• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece yemek yemeye programli kayinvalide ve kayınpeder.

Benim annem 10 sene birlikte oturmuş,sonrasında da 2 erkek evlat daha olmasına rağmen yük hep annemle babamdaydı,hastanede yatarken babannemin altını temizlemiş insan benim annem,gel zaman git zaman büyük amcam bi kadını aldı getirdi adı x olsun kadının, banannem anneme dedi ki x in eline su dökemezsin, kıssadan hissenizi alın isterseniz de almayın ben yazayım da

Yapmiyorum desem asla bisey demez kocam ben onun icin degil sadece 7 yildir evliligimde kimseyle kotu olmadim evet iyi oluncada elime bisey gecmedi zaten bir dahaki gelislerinde boyle olmayacak

Kötü ol tavsiye ederim, daha doğrusu kime iyi kime kötü olacağını bil,şimdiye kadar senin zaten durumu eşine anlatman onunda ailesini uyarması gerekiyordu seni yüz göz etmeden

Simdi anladım ne demek istediginizi. Kaynananiz çok dusuncesizlik etmiş. Allah yardımcınız olsun.

Bir anda ne kadar cirkinlesmisy orumlar yani esiniz şeref yoksunu felan değil bence.yapmak istemedigini soyle " zahmet etmissiniz annecim yemek vardı yarin ben oglana pisiririm bunlari" de geçiştir.

Gayet alakası var, kardeşim yapmayın, koca çantamı sizin yanınızda hasta olsan ölüp gitsen ayy ne iyi gelindi mi diyecekler yeni gelin arayışına girecekler,canınıza hiç mi acımıyosunuz

ya ben öyle çok alttan alan tamam diyen, pısırık tipli biri değilim gerçekten ama eve gelen misafire de denmiyor işte bişey.. fakat sürekli olup yüzsüzlüğü ele alırlarsa tabi bir çizgi çekilir..

hayatta düşünüp düşünüp üzüldüğüm şeylerden biridir lohusayım deyip yatmamam

ya ben öyle çok alttan alan tamam diyen, pısırık tipli biri değilim gerçekten ama eve gelen misafire de denmiyor işte bişey.. fakat sürekli olup yüzsüzlüğü ele alırlarsa tabi bir çizgi çekilir..

hayatta düşünüp düşünüp üzüldüğüm şeylerden biridir lohusayım deyip yatmamam

Birsey demen gerekmiyo ki yani neyi izah edeceksin,lohusasın ve insanlar biliyo,yat yatağına ayyy offf pufff bitti gitti,ondan sonra 30 yaşında 50 gösteriyo işte kadınlar

Ya kizlar,

Dogum iznindeyim ve bebegime bakacagim bir sure. Esim maddi anlamda cok sikintili. Biraz buyuk olsa krese verecegim oglumu. Ben kendi ailemden destek goruyorum. Esimin ailesi hic umursamiyor. Krediyle ev aldik satmak uzereyiz neredeyse.

Esimin ailesi Geldiklerinde tek dusundukleri sey yemek yemek. Onlar geldiğinde inanin butun gun mutfaktan cikamiyorum. Cunku habersiz geliyorlardi bir sure.

Bi kac kez bizi evde yakalayamadilar oyle haber vermeye basladilar.Esimi arayip geliyoruz gelirken sunu sunu getircem diyorlar. Ki haberim oldugundan yemegim hazır olmus oluyor. Butun gunum yine mutfakta geciyor.

Ha bir iki derken aliskanlik haline getirdiler. Dun geldiler en sonunda anne yemegim var neden getiriyorsun diyorum. Israrla yapmami bekliyor. Istemiyorum yani zaten ogluma ayri kendimize ayri mutfağa giriyorum birde getirdiklerini hazırlamak icin giriyorum.

Ki oglum cok zor bi bebek uyuyan bir cocuk degil. Gecenin yorgunlugu var üstümde.

Kendiside girmiyor benim yapmami bekliyor inanin biktim okadar seyin üstune.

Bizim zaten sikintimiz derdimiz buyuk ne sikisikliklarla aldigim ev elden gidecek dertleri tek canlari ne istiyorsa o yensin.

En sonunda esime dedimki annenler aradiginda soyle benim yemegim var ne bu surekli birseyler getirip yemek yahu. Bir kere ac mi kalkmislar dedim. Ben kimsenin evinde karismiyorum ne yapildiginda ne yendigine.

