• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece kısacık bir soru (herkes 2 dk sıını ayırırsa çok sevinirim)

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
şuan 8 inci ayım bitti ,doktor eylül sonundan itibaren biryere kıpırdamayın dedi ,beklenen doğum tarihim 15 ekim

ve bunlar çok öncedden belli olmasına rağmen ,görümcem bu zamana kadar beklettiği çocuğuna sünnet yaptırıyo ( 6 yada 7 ye gidicek galiba) önceden kaynanam olmaz öyle şubatta yapsınlar demişti ama duyduk ki EYLÜL SONU düğün varmış ...

ben de bozuldum açıkçası normal bi zaman olsa bana göre ayarlamak zorunda değil ama sonuçta halim ortada ,kaynanam bana bişey diyemedi ama eşime ilayda oynamaz gelir oturur demiş...

ki kalabalığa gidip oturamam hemde en riskli günlerim ,açıkçası ben gitmek istemiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum ,eşime sen gidersin dayısın sonuçta dedim,ben dul adammıyım düşünselermiş ,bizi bilmiyolar mı dedi... bende öyle düşünüyorum bukadar beklenmiş doğumum beklenemez miydi bukadar mı yok sayılıyoruz ...

SİZ OLSANIZ GİDER MİYDİNİZ ?

evet arkadalar ;

şuan hastanedeyim dün kontrollere gelmiştik doktor yatış verdi , idrarımda protein çıktı tansiyonumda yüksekmiş eğer protein 3 artı olsaymış ödem tansiyon protein birleşince gebelik zehirlenmesi oluyomuş :43: dün nst ye bağladılar bebişim çok iyi çok şükür onda bi sorun yok ,ama erken doğum riski oluşmuş ,bugün tansiyonum normal birazdan çıkış yapıcaz ,evde yatış verdi doktor ,ufak tefek ev işleri yapabilirsin sürekli hareketsiz kalma dedi ama aynen dedikleri ,gezmek alışveriş yasak ,güneşe çıkmak yasak ,kalabalığa çıkmak yasak ,

ve diyete başladım sıfır tuzsuz yağsız beslenicem ,moralim bozuldu çok ,pazar günü tekrar çağırdı artık sık sık kontrol altında olmam lazımmış çünkü protein arttığı an erken doğummuş :14: bide günde sık sık tansiyon ölçücem küçüğe çok önem verdi 9 olduğu an burdasınız dedi

işte kızlar demek istediğim buydu ,bişeyin olucağ kesin değildi ama olabilirdide oldu ,tabiki şuanda bebeğim ve ben önemliyim öncelik olarak ...

Son düzenleme:
aslaa gitmezdim bebeğini ve kendini riske atma değecek insanda yok zaten karşında

Gitmezdim.Benim ve bebeğimin sağlığından daha değerli değil kimsenin düğünü..Ama 1 saatte olsa eşimi yollardım,sonuçta dayı..Çünkü onların tarafından düşündüğümde belki şimdi maddi anlamda müsait oldular şimdi yapmak istemişte olabilirler.

Ben de gitmezdim,senin ve bebeğinin sağlığı her şeyden önemli.Şimdiden hayırlı olsun,güle güle büyüt bebeğini

başka ilde mi yapıyorlar düğünü yada erken doğum riskimi var
bu 2 3 saatlik bir şey gidip 1 saat oturup kalkarsınız doğum yapmadın 1 gün önce eşimle yemeğe gitmiştim 2 3 saat oturup kalkmıştık yani ben burda gitmemek için neden göremedim sizden iş bekliyen yok size de değişiklik olur eger riskli bir gebeliğiniz yoksa

şuan 8 inci ayım bitti ,doktor eylül sonundan itibaren biryere kıpırdamayın dedi ,beklenen doğum tarihim 15 ekim

ve bunlar çok öncedden belli olmasına rağmen ,görümcem bu zamana kadar beklettiği çocuğuna sünnet yaptırıyo ( 6 yada 7 ye gidicek galiba) önceden kaynanam olmaz öyle şubatta yapsınlar demişti ama duyduk ki EYLÜL SONU düğün varmış ...

ben de bozuldum açıkçası normal bi zaman olsa bana göre ayarlamak zorunda değil ama sonuçta halim ortada ,kaynanam bana bişey diyemedi ama eşime ilayda oynamaz gelir oturur demiş...

ki kalabalığa gidip oturamam hemde en riskli günlerim ,açıkçası ben gitmek istemiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum ,eşime sen gidersin dayısın sonuçta dedim,ben dul adammıyım düşünselermiş ,bizi bilmiyolar mı dedi... bende öyle düşünüyorum bukadar beklenmiş doğumum beklenemez miydi bukadar mı yok sayılıyoruz ...

