sadece merak diyelim

sebg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
451
1
0
İstanbul
evet arkadaşlar bu sitede bu bölümde birçok yazı okudum ve genellikle yeni evlilerin çok sıkıntılı olduklarını ve ayrılıgı düşündüklerini gördüm. neden kaynaklanabilir bu uyum sorunumu alışma sürecimi..??nedir bu?

evet arkadaşlar bu sitede bu bölümde birçok yazı okudum ve genellikle yeni evlilerin çok sıkıntılı olduklarını ve ayrılıgı düşündüklerini gördüm. neden kaynaklanabilir bu uyum sorunumu alışma sürecimi..??nedir bu?

İki ayrı hayatı tek bir hayatta birleştirme cabası....

bu süreç çokmu uzun ne yapmak lazım... yoksa aiemizin verdiği rahatlıkmıki yada ekonomik özgürlük mü bizi bukadar boşanmayı basit birşeymiş gibi görmemize sebep olan şey tamam haklı insanların yazılarını okudum ama erkekler desen 1 aylık eşine el kaldırabiliyor kadınlar desen 1 aylıkken sizce ayrılmalımıyım diye soru sorabiliyor.. eş aileleri mesela ben daha 5 aylık gelinken kayın validemi sevemiyorum... acaba bekarlıgımızdaki özgürlükler yüzünden mi kaynaklanıyor.? yoksa onların bizleri anlamamasından mı birgün kaynana olursam gelinime bu siteyi nickimi felan gösterecem yanlış yaparsam seneler önce söyle yapmıştın de:P:P:P

bence yeni evliyken çok büyük kavgalar oluyorsa yani ayrılığı düşünmeye kadar gelmişse bence tamamen uyumla alakalı bir sorun, bana göre ufak tefek kavgalar tatlı atışmalar bence alışma sürecine girer.

bence yeni evliyken çok büyük kavgalar oluyorsa yani ayrılığı düşünmeye kadar gelmişse bence tamamen uyumla alakalı bir sorun, bana göre ufak tefek kavgalar tatlı atışmalar bence alışma sürecine girer.
okadar çabuk telafuz edebiliyoruzki boşanmayı.. yeni evli olarak konusuyorum.. bu böyle giderse bizim sonumuz yok vs gibisinden burda verdiğim örnekler tamamen kafamdan uydurduklarım belki olan olaylar var kimse üzerine alınmasın tesadüf diyelim :):)

En kolay tehdit unsurumuz boşanmak.

Erkek kadını babasının evine postalamakla tehdit ediyor.

Kadın erkeği sap gibi bırakmakla.

Kavga ise kavga, tartışma ise tartışma. Herşey dozunda olmalı. Bir evde diş macunu yüzünden de gerilebilir sinirler eve geç gelmeler yüzünden de. Ama her basit tartışmada "boşanma" kelimesi telaffuz edilmemeli. Ciddiyetini kaybeder bir süre sonra.

Son düzenleme:
yeni evli olunca ilk 6 ay 1 sene fln oluyo böyle....
sonra zaten bunları atlatanlar normale dönüyo...
alışma süreci işte...
insan hemen uyum sağlayamıyor yeni bi hayata

evli değilim ama 1 1,5 seneye kadar inşallah bende yeni evli çiftler grubuna girecem :) ya zaten evlenmek için yeterince tanımış olman gerekiyor sevgili olduğun süreçte zaten tanıyorsun kendini de belli eder bir şekilde. daha senesini doldurmamış arkadaşlarımız var evliliklerinin 3.ayında 4.ayında boşanmayı düşünen.. ahh be kuzum madem anlaşamayacaksın neden evlendin bilmiyor muydun eşinin öyle olduğunu tanımadın mı hiç göstermedi mi sana gerçek yüzünü. normal tartışmalar olur işde alışma süreci budur ama herşey yataga girene kadar olmalı bence yeni evlisiniz hayatın tadını çıkarın boşanmada nedir :)

çünkü ailemizden öğrendiklerimizi kendi ilişkimizde uyguluyoruz fakat bunlar bizi mutlu etmiyor. aynı sorunları kısır döngü gibi tekrar tekrar yaşıyoruz, çözmek için adım atmaktan ziyade haklı olmaya ve karşı tarafı suçlamaya çalışıyoruz. sanki tüm suç karşı taraftaymış ve o değişse herşey mükemmel olacakmış gibi. ne yazık ki kişiler değişse de sorunlar -bizimle ilgili- hep aynı kalıyor ve biz yine nefret ettiğimiz yapıların oluşmasına katkıda bulunurak kurtuluşu da sonrasında kaçmada buluyoruz... bu yüzden sorunlar aynı kalıyor ve biz de yeni bir insanın bize istediğimiz özgürlüğü ve mutluluğu vereceği fantezilerine kapılıp duruyoruz...