Yapmadigi gibi surekli karisip duruyorlar kari koca. Geldiklerinde oyle bir sofra kuruluyorki sanirsiniz ozel davet veriyorum ne alaka yaa maksat karin doyurmak degilmi. Gittiklerinde 2 makina bulasik yikiyorum.

Yani tek derdim bu degil tabiiki bunu simdi adet halina getirmeye basladilar.

direk esinizle konusun bize anlattiklariniz, kv kp birdaha o sekilde size yemek yaptirmak icin gelirlersede bunlari alacaginiza bize yardim yapmak istiyorsaniz su borcumuza katkida bulunun aldigimiz evi satma noktasina geldik deyin. Kv kp haberi yokmu maddi durumunuzdan ve sizin ailenizin destek ciktiginda ne bicim umursamaz tavirlar ya cidden cok ilginc. Hani normal zamanda cocuk olmasa arada sirada yapsalar ne var dicem ama siz borc icinde yuzerken iyilik yaptiklarinimi saniyorlar acaba hani evlerine erzak alisverisi yaptik gibisinden kimbilir kafalarindan ne geciyor. Acikca konusun yani bunu rahatsiz oldugunuzu iyilik yapmaya calisiyorlarsa para yardimi yapsinlar. Benim bildigim kv torunu oldugunda calisan gelini oldugunda kendi hazirlar yemegi o evine cagirir makbulu budur yani, dogum iznindeki gelinin evin gelip uzerine yikilmak defgildir dogrusu.

hıh işte o ben :KK70:
bugün izin aldım öğleden sonra kuaföre gidicem aylardan sonra.. çok heyecanlıyım :KK70:

Sefan olsun şekerim git elbette,yüzün gülsün havan olsun

Ben demiyorum ki kv KP e bakılmasın,hastalık olur ihtiyaç olur insan insana kötü günde lazım, benim kızdığım adam kullanma, eli ayağı tutarken niye bıktırsın ki, haksız mıyım,bıktırma ki ilerde yüzün olsun

Sefan olsun şekerim git elbette,yüzün gülsün havan olsun

Ben demiyorum ki kv KP e bakılmasın,hastalık olur ihtiyaç olur insan insana kötü günde lazım, benim kızdığım adam kullanma, eli ayağı tutarken niye bıktırsın ki, haksız mıyım,bıktırma ki ilerde yüzün olsun

tabi öyle.. ya benim kp evimi bilmez sanırım. köydeler şehirde morallari bozuluyor gelmezler.. ben de gelsinler gitsinler torunlarını sevsinler isterim..

benim bir görümcem sadece rahatsız ediyor beni. gelince çocuklarını salıyor vurdumduymaz halleri var. onlar gidince eşimle ortak fikrimiz üzerimizden tır geçmişlik hissi :D

bu konuda eşim de saolsun beni üzmez. bir haftasonu evdeyim zaten. ablası arayınca ben nöbete gidiyorum ben evde olduğum da gelin der..

inş sefam olur bu arada :D

Kötü ol tavsiye ederim, daha doğrusu kime iyi kime kötü olacağını bil,şimdiye kadar senin zaten durumu eşine anlatman onunda ailesini uyarması gerekiyordu seni yüz göz etmeden

Ya ben bunu soylemeye utaniyorum ama benim kp kari gibi herseyin icinde. Esime diyorum mesafeni koy arsiz insanlara ama o koysam bile aynilar gormuyormusun diyor. Bende sen koymadigin icin herseyimize karisiyorlar surkli bizim tepemizdeler. Evimde 1 kuruslari yoktur. Ya en basiti kaynimin oglu var dişçiye gidecek esimi ariyor kayinpeder randevu almasi icin. Basit bisey evet ama yani o cocugun anasi babasi yokmu.

direk esinizle konusun bize anlattiklariniz, kv kp birdaha o sekilde size yemek yaptirmak icin gelirlersede bunlari alacaginiza bize yardim yapmak istiyorsaniz su borcumuza katkida bulunun aldigimiz evi satma noktasina geldik deyin. Kv kp haberi yokmu maddi durumunuzdan ve sizin ailenizin destek ciktiginda ne bicim umursamaz tavirlar ya cidden cok ilginc. Hani normal zamanda cocuk olmasa arada sirada yapsalar ne var dicem ama siz borc icinde yuzerken iyilik yaptiklarinimi saniyorlar acaba hani evlerine erzak alisverisi yaptik gibisinden kimbilir kafalarindan ne geciyor. Acikca konusun yani bunu rahatsiz oldugunuzu iyilik yapmaya calisiyorlarsa para yardimi yapsinlar. Benim bildigim kv torunu oldugunda calisan gelini oldugunda kendi hazirlar yemegi o evine cagirir makbulu budur yani, dogum iznindeki gelinin evin gelip uzerine yikilmak defgildir dogrusu.

