sadece tek embriyom oluştu,onu da 4. güne kadar bekletiyorlar.

milkabeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
388
4
96
Hatay
merhaba arkadaşlar,kafam çok karışık.bilgisi olan varsa,yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.bu perşembe günü 3 tane yumurtam toplandı.(1 tanesi olgun yumurtaymış)Onca ilaca rağmen...cuma günü aradığımızda henüz bir döllenmenin olmadığını söylediler.cumartesi günü bize haber verdiklerinde 1 adet embriyonuz var dediler,pazartesi günün bizi arayıp gidişhata göre transferi ne zaman yapacaklarını söylediler.ama anlamadığım şu var,birincisi,24 saatte döllenme olması gerekirsen bizimki 48 saatte olmuş demekki.ikincisi pazartesi günü benim yumurtalar perşembe toplandığına göre 4.gün oluyor.çok geç değil mi?zaten 1.gün değil 2. gün oluşmuş bir embriyo,demekki çok kaliteli değil.araya pazar günü girdiği için beni başlarından atmışlar gibime geliyor canım çok sıkılıyor.zaten 1 tane oluşmuş cumartesi günü,pazartesi günü haberleşicez diyor..çok kötüyüm..lütfen bilgisi olan paylaşsın

Son düzenleme:

Canim sykma canini hic blastosit emriyoyu duydunmu?
Bu senin sansini artirir genelde 5.gün embriyolarinin rahime tutunma olasiligi daha yüksek oldugu icin böyle tek embriyo kalinca bekletip öyle transfer ediyorlar ki burdaki mantik bes gün disarida yasayan embriyo rahimdede kolaylikla yasar ben bugüne kadar hep 3.gün transfer oldum ve iki kez negatif sonuc aldim bu sefer dr um besinci güne kadar bekletip öyle transfer edecegiz dedi bu sansi artiriyormus.
Tam tersine sevin bence bu güzel birsey...

canım benim,moral verdiğin teşekkür ederim.blastosit embriyo duydum ama benim bildiğim,embriyo sayısı fazla olanlarda tercih ediliyor bu.sayı az olduğunda hiçbir doktor riske etmek istemiyor,ve dışarıda yaşama olasılıkları daha düşük olduğundan bir an önce içeri koyuyorlar..benim zaten elimde bir şansım var,onu da böyle öldürürse bütün şansım yok olacak...çok canım sıkılıyor,bildiğin gibi değil sen de canını sıkma lütfen.senin ne zaman olacak transferin canım?allah hepimizin yardımcısı olsun...

canim sen sordunmu kalan 1tanenin kalitesi neymis zaten birinci kalite olmayinca okadar bekletmezler bence sen bi ara sor dr undan bilgi al icinide rahat tut sanirim biri iki gune transferin olacak simdiden kendini üzme böyle moralin yerinde olsunki bebisin sana simsyki tutunsun dimi ama hem yolunda gitmeyen birsey olsaydi inan bana ararlardi yeniden seni benim bildigim kadariyla artik embriyolar 24 saat boyunca gözetim altinda bak göreceksin embriyon sag salim seni bekliyor üzme kendini neolur...

bilmiyorum ki arkadaşım...inan beynim durdu,içim içimi yiyor..sonuçta biliyorum ki dünyada bu işi (tüpbebek tedavisi) para için yapıyor herkes.manevi duygularla,vicdan muhasebesiyle yapanlar var mı hala bilmiyorum...beni bilgilendiren hemşirenin telefonda konuşmasını bir duysan;sanki hiçbişey sorma,kapat telefonu dercesenie baştan savma konuşuyor.soru bile soramıyorum.kalitesi nedir,kaç hücrelidir diyorum,labaratuvar bize o konuda bilgi vermedi diyor...ne doktora ne de çalışanlara güvenim var.kimse bizim gibi düşünemez inan..allaha emanet yaşıyoruz..herkesin tek derdi para.onun gözünde ne olacak ki,bekletir embriyoyu,olmazsa bidahaki ay gelirsiniz tekrar bekleriz der..sen paradan haber ver...
yine de çok teşekkür ederim canım,inan bana içim hiç rahat değil.pazar günü araya girdiği için bıraktı bence embriyoyu.benim için pazar günü labaratuvara gidip bakacak hali yok ya hanımefendinin..ebryio ölürse ölür onun için,ama bir de bizim yaşadıklarımızı gör...allah yardım etsin,çok zor bir süreç bu.nasıl dayanıcam bilmiyorum