Ne ben giderdim ne de esim beni birakip giderdi :19:

gidemezdim canım çok mu önemliymiş pipisinin hemen kesilmesi
bekleseymiş şubat tatilini boşver eşinde senin tarafını tutmuş yapsın kendi başına

Bence sakın gitme. Eğer seni çocuğunu yani torunlarini eşini yuvani dusunseler erteleyebilir yada daha önce yaparlardi. Ben olsam kocamida gondermezdim. Sonuçta bana yapılan saygısızlık dusuncesizlik onada yapılmış sayılır.

sağolun kızlar cevap verdiğiniz için..öyle riskli bi gebeliğim yok, yok ama iyice son zamanlar ,şu dönem olsa o bile biderece... eşime gitme falan demedim oda kızdı çünkü dahada dolurmak istemedim ama düşüncemide açık açık söyledim ...görümcemin yaşadığı yerde düğünler açık meydanda oluyo çok kalaba öyle masaya otur düğün izle değil sandalye tepesinde okadar curcunada bide bukadar doğum yaklaşmışken okadar insan içine çıkmakta istemiyorum açıkçası insanlar çok patavatsız ve kem gözlü :26:

biz yokmuşuz gibi daavranmalarınada kızıyorum ,hadi beni geç kardeşinide mi düşünmedi ... bide kızlar fesatlık yapmak istemiyorum ama kaynatam torununa sünnet kıyafeti alıcakmış bizi kapalı çarşıya götür ben veririm parasını dayısı aldı derim diyo eşime...benim konumda var) tutarsız kayınvalide hazımsız görümce diye)...orda yazıyo bu zaman oldu bişeylerini görmedim bi nasılsın bişeye ifhtiyacın var mıda denmedi bende eşimin ablasının işi için koşturmasını istemiyorum ,ve kaynatamada kızdım sen dede olarak torunum olucak diye ufacık bi dedelik belirtisi göstermemişken böyle konuşması ayrımcılık değil mi...eşim gitmem zaten benim işim çıkar dedi dedi ama babası öyle konuşurken cevap vermemesine kızıyorum,hoş bu zamana kadar niye yapmamışlar yada bikaçay dursalar nolurdu diye konuşuyo ama ikiside sankı hiçbişey duymuyolar bi cevap bile vermiyolar ....

heralde korktu görümcem doğum için ilaydaya yardım ederler masraflarda benim düğünü yapsınlar daha iyi diye düşündü ...

KIRILDIM KKIZLAR ÇOK :19:

öncelikle merhaba sanırım ben biraz farklı düşünüyorum bu konularda..
fikrine saygılıyım bir de bu gideceğin yer uzak mı? yani sünnetin olacağı yer? şayet uzaktaysa bir şeyi bahane edip gitmeyebilirsin..
kanaman olduğunu belinin ağrıdığını vb vb ya da doktorundan rapor al daha inandırıcı olur ayrıca gitmeme özgürlüğüne sahipsin kimsenin sizi düşünmesini halinizi anlamasını beklemeyin bu eşiniz kardesiniz olsa da.. hayat böyle işte.. cennet bile vaad edilmeseydi insan secde eder miydi?

hayır gitmezdim eşime de sen git demezdim..senin doğum yapacağın tarih belli sürpriz değil sünnet için o kadar beklemiş biraz daha beklese olmazmıydı üstelik okulların açıldığı tarihte okula gidecek çocuğu sünnet ettirmek de pek mantıklı değil..

kendini riske atma bir yere gitme..alınacak darılacak biri varsa o görümcen değil sensin.

