- 17 Nisan 2025
- 44
- 30
- 3
- Konu Sahibi artikzamanigelmisti
-
Bahsettiğim konuDiğer konularınıza Hakim değilim olay nedir bilmiyorum , ama hayata dert ve üzüntü çekmeye gelmedik elbette ki üzüntüleri kızgınlıklar problemler var ama bir şeyi kafaya çok takmak en çok insanın kendisini yoruyor .
Dediğim gibi olay ne bilmiyorum genel yorumum
Aileme konuyu sen anlatırsın dediği an içimde öyle bir his oluştu ki anlatamam. Bir kez olsun evlilik baskısı yapmamıştım. Babası hariç annnesi kardeşleri beni tanıyor, “sen olduğunda insan kendini güvende hissediyor mutlu hissediyor” demişti kızkardeşi. Ki o da benim gibi mesafeli biri.Nisanliniz niye bu kadar tepki veriyor anlamadim. Aile sizin aileniz. Ister gorusur ister gorusmezsiniz. Buna saygi duymali. Kac yasinda insansiniz, aile iliskilerinizi uygun gordugunuz sekilde duzenlersiniz.
Siz nisanlinizdan ailenizle ilgili talepte bulunmuyorsunuz. Bilakis, problemli ailenizden uzak durmak istiyorsunuz. Bu isine bile gelir normal bir insanın.
Nisanliniz da tuhaf davraniyor. Olaylarda en normal davranan sizsiniz.
Annenizin telefonlarını da acmayin.
Annem tüm bunlara rağmen “ama sen de çok asiydin, sözümüzü dinlemiyordun” dedi. Gerçekten hiçbir zaman beni arkasına alıp kocasına karşı çıkan bir kadın olmadı. Büyük konuşmak istemiyorum ama benim evladımın canı yanacak, ben de bu sistematik şiddeti savunacağım. Allah korusun. Annem beni çok özlüyorsa dünyanın en basit şeyi için, şifrelerim için bir şey yapsın.Ben eski konunu okudum. Annen çok özlüyorsa yanına gelsin. Resmen hayati tehliken var. Hatta sen annene de adres verme. Bir yerde buluşun. Deli oldum ya. Tüm bunlar olurken annen ne yapıyordu?
Nişanlı konusunda da zerre üzülme her şey olacağına varır. Allah öyle birini karşına çıkarır ki kol kanat gerer sana. Nişanlını beğenmedim açık söyleyeyim. Arada kalmak ne demek? Soğuyorsa soğusun.
Aileme sen anlatirsin ne demek ya, sanki fuhus baskini yemissiniz tovbe estagfurullah.Aileme konuyu sen anlatırsın dediği an içimde öyle bir his oluştu ki anlatamam. Bir kez olsun evlilik baskısı yapmamıştım. Babası hariç annnesi kardeşleri beni tanıyor, “sen olduğunda insan kendini güvende hissediyor mutlu hissediyor” demişti kızkardeşi. Ki o da benim gibi mesafeli biri.
Ben ahlaken, huy olarak kendime güveniyorum. Ona da söyledim, senin işine gelmesi gerekiyor. Birileri düğün kapısında dursun diye geleceğimizi, huzurumu alıyorsun benden dedim. Bıktım artık laf anlatmıyorum.
Aileme sen anlatirsin ne demek ya, sanki fuhus baskini yemissiniz tovbe estagfurullah.
Artikzamanigelmiyor ailesiyle gorusmuyormus. Gecmiste tatsız olaylar yasanmis, o da boyle bir karar almis. Ben saygi duyuyorum, siz de lutfen konuyu deşip kızı uzmeyin.
Tum diyecegi bu yani.
Bu kadar bile arkanizda durmayan bir adamla bence tekrar dusunun. Asıl arkanizda olmasi gereken, desteklemesi gereken yer su an cunku.
Bir anne baba evladına sahip çıktığı, sevdiği, bakım verdiği ölçüde kutsaldır.Herkes aile olamıyor. Herkes anne babalık yapamıyor. Süs gibi durmalarının ne anlamı olacak.
Nişanlınıza çok kızdım ben de. Hayatınıza kast eden insanlarla neyi görüşmenizi bekliyor? Sizi niye kimsesiz hissettiriyor. Ben varım kimseye gerek yok demeli.
