- 8 Kasım 2014
- 4.866
- 10.582
- 408
- Konu Sahibi blue_suede
-
Yukarıda da yazdım kibar tabiriyle hoppa olmasa zatem hemcinsim için heleki bu platformda böyle bişey yazmazdım. O cümleye sinir oldum eşim cevap olarak hiçbişey yazmamış. Söyledim napiyim kavga mı edeyim dedi. Yani normal zamanda bana laf ettirmez aslında ama iş konusu olumca bende müdahale edince siniri bozuldu bana da çok cevap vermedi.
Maalesef öyleişte o yuzden diyorum cevabı çok iyi politik ve zekice
valla iş yapıyorsa evli barklı adam gitsin düzgün insanlarla iş yapsın eşin de. müdahele etmekte haklısın boşuna siniri bozulmasın. ama ben kız gülmüştür rezil olmuşsunuz diyenlere katılmıyorum, bi erkek bana öyle dese ben bozulurum, kız da bozulmuş olmalı ki bilerek sinir bozucu bi cevap vermiş hadsiz. eşinin aslında o laftan sonra cevap bile yazmaması daha iyi. o lafının ne kadar umursanmadığını anlamış olur kız da cevapsız kalınca.
Sizi bu kadar saçmalamaya iten nedir acaba yorumlarınıza kahkahalarla güldüm ruh sağlığınızda sorun mu var? Yoksa eşinizim böyle birileriyle görüşmesi hoşunuz mı gider anlayamadım. Eşim biriyle çalışacaks tabiki bakıcam iyimisiniz siz
Ayrıca eşe güvenmemekle de pek alaka kuramadım. İkimizinde bi çevresi var abuk subuk dedikoduları yaptıkları kulağımıza elbette geliyor neden küçük düşelim ki öyle biriyle görüşüp?! Yazılanları anlamadan yorum yapmaya bayılanlardansınız sanırım. Neyse size iyi gocunmalar
Tam neyse kocam bi şapşallık yapmış diyorum somra kadının cümlesi geliyor aklıma tekrar sinirleniyorum. Ne desem ben bu adama. Yani kocam "iyi niyetli bak evliyiz diye saygı duyuyor" gibisinden olan yaklaşımı olmasa belki yine buladar sinirlenmezdim ama yok neye neyse desem naşka bişey geliyor aklıma. Çok büyük dert değil belki ama düşünüyorum. Benlm eşim bunu anlayamayacak kadar şapşalsa bunu hep yapar kimbilir kimlere neleri söyleyecek ya da söyledi:/
şimdi benim anlamadığım şey, şu kırmızı işaretlediğim yerlerle alakalı. birincisi, konu sahibi zaten ''o kızın nasıl yaşayacağına ben karar vereyim'' demiyor, sadece eşinin ondan uzak durmasını istemiş o kadar. evet başka bir kadının nasıl yaşayacağına ben karar veremem, hangi erkeğin kafasını memesine gömüp fotoğrafını çekip sosyal medyaya atmış o da beni alakadar etmez, ama o kadının eşimle muhatap olup olmamasına ben karar verebilirim. bu rahatsızlığımı umursamayıp görüşecek olan adam da zaten eşim olamaz benim.
ikincisi de, bariz kıskanıyorsa ne olmuş? bi kadının eşini kıskanması ne zamandan beri tuhaf karşılanıyor?
Eşinizin arkadaşlıklarına müdahale edip etmemeniz ise tamamen sizin psikolojiniz ve hayat görüşünüz dogrultusunda ikili ilişkinizi ilgilendiren bir durum. Bundan şikayetçi degilseniz ve direkt zarar gören kimse yoksa bize ne der geçerim.
Bahsettiginiz guruh ile problemleriniz ise beni ilgilendirmiyor.
Eşinizin arkadaşlıklarına müdahalenin sizin ikili ilişkinizi ilgilendirdigini yazmama ragmen "iyi misiniz" diye sormanız ise okudugunu anlamayanın siz oldugunuzu açıkça gösteriyor zaten.
