• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece yemek yemeye programli kayinvalide ve kayınpeder.

Herseyi biliyorlar. Doguma gitmeden once calisiyordum zaten subatta dogum iznim bitiyor. Kp 100 kere ne zaman iznin bitiyor tv den yasalari duymus dogum sonrasi icin bilmem ne birsuru hak var vs vs demeye basladi. Amaclari buraya gelip bebegime bakmakmis benim haberim yok tabi bu planlarindan. Eltimin cocuguna bakıyorlardı eltime isten ayril biz Kayra19 a gidip cocuk bakcaz demisler benim haberim sonradan oldu ve kabul etmedim.
Offf sen anlatırken bunaldm canım nasıl katlanıyorsun bunlara:KK51:

o yarım gun calısıp 2 ay tam maas alma hakkı özele degıl sadece devlete var canım. Eger devlet memusu degılsen bır daha soylerse agzının payını verırsın

Ya milyonkere söyledim zaten. Ama adam anlamiyor. Cunku islerine gelmiyor. 40 im ciktiginda evime gelip isten ayrildinmi tamamen dedi. Bende tersledim baba ne kadar sordunuz diye. Daha sonradan esime sormus. Bende dayanamadim artik uc kurusluk faydalari yok ta ne diye 50 kere soruyorlar onlara ne benim isimden diye :(((

Durumun cok zor yaa..valla bende hayret ediyorum..hani anne baba var anne baba var..ula bi taraf iyi gecinsinler diye maddi manevi tum gucunu seferber eder..diger tarafta etinden sutunden faydalanmak ister, kene gibi yapisir parazit gibi yasarlar. Gercekten anlayamiyorum, aklim yetersiz kaliyor. Bi anne baba neden boyle yaparki? Allah bizleri oyle etmesin.

Ha su da varki, hakkini aramazsan kimse sana hakkini vermez. Bi cocugun varmis digerinede hamilesin anladigim kadariyla. Ya zaten 2. Gebelik genelde zor geciyor..cunku ilk cocugun kucukse dinlenme sansin olmuyor. Birde ilk cocukta yemek konusunda insan daha rahat oluyor..ama 2. Cocukta evde zaten 1 cocuk oldugu icin mecburen her gun yemek yapmak zorunda oluyorsun…insana bunlar koymazda bu akraba gorunumu altindaki akbabalarin insani somurmeleri cok zoruna gidiyor.

Bundan sonra kur bi kuru sofra..evinde ne varsa..corba mi yaptin onu koy..yaninada ekmek yogurt yesinler..biliyorum cok zor bu dedigim kendimde yapamadim cunku yapmam gereken zamanda..ama sen yap..milleti yedireyim icireyim diye ugrasmaktan bi ayagini uzatip dinlenemiyorsun. Kaldiki hamileyken ozellikle son haftalar cok zor oluyor ayakta durmak..cunku hemence sertlesiyor gobegin agrilar basliyor.

Benim annem 10 sene birlikte oturmuş,sonrasında da 2 erkek evlat daha olmasına rağmen yük hep annemle babamdaydı,hastanede yatarken babannemin altını temizlemiş insan benim annem,gel zaman git zaman büyük amcam bi kadını aldı getirdi adı x olsun kadının, banannem anneme dedi ki x in eline su dökemezsin, kıssadan hissenizi alın isterseniz de almayın ben yazayım da
kesinlikle haklısın
insanoğlunun hamurunda nankörlük var
elinin altında olan her işlerine koşturan insanların emeğini ve iyiliklerini görmezler artık o onun görevi gibi bakarlar
başkası da hiç yapmaz arayıp sormaz arada bir gelip yemek yapıp gitse ondan iyisi senden kötüsü bulunmaz