Canim yarina kadar sabret hele bir kendini üzme böyle ama bi konuda haklisin dünyanin neresinde olursa olsun bütün merkezler bu isi tamamen madiyata dökmüsler bizim duygu ve düsüncelerimiz önemli degil ama beni en cok sinirlendiren sana seni rahatlatacak bilgilerin verilmemis olmasi ya kim oluyormus o hemsire sen evinde heycan ve stresle beklerken hem elinde yeterli bilgi yokken niye ariyorki seni dahada huzursuz ediyor böyle canim keske sen labaratuari arasaydin beni hep labaratuardan direk aradilar...
Simdi sen dinlen canim yarin ola hayr ola insallah embriyon iyi duramdadir Allah yar ve yardimcin olsun biliyorum düsünmemeye calis demek anlamsiz ben ne söylersem söyleyeyim aklindan cikartamayacaksin bir ugras bul kendineki zaman cabuk gecsin...
Yarin beni haberdar edersen sevinirim...
Benimde transferim persembe günü bak gör senle cok az fark olacak aramizda ardi ardina transferlerimiz gerceklesek ardi ardinada pozitif sonuclanacak insallah...

Son düzenleme:

inşallah canım...desteğin için çok teşekkür ederim.yarın sabah bi olsun,onların aramalarını beklemeden ben arıyacağım ve oraya tekrar gitmem nasip olursa kesinlikle bu hemşireye bikaç söz söyleyeceğim...inşallah dediğin gibi olur arkadaşım,yarın aradığımda embriyom hala sağlıklıdır ve yarın yada salı günü tansferim olur.en önemlisi de olumlu sonuçlanması.zaten allaha hep dua ederken " negatif olacaksa,yada bikaç ay sonra düşecekse,dayanamam,en baştan olmasın" benim duam..allah sana da sabır versin,kolay değil 2 kez hayal kırıklığı yaşamak...ama güçlü olmak zorundayız.senin de moralini bozduğum için kusura bakma canım.senin kaç embriyon oluştu,yumurta toplaman hangi gün yapıldı,yada yapılacak?

Allah yardımcın olsun canım.. yaşamayan bilmiyor işte.. ilk denememde iki embriyo transfer etmişlerdi bana transferi yaparken embriyolog kadın Ayşe hanım bebeklerinizi getirdim dedi, resimlerini gösterdi.. sonra tutmayınca günlerce ağladım madem onlar benim bebeklerimdi o zaman şimdi benim bebeklerim mi öldü diye.. bu sektörde çalışanların bizlere ve hislerimize karşı daha hassas olması lazım..
umarım tüm bu hissizlere inat evladın sana tutunur, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

sağol arkadaşım...yazdıkların okurken tüylerim diken diken oldu...allah kimseye böyle acılar yaşatmasın,kimseyi evladıysa sınamasın...böylesine ruhsuz anlayışsız davranan bu insanlara da allah ödül veriyor gibi.mesela bu bahsettiğim hemşire korunurken ve de kanamalı bir şekilde hamile kalmış,bebeğini dünyaya getirmiş.dünyanın işi işte..
dediğin gibi allah yardımcımız olsun.sen tekrar denedin mi peki,bu bizim ilk denememiz. birsonraki denemeyi düşünmek benim canımı acıtıyor.maddi ve manevi çok yıprandık...inşallah senin de bir bebeğin vardır yada en kısa zamanda senin göğsüne başını dayamış onun kokusunu içine çekiyor olursun...

işte bu iş tamamen vazgeçmekle boşvermekle ilgili.. her kim umursamazsa oluyor bebeği.. ama bizler çok hassas olduğumuz çok düşünüp kendimizi çok üzdüğümüz için olacağı varsa da olmuyor işte..
ben daha sonra 2 kere daha başladım tedaviye ama opu aşamasına bile gelemeden hiç yumurtam gelişmediği için tedavilerim iptal oldu.. mayıs ayında son bir kez denemeye karar vermiştik ama son olacaktı artık vazgeçmiştim.. tedavi için adetimi beklerken öğrendim ki gebeyim.. Allahın işi :)))
Rabbinden sakın ümidini kesme yalnızca kafirler ümidini keser ama beklenti içine de girme.. Ne zaman canı gönülden olmazsa olmasın diyebilirsem o zaman gelecek evladın..