Neyin diretmesi ve dayatması. Hiç mi sizi düşünmüyor. Kırılmakta o kadar haklısınız ki.
Nİşanlınız değil ama siz bir şeyleri tekrar gözden geçirin ve bunu ona hissettirin. Kaybetme korkusunu iliklerine kadar yaşasın.
Yanınızda olsa bu konuyu açmaz, sizi üzmezdi. Aile ile durumu kendisi paylaşır kimsenin de sizi incitmesine izin vermezdi.Bir anne baba evladına sahip çıktığı, sevdiği, bakım verdiği ölçüde kutsaldır.
Bu bir yana, düşündüğü iki konu var. “Aileme ne diyeceğim” ve “yarın barışırsan olan bana olacak” bu kadar. Nasılım, travmalarım tetikleniyor mu konuşmuyoruz bile. Sadece kendi pozisyonunu düşünüyor. Senin yanındayım diyor, bu NASIL yanında olmak bilmiyorum.
Cok hassas bir durumdasiniz ve sizi iyi ya da kotu etkilemek istemem.O böyle dedikten sonra her şeyi sorguladım.
Aramızda gerçekten hiçbir sorun yoktu bu olaylara dek. Ama artık her şeyi sorguluyorum. İşinde destek oluyordum, insanlar şok ve gıpta içinde bakıyor ona ben o kadar yanındayım.
O bunu yaşasaydı ben tek kelime ettirmezdim. İşte bu yüzden her şeyi sorguluyorum artık.
Mesajınızı okuduktan sonra gözlerim doldu. Birilerinin beni anladığını bilmek bana o kadar iyi geldi ki. Ben sokakta kalmış kedi gibi değil, gururlu ve sert bir şekilde ifade ediyorum kendimi. O da fevrilik olarak yorumluyor, ama gidip sığınsam; mihmandarlık beklesem böyle mi olurdu diyorum. Çünkü ben hiçbir zaman bir “sahip” aramadım kendime. Ben kendi kendime sahip çıktım; kolay olmadı. Olduysa da Allah’ın lütfuyla oldu gerçekten benim gücüm yetmezdi. Teşekkür ederim. Yazdıklarınız çok değerli benim için.Cok hassas bir durumdasiniz ve sizi iyi ya da kotu etkilemek istemem.
Ancak sadece cok iyi dusunmenizi oneririm. Kucuk kucuk sorunlariniz yok ama bir adet kocaman sorununuz var. Hangisi daha agir basacak buna sizin karar vermeniz lazim
Aileniz sorunlu maalesef. Yarin obur gun yine aile dramalari olsa esiniz olmus olacak adam ne kadar yaninizda olacak? Sizi tek mi birakacak, suclayacak mi, zorlayacak mi? Bunlar onemli.
Kendi ailesini ilgilendiren hicbir durum yok. 30 yil sonra hayatiniza hasbelkader girmis hicbir insan sizin ailenizle yasadiklarinizi bilemez. Siz bir karar verdiyseniz bunun dogru olduguna guvenmek zorunda. Kim durup dururken ailesini siler, oyle kolay bir karar degil ki bu. Bu yonde bir karar verdiyseniz demek ki öyle olmasi gerekiyormus. Bu adam sizin kararlariniza guvenmiyor, hakliliginiza inanmiyor.
Normal bir erkegin bilakis "sen hic korkma, babani yanina yaklaştırmam, ben varim artik yaninda" diye sizi koruyup kollamasi gerekirken beyfendinin derdi anneme ne diyecegim. Annesine ne?
Neyse, cok uzatmayayim. Bence oturup tekrar enine boyuna dusunun cunku altindaki sebepler incitici.
Bir de şey demişti, “senin anlattığın profildeki insanlar düğün basar, bizden habersiz evlenemezsin der, etrafımdakilere musallat olur”Yanınızda olsa bu konuyu açmaz, sizi üzmezdi. Aile ile durumu kendisi paylaşır kimsenin de sizi incitmesine izin vermezdi.
O sadece kendini düşünüyor.
Ailesine olanı olduğu gibi söyleyecek. Siz de kendinize azıcık olsun saygınız varsa ailenizi (anneniz dahil) affetmeyin. Size tüm bunları yaşatan aileye karşı ne mahcubiyeti duyacak? Takıldığı yerler o kadar saçma ki.