bir hikaye de benden
bize sürekli misafir geliyordu hem de böyle dıdının da dıdısı
babaannem dedem de değil sadece
hem de yatılı olarak
yine sizinkiler çiğ olarak getiriyorlarmış
bizimkiler elleri kolları bomboş olarak gelir yer içer giderlerdi babamdan başka bir amcam daha var bir gün evine gittik baktık akşam yemeğinde makarna yiyorlar annem sormuş işte niye misafire bu yemeği yaptın yengem de çok rahat bir şekil de evde bunu yiyecektik ben de bunu yaptım haber verip gelselerdi dedi hem geldi mi bir hafta kalıyorlar her gün bunlara kebap mı yapacağım dedi
annem de misafir geldiler diye hürmet üstüne hürmet tabiki bizim evden çıkmak istemiyorlardı bıkmıştım küçücük halimle evde ki misafirden
üstelik annem çalışırdı
yani bize bayıldıklarından değil rahat rahat yeyip içip yattıklarından geliyordu bize bu kadar misafir

tabiki sonuç yengem harika bir ev sahibi biz hürmetsizler olduk
annem biz küçükken hep sinirli ve yorgundu
şimdi ki aklım olsa çocuklarımla ilgilenirdim der durur
giden sağlığı bozulan sinirleri harcanan paraları çocuktan çalınan zamanı hiç bir şey geri getirmiyor

Ya kadin dogum yaptigimdan beri boyle insan dogum yapan gelinine yemek yapar ustelik degilmi o dolaptakileri yiyiip gidiyor. Şimdi de yeni adet cikardilar basima. Kac kere soyledim.

Yok canim ona sorsn o ne kotu gunler gecirmistir dogim yapinca sen naz yapiyorsundur . herseyiyle rahat rahat davranan insanlari sevmiyorum . esin belli edecek birazda sen kotu olma esin desin bebekli yoruluyo diye.sen yemek yapma birak kendilerinin getirdiklerini yiyin

Hiç bir şe yapma kendileri nasıl doyuracaklarsa doyursunlar baktı kv her şei kendisi yapacak bi zaman sonra bikar kaçar zaten vurdum duymaz ol bu onu deli eder

Durumun cok zor yaa..valla bende hayret ediyorum..hani anne baba var anne baba var..ula bi taraf iyi gecinsinler diye maddi manevi tum gucunu seferber eder..diger tarafta etinden sutunden faydalanmak ister, kene gibi yapisir parazit gibi yasarlar. Gercekten anlayamiyorum, aklim yetersiz kaliyor. Bi anne baba neden boyle yaparki? Allah bizleri oyle etmesin.

Ha su da varki, hakkini aramazsan kimse sana hakkini vermez. Bi cocugun varmis digerinede hamilesin anladigim kadariyla. Ya zaten 2. Gebelik genelde zor geciyor..cunku ilk cocugun kucukse dinlenme sansin olmuyor. Birde ilk cocukta yemek konusunda insan daha rahat oluyor..ama 2. Cocukta evde zaten 1 cocuk oldugu icin mecburen her gun yemek yapmak zorunda oluyorsun…insana bunlar koymazda bu akraba gorunumu altindaki akbabalarin insani somurmeleri cok zoruna gidiyor.

Bundan sonra kur bi kuru sofra..evinde ne varsa..corba mi yaptin onu koy..yaninada ekmek yogurt yesinler..biliyorum cok zor bu dedigim kendimde yapamadim cunku yapmam gereken zamanda..ama sen yap..milleti yedireyim icireyim diye ugrasmaktan bi ayagini uzatip dinlenemiyorsun. Kaldiki hamileyken ozellikle son haftalar cok zor oluyor ayakta durmak..cunku hemence sertlesiyor gobegin agrilar basliyor.

Suan 2.ye hamile degilim ama eger olsaydim aynen dedigin gibi olacakti.

Buraya onceden konu acmistim. Dogumdan sonra soyle soyle olacak diye. Yadirgayan arkadaslar vardi. Daha birsey olmadan kendini strese veriyorsun diye. Az bile düşünmüşüm.

