Sadece bir soru...

Organize edenlerden biri de o oldugu icin dusunebilirdi. Digerlerinin ailelerinin cagrilip cagrilmamasi onlari baglar. Ben nisanlimin aileme ne kadar deger verdigine bakarim.

Değer sadece davet ilemi ölçülür? Sen anne baban ile bir pakketmisin? Sadece seni ve ailesi ile birşey yapamazmi? Işinize gelince örf adet gelenek, işinize gelmeyince hangi çağda yaşiyoruz.

Yani yarin birgün sen aileni yemeğe davet ettiğinde, eşinde ille "benim ailemde gelsin" diye tuttursa, hoş mu? Niye herşey cümbür cemaat olmak zorunda? Adam kendisi kayin ailesi var diye kasmak istemiyor? Ailesi ile ve sevdiği kadin ile yemek yiyemezmi?

Şimdiden böyle senin ailen/benim ailem olaylarina girersen çok huzursuz bir evliliğin olur.

Harika bir bakış açısı olmuş bende aynen böyle yazacaktım ki siz yazmışsıniz

Yani su siralar odak nokta biziz evlenip ayri bi sehre tasinacagiz. Eşimin annesi babasinin oldugu yemekte benim annem babam da olmaliydi yani bi jest yapmaliydi nisanlim diye dusundum ben. Onlar gelmezse buruk giderim ben o davete.
Sadece anne babalar ve sizden oluşan bir davet yapınız yani bunu planlamak çok basit

Bizde zaten bi annem babam ve de bekar bi kardesim var. Onlar tum aile kalabalik iftar yaparken icinde bende dahil, annemlerin evde olmasi icime sinmedi.
Yalnız artık sen evleneceksin ve ailen 3 kişi kalacak. Her gittiğin yere onları götüremezsin ve davet edilmelerini bekleyemezsin. Ben de nişanlıyken nişanlım ve benim ailem beraber iftara-yemeğe giderdik ailesi olmadan, annemde nişanlımı yalnız eve yemeğe çağırdığı olurdu. Ben kötü niyet göremedim bunda.

Kız anneleri de bir fena artık. Kayınvalide oğulları gelinleriyle bir iftar yapamayacak mı? Sürekli ordu gibi mi takılmak lazım? Sizin aileniz çağırılsa eltinizin de maaile çağırılması gerekir. Beklentiniz çok saçma geldi bana.

Gerçekten buluttan nem kapıyorsunuz. Benim eşimin ailesi uzakta ama burada da olsalar benim ailemle yaptığımız her organizasyona onları dahil etmezdik; eşim de bunu kendisine yapılmış büyük bir saygısızlık olarak algılamazdı. Kendi aile programlarına sizi dahil etmişler işte, ailenizi de her seferinde dahil etmek zorunda değiller. Sizin ailenizle de ayrıca yapıverin.

Bizde zaten bi annem babam ve de bekar bi kardesim var. Onlar tum aile kalabalik iftar yaparken icinde bende dahil, annemlerin evde olmasi icime sinmedi.

ama bunu yanlış düşünüyorsunuz

kv kp çocukları ve o çocukların eşleri iftar yapıyor

yani annen baban kardeşin sen ve eşin gibi

bu etkinlikte ailenin çağrılması şık olmaz

eltin enişte kim varsa artık onların da aileleri var değil mi

nişanlı diye seninkileri çağırıp onlarınkileri çağırmasa ayıp olur

sen bunu kv nin evine gidilmiş gibi düşün

kv sizi evine davet ederken annen babanı neden etsin ki o çocukları ile bir akşam geçirecek

dünürler ile zaman geçirmek isterse o ayrı bir davet olur

Daha once hic yapilmamis bir organizasyon. Bizim bu sehirde son iftarimiz. Annem babam benim icin ne kadar onemliyse nisanlim icin de oyle olmali.

niye öyle olmalı? anne baba sizin, evet saygılı olmalı ama davet etme gibi bir mecburiyeti yok bence insanların.
uzakta olacağız diyorsunuz, aileniz size her geldiğinde eş ailesini de davet edecek misiniz? sonuçta eşiniz için de kendi ailesi çok önemli sizin mantığınıza göre sizin için de önemli olmalılar..

