• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece yemek yemeye programli kayinvalide ve kayınpeder.

Sevgili konu sahibesi. Çözüm basit. Yapmayın! Yapmayın yani. Yemeğiniz varken tekrar tekrar yapmışsınız ve tepenize çıkarmışsınız. Alışkanlık haline getirmişler bu durumu. Bir arkadaş daha tavsiye etmiş. Anne ben de hiç dinlenemiyordum ne iyi oldu geldiğin birazcık uzanayım deyip oğlunuzu bırakıp uyuyun. Emin olun çocukla ilgilenmekten yemek yapamaycak ve anlayacaktır zorlandığınızı. En azından azıcık yakınsa bile lafı yapıştırırsınız. Anne hemen sızlanma ben aylardır yemek çocuk temizlik hep birarada yürütüyorum diye.

Annem calisiyor. 1 hafta yanimda kaldi. Giderken de buzluga ve dolabima yemek yapti bir suru. Kv olacak cadalozda her geldiklerinde isitip isitip yedi gitti

Peki siz evladınızı kv ye bırakıp işe girseniz nasıl olur?
Ya da kendi anneniz baksa.
Hem misafir derdinden kurtulmuş olursunuz hem de maddi olarak eliniz rahatlar.

Kv ve kp 1 saatlik mesafede surekli alamam biraksam haftada 1 anca gorurum cocugumu. Annem calisiyor.

sorun bu değil tatlım. o şeref yoksunu kocanın ailenden maddi yardımı kabul edip seni de ailesine hizmetçi tutması. ne biçim erkekler var ya bunları okudukça kocamın kıymetini daha iyi anlıyorum
:KK57: İnsanların şereflerine dil uzatmak bu kadar kolay mı? Bu ne öfke?

Kv ve kp 1 saatlik mesafede surekli alamam biraksam haftada 1 anca gorurum cocugumu. Annem calisiyor.
Taşınma durumu yok mu
Sizin ya da kayınvalidenizin
Sürekli sizdelermiş zaten bari gel komşu olalım de :KK53: çocuğa baksınlar da sen çalış

Annem calisiyor. 1 hafta yanimda kaldi. Giderken de buzluga ve dolabima yemek yapti bir suru. Kv olacak cadalozda her geldiklerinde isitip isitip yedi gitti
Gözünüzü karartın verin çocuğunuzu kucağına odanıza çekilin uyumak bahanesiyle Yemek yapıcak halimde hiç yoktu anne çok yorgunum bugün sen yapsan nasıl olur deyip yatın bakalım napıcak hem çocuk hem yemek....

Zaten cocugumu bile elelrine vermek istemiyorum. Bende takintililik var. Oglumu kulagindan gidisindan ellerinden yuzunden bacaklarindan ayaklarindan ensesinden 1500 kere opup duruyorlar. Birde geldiklerinde obur torunlarini getiriyorlar 11 yasinda surekli kucagina veriyorlar kac kere ikaz ettim

Ay işte en uyuz olduğum şey ya küçücük bebek, tüm mikroplara açık şap şup öpülürmü ya... birde böyle yeni doğanları çocukların eline verme merakları yok mu? deli oluyorum...

Ya esim evine bagli birisi gercekten cok iyi. Ama yemin ediyorum sadece ailesini gormemk icin bosanabilirim 7 yildr okadar doluyumki

Canim bu anlattığında buyutulecek bir şey yok. Senden birsey yapmanı istiyorlar. Sende yapmıyorum dersin. Onlar istediği kadar istesin. Sen sadece yapmayacaksin.

Şimdi sen Hayır yapmıyorum dedin mi? Önce onu bir de bakalım sonra da yap diye ısrar ederlerse yapma. Yani yapıp yapmamak senin tasarrufunda. Hee sen yapmadın sonra kıyamet mi koptu. Ne oldy onları yaz tatlım buraya.

