur mu yahu iki yaşına dek hiç ek besin vermeden full anne sütü? Unutmayınız ki; bebek sizin bebeğiniz olabilir, sizin içinizde büyümüş bir parçanız olabilir ama o sizden ayrı bir birey esasında. O bireyin dış dünyaya, yeni tatlara alışması adapte olması gerekiyor. Sonsuza dek sizin sütünüzle yaşayamaz. İsteseniz de.. İlla ki erken kalkıp ve ya saatlerce uğraşıp bebeğinize yiyecek sağlıklı besinler hazırlamanız gerekecek. Anne sütü elbette ki muazzam; orası tartışılmaz ama bir noktadan sonra bebeğinizin gereksinimlerini tek başına karşılayamaz. Ben kızımda 7. ayda başlamıştım ek gıdaya ve kızım hep yemek yemeyi sevmeyen bir çocuk oldu. Bu nedenledir ki doktorumun da izni ile şu an yani 4. ayında sebze+meyve püreleri ve yoğurt tattırmaya başladım oğluma. Bari o erken alışsın diye. İştahla da yiyor, hem de beni emiyor oğlum. Bence yanlış. Görüşümü belirtmek istedim.

Son düzenleme:
siz de sanırım mamacılardansınız ,ben de sizi anlamıyorum doğrusu neden savunduğunuzu .doktorlar bangır bangır bağırıyor dünya sağlık örgütü 6.aydan sorna ek gıdaya geçin diyorken ,sizin ya da benim görüşüm bir anlam ifade etmiyor .
bu işin bir bilimi var ve bilimsel olan bu ..
konu sahibi kendisi kalkamıyorum yemek yapmak istemiyorum derse kusura bakmayın bu cevabı alır .
ayrıca yorumlardan çekinen buraya konu açmasın ,biz herkesin istediği cevabı vermek zorunda değiliz..
el kadar bebeğe yazık günah ,ben konu sahibini düşünemem ,ben de bir anneyim ve bebeği düşünürüm elbetteki .
böyle sorumsuzca hareketler yüzünden olan o el kadar bebeklere oluyor

Kirici yorum yapacak olan arkadaşlar hiç yapmasın
ben burda kötü birşey yapmisim gibi yargılanmak
istemiyorum
siz kendiniz kalkamıyorum yemek yapamıyorum demedinizmi
daha ne sorgulamasından bahsediyorsunuz
eğerki böyle ben üşengecim yemek de yapamam ,içsin sütümü doysun diyeceksiniz
biz yorum yapınca suçlu olucaz öylemi ,o zaman neden konu açıyorsunuz
aferin böyle yola devam edin ,sütü dayayın bebeğe ,aç bırakın ,yemeye de alışmasın ,nasılsa başkalarınınki alışıyormuş mu diyelim
istediğiniz cevap buysa ben bu cevabı veremiycem.
çünkü ben de bir ikiz annesiyim ,tek başıma anne oldum ,etrafımda bu tip hatalar yüzünden bebeklerine ziyan eden bir çok da anne gördüm ,o yüzden söylediklerimin arkasındayım .
siz çocuğunuza ek gıda vermeyip yemek yapamam demeyi kendinizde bir ayıp olarak görmüyorsunuz da bizim söylediklerimiz mi kırıcı oluyor ..
kötü bir şey yapıyorsunuz hanımefendi ,size göre iyi ama bize göre ve dünya sağlık örgütüne göre ,sağlık literatürüne göre kötü bir şey yapıyorsunuz
bir de sizi destekleyen örnekler veriyorsunuz ,ah kıyamam haklısınız mı diyelim
üzgünüm ..bunu iki çocuk annesi olarak diyemem vicdanım el vermez
hee siz daha iyi biliyorsunuz hangi vitamin olduğunu da dünya sağlık örgütü ve doktorlar bilmiyor öylemi ..
danıştığınız doktor bir kişi ama benim söylediklerimi onaylayan doktor sayısı milyonlarca ...
dolayısıyla sizin doktorunuzu bir kez daha gözden geçirmeniz lazım .
ayrıca o kadar doktora gittim bunu savunan doktoru ilk sizden duyuyorum ..
anne sütünde tüm vitaminlerin olması değil mesele ,mesele bu vitaminlerin 6.aydan sonra bebeğe yetecek düzeyde olmaması ...
siz gerçekten hiçbirşey araştırmadan yolunuza devam ediyorsunuz anlaşılan
size tavsiyem nette bi araştırın ,okuyun ,yoksa olan çocuğunuza olacak
iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…