Herseyi biliyorlar. Doguma gitmeden once calisiyordum zaten subatta dogum iznim bitiyor. Kp 100 kere ne zaman iznin bitiyor tv den yasalari duymus dogum sonrasi icin bilmem ne birsuru hak var vs vs demeye basladi. Amaclari buraya gelip bebegime bakmakmis benim haberim yok tabi bu planlarindan. Eltimin cocuguna bakıyorlardı eltime isten ayril biz Kayra19 a gidip cocuk bakcaz demisler benim haberim sonradan oldu ve kabul etmedim.

Birsey demen gerekmiyo ki yani neyi izah edeceksin,lohusasın ve insanlar biliyo,yat yatağına ayyy offf pufff bitti gitti,ondan sonra 30 yaşında 50 gösteriyo işte kadınlar

15 gunlukken kv aradi esimin teyzesi evimize yakin biyere gelmis bizi degil taa kv mi ariyor gidelim diye. Kv de aradi bizi teyzesi tek gelecek sandik kv de bizde cikiyoruz simdi kahvalti etmedik dedi. Bende hazirlamadim tabiiki. 1 gibi gelip kahvalti yaptilar dusunebiliyormusun. 3 gibi kahve ve tatli ikrami yaptim. Adamlar 2 saat oturdu kalkmak istiyorlar kv daha yeni geldiniz diye birakmiyor.Saat 4 oldu ozaman sutarttirici cayim vardi onu iciyordum mutfaga birakmaya gittim kv de karpuz kesmeye calisiyor salatami yapacaksin karpuzumu keseyim dedi. Ben sok tabii. Bende ne yicekseniz onu hazirla dedim. Bi surat bi tafra gormen lazim. Odama gectim sinirlerim bozuldu agla agla sofrayada oturmadim sinirimden. Teyzesi geldi ne oldu neden agliyorsun diye basim cok agriyor dedim. Yat sen dinlen dedi de o vicdansiz niye agliyor sofrayada oturmadi diye bi gelmedi. Bide annem birakmisti yemekleri. Nankor kadin misafir getirmeyi bildi de insan bi sorar dimi yemegin varmi diye. 5.5 aydan sonra sutum kesildi bu vicdansiz kadinin yuzunden. Esimede dedim Allah biliyorya hakkimi helal etmiyorum diye

Demiyormuyum ya anlamiyorki vicdansiz kadin. Bunu kac kere daha yapti ber seferinde getirme dedim. Birde benim evim musait degil balik izgaraya kucuk oldugu icin heryer cok kokuyor . firinda yapiyorum genelde onuda begenmiyorlar hanfendi kizartmak istiyor illa kokusu cikmiyor gunlerdir. Kendi evinden daha rahat davraniyor okadar mesafe koymama ve asik suratli olmama ragmen
Sende inat et kalkma yerinde gerekirse lavga çıkcsın bu me ya :((

15 gunlukken kv aradi esimin teyzesi evimize yakin biyere gelmis bizi degil taa kv mi ariyor gidelim diye. Kv de aradi bizi teyzesi tek gelecek sandik kv de bizde cikiyoruz simdi kahvalti etmedik dedi. Bende hazirlamadim tabiiki. 1 gibi gelip kahvalti yaptilar dusunebiliyormusun. 3 gibi kahve ve tatli ikrami yaptim. Adamlar 2 saat oturdu kalkmak istiyorlar kv daha yeni geldiniz diye birakmiyor.Saat 4 oldu ozaman sutarttirici cayim vardi onu iciyordum mutfaga birakmaya gittim kv de karpuz kesmeye calisiyor salatami yapacaksin karpuzumu keseyim dedi. Ben sok tabii. Bende ne yicekseniz onu hazirla dedim. Bi surat bi tafra gormen lazim. Odama gectim sinirlerim bozuldu agla agla sofrayada oturmadim sinirimden. Teyzesi geldi ne oldu neden agliyorsun diye basim cok agriyor dedim. Yat sen dinlen dedi de o vicdansiz niye agliyor sofrayada oturmadi diye bi gelmedi. Bide annem birakmisti yemekleri. Nankor kadin misafir getirmeyi bildi de insan bi sorar dimi yemegin varmi diye. 5.5 aydan sonra sutum kesildi bu vicdansiz kadinin yuzunden. Esimede dedim Allah biliyorya hakkimi helal etmiyorum diye

