Sadece bir soru...

Bunu daha once hic yapmadik. Heryere yapisik ikiz gibi gitme durumumuz olmadi. Biz evlendikten sonra ailelerimizden uzakta oturacagiz bu disarda birlikte yapabilecegimz son iftar gibi bisey.
Bunu bu şekilde görüp anlam yükleyen sadece sen olabilirsin. Sonuçta diğer gelinlerin ailesini çağıran yok. Belli ki her yıl ailecek toplanıyorlar. Sizinkileri çağırıp diğerlerinin ailelerini çağırmasalar o zaman da ayıp olur. Bence böyle küçük şeylere takılıp kendini üzme.

Onlar baska sehirdeler.
aynı şehirde de olsanız böyle bi şey mümkün olmaz zaten. Onlar kendi aile içlerinde toplanmak istemişler. Çok abartıyorsunuz. Nişanlım bu yüzden bana olay çıkarsa evlilik işini birdaha düşünürdüm.

Beni cok iyi anlamissiniz benim de takildigim nokta buydu. Sartlar oldukca musait malesef. Ve benim annem cok kiymet verir her cagirdiginda dört döner damadının etrafinda. Disarda iftara davet edildim dedim annesini falan da sayinca bi yuzu dustu. Ama bana bisey demedi hayatta da demez annem.

Benim ailem her davetinde hepsini cagiriyor.

Bu sırada bir kahvalti ve aksam yemegi degil ki.

Bizde iki tarafta birbirini ailesiyle cagirir.

Hatta teyzemin oglu yeni nisanlandi teyzemlerin yaptiklari ilk is kizi ve ailesini dışarıda iftara goturmek oldu.

Bence siz sinirlenmeden guzelce konusun nisanlınızla.

Yok her yil bu sekilde iftar yapmiyorlar. Kv ve kp ilk defa bu yil dahil oldu boyle bi plana. Ama haklisiniz uzulecek bi mevzu degil.

Olay cikarmadim. Sakince sizlere sordum oncesinde.

Olay cikarmadim. Sakince sizlere sordum oncesinde.
olay çıkardınız demedim ki eğer bu yüzden çatarsanız farklı tepki görebilirsiniz diye söyledim. Sadece "şartlar uygun değildi diğer aileler de olmadığı için ama bigün beni ailemle birlikte davet etmenizi beklerdim" diyebilirsiniz bu sizin için çok mühimse.

Bir de diger gelinlerin ailesi niye cagrilsin. organizasyonu yapan nisanlı tabi kendi kayınvalidesini ve kayınbabasını düsünmek zorunda. ustelik daha nisanlilik donemi ailelerin birbirini tanidigi donem. kirk yillik evlilik degil ki bu.

Nişanlı tek başına yapmamış ama organize edenlerden biri oymuş sadece.

Organize edenlerden biri de o oldugu icin dusunebilirdi. Digerlerinin ailelerinin cagrilip cagrilmamasi onlari baglar. Ben nisanlimin aileme ne kadar deger verdigine bakarim.

ama yeni yeni tanısilan aile konu sahibinin ailesi daha nisanlılar.

bilmiyorum bizim ailemizde boyle seyler onemlidir.

simdi kaynim nisanlansa kizinda oldugu bir iftar duzenlense ben derim kaynima kizin aileside cagirlmali unutma cagirmayi diye.

benim ailem niye cagirilmiyor demem.

Organize edenlerden biri de o oldugu icin dusunebilirdi. Digerlerinin ailelerinin cagrilip cagrilmamasi onlari baglar. Ben nisanlimin aileme ne kadar deger verdigine bakarim.
Daha ramazan bitmedi ailenizi de davet ederler illa ki ama diğerlerinin ailesinin çağırılmaması onları bağlar ne kadar bencilce bir düşünüş tarzı.

H3nuz evlilik olmadigi icin cagirmamislardir ya da bir aksam da sizin ailenizi cagirirlar eltinde gelir bu sefer onunkini cagrmaz evlatlarininayrmak istememistr kadin belki ama evlenince sizinki de cagirilir.

siz öyle düşünüyorsunuz diye herkes aynı düşünmek zorunda değil ki, demek ki bu durumdan yanlış anlamalar kırgınlıklar çıkabilecek ki çağırmayı uygun görmemişler bu davet için.

Daha ramazan bitmedi ailenizi de davet ederler illa ki ama diğerlerinin ailesinin çağırılmaması onları bağlar ne kadar bencilce bir düşünüş tarzı.
Hayir degil. Nisanlim diyemez ablasina "abla kayinvalidengili de cagiralim" diye. Istiyorsa kayinvalidesini ablasi davet eder nisanlim degil. Ama nisanlim kendi kayinbaba ve kayinvalidesini davet edebilir.

Hayir degil. Nisanlim diyemez ablasina "abla kayinvalidengili de cagiralim" diye. Istiyorsa kayinvalidesini ablasi davet eder nisanlim degil. Ama nisanlim kendi kayinbaba ve kayinvalidesini davet edebilir.
kendi aramızda olsun diye konuşmuşlardır, ne kadar büyütüyorsunuz hiç ılımlı değilsiniz.

Nişanlınızın evli kardeşlerinin eşlerinin ailesi de olmayacaksa sorun değil. Siz sanırım evlenip ailenizden ziyade başka bir aile ile hareket etme düşüncesine ve uygulamasına henüz alışamadınız. Başlarda normaldir bu duygunuz da. Bana çok ağır gelmişti şahsen bayramda ilk onlarla olmak, her izin dönüşü canım ailemi bir kaç gün sonra görecek olmam vs.ama zamanla alışılıyor. Siz kendiniz ayarlıyorsunuz çoğu zaman hatta.
Konunuzla alakalı Sorun edecek bir şey yok bence de. Zamanla alışmanız gerekecek bu tür durumlara. Hem böyle ortak hareket eden aile bireylerinin olduğu Aile candır.

kendi aramızda olsun diye konuşmuşlardır, ne kadar büyütüyorsunuz hiç ılımlı değilsiniz.
Daha once hic yapilmamis bir organizasyon. Bizim bu sehirde son iftarimiz. Annem babam benim icin ne kadar onemliyse nisanlim icin de oyle olmali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…