belki sünneti zorunlu olarak yapıyorlardır,bazı rahatsızlıklardan ötürü doktorlar 1-2 ay içinde sünneti yaptırın diyorlar..herşey olabilir ne düşünce ile yaptıklarını bilemediğim için yorum yapamam..
lakin herhangi bir risk olmasın diye doğuma(kişiye göre) 3-5 hafta kalınca işyerlerine gidemez diye doğum öncesi raporu veriliyorken,(eğer görümceniz farklı şehirde ise) doktorunuzda gitmenizi uygun bulmamışken doktorum izin vermedi dersiniz olur biter... eğer aynı şehirdeyseniz gitmemeniz hoş olmaz,gider 10-15 dkk görünür çıkarsınız,sonuç olarak durumunuz belli(tabii yine gitmeden önce doktorunuza ddanışın)..şimdiden olumsuz düşüncelerle kendinizi ve bebeğinizi strese sokmayın...Allahım hayırlısıyla, sağlıkla,vaktinde kucağınıza almanızı nasip etsin..

Ben bir gariplik goremedim.

Belki acilen olmasi gerekti.
Benim oglumun da sunnetini bir sonraki yil yaptirmayi planlarken,
acilen eylul basinda hem de goreve baslayacakken yaptirmak zorunda kalmistik.
Cunku surekli iltihaplaniyordu...

Belki boyle bir sey olabilir ,
degilse de kimse hayatini size gore yonlendirmek zorunda degil.
Sunnet dugunu masrafiyla sizin dogum masrafiniza kadar dusunmussunuz...
Boyle dusuncelere sahipseniz ,
zaten gitmeyin o dugune...

Son düzenleme:
öncelikle merhaba sanırım ben biraz farklı düşünüyorum bu konularda..
fikrine saygılıyım bir de bu gideceğin yer uzak mı? yani sünnetin olacağı yer? şayet uzaktaysa bir şeyi bahane edip gitmeyebilirsin..
kanaman olduğunu belinin ağrıdığını vb vb ya da doktorundan rapor al daha inandırıcı olur ayrıca gitmeme özgürlüğüne sahipsin kimsenin sizi düşünmesini halinizi anlamasını beklemeyin bu eşiniz kardesiniz olsa da.. hayat böyle işte.. cennet bile vaad edilmeseydi insan secde eder miydi?

çok doğru söylüyosun canım

ben gidip gitmemeyede çok takmıyorum gitmem olurbiter ,ama sonrasında ben haklıyken haksız duruma düşücem ona kızıyorum

belki sünneti zorunlu olarak yapıyorlardır,bazı rahatsızlıklardan ötürü doktorlar 1-2 ay içinde sünneti yaptırın diyorlar..herşey olabilir ne düşünce ile yaptıklarını bilemediğim için yorum yapamam..
lakin herhangi bir risk olmasın diye doğuma(kişiye göre) 3-5 hafta kalınca işyerlerine gidemez diye doğum öncesi raporu veriliyorken,(eğer görümceniz farklı şehirde ise) doktorunuzda gitmenizi uygun bulmamışken doktorum izin vermedi dersiniz olur biter... eğer aynı şehirdeyseniz gitmemeniz hoş olmaz,gider 10-15 dkk görünür çıkarsınız,sonuç olarak durumunuz belli(tabii yine gitmeden önce doktorunuza ddanışın)..şimdiden olumsuz düşüncelerle kendinizi ve bebeğinizi strese sokmayın...Allahım hayırlısıyla, sağlıkla,vaktinde kucağınıza almanızı nasip etsin..

yok canım zorunlu diye bişey yok çocuk çok büyümüşte ,kışın olmazmış seneyede babasını geçermiş ...işgüzarlıkbaşka bişey değil
10 15 dk giderim o sorun değil ama tavrımıda belli etmek istiyorum ama haklıyken haksız durumada düşmek istemiyorun

Son düzenleme:
Ben bir gariplik goremedim.

Belki acilen olmasi gerekti.
Benim oglumun da sunnetini bir sonraki yil yaptirmayi planlarken,
acilen eylul basinda hem de goreve baslayacakken yaptirmak zorunda kalmistik.
Cunku surekli iltihaplaniyordu...

Belki boyle bir sey olabilir ,
degilse de kimse hayatini size gore yonlendirmek zorunda degil.
Sunnet dugunu masrafiyla sizin dogum masrafiniza kadar dusunmussunuz...
Boyle dusuncelere sahipseniz ,
zaten gitmeyin o dugune...