Eşinize güveniyor olsaydınız iş yapacagınız biri için öncelikli olarak bahsettiginiz şey dekoltesinden ziyade maddi konulardaki güvenirliligi olurdu.
Konudaki kadın bu anlamda da size güven vermemiş olabilir, her ne sebeple olursa olsun iş yapmak zorunda da değilsiniz. Ancak bu durum, eşinizi kıskandıgınız için yanyana gelmelerini istemediginiz gerçeğini değiştirmez.
Ayrıca hayatlarını tasvip etmediginiz insanlarla yanyana gelmek size bu denli küçük düşürücü geliyorsa uzagınızdaki hayatları dedikodular ile didiklemek ve başkalarını yermekten ziyade yanıbaşınızdaki insana ve çevresine, yani bunları bildigi halde eşinizin iş için kişi seçimine bakmanızı tavsiye ederim.
Bemde aramızda olması gerektiğini düşünmüştüm. Söyledim ne deseydim yalan mı istemiyorsun bende söyledim dedi. Kızda sevgili sözlü nişanlı olsaydınız takmazdım onun isteğini ama evlisiniz oyüzden bişey diyemem demiş. Bu cevaba dahada sinirlendim. Bu nasıl cevap onane aramızdaki ilişkiden neysek neyiz onu ilgilendirmez ki dedim eşime kızdım senin boşboğazlığın işte bunlar dedim. Neyse barıştık sonra uzatmadım ama sinir oldum
Sizi alakadar etmeyebilir, dogrusu da bu zaten.
Fakat konu sahibini etmiş ki dekoltesinden ya da fotograflarının ayrıntısından bahsediyor, etiketlemeler yapıyor. Hatta dekoltesinin sınırını çiziyor.
Konu sahibinin ve diğer kişilerin eşlerinin kimle muhatap olup olmamasına ilişkin yazdıgım cümle de açık.
Bu durumda tam olarak anlamadıgınız yer nedir?
Siz, başkalarının sizden daha farklı bir hayatı oldugu gerekçesi ile eşinizi kıskanıp bunu normal karşılayabilirsiniz. Benim için ise bu güvensizliktir.
İkili lişkilerimi 3.kişilerin yaşamlarına göre değil, karşımdaki kişiyle kurdugum birebir ilişkiye ve güvene göre biçimlendiririm.
Çok şükür :)Siz gülmeye devam ediyorsunuzdur muhtemelen ama yine de yazayım.
Bu konuda haklısınız. Eşinizle kurdugunuz ilişkiye 3.kişilerden daha çok eşiniz saygı duymalı.
Resmiyete dökülüp dökülmemesi sizin şahsi kararınızdır, bunun üzerinden kimsenin ilişkinize değer biçmeye hakkı yok.
Eşinizin evlendiginiz için sevdiginizi değil, sevdiginiz için evlendiginizi hatırlaması gerek ki her anlamda sizle olan ilişkisini sahiplenebilsin. Sert ya da yumuşak konuşmak ise size kalmış...
Eşim bunları görmemişti ki?! Ben söylediğimde yok canım falan deyip bişey olmaz demişti gösterince tamam deyip beni onayladı bu bir.
2.si etrafımdaki insan bize yakın olacaksa tabiki bakıcam çocuk değiliz ya da anaokulunda her bulduğumuzla oyuna tutuşalım.
3.sü ben genel düşünce tarzınıza iyimisiniz dedim o mesajdan cımbızla kelime çekmeniz sırf durumu kurtarmak içim çabaladığınıI gösterir.
4.maalesef insanlar kavun değil koklayasın. Eşim öyle şeylere bakmaz genel bir esaj yazıyor duvarına kadında kendisini söyleyince tamam deyip konuşuyorlar o kadar. Tabiki didiklicem.
siz isterseniz böyle bir durumda böyle davranmazsınız. Ama ben ve kadınların yüzde 99u böyle ama siz yüzde 1lik tuhaf olan kısımdasınız. Bu sizi farklı kılmaz ama aile kurumu hakkındaki blginizin zayıflığını gösterir.