günümüzde aile ve toplum yapısı değişti. çalışan kadın yada çalışmasada evli kadın artık daha bir sosyal ve daha bir güçlü. haklarının farkında ezilmeyi istemiyor hali ile de daha sivri dilli görülüyor erkekçe. çünkü erkek egemen bir toplumda erkek aile resisidir diye büyütüldü bu nesil ama kadında gücünün farkında. artık hayatta daha aktif bayanlar ve eskisi gibi sabır göstermiyoruz birşeylere.aslında toplumsal bir sorun yaşıyoruz. daha modern bir aile yapısı kurmak isteyen ama muhafazakar yetiştirilmiş bireylerden oluşan bir toplumuz. diziler filmler kitaplar haberler kadın hakları diye bağırırken kadın olarak ezilmek istemiyor bireyler. birde toplum olarak bir iletişim problemi var. birbirimizi anlama çabasında değiliz. karı koca arasında da bu iletişim sorunu tartışmaya ve kavgaya götürüyor. beş yıllık evliyim 6 yıldır tanıyorum kocamı çok ta empati yeteneği olan ve karşıyı gözlemlemekte iyiyimdir ama bazı davranışlarını daha yeni yenşi anlamlandırabiliyorum. bence en büyük problem İLETİŞİMSİZLİK.

Artık kadınlar daha cesur bu da boşanma kelimesini ortaya çıkarıyor. kimse istemediği mutlu olmadığı hayatta diretmek istemez. Boşanmanın artması bence sorun değil niye derseniz eski evliliklere bakın boşanma az dı peki sonuç. dayak yiyen küfür hakaretle devam eden evlilikler. kendine ait bir çöpü olmayan 30 yıllık evli kadınlar. çok gördüm etrafımda. 40 yıllık karısı ölür daha cenaze de 60 yaşında adam bana kadın bulun der. bu evlilikte sevgi nerede. sadece bir etiket evlilik onun için. bir kadın olsun işimi görsün yeter. kendi ailemden örnek vereyim. babam çok huysuz geçimsiz agrasif bir adamdır. annem yıllarca çekti bu adama. mutsuzluktan şikayet etti ama ayrılmayı hiç düşündü mü hayır. çünkü çocuk toplum baskısı falan filan. şimdi yaşlar 50 yi geçti hayatları bir şekilde devam ediyor. peki evliliğinin kaç günüde mutluydu acaba oda huzur dolu günler istemez miydi. guatr yüksek tansiyon bir sürü sağlık sorunu yaşadı. sebep stres ama oda toplumumuzun aynası olan kadınlardan. kocana saygıda kusur etme, çocukları büyüt, iyi gelin ol toplum seni kucaklasın hayatta mutlu olman önemli mi hayır mükafat öbür dünya da :44:

iki kişinin de evliliğe alışma süreci var ..
kimi ailelerde bu süreç uzun kimisinde kısa sürer..
ama mutlaka ki herkes bu süreci yaşar..
çünkü hiç bilmediğiniz beraber yaşamadığınız bir insanla aynı evde yaşamaya başlıyorsunuz ..
bu uyum sorunu da gayet normal.
nasılki bir kadınla bile aynı evde yaşamaya başlasanız bu sorunları yaşayacaksınızki bir erkekle aynı evde yaşamak da daha zor oalcaktır haliyle.
BU SÜREÇTE KADIN da erkek de sabretmeli ,anlayışlı olmalı ve bugünlerin zamanla düzeleceğini düşünmeli ..
yoksa daha evlilik ilk başladığı anda bitmek zorunda kalır..
biz nasılki normal sosyal hayatımızda arkadaşlarımızla ,ailemizle bir takım uyum sorunları yaşıyor ve bu sorunlardan dolayı hemen onlarla irtibatı kesmiyor ,onlara karşı anlayışlı olup sabredebiliyorsak aynı anlayışı eşimize de göstermeliyiz..

Son düzenleme:
Bence çoğu hayati konular konuşulmadığı için, kıyafet konusu,çocuk konusu, ev işi konusu,anneyi ziyaret konusu,baş örtü takma konusu,ayrıca bazı erkekler kadının maaş kartını istiyor ekonomik özgürlüğü olmasın diye ,bu saydıklarım çok önemli bu konular konuşulmalı baktık erkek hep benim dedim olacak mantıktan bu evlilikler fazla yürümüyor

Eğer bu forum konularına odaklı bir soru ise şöyle cevap verebilirim...

Konular şöyleki;

Eşim bana yumruk attı...

Sevgiliyken defalarca aldattı affettim evlendik...

Eşim sinirlidir, üstüme yürüdü...

Eşim kıskançtır, onsuz bakkala gitmemi bile istemez...

