- 22 Ekim 2013
- 817
- 228
- 83
- 35
- Konu Sahibi KedicikMiyavv
-
Değiyo mu bu kadar üstümüze gelmeye..
Anne bu kadar canımı sıkmana değecek mi yani.
her fırsatta yüzüme vurmana gerek yok. Biraz kafamı dagıttıgmda senden bişey olmaz demene gerek yok.
bu kadar kibre hırsa gerek yok milletin cocugundan sanene sen bana bak..
suratım asık olunca derslerin mi kötü diyecegine bi sor neyin var ne sıkıntın var diye..
sürekli yapmazsan su olur bu olur diyecegne guzel seylerden bahset.
Dayanamayıp canıma kıysam hangi sınavın hangi sonucun önemi kalacak ha?
ama hatırlatıcam. o sınavım iyi geldiğinde, gecen sonuclardan sonraki tüm hakaretlerini yedigim loklamarı saymanı bile hatırlatıcam..
al mutlu ol istediğine hava at diyecegm.
kızınla gurur duy.
unuttugun kızınla.
İyi gelmezse de zaten...
Teşekkür ederim:) kolay gelsin sizedesınavlar hayatımızın bir parçası malesef ki... sen de çok streslisin hakklı olarak. bazı ailelerin abarttığını düşünüyorum bu başarı meselesini. çok şükür sınav meselelerine çok takmaz benim ailem. ama otuzuma yaklaştığım halde kpss denen illetin içindeyim şu an( kpss nin yaşı yok tabi bu arada, hazırlanan herkese selamlar )
arada annem der kızım hayırlısı olsun, olursa olur olmazsa olmaz çok yorma kendini diye. düşün bu laftan insan alınır mı, alınıyorum bazenelimizde değil ki...
aynen bi kazansam gerisi kimseyi ilgilendirmycekte iştebende de aynı durum vardı, neler çektim bi bilsen 2 kere girdim sınava ikisinde de 4 senelik barajı bile geçememiştim, hatta inadınamı bu sonucu alıyosun bile demişlerdi
kısa bi iş deneyiminden sonra tekrar girdim sınava ve oldu kazandım da bitmek üzere bileaslında onca lafı sıkıntıyı neden yaşattıklarını biliyorum ve bunu iş hayatımda yaşayarak anladım. Kesinlikle ve kesinlikle üzülmemen için bu baskı, belki yanlış ama öle yaşadım ordan biliyorum.
birde benim okul uzadı ama hiç laf etmiyolar artık nasılsa kazandın biter bi şekilde diyorlar yani köprüyü geçene kadar, sabret
ben de kardeşimin üstüne çok gidiyorum. yeter ki ders çalışsın diye. biz de geleceğinizi düşünüyoruz. bence bu kadar sıkıntı yaratma kendine. annen de seni düşünüyor canım. iyi yerlere gelmeni istiyor. ilerde güzel bir işin olursa ya da biraz daha büyüyünce emin ol annene hak vereceksin. şuan ders çalışma stresi yüzünden böylesin ama annen senin iyiliğini düşünüyor.
evet tekrar hazırlanıyorum:) senide tebrik ederim..yanlış hatırlamıyorsam tıp için üniversite sınavına tekrar hazırlanıyordun
yaşadıkların normal emin ol.
bende geçtim aynı süreçlerden...
tv başında 1 saatten fazla geçirsem,
hadi derse sözüyle tepeme dikilen bir annem vardı
sanki 1 saat 15 dk izlesem sınavı kazanamayacaktım
malesef ki bir çok anne çocuklarını kendi hayallerine,kendi kalıplarına sokmaya çalışıyor,
yapamadıklarında da bedelini yine bizler ödüyoruz..
yalnız değilsin,yaşadıklarını yaşayan çok kişi var,bunu bil.
fazla takılmamaya çalış.
mesela ben evde çalışmazdım hep kütüphanede olurdum.
böylece akşamdan akşama yaşardık laf sokma sendromlarını
sonuç ne mi oldu?
özel derece sınıfında olan,her denemesinde hukuk taban puanlarını tutturan ben,
sınavda üzerimdeki o ağır baskı psikolojisiyle strese girdim ve çok basit hatalar yaparak ankarada iibf ye girebilecek puanı aldım.
hukuk olmadı.
2.kez hazırlanmamı çok istediler,belki bende hazırlanabilirdim ama o psikolojiyi düşünüp vazgeçtim.
ailemin baskı ve psikolojisi bana pahalıya mal oldu.