Eşim sanat işi içinde para kazanacğı bişey değildi bu iş. Ayrıca diğer erkek arkadaşı bikaç kez görüşmüş kadınla ve onunda sevgilisi rahatsız olmuş kadın adamı sevgilisinin yanında şap diye öpmüş yanağından kız bozulunca aman ne var arkadaşım o benim demiş bide. Bunlar size normal geliyorsa ben bilemem sizin rahatlığınız.
Neyse komı sayenizde dağıldı benim mevzum bambaşkaydı lütfen komuyu dağıtmayın artık. Burda bişey yazıyorsak 50bin tane detaya girmiyoruz bişey diyorsam bi bildiğim varki o kanıya varmışımdır değil mi? Koskocaman insamlarız bence bu düşünülerek yorum yapılmalı. Eşime karşı olan hissim hakkında o kadar eminsinizki sanki içimde yaşıyorsunuz. En büyük derdim kıskanmak olsaydı üstüne basa basa söylerdim zaten.
Ama sizde her cevapta konunun etrafında dolaşıyorsunuz. Bunlar profesynel yapılacak işler değil bu kişilerde profesyonel değil. Mevzu kıskançlık değil. Mevzu sadece bu kızın açıl saçık olmasıda değil evet rahatlık. Verdiği cevaptanda karakterini az çok anlayamıyor musunuz?! Eşimin bir bayan arkadaşı var bi yanağından ben biyanağından o öper gibi yaparken fotomuz dahi var. Ama beni aşırı kıskanç bişey ilan ettiniz zihninizde. Demekki neymiş mevzu başkaymış ve bu sebeple bişeyler anlatmışım detaya girmişim. Benim mevzum eşimin aramızda konuştuğumuz şeyi o kadına söylemesi ve kadının verdiği cevaptı konu nerelere geldiBakın hala benim rahatlıgım, onun rahatlıgı, şununkinin rahatlıgı üzerinden bir tartışma yürütüyorsunuz. Eleştirdigim kısım da bu.
Ne kurtarmam gereken ne de gocunacagım bir durum yok.
İş dedim ancak konu sanat ise bu alandaki yeterliligine ilişkin veri yerine, yine yaptıgınız nitelemeler yanlış olurdu
Eşiniz o kadınla iş yapmalıydı, nasıl karışırsınız yazmış mıyım? Hayır.
Dolayısıyla bana bu konuda açıklama yapmanız gereken bir durum da yok.
Dogrulugu olmayan kişisel saldırılarınız ise mevcut gerçegi değiştirmez.
Hayatının beni ilgilendirmediğini sadece bu sebeplerden dolayı aileme ve çevreme yakıştırmadığımı ifade ettim hanımefendi algılarınız mı kapalı sizin daha fazla saçmalamayın yeter. Bu kadar anlayamamak neden. At gözlüğünü takmışsınız ne desek aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz.Erkek olduğunuzu yada fake olupta bilinçli mevzu çıkarmaya çalıştığınızı düşünmeye başladım. Ya da türkçeniz zayıf. Mevzu kadım değil mevzu eşimin kadına söylediği aramızda geçen konuşma ve somrasında kadının verdiği cevapla eşimin algıladığı şey. Sorunuma cevap verecekseniz amenna ama siz sürekli kadında kadın.
Çok şükür :)
Evet eşimin bunu bi şekilde anlaması lazım zaten sıcağı socağına kavga çıkabilir. Aptalca bi cevap vermeseydi ya da ben ilk etapta kızmasaydım böyle olmazdı ama oldu bikere bundan sonrasında yapmaması gerektiğini anlaması lazm
Probleminizin ve asıl kızgınlıgınızın bu oldugunu en başta belirtmemişsiniz ki.
Konunuzun girişinde yazdıklarınız "çok geniş yaşamak, hoppa, dekolte" olunca ne yazılmasını bekliyordunuz?