Ah canım benim ,bu düşüncelere insan durduk yere gelmiyo ...hem ucu bize dokunucak hem bizi saymıycaklar sen bunu kabullenirmiydin
tabiki kimse bana göre ayarlamak zorunda değil işlerini ama dalga geçer gibi geliyo bana aman gelsede olur gelmesede gibi hemde,diyorum ya beni geç eşimin onlar üzerinde okadar emeği varken onu saymamalarına daha çok kızıyorum

yukardada yazdım öyle bi zorunluluk uok rahatsızlıkgibi tamamen işgüzarlık

Offff offfff offff...Nasilda cogunluk hemen gitmezdim hele hele bide esimi göndermezdim yazmis...iste bu yüzdende aileler ici catismalar oluyor...tamam görümce bi düsüncesizlik yapmis olabilir,yada bilerek,yada belkide hic sucu yok oda evli esi ve esinin ailesi var,belki onlar diretti bizrne sizin hamile gelinden cocuk zaten kocaman oldu olcak diye...yani bu sekil yaklasirsaniz zaten ortada hep sorun olur,gitmezdim esimide göndermezdim ne yaaa...Dayi o ve bu dügün bikere olucak onkere degil,kanli bicakli degilseniz gidicek tabiiki...hamileliginiz riskli degilmis ,doguma iki haftaniz kala olucak dügün...ben son günüme kadar hep ayakta normal günlük yasantimi disarda gecirmis durumdaydim,yani eve kapanmaniza gerek yok...ayni sehir icindeyse esinizle bi yarim saatligine bile olsa ugrayip dönersiniz,görevinizi yapmis olursunuz...aaaa baska uzak bi sehirdeyse,tamam ozaman tabiiki riske atmayin,esinizde sizi yanliz birakamaz ne olur ne olmaz diye,arar uygun bi dilde söyle,o baska...ama bi yarim saatlik yola kadar gidip bi saat oturup grlemiycekseniz baya miz mit bi anne adayisiniz ve hamileligi biraz kullaniyorsunuz gibi geliYor bana...hamileyken naz yapmak hos ama bu önemli bi mevzu,sirf uyuz oluyosunuz diye yada araniz biraz acik diye bidaha degistiremiyceniz seyler yapmayin...uzaktaysada zaten kimse sizin kusurunuza bakmasin,oturun oturdugunuz yerde..

Evlilik düğünü olsa giderdim ama sünnet düğünü tınlamam bile. Eşin gitsin

Gicikligina yapiyo demissiniz,eminsiniz yani...anladigim kadariylada ayni sehirdesiniz yani bi mesafe,bicok kisi sormus ama buna cevap vermemissiniz...bide sizde bu gicikliga karsilik vermek istiyorsunuz...gidin,dayi yenge olarak yegenin yanina,takin takinizi,oturun bes dakka sevin onu,sonrada vedalasin,eh malum bilindigi halde bi vakte oldu bizde anca bukadar kalabiliriz,deyip bi laf sokun...kalkin gelin...birakin onlar utansin,utanmasalar bile onlar huzusuz olur siz degil hamile halinizle...

Canim eger uzak degilse bencede 1 saatligine olsun git derim esinde onun dayisi sunnet bikere oluyo sonucta bende dogumuma gunler kala hep ayaktaydim bisey olmaz Allahin izniyle 1 saat sandalyede otursan bisey olmaz ileride hep yuzune vururlar dahada sikinti yasarsin

Hamileliğin son ayında kapı dışarı çıkmayacak mısın ?
Gezmeye-misafirliğe gitmeyecek misin ?

Kanaman,düşük riskin filan yokmuş.Anlaşıldığı kadarıyla başka şehirlerde de değilsiniz.
Gitmek istemiyorsun,bahane arıyorsun diye düşündüm.
Sonuçta gidip oturacaksın.Rahat etmezsen tebrik edip erken kalkarsınız.

Çocuk gelmiş kaç yaşına...Herhalde Eylül sonu yapacaklar ki Kurban Bayramında evde dinlensin.
Yapmazlarsa araya bayram ve senin doğumun girecek,sünnet seneye kalacak.
Zaten geç kalmışlar,çocuk neredeyse ergenliğe girecek.

Back
X