Bakin ben size soyluyorum boyle koselerde agla agla icinize atat ata hasta olursunuz. Su terbiyesiz gorgusuz insanlara hak ettikleri gibi davranmanizi kim ne engelliyor ki. Normal insan davranisi degilki su anlattiklariniz. Boyle dis sika sika hasta oluyor kadinlar, illaki kotu birsey oluyor yani. Hakkimi helal etmiyor demekle olmaz , tavsan daga kusmus dagin haberi yok misali . Siz tepkinizi belli etmezseniz herkesin haddini bildirmezseniz boyle hayatiniza her turlu mudahale edip burunlarini sokarlar.
Cikarin azicik sesinizi sizde canim.

Bakin ben size soyluyorum boyle koselerde agla agla icinize atat ata hasta olursunuz. Su terbiyesiz gorgusuz insanlara hak ettikleri gibi davranmanizi kim ne engelliyor ki. Normal insan davranisi degilki su anlattiklariniz. Boyle dis sika sika hasta oluyor kadinlar, illaki kotu birsey oluyor yani. Hakkimi helal etmiyor demekle olmaz , tavsan daga kusmus dagin haberi yok misali . Siz tepkinizi belli etmezseniz herkesin haddini bildirmezseniz boyle hayatiniza her turlu mudahale edip burunlarini sokarlar.
Cikarin azicik sesinizi sizde canim.

Gercekten oyle bi karar aldim olmuyor cunku baska turlu. Ses cikarmadan olmayacak.

sorun bu değil tatlım. o şeref yoksunu kocanın ailenden maddi yardımı kabul edip seni de ailesine hizmetçi tutması. ne biçim erkekler var ya bunları okudukça kocamın kıymetini daha iyi anlıyorum

Benım kocam da konu sahıbınınkıyle aynı karakterde malesef ve ben de dogum ıznınde aynı sıkıntıları yasıycam, yorumunuzu cok begendım ondan yazayım dedım

bu arada konuyu okuyunca aklıma geldi

her eve benim gibi bir gelin lazım:KK62::KK62::KK62:

annem 25 gün kaldı evine gitti

kv bana gelecekmiş

neyse eşimi aramış o da beni aradı

bir süre sonra eşim tekrar aradı annem yemek yapacakmış

yemek falan yapma diye

ben de zaten yapmayacaktım ki dedim

cidden hiçççç aklıma yemek yapmak gelmemişti

getirmese de oğulları gidip iki lahmacun alıp gelsin

ama bu hissiyatı yaratmışlar demek ki zira diğer bebek görmeye geleceklere bir sürü hazırlık yaptım onlara aklıma bile gelmedi

ya da habersiz oğlumun doğum günü olan bir tarihte çıkıp görümceme gelip aradılar neredesin diye bizde olduğu söyledi onu evine çağırdılar hem bize emrivaki yapıp hem de bize gelmediler evler karşılıklı

akşama da pasta almıştık zaten

eşime dedim ki ara sor pide vs yaptır ablası sofra hazırlamış yemişler bana da pasta yiyip çay içmeye geldiler

bana ne oğullarının sorumluluğunda o doyursun gelin önümüze sofra kurmadı derlerse de cevap hazır sen bana gelirken sordun mu haber verdin mi vs vs

Herseyi biliyorlar. Doguma gitmeden once calisiyordum zaten subatta dogum iznim bitiyor. Kp 100 kere ne zaman iznin bitiyor tv den yasalari duymus dogum sonrasi icin bilmem ne birsuru hak var vs vs demeye basladi. Amaclari buraya gelip bebegime bakmakmis benim haberim yok tabi bu planlarindan. Eltimin cocuguna bakıyorlardı eltime isten ayril biz Kayra19 a gidip cocuk bakcaz demisler benim haberim sonradan oldu ve kabul etmedim.

o yarım gun calısıp 2 ay tam maas alma hakkı özele degıl sadece devlete var canım. Eger devlet memusu degılsen bır daha soylerse agzının payını verırsın

Back
X