şimdide memnunum ama herşeyin farklı olabileceği ihtimalini düşünmek bile insanı keşkelere sürüklüyor...
sen benden bir adım öndesin,cesaret edip tekrar hazırlanıyorsun,keşke bende o kadar cesur olabilseydim.
bu cesareti gösterdiğine göre yapacaksın inşallah.
sadece sık dişini biraz
ve bu süreçte annenle iplerinin çok gerilmesine izin verme olur mu?kalıcı hasarlar oluşmasın,
zira üniversiteye başlayınca normale dönüyorlar
Anlamaz anlatsamda suclu ben olurmBoş verin üzmeyin kendinizi. Benim anneciğim de biz küçükken çok fazla önemserdi, derslerimiz iyi olsun, başarılı olalım diye üzerimize titrerdi, zamanla hep geçiyor o baskılar. Her insanın yaradılışı farklı demek ki anneniz de bu tarz şeylere çok önem veriyor. Emin olun sizin bu kadar üzüldüğünüzü dertlendiğinizi bilse o da bu kadar üzerinize düşmez. Allah'ım bana sabır gücü ver diyin, anneciğinizin de kalbini kırmadan ama kendinizi de üzmeden ona anlatın durumu. Belki bir süre daha böyle devam eder, ama emin olun düzelmeyecek şey yoktur.
sınav sonucundan sonra intihar eden gencler varsa, sorunlu velilerde var demekkiGenel olarak maalesef ki anneler çocuklarını yarış atı gibi görüyorlar onun çocuğu şu puanı aldı benimki de almalı gibi. Henüz 4. sınıfa giden kızım var ve daha ilkokulda bile bu tip yarışlar oluyor veliler arasında. Kendim bu sıkıntıları yaşadığım için okul dönemlerimde şimdi kızıma daha farklı yaklaşıyorum. Mesela sınavdan kötü not aldığında arkadaşlarının notunu da söylüyor örneğin kızım 50 aldı arkadaşı 100 almış benim cevabım ise anneciğim herkes her sınavda başarılı olacak diye bir kural yok, her çocuğun başarılı olduğu dersler farklıdır. Kötü not aldın diye üzülme ve kendini hiçbir arkadaşınla kıyaslama. Bazı konuları tam olarak anlayamamış olabilirsin varsa anlamadığın konular ben sana anlatırım diyorum. Evet anne babalar bizlere emek veriyorlar istedikleri şeyde bizim başarılı olmamız çok şey istemiyorlar ama bazı anne-babalar gerçekten çok yüksek beklenti içine girip çocukları da bunaltıyorlar.
gerildim vallaçok gerilmişsin güzelimn.kıyamam.ama malesefr anneler babalarda çocuklarının geleceklerinden fazlasıyla endişe duyuyorlarvebazen farkında olmadan evlatlarını bunaltabiliyorlar.umarım sınavın güzel geçer ama annene siteminin dozunu kaçırma olurmu. senin kötülüğün için değil iyiliğin için seni bunaltıyor çünki
Değiyo mu bu kadar üstümüze gelmeye..
Anne bu kadar canımı sıkmana değecek mi yani.
her fırsatta yüzüme vurmana gerek yok. Biraz kafamı dagıttıgmda senden bişey olmaz demene gerek yok.
bu kadar kibre hırsa gerek yok milletin cocugundan sanene sen bana bak..
suratım asık olunca derslerin mi kötü diyecegine bi sor neyin var ne sıkıntın var diye..
sürekli yapmazsan su olur bu olur diyecegne guzel seylerden bahset.
Dayanamayıp canıma kıysam hangi sınavın hangi sonucun önemi kalacak ha?
ama hatırlatıcam. o sınavım iyi geldiğinde, gecen sonuclardan sonraki tüm hakaretlerini yedigim loklamarı saymanı bile hatırlatıcam..
al mutlu ol istediğine hava at diyecegm.
kızınla gurur duy.
unuttugun kızınla.
İyi gelmezse de zaten...
Teşekkür ederim hayırlısı olsun tabiki herseyincanım çok takmamaya çalış. birçok kişinin ailesi aynı böyle maalesef.
kendi yapamadıklarının hırsını çocuklara yansıtıyorlar.
stres yapmamaya çalış.
her şey olacağına varır, şunu düşün kaderinde doktor olmak varsa olursun tabi çalışman koşuluyla, yoksa da olmaz.
dünyanın sonu değil.
belki başka bir bölüm senin için daha hayırlıdır bunu bilemeyiz.
derler ya her işte bir hayır vardır bunları düşün stres yapma.
denemelerin nasıl tıp kazanabilecek gibi duruyor musun canım? başarılar dilerim ayrıca.
Bir insanın iyi yerlere gelmesini ona hayatı zindan ederek de sağlayabilirsiniz, onu sorumluluk sahibi bir birey olarak yetiştirip kendi kendine iyi yerlere gelmek istemesi yoluyla da. 2. seçenekte hem iyi bi yerlere gelir hem de hayattan keyif alarak yaşar. Bazı ebeveynler çocuklarının iyi yerlere gelmesinin tek yolunun ilk seçenekten geçtiğine inanıyorlar. Sadece çocukların değil ailelerin de eğitilmesi gerek.
Ailenizin niyeti kesinlikle iyidir buna bir şey diyemem ama sizin başarılı olmanız için seçtikleri yol bence doğru değil.
Yine ergenler kulübü olmus burasi.
Yine ergenler kulübü olmus burasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?