Eşim kıyafetime karışır,bunalıyorum artık...

Eşim maaşımı çekiyor,kendi hakkımı isteyemiyorum...

Eşimle tartıştık, hakaretler etti,küfürler etti...

....... ...... .......
..... ........ ....... Bu liste uzar gider...

Be kadın; evlenmeden önce hiç mi başını ellerinin arasına alıp hiç düşünmedin mi bu adamın huyu nedir,suyu nedir,karakteri nedir diye...

Hiç mi duygularının yanına bir gr mantık koymadın, bu kadar mı asalak vari hayatını kurarsın?

Kıskançlığın sınırları nedir; hastalık derecesinde kıskançlık nedir; kontrolsüz sinirlilik nasıldır, psikolojik baskı ve yaptırım nedir, şiddet nedir... Hiç mi bilmezsin?

Hadi sonradan çıktı bir takım şeyler; ne diye kendini ezdirirsin? Babanın evine gitmek neden sana koca dayağı yemekten daha beter gelir?

Evlilikte hazırlık/uyum süreci vardır elbet ama eğer bu çiftler aklı baki,biraz salim kafada insanlarsa bu sorunu şiddetle,aldatmayla,hakaretlerle atlatmaz...

Tartışma elbette olacak;sağlıklı bir ilişki için bu da gerekli ama bu tartışmanın niteliği,çizgisi önemli.

Ben anlam veremiyorum...

Aaa doğru ya...Erkektir;severde döverde.

Evimizin,burnumuzun direğidir.

Yuvamızın reisidir.

Erkeği alttan almak, birşey dedimi susmak gerekir.

Eee ne de olsa yuva kolay kurulmuyor(!)

Yuva diye betimlenen şey buysa; buyrun herkese mutluluklar...

genel olarak her şey aslında toz pembe hayaller kurmak ,mantığı ikinci plana atmakla başlıyor sitedeki paylaşılan sorunların özü bu...
iyi bir çeyiz,iyi hoş mobilyalar,takılar vs...bunlar olsun yanımda müstakbel eşim olsun her şey olur biter ...evlenince ne oluyor peki?
hayatın gerçekleri,düşünülemeyen sorumluluklar,kayınvalide ,görümce dertleri nişanlıyken herkes birbirine canım cicim sonra maskeler çıkartılıyor,eş anneden gördüğü
şeyleri bekliyor karısından bazen ana kuzusu olmaya devam ediyor ,
tabi herkeste aynı değil ama paylaşılan sorunların çoğu böyle....

önce unutulmamalı ki iki farklı kültür,eğitim almış iki birey ...istersen 10 yıl tanı evlenince aynı evde yaşamaya başlayıncaya kadar birbirini tanıyamıyor ,çözemiyorsun
hem iyi yönde hem kötü yönde ...
her gün yeni huy ,davranış görüyorsun bu bayan için de böyle erkek içinde...tabi beklenen pembe düşler dağılıyor bazen de sevgi,emekle artıyor güçleniyor,
biraz da şans işi belki de evlilik...
ama kendimden de gördüğüm kadarıyla evliliğin oturması 2 yılı buluyor tabi şartlara göre ,karakterlere göre bu daha da uzayabilir.
önemli olan bu süreçte kendinden ödün vermemek,mesafeyi ayarlamak yani eş ve çevreyle yüzgöz olmamak.

ben nişanlıyım.nişanlımla sevgiliykende ailesiyle görüşüyordum o zamn hiç bi poblem yoktu.şimdide çok sorun yok ama eskisi gibide diil açıkçası.nişanlandıktan sonra konuşulanları,tavırları daha çok takar oldum.şimdiden böyle şeyler beni rahatsız ettiği için evlendikten sonra nasıl olucak bilemiyorum...umarım ALLAH'IN izniyle herşey ii olur.ALLAH kimseyi pişman etmesin arkadaşlar

çiftler birbirine uyum sağlayamıyor her insanın farklı karakteri vardır kolay değil aynı evin içinde birlikte yaşamak ki bu yaşamak ev arkadaşlığı gibi bir şey değil. ama o karşımızdaki insanı severek evlendiysek ve bazı noktalarda tam uyum sağlamışsak bence evlendikten sonra da uyum sağlamak için çaba gösterilmeli diye düşünüyorum bazı insanlara bazı şeyleri kabullendirmek zordur karşısındaki insanı olduğu gibi kabul etmezler işte bu durumda hemen işin kolayını seçip 'biz anlaşamıyoruz ayrılmalıyız' düşüncesine kapılırlar. bu flört gibi birşey değil ki evlilik öyle kolay yıkılmamalı biraz sabredilmeli karşılıklı anlayışla en önemlisi güzel dille konuşmayla halledilebilir olmalı bu tarz şeyler...

Back
X