Seven insan böyle hassas bir konuda bu şekilde davranmaz bence.
Nişanlınız evliliğinizde de bu şekilde mi yanınızda olacak? Hiç olmasa daha iyi.
Hic gozleriniz dolmasin. Cok buyuk zorluklar asmissiniz, hem fiziki hem manevi. Kendi kendinizi büyütmüş, kurtarmissiniz. Hatta yerinizde olan bircok kisi nasır tutacakken siz hala ailenize yumusak davranmaya calismissiniz asla hak etmedikleri halde. Bir evlatlık gorevi varsa eger, yapmaniz gerekeni, ailenizin hak ettigini kat be kat yapmissiniz. Kendinize afferin be deyin, omzunuza pat pat vurun, ben neleri aştım deyin. Gercekten yasadiklarinizi hayal bile edemiyorum ama cok guzel cikartmissiniz kendinizi o cendereden.Mesajınızı okuduktan sonra gözlerim doldu. Birilerinin beni anladığını bilmek bana o kadar iyi geldi ki. Ben sokakta kalmış kedi gibi değil, gururlu ve sert bir şekilde ifade ediyorum kendimi. O da fevrilik olarak yorumluyor, ama gidip sığınsam; mihmandarlık beklesem böyle mi olurdu diyorum. Çünkü ben hiçbir zaman bir “sahip” aramadım kendime. Ben kendi kendime sahip çıktım; kolay olmadı. Olduysa da Allah’ın lütfuyla oldu gerçekten benim gücüm yetmezdi. Teşekkür ederim. Yazdıklarınız çok değerli benim için.
Bir de şey demişti, “senin anlattığın profildeki insanlar düğün basar, bizden habersiz evlenemezsin der, etrafımdakilere musallat olur”
O an kendimi o kadar kimsesiz hissettim ki. Bu adamın geçen ay fuarı vardı, ben tam zamanlı işimin arasında 1 ay gece gündüz fuara hazırladım onu. O beni bir bela olarak görüyormuş. Anlattıkça kendime geliyorum aslında.
Seni demie çubukla döven ailenle görüşmediğin için bırakan hırttan koca olmazdı, bir damla göz yaşı dökersen yazıklar olsun.Daha önceki konumda uzun uzun ailemi, sorunları anlattım.
Gelişmeler oldu.
Nişanlımla konuştum. “İnsanların ne düşündüğü umrumda değil, ben kimsenin hayatıma sızmasını istemiyorum” dedim. Madem böyle bir şey vardı, neden başından anlatmadın, beni arada bırakacaksın yarın barışırsan diyor.
Sebeplerimi net şekilde anlattım. Önyargıyı çekerim, ama ben bana saygı duymayan insanları hayatımda istemiyorum dedim. Aileme sen anlatırsın durumu dedi.
—-
Dün annem aradı. Bir süredir anneme “iyi niyetinizi ispat etmek istiyorsanız zorla aldığınız mail, icloud hesaplarımı geri verin” diyordum. Israrla, bahanelerle vermediler. Telefonun diğer ucunda kardeşim; şifrelerini vericez çık hayatımızdan dedi. Ben de teşekkür ettim, kapattım.
Annem bugün de aradı. “Sadece şifremi istedim, sen ağlaya ağlaya insanları üzerime saldın. Madem sorun istemiyorsun, etrafındakilere söyle. Şifre de hesap da sizin olsun, hayatımdan çıkın” dedim.
Bu durumda şifre mi derdin diyeceksiniz, değil. Bir nebze olsun düzelip düzelmedklerini merak etmiştim. Umutsuz olduğunu bile bile.
Dışardan kolay, ama nişanlımın ailesi de benimki gibi sorunlu bir aile. “Bu yükün altına giremiyorum dersen anlarım, seni yargılamam” dedim en sonunda. Telefonu kapattım. Saatlerce ağladım. Nişanlım ailem yüzünden, bu konunun getirdiği sorumluluklar yüzünden benden uzaklaştı.
Annem sesli mesaj atmış şimdi. “İyi geceler hanımefendi, senin yüzünden lal oldum” diyor. Bütün sitemi bana. Sanki ben istedim tüm bunların olmasını. Dönüp de kocasına, oğluna “siz insan olsaydınız da kızım yanımda olsaydı” demiyor, benim için en ufak fedakarlık yapmıyor. Ancak gel görüşelim, seni özledim göreyim. Bir insana en ufak iyilik yapmıyorken anlayış ve şefkat beklemek, lal oldum ağzım koptu diyerek ajitasyon yapmak dünyanın en bencil şeyi.
Herkesten buz gibi soğudum. Buraya dert anlatmaya geliyorum, lütfen bana sert yanıtlar vermeyin çok hassasım.
Ben güçlü biriyim diye kendi yükünü de bana yüklemeye başladı son zamanlarda. İşleri kötü gidiyor, ben bu arada hiçbir şekilde sıkıştırmıyorum. Biz çaba gösterelim gerisi nasip işi diyorum. O ise yanımda olması gereken tek konuda tereddüt etti. Çok teşekkür ederim o kadar güzel anlatmışsınız ki. Canım acıdı, ama en azından iç sesim oldunuz.Hic gozleriniz dolmasin. Cok buyuk zorluklar asmissiniz, hem fiziki hem manevi. Kendi kendinizi büyütmüş, kurtarmissiniz. Hatta yerinizde olan bircok kisi nasır tutacakken siz hala ailenize yumusak davranmaya calismissiniz asla hak etmedikleri halde. Bir evlatlık gorevi varsa eger, yapmaniz gerekeni, ailenizin hak ettigini kat be kat yapmissiniz. Kendinize afferin be deyin, omzunuza pat pat vurun, ben neleri aştım deyin. Gercekten yasadiklarinizi hayal bile edemiyorum ama cok guzel cikartmissiniz kendinizi o cendereden.
Siz sokakta kalmis bir kedi degilsiniz. Ac degilsiniz, acikta degilsiniz, kimseye muhtac degilsiniz. Muhtac gibi davranmaniza gerek yok. Muhtac goreneni korumak kollamak zaten kolay. Asıl zor olan guclu gorunenin de aslinda korunmasi gerektigini gormek.
Nisanlim dediginiz insan alelade bir insan degil. Esiniz olacak, hayati paylasacaksiniz. Sizi, ihtiyaciniz oldugu icin degil, kendi içinden geldigi icin korumasi gerekiyor. Insan sevdigini korur, kollar, yaninda durur. Dusunerek veya hesaplayarak yapmaz, içinden zaten oyle yapmak gelir. Gelmeli. Yoksa komsunuzdan farki olmaz.
Nisanliniz sartlar ona uydugu surece korumacı davraniyor muhtemelen. Isin ucu ona, ailesine, annesine ne diyecegine geldiginde bitiveriyor. E yeri geldiginde kendi ailesine karsi bile sizi korumasi gerekmiyor mu bu adamin?
Bu arada yanlis anlamayin, guclusunuz diye zafiyetiniz olmayacak, incinemez degilsiniz demiyorum asla. Zaten guclu insanlarin bence en buyuk hatasi incinebilirliklerini, kirilganliklarini sakliyor olmaları. Insanlar bir sure sonra sizi ne olursa olsun kirilmaz, incinmez, uzulmez gormeye ve oyle davranmaya basliyor. Kendi kirilganliginizi disari acmak cok zor biliyorum, o kuyruk hep dik durmak zorunda gibi geliyor.
Ay kafam karisti yazarken, baglayamadim bir yere.
Ama su bir gercek ki, bu adam sizi hak etmiyor. İliskinizde belki de onun destegine en cok ihtiyaç duydugunuz yerde sizi yalniz birakmakla kalmiyor bir de ortaya atiyor.
insan ailesini içgüdüsel olarak korur çünkü. Doğru.Terbiyesiz herif. Utanmaz.
Bu adam size hiç yakışmıyor. Tek derdi kendisi.
Çok üzgünüm sizi ailesi görmüyor. Zaten bükük olan boynunuzu daha da bükmüş.
Kendinizi ezdirmeyin şu adama.
Ederi kadar yeri olsun. Gerçekten tam da dediğiniz gibi görmüş sizi.
Bu adam için hiçbir fedakarlıkta bulunmayın. Haketmiyor. Sizi bu kadar üzen, değersiz ve kimsesiz hissettiren bir adam sizi gerçekten haketmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?