• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece yemek yemeye programli kayinvalide ve kayınpeder.

canım gene şükret ellerine birşey alıp getiriyorlarmış , biz ilk evlediğimzde bütün borcu üzerime yıktılar eve ekmek alacak parmaız yokken bile balkonunuzda kebaba çağırında yiyelim diyorlardı , kasaba borça et aldıkta kebap yedirdik , kp 3-4 kişilik yemek yiyor adamın gözü doymuyor bütün çocukları nefret ediyor yemege düşkünlüğünden , kv mutfagın eşiğine basmaz direk masaya oturur ee ondan sonra kocama avradın bizi istemiyor .. istemem tabiii
Zikkim yesin bu ne yaaa
Alistirmayin arkadaslar
Evlerinde yesin evlerinde otursunlar

Ben doğumumun 4.gününde benzer bişeye maruz kaldım
İlk 3 gün eşimin babalık izni vardı
Ne hikmetse 4.güne denk geldi
Misafir dedim ses etmedim bi kere yaptım ama akabinde eşime söyledim
Ayıp dedim dikişli olmama rağmen kalktım yaptım ama ikincisi olmayacak, haberin olsun
Yapmadım da

Yani sende fazla sessizsin ne daveti davet ayda yılda bir gelene yapılır, hergün gelen ne bulursa onu yesin

Sevgili konu sahibesi. Çözüm basit. Yapmayın! Yapmayın yani. Yemeğiniz varken tekrar tekrar yapmışsınız ve tepenize çıkarmışsınız. Alışkanlık haline getirmişler bu durumu. Bir arkadaş daha tavsiye etmiş. Anne ben de hiç dinlenemiyordum ne iyi oldu geldiğin birazcık uzanayım deyip oğlunuzu bırakıp uyuyun. Emin olun çocukla ilgilenmekten yemek yapamaycak ve anlayacaktır zorlandığınızı. En azından azıcık yakınsa bile lafı yapıştırırsınız. Anne hemen sızlanma ben aylardır yemek çocuk temizlik hep birarada yürütüyorum diye.

geldiklerinde çık çocuğunla bi parka gidelim de eşin ne dedi çık komşuna git sözüm vardı dersin böyle olmaz çocuğun herşeyden değerli yada kapıpyı açma eşin sorarsa banyodayım de yada eşin sıkıntı yapmazsa söyle eşinin ailesine getirdiklerinde al kapının önüne koy yada koyma bizim evde var gerek yok dersin siz evinizde yiyin bize gerek yok de

Esimi 1 gun onceden ariyorlar haberim yokmus gibi yapamamki. Kac kere soyledim artik getirmeyin diye sinirlerim bozuluyor artik esimle birsuru kavga ediyoruz okadar sikildimki bu durumlardan

Ben senın yerınde olsam annecım mutfak orda ne ıyı oldu geldiğin bende hiç dinlenemıyorum toruunun sağolsun hiç rahat bırakmıyor deyip pişkinlik yapardım. Böylece zırt pırt gelmezde :))

Yapmadimmi zannediyorsunuz yaptim ustune ustluk bana ne soyluyorsun der gibi bakiyor yapiver yiycekseniz yemeğim var dedim eee yapariz ne olmus diyor ama yerinden kipirdamiyor. Ki dusunun tavugu koydu ben cocukla ilgileniyordum yerinden kalkmadi ve yandi hesap edin artik :(

O zaman şu şekilde avantaja dönüştür. Al boşetleri at buzluğa. Yemeğim vardı şimdi uğraşmayalım de, yemeğini çıkar yoksa da çok yorgunum kahvaltılık yapalım de, koy çayı zeytin peynir. Israrlar yap derlerse, başka zaman yapıp beraber yeriz de. Ertesi gün çıkar pişir, eşinle yiyin. Çok insan muamelesi yapma. Tepene çıkmak üzereler. Biraz çekinsinler yahu, gelin ister mi müsade eder mi rahatsız olur mu diye...

Onlarda cekinmek diye birsey yok. 40 imda dibimden ayrilmayan kayinpederden bahsediyorum :(

Yapmadimmi zannediyorsunuz yaptim ustune ustluk bana ne soyluyorsun der gibi bakiyor yapiver yiycekseniz yemeğim var dedim eee yapariz ne olmus diyor ama yerinden kipirdamiyor. Ki dusunun tavugu koydu ben cocukla ilgileniyordum yerinden kalkmadi ve yandi hesap edin artik :KK43:
Eşine söyluceksın ozaman ben yapmak ıstemedığim şeyi eşimin kulağına söylüyorum o yapıyo. Annesı anlıyo tabıı

Ilk seferde getirinde Kv ye ben bilemem sen yap diyecektîn

Yalnız onlar da belki bir şey getirerek yardım ettiklerini düşünüyorlar

Senin evin olduğu için karışmak istemiyor mutfağa girmiyor olabilir sen pişir de

Geçen eşim eve gelirken akşam yemeklik bir şeyler almış sonra da Kv ye gidelim dedî ben de bir şey yapmıştım