Eşin görmüyor mu? Olay kv kp de değil olay eşinde. Kenara çekip anne bak eşim çok yoruluyor, illa getirmek istiyorsan sen evde pişir buraya getir burada yiyelim;onun annesi kız sırf rahat etsin diye yemek yapıp dolaba koydu desin. Sen eşine de ki, bunu sen söyleyemezsen ben söyliycem artık, ama sen oğlusun sana kırılmaz ama ben gelinim bana kırılabilir, hoşsuzluk çıkmasını istemiyorsan sen hallet de. Benim kendi annem bile buzdolabımı açmaz. Ne kadar düşüncesizmiş.

Canim yapma yemek falan. Geldiklerinde taksi çağır oglunu al gezmeye git yada gidemiyorsan git yatak odasina oglunla ilgilen. Cok yorgunum, evde yemek var ama bunlari yapamam de olsun bitsin. Kayinvaliden istediğini kendi yapsın. Sen oglunla oyna ;-)

Güzelmiş
Canın ne yemek istiyosa malzemelerini kap gel
Sen torun severkene hoooop mutfakta gelin pişirsin
Hem sevdiğin yemeği uğraşmadan ye, hemde adı torun görmek olsun
Sende alemsin kim ne bulursa onu yesin 1 değil 5 değil madem uyandın yapma artık

Peki 1 saatlik mesafeden üşenmeyip sürekli size mi geliyorlar?
Ne kadar sıklıkta geliyorlar?

Soyle soyliyim kv olacak vicdansiz eger ihtiyacim oldugu zaman nadiren gelir. Mesela hamileyken 9 ayda toplasan 4 kere gelmistir. Dogum yaptigim zaman coks ík geliyorlardi. Simdi maddi acidan iyi olmadigimizi bildikleri icin ayda bir iki haftadabir. Anca geliyorlar

Canim bu anlattığında buyutulecek bir şey yok. Senden birsey yapmanı istiyorlar. Sende yapmıyorum dersin. Onlar istediği kadar istesin. Sen sadece yapmayacaksin.

Şimdi sen Hayır yapmıyorum dedin mi? Önce onu bir de bakalım sonra da yap diye ısrar ederlerse yapma. Yani yapıp yapmamak senin tasarrufunda. Hee sen yapmadın sonra kıyamet mi koptu. Ne oldy onları yaz tatlım buraya.

Tabiiki bu neden olamaz sadece 3 yil bir oturduk. Ne olduklarini gordum iyice. Bunlar tuz biber oluyor

Mayis gibi tasinma durumlari var o daha kotu sehirdisindan surekli gelip kalacaklar
Ben uzağa gitsinler demedim yakına gelseler hem kendi evinde olurlar hem de sen çocuğu verip işe girersin belki demiştim
Anlaşılan uzağa gidiyorlar
Yatılı kalırlar bence de
Bari o zaman bırak bi işe de kayınvaliden el atsın
Bi çorba bari kendi kaynatsın

Eşin görmüyor mu? Olay kv kp de değil olay eşinde. Kenara çekip anne bak eşim çok yoruluyor, illa getirmek istiyorsan sen evde pişir buraya getir burada yiyelim;onun annesi kız sırf rahat etsin diye yemek yapıp dolaba koydu desin. Sen eşine de ki, bunu sen söyleyemezsen ben söyliycem artık, ama sen oğlusun sana kırılmaz ama ben gelinim bana kırılabilir, hoşsuzluk çıkmasını istemiyorsan sen hallet de. Benim kendi annem bile buzdolabımı açmaz. Ne kadar düşüncesizmiş.

O acikca yapamam de diyo zaten. Ama ben kirmamak icin sabrediyorun iste.

Onlar bogaza çok duskun olduklari icn evlerinde mutlaka bikac kap yemek olur
Senin evinde de yemek varmis ona ragmen yaptırıyor;-) Sende sakayla karışık soyle. Annecim ben çocuga ragmen yapıyorum şimdi sıra sende de.

Back
X