Hayir degil. Nisanlim diyemez ablasina "abla kayinvalidengili de cagiralim" diye. Istiyorsa kayinvalidesini ablasi davet eder nisanlim degil. Ama nisanlim kendi kayinbaba ve kayinvalidesini davet edebilir.
Öyle olur mu hiç, sonuçta ortak bir plan konuşulur nasıl yapalım diye herkes kafasına göre çağıramaz istediğini.bu aile iftarı sizin ailenizin işi yok bence yada tüm aileler çağrılmalı. Bence hiç canınızı sıkmayın kendinize dert aramayın gayet normal bir durum bu.

E ailesiyle çıkacak senide yanında istemiş demek ki. Ananı babanı da topla gel demek aklına gelmemiş olabilir.
Kendi anası babası nişanlısıyla zaman geçirmek istemesi normal.

Mesela benim babam nişanlı bile olsak asla tek gitmeme izin vermezdi. Ne münasebet tek çağırmak derdi. ama benim babam biraz tutucuydu. Yaşasaydı yanlız dışarı çıkmamıza bilr izin vermezdi.

Sen ailenin de olması gerekirdi.Eğer yakın bi tarihte sadece senin ailen,nişanlın ile birlikte çıkmayacaksınız,böyle bi plan yoksa nişanlın ayrım yapıyor demektir.

Eğer daha önce ailemle davet edilmissem üzülmezdim aklıma bile gelmezdi

Bunu daha once hic yapmadik. Heryere yapisik ikiz gibi gitme durumumuz olmadi. Biz evlendikten sonra ailelerimizden uzakta oturacagiz bu disarda birlikte yapabilecegimz son iftar gibi bisey.
şimdi şunlara cevap verirseniz
evli kardeşlerin kayın aileleri de katılıyor mu yoksa evli kardeşler ve eşleri mi
onlarda da kayın ailesi yoksa çok normal sizinkileri de çağırmamaları
onların kayın aileler katılıyorsa o zaman tabii haksızlık

Benim ailem her davetinde hepsini cagiriyor.
Lütfen kendinizi doldurmayın. Sonuçta sizin ailenizle son iftariniz değil. .Son zamanlarınızı siz güzel geçirin.

Ve bu durumu gidip Nisanliniza açmayın. Nişanlilik döneminde ki bu istekler yüzünden evliliğin ilk 5 senesi sıkıntılı geçiyor.

Ailenizle güzel vakit geçirmeye çalışın. Ve Nisanliliginizin tadını çıkarın. Bu günleri bir kere yaşayacaksınız.

Canınızı sıkacağız hiçbir durum yok.

Kendi aile içinde yaptıkları bir toplantıya sizi de dahil ediyorlar o kadar..

Yok her yil bu sekilde iftar yapmiyorlar. Kv ve kp ilk defa bu yil dahil oldu boyle bi plana. Ama haklisiniz uzulecek bi mevzu degil.
Daha şimdiden kayinvalide kayinbabayi dış kapının dış mandalı yapmışsınız bu mesajınız hiç samimi gelmedi. Damada şimdiden sabır diliyorum.Öyle yazmışsınız ki sanki Nisanliniz her yıl iftar düzenliyor da Annesi babası bu yıl dahil olmuş..Anne babası her zaman her an yanlarında da olur ,böyle güzel toplantılar da yapabilir.

Siz bana pimpirikli ve sıkıntılı geldiniz.Umarim yaniliyorumdur.

Aile içinde bi iftar yapalım demişler sizi de davet etmişler. Ne var ki bunda. Evlendikten sonra da aileniz yalnız kalacak. O zamanda mı hep onlarla hareket etmek isteyeceksiniz. Bence gereksiz yere kafaya takmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…