Pişmiş olanı çiğ olanı aldık gittik Kv ben de şunu pişirmişti dedi

O zaman götürdüğümüzün koyduk dolana yarın pişir yiyin dedik benim getirdiği pişmiş olan ile onun yemeğini yedik

Kv yemek pişirmez mi normalde pişirir ama bizde çocuk var yemek acı olabiliyor o nedenle eşim her seferinde ya pişmiş ya çiğ bir şey götürür

Sen da madem zor durumdasınız pişirme onlar gelecek diye yemek getirdiklerini pişirip yiyin işte masraf da azalsın neden şölen sofrası kurasın ki

Bu arada annem ile babamın gelini olsa sen misin o derdim onların da hayatı yemek içmek üzerine kurulu annemin tüm ömrü mutfakta geçti

Boş vs de değil yıllarca çalıştı evde de hep yemek yaptı halen de yapar yani

Biz gitsek de başkası gelse de şölen sofrası kurulurrr

Onlar bu yaştan sonra değişmez

Çözüm onlar sana gelmesin sen git

bir de onlara yemek hazırlama ne getirirlerse yiyin işte

Yapmadimmi zannediyorsunuz yaptim ustune ustluk bana ne soyluyorsun der gibi bakiyor yapiver yiycekseniz yemeğim var dedim eee yapariz ne olmus diyor ama yerinden kipirdamiyor. Ki dusunun tavugu koydu ben cocukla ilgileniyordum yerinden kalkmadi ve yandi hesap edin artik :KK43:
Seni yıldırmaya çalışıyorlar sende yapma bırak yansın kontrol et tabi anne bu yemeğe baksana yanıcak de geç our. Bir yanar iki yanar sonra ya yemeğeini kendi pişirir yada getirmezler. Burada süreklilik önemi sen bir kere deyip sonra gene kendin yapmaya başlamışsın hata etmişsin.

Esimi 1 gun onceden ariyorlar haberim yokmus gibi yapamamki. Kac kere soyledim artik getirmeyin diye sinirlerim bozuluyor artik esimle birsuru kavga ediyoruz okadar sikildimki bu durumlardan
yapmıcam de açık açık o zaman sende bi annenin evledısın sana böyle yapmaya hakları yok açma kapıyı komşuya gitmiştim de birşey de o sırada gelmişlerdir de sana emir verceklerine girsinler mutfağa yada bigün anneni çağır sizde kalsın o söylesin yada söylemesin rahatsız olurlar belki annen kalsın yanında belki gelmezler bunlar da nasıl insan ya

Bu nasıl bir üslup yahu.. Kimse kimseye maddi yardımda bulunmak zorunda değil. Bende bunu anlamıyorum. Kendine güvenmeyen evlenmesin ev almasın ve ya çocuk yapmasın arkadaş. Hiçbir aile para vermeye mecbur değil. Sizi yetiştirmişler bir zahmet ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı bilin. Haa bayanın ailesi yardımcı oluyormuş sağolsunlar. Onlar da mecbur oldukları için değil içlerinden geldikleri için yapıyorlardır.
Çok üslupsuzsunuz....

Evet esim evine cok sadik ve saygili birisi oldugu icin esime destek olmak icin cunku kendi cocuklarindan ayri tutmazlar

Sevgili konu sahibesi. Çözüm basit. Yapmayın! Yapmayın yani. Yemeğiniz varken tekrar tekrar yapmışsınız ve tepenize çıkarmışsınız. Alışkanlık haline getirmişler bu durumu. Bir arkadaş daha tavsiye etmiş. Anne ben de hiç dinlenemiyordum ne iyi oldu geldiğin birazcık uzanayım deyip oğlunuzu bırakıp uyuyun. Emin olun çocukla ilgilenmekten yemek yapamaycak ve anlayacaktır zorlandığınızı. En azından azıcık yakınsa bile lafı yapıştırırsınız. Anne hemen sızlanma ben aylardır yemek çocuk temizlik hep birarada yürütüyorum diye.

Zaten cocugumu bile elelrine vermek istemiyorum. Bende takintililik var. Oglumu kulagindan gidisindan ellerinden yuzunden bacaklarindan ayaklarindan ensesinden 1500 kere opup duruyorlar. Birde geldiklerinde obur torunlarini getiriyorlar 11 yasinda surekli kucagina veriyorlar kac kere ikaz ettim

yılma hiç yansın elleme mutfakta yangında çıksa elleme eşinde anlasın az bazı şeyleri ççocuğu al uyutcam ben de geç yatak odasına kitle kapını

Ben olsam oturur bebeğimle ilgilenirdim yemek varmış zaten ne diye bi daha yemek yapıcam ki ,bu tür bi insan çıkmaz inşallah karşıma :KK53:

Peki siz evladınızı kv ye bırakıp işe girseniz nasıl olur?
Ya da kendi anneniz baksa.
Hem misafir derdinden kurtulmuş olursunuz hem de maddi olarak eliniz rahatlar.

alma evine olcak gibi değil bune ya eşin ararsa dersin canımdan bezdim de al git çocuğu annenlere olmaz bu böyle ya

Back
X