Gerci dogumuma 4 gun kala bana gelmişlerdi yine kvler. Totosunu kaldirmamisti her zamanki gibi. Yemek yapmistim tum gun. Bide kp im utanmsdan demistiki kizim sende biz gelince bi yemek telasina dusuyorsun. Hem sofra bekliyorlar hemde ne yardim var istemem yan cebime koy. Sofrayi kaldirmamisti bile kadin. Hemen ustunu giyinip gitmislerdi. Evet simdi olsam yapmam. Simdide yapmicamki ilerde keske dememek icin

bir hikaye de benden
bize sürekli misafir geliyordu hem de böyle dıdının da dıdısı
babaannem dedem de değil sadece
hem de yatılı olarak
yine sizinkiler çiğ olarak getiriyorlarmış
bizimkiler elleri kolları bomboş olarak gelir yer içer giderlerdi babamdan başka bir amcam daha var bir gün evine gittik baktık akşam yemeğinde makarna yiyorlar annem sormuş işte niye misafire bu yemeği yaptın yengem de çok rahat bir şekil de evde bunu yiyecektik ben de bunu yaptım haber verip gelselerdi dedi hem geldi mi bir hafta kalıyorlar her gün bunlara kebap mı yapacağım dedi
annem de misafir geldiler diye hürmet üstüne hürmet tabiki bizim evden çıkmak istemiyorlardı bıkmıştım küçücük halimle evde ki misafirden
üstelik annem çalışırdı
yani bize bayıldıklarından değil rahat rahat yeyip içip yattıklarından geliyordu bize bu kadar misafir

tabiki sonuç yengem harika bir ev sahibi biz hürmetsizler olduk
annem biz küçükken hep sinirli ve yorgundu
şimdi ki aklım olsa çocuklarımla ilgilenirdim der durur
giden sağlığı bozulan sinirleri harcanan paraları çocuktan çalınan zamanı hiç bir şey geri getirmiyor

Tabiiki yasananlar cok hos degil.
Bu getirip mutfaga birakma huyuda bi kac keredir oluyor.

Annemden Allah bin kere razi olsun. Calistigi halde bana gelip yemek birakirdi.
Bu nankor kadin da geldiginde isitip sofraya koyardi. Bebegim yenindogdugunda ellemiyordum hicbirseye. Bi yardimi dokunmadi. Isleri gucleri yemek yemek. Biktim pis bogazlarindan artik. Esimin ailesi cok kalabalik.

Oglumun mevludunde bir Allah in kulu yardima gelmedi. Annem kostu imdadima yine. Birde kv olacak cadi anasi gelir yardim eder demis arkamdan utanmadan.

Kendileride sulale boyu toplanip yemeyi bilirler.

Yok canim ona sorsn o ne kotu gunler gecirmistir dogim yapinca sen naz yapiyorsundur . herseyiyle rahat rahat davranan insanlari sevmiyorum . esin belli edecek birazda sen kotu olma esin desin bebekli yoruluyo diye.sen yemek yapma birak kendilerinin getirdiklerini yiyin

Getirdiklerini yemek icin de yapan bi adam olmasi gerekiyor. Onlar burdayken mutfaga girip oglumun zamanindan calmak istemiyorum.

Bu nankor kadin da geldiginde isitip sofraya koyardi. Bebegim yenindogdugunda ellemiyordum hicbirseye. Bi yardimi dokunmadi. Isleri gucleri yemek yemek. Biktim pis bogazlarindan artik. Esimin ailesi cok kalabalik.

Oglumun mevludunde bir Allah in kulu yardima gelmedi. Annem kostu imdadima yine. Birde kv olacak cadi anasi gelir yardim eder demis arkamdan utanmadan.

Canım sende bundan sonra herkese değerlerini ederi kadar vermeyi ihmal etme hem ne kadar iyilik yaparsan yap bu insanoğluna canını bi okadar dahada acıtmaya utanmıyorlar ...

Ya kizlar,

Dogum iznindeyim ve bebegime bakacagim bir sure. Esim maddi anlamda cok sikintili. Biraz buyuk olsa krese verecegim oglumu. Ben kendi ailemden destek goruyorum. Esimin ailesi hic umursamiyor. Krediyle ev aldik satmak uzereyiz neredeyse.

Esimin ailