SADECE SEVGİ YETERLİ Mİ?

escapee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
31
27
288
İstanbul
Merhaba,
6 senelik bir ilişkim var.Geçen gün erkek arkadaşıma şımarıklık olsun diye ''Beni seviyor musun?'' dedim.
''Seni seviyorum'' dedi birkaç saniye geçtikten sonra ''Aşık değilim ama,aşkın geçici bir şey olduğunun ikimiz de farkındayız di mi?Bu bilimsel olarak bile ispatlanmış.'' dedi.
Günlerdir cümleleri dönüyor beynimde.Aşkın ilk günkü heyecanıyla yaşanmadığını biliyorum ama sevgilimi bir arkadaşımı sever gibi sevmiyorum sadece.İlk zamanlar gibi aşığım diyemem ama yaşadığım duyguyu sadece sevgi olarak tanımlayamam.
Duygularını yanlış ifade etmiş olma ihtimali aklımın bir köşesinde bulunsun diye detay da soramıyorum.Ya doğru ifade ettiyse?
Nasipse bir sene sonra evlenicez ve muhtemelen çoluk çocuğa karışıcaz sonrasında.Bunlar için sadece sevgi yeter mi sizce?
Ne yapmalıyım?Siz olsanız ne yapardınız?
Yol yakınken dönmeli miyim?
Konuyu fazla mı abartıyorum?

Aşk, bilimsel olarak 3 senede bittigi kanıtlanmış bir duygu. Karşıdakini sevmek, değer vermek , saygı duymak , vefa hissetmek önemli olan bunlar. Evlenen kimsenin öyle deliler gibi aşık olarak evlendigini sanmıyorum, zaten insan aşıkken mantıklı dusunemiyor, göz resmen kör oluyor. Eksikleri , hataları fark edemiyor. Ask bittikce, o perde kalktikca gözlerden, hala seviyorsaniz birbirinizi, aha da bu benim için doğru kişi diyorsanız sıkıntı yok.

Soyut kavramlar bunlar neticede. Senin nasil tanimladiginla ilgili hersey. Aşka herkes farkli bir anlam verip, farkli acidan bakabilir.
Sizin ask diye tanimladiginizi o sevgi olarak goruyor bile olabilir. Ask olmadan sevmesi sizi arkadas olarak sevdigi anlamina gelmez. Sevgiliyi arkadastan ayiran seyin sadece ask oldugunu dusunuyorsunuz mesela bana gore de bu sacma. :D Sevginin belli bir kesimi yok.

Aşk, bilimsel olarak 3 senede bittigi kanıtlanmış bir duygu. Karşıdakini sevmek, değer vermek , saygı duymak , vefa hissetmek önemli olan bunlar. Evlenen kimsenin öyle deliler gibi aşık olarak evlendigini sanmıyorum, zaten insan aşıkken mantıklı dusunemiyor, göz resmen kör oluyor. Eksikleri , hataları fark edemiyor. Ask bittikce, o perde kalktikca gözlerden, hala seviyorsaniz birbirinizi, aha da bu benim için doğru kişi diyorsanız sıkıntı yok.

Çok haklısınız.Sosyal medyada konuya ilişkin o kadar nahoş yorumlar okudum ki bu pencereden bakmak aklıma gelmedi.

Evlilikse işin ıcunda mantışında devreye girmesi gerekiyor ve sadece aşkla olan evlilikler uzun sürmeyebiliyor.
Evlilik için sevgi ve saygı karşılıklı anlayış geçerli kaldı ki Aşk ilk başta hissedilen o yoğun duygudur ve zamanla yerini sevgiye bırakır.
Sevgilinin bunu hangi amaçla söylediğini bence önce bul iyi bir insansın uyum sağlıyoruz diye seviyorum mu ? Yoksa seni her halinle kalpten sevip istiyorum mu ? Bunu hissederek teraziye koyup kararını öyle vermelisin. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Sen de demissin ".İlk zamanlar gibi aşığım diyemem " diye

Evet diyemem çünkü ikimizin de ilk ilişkisi ve ilişki denen şeyi ilk kez birlikte deneyimliyo olmamızın farklı bir heyecanı vardı.Yani daha heyecanlıydım.O açıdan diyemem.

Uzun bir ilişkinin içinde olsun gerek evlilikte olsun aşk bir şekilde bitiyor. Evet acı gerçek bitiyor önemli olan bu gerçeği bilip kabullenmektir. Aşk bitebilir herşey bitebilir ama sevgi ve saygı asla. Bu iki kavram olduğu sürece tüm ilişki ve evlilikler yürür, yürüyebilir.

Evlilikse işin ıcunda mantışında devreye girmesi gerekiyor ve sadece aşkla olan evlilikler uzun sürmeyebiliyor.
Evlilik için sevgi ve saygı karşılıklı anlayış geçerli kaldı ki Aşk ilk başta hissedilen o yoğun duygudur ve zamanla yerini sevgiye bırakır.
Sevgilinin bunu hangi amaçla söylediğini bence önce bul iyi bir insansın uyum sağlıyoruz diye seviyorum mu ? Yoksa seni her halinle kalpten sevip istiyorum mu ? Bunu hissederek teraziye koyup kararını öyle vermelisin. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Doğru söylüyorsunuz.Kelimelere değil de hislere yoğunlaşmalıyım.Güzel dileğiniz için teşekkür ederim :)

Uzmanlar aşkıniz bitince evlilik kararini düşünün de diyorlar. Çok asikken göz yanlislari görmüyor optimistlik zirvesinde.

Aşk bi ömür sürse insana eziyet olur bilimsel olarak ve beden bu yükü kaldirmaz.

Aşk bitmez geçiş yapar. Güçlü bir sevgi ki zaten aşk da sevginin uç noktasidir.

Bazı aşklar yerini bosluga bırakır benim asklarim da böyle.
Aşk biter geriye hicbi sey kalmaz gözümde kendime zit karakterleri sevdigim icin ask biter mantık devreye girer.

Bir de bazı aşklar var.

Aşk biter yerine güçlü bi sevgi- saygı, sadakat - güven ve hayat arkadasligina döner aşk.

Üstün Dökmen de " aşk olunan değil oluşturulan bir şey olmalı " der.

Iliskinizi inceleyin resmin içinden çıkıp bi bakın 3. kişi gözüyle.

Cevabinizi bulursunuz.

Belki onun "sevgi" diyerek ifade ettigi şey senin "aşk" anlayışın ile ayni hissi veriyordur ona ama isimlendirmesi farklidir.. Bunlar soyut ve tam tanimi yapilamayan kavramlar.. Duydugu sevgiyi ve verdigi degeri hissediyor isen ve baska herhangi bi sorununuz yoksa ayrilik fikri bana sacma geldi.. Haa, kendini degersiz hissediyorsan ve onun sana karsi olan hisleri yeterli gelmiyorsa durum başka..

Sevginin de boyutları var. Seviyorum deyince neden hemen bir arkadaşını sever gibi olacağını düşündünüz ki? Aşkın ilk günkü haliyle sonsuza kadar süreceğine ben de inanmıyorum. Bu aşk bitiyor demek değil, şekil değiştiriyor demek bence. Çünkü artık a'dan z'ye bildiğiniz bir insan oluyor yanınızdaki insan, ilişkiniz olağanüstü bir şey olmaktan çıkıp, benimsediğiniz, size ait bir parçanız oluyor, bu da ilişkiyi daha doğal hale getiriyor. Oysa ilk zamanlar hissettiğimiz o aşkın biraz bilinmeyene, gizeme ihtiyacı var.

Eşimle 10 yıldır birlikteyiz. 10 yılda bazı coşkulu duygular törpülendi, bazı şeylerse daha derinlere kök saldı, daha durgun ama yerleşik bir sevgiye dönüştü. Eğer aşkınız gelip geçici bir heves değilse, gerçek bir aşksa, ileride onun dönüşeceği sevginin insanı yeterince tatmin edecek kadar büyük bir sevgi olacağını düşünüyorum.

Sevgiyi bu kadar küçümsemeyin bence.bende katılıyorum erkek arkadaşınıza.aşk gelip geçiçi,sevgi her zaman kalacak bir duygu.arkadaş sevgisi,anne baba sevgisi,kardes sevgisi..hepsi birbirinden farklı.bu da böyle bişey.kıyaslanacak bişey degil

Merhaba,
6 senelik bir ilişkim var.Geçen gün erkek arkadaşıma şımarıklık olsun diye ''Beni seviyor musun?'' dedim.
''Seni seviyorum'' dedi birkaç saniye geçtikten sonra ''Aşık değilim ama,aşkın geçici bir şey olduğunun ikimiz de farkındayız di mi?Bu bilimsel olarak bile ispatlanmış.'' dedi.
Günlerdir cümleleri dönüyor beynimde.Aşkın ilk günkü heyecanıyla yaşanmadığını biliyorum ama sevgilimi bir arkadaşımı sever gibi sevmiyorum sadece.İlk zamanlar gibi aşığım diyemem ama yaşadığım duyguyu sadece sevgi olarak tanımlayamam.
Duygularını yanlış ifade etmiş olma ihtimali aklımın bir köşesinde bulunsun diye detay da soramıyorum.Ya doğru ifade ettiyse?
Nasipse bir sene sonra evlenicez ve muhtemelen çoluk çocuğa karışıcaz sonrasında.Bunlar için sadece sevgi yeter mi sizce?
Ne yapmalıyım?Siz olsanız ne yapardınız?
Yol yakınken dönmeli miyim?
Konuyu fazla mı abartıyorum?

Kelimelere sözcüklere takılmayın da Size karşı davranışlarına yoğunlaşın bence. Sizi tatmin edecek kadar romantik, güzel davranıyorsa mutlu edebiliyorsa sizi, sadece seviyorum dese de olur . Ama içinde bazı şeyler bitmiş ve bunu hissettiriyorsa düşünün tabi evlilikten hayattan beklentinize bağlı..

Back
X