Bu etkiketlemeyi eleştirirken dahi kendi giyiminden örnek vererek sizin herhangi bir eleştirinizin önünü kesmeye çalışmış bir üye.
Herkesin yalnızca kendi hayatından sorumlu oldugunu söylemem at gözlügüm oldugunu değil, tam tersini gösterir.
Sizin yanlışınız aynı noktada sabit kaldıgı sürece ben de tekrarlamak durumunda kalıyorum.
Eşinizle tartışacagınız konunun odagını o kadın degil, sizin ilişkinizin bir kimlik bilgisinden ibaret olmadıgı üzerinden kurmanızı öneririm.
Ve başka herhangi bir şey yazmasına dair de bir talepte bulunmamanızı tavsiye ederim çünkü sizin söylediklerinizi direkt ilettigi, ilk mesajda belli oluyor.
İyi forumlar, iyi sabahlar dilerim.
olmasa hoppa yazmazdım hanımefendi. Kızın bildiğim tüm hayatını yazacak değilim uzatıp uzatıp ama mağdem yanlış anlaşılıyor "hoppa" dediğimde lafıma inamılmıyor illa bişeye karşılık yazılmıştır diye düşünülemiyor bende açıklayayım. aynı arkadaş grubumdan 3 kişiyle ilişki yaşamış hepsi okul arkadaşı üstelik haftalık ilişkiler aradanda hep kısa zamanlar geçmiş. dekolte vardır dekolte vardır neredeyse göğüs ucuna kadar açık bir bluzgiyip arkadaş dediği erkeği göğsüne yaklaştırıyorsa kafasından tutup o erkekte göğsünü yalayacakmış gibi dilini uzatmışsa bi fotosunda ben okıza hoppa değil diyemem. Heleki dotoğrafçı tutup koluyla çıplak üstünü kapamış altında tangasıyla yan durmuş çıplak fotosunu herkese açık şekilde paylaşmış ve altında bisürü abazanın seksli yorumları varsa hiç diyemem
Ben zaten böyle yapmasına taktım. Ensonunda silicem mesajımın yarısını artık kadının tarzından bahsedilmesin diye ama buseferde neden rahatsız oldum ki mesajları gelecek biliyorum oyüzden silmiyorum.:) kızı beğenmediğini biliyorum zaten o amaçla değilde arkadaş olarakta seviyor olsaydı diğerleriyle görüştüğü gibi onla da görüşürdü. Ben bunları biliyorum zaten. benim yaptıpım kıskançlık değilki zaten. Ben nasılki onun sevmediği ortamlar girmiyor dikkat ediyorsam oda dikkat edecek. Bu aldatmaktan aldatılmaktan korunmak değilki. Zaten normalde bana sormadan hiçbişey yapmadığı için tuhaf geldi hele ki böyle bi atılım konusunda mümkün değil fikir danışmaması anlatmaması biz herşeyi konuşuruz çünkü. Bir insanı bişeye alıştırdıysanız o öyle gider. Birden bire o alıştıpı şeyi yapmazsanız da hayırdıe ne oldu der size. Bu durumda suçlu alıştırandır. Daha sonrada bu kadını görünce bende hayırdır dedim. Herhalde onaylamayacağımı düşündün dedim neyse bu konuyu tartıştık. Sonuçta bu oldu. Önemsemedim zaten somrasında tamam dedi halletti ama ne halletmek girmiş kıza eşim senle görüşmemi istemiyor falan diye yazmış. Kızda srvgilin nişanlın sözlün olsa takmam isteğini ama evlisiniz oyüzden bişey diyemem demesi zaten hadsizlik.Yahu eşin o kızı beğeniyor olsaydı onunla evlenirdi seninle değil, çok saçma geliyor bana kız çok hoppa dekolte falan filanlar senden önce tanıyormuş seninle evlenmiş!
Eşin bide eşim görüşmemizi istemiyor diyerek sıvamış resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?