Yok canim moralimi falan bozdugun yok bizi bizden baska daha iyi kim anlayabilirki eger seni biraz olsun rahatlata bildiysem bu beni sevindirir inan.
Canim benim mart ayinda 21 yumurtam toplandi 12tanesi dölendi mart ayinda ilk transferim gerceklesti ama cok fazla yumurta toplandigi icin vüccudum cok fazla su topladi inanilmaz agrilarim oldu ve embriyo tutunmadi ikinci transferim gecen ay dondurulmuslardan kulandik ama oda olmadi simdi 3.transferim yapilacak inan bende cok yoruldum ama bir evlat sahibi olmak icin deger dimi...4yildir okadar cok yoruldum yiprandimki ama bir bebegim olacaksa eger hepsine deger diyorum her seferinde yeniden güc toplayip birdahikine insallah deyip basliyorum Allah isteyen kimsenin kucagini bos birakmasin tez zamanda bizimde kucaklarimizi doldursun insallah...

allahın mucizesi gerçekten...dediklerine aynen katılıyorum,allahtan ümidi hiçbir zaman kesmedim.ama artık dua ederken ,benim hiç evladım olmayacaksa bana bunun gücünü ver,dayanma gücü ver diye dua ediyorum.çok karamsarlaşıyorum bazen.ya hiç olmazsa diye...allah şimdiden bebeğini sana bağışlasın...çok teşekkürler arkadaşım desteğin için.yarın gelişmeleri yazacağım.

seni çok iyi anlıyorum canım.benim de geçen yıl kendiliğinden kimyasal bir gebeliğim oldu..nasıl üzüldüğümü anlatamam..resmen bebeğimin öldüğü duygusuna kapıldım...o yüzden allaha yalvarıyorum,eğer olmayacaksa hiç transfer de yapılmasın,o acıyı yaşamak istemiyorum..manen ve madden çok yıprandık...allah sahiden yardımcımız olsun.yarın inşallah olumlu haberler veririm sizlere..

Canim neoldu varmi bir haber? Merak ettim seni?
Belkide simdi sen transferden geldin dinleniyorsundur insallah...

Canim neoldu varmi bir haber? Merak ettim seni?
Belkide simdi sen transferden geldin dinleniyorsundur insallah...

malesef güzelim..iyi haberlerim yok.sabah doktorumuz aradı.embriyo istedikleri gibi gelişmiyormuş.embriyoları kalite anlamında 4e sınıflandırırlarmış ve bizimki 3 bile tam değilmiş.bazen pat diye gelişme gösterebilirmiş ki o da binde bir olurmuş...olay çoktan bitti benim için.1-2 gün daha bekleticem diyor,yarın görüşmeye gelin diyor.niye gidiceksek...bütün umutlarım bitti..birileri 10 çocuk dünyaya getirirken,birileriyse kürtaj yaptırırken bizim durumumuza anlam veremiyorum.bazen inancımı kaybetmekten korkuyorum..

Canim sakin ümidini yitirme bugün sabah gazetesinde okudum öyle nette gezinirken bir oku istersen benim cok hosuma gitti belki sanada umut olur biz böyle birinci ikinci denemede birakmayi düsünürken bazilarida 13.denemeyi gerceklestirip annelik duygusunu tadiyorlar bak linki yazacagim sana SABAH - 13'üncü tüp bebek denemesi Alican'ı getirdi
Allah yüce Allahim bizi bir sinavdan geciriyor sabrimizi deniyor bizde bu yolda sabirla Allaha siginarak arkamizda birakacagiz bu günleri hersey bebeklerimizi kucagimiza aldigimiz gün bitecek.
Inan hersey bitmis degil canim simdi sana öyle geliyor ama inan degil tam tersine yeniden basla hirsla umutla inancla basla.
Yeniden basla canim sakin yilma Allahim gönlüne göre versin hakkimizda herseyin hayirlisini o billir hep demiyormuyuz hayirlisi neyse o olsun diye.
Ama bi umut var halla umudunu yittirme dua et bol bol bende ederim senin icin yumurtaya can veren Allahim! anca o ol derse olur...

teşekkür ederim arkadaşım...artık ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.kimseyle görüşmek,kimseyi görmek istemiyorum.işten eve,evden işe gidip geliyorum.depresyon yaşadığımı düşünüyorum...söylediklerinde haklısın,herşey allahtan biliyorum.ama neden allah bizim için "ol" demiyor..onu çözemiyorum işte.hangi günahımızın cezasını böyle ödüyoruz,allah artık affetmez mi bizi..biz de normal insanlar gibi olamaz mıyız?bu nasıl bir acı...içim yorgun,ruhum bitkin..gücüm kalmadı..
senin de moralini bozmak istemem.dualarım hepinizle..allah yardımcımız olsun.

KUSURA BAKMAYIN... BU MESAJ YAZMA İŞİNİ TAM KAVRAYAMADIM GALİBA.
BEN AYŞE nikini KULLANAN KİŞİ İÇİN YAZMIŞTIM.( MAYIS BEBKLERİ )
SİZDEN ÇOK ÖZÜR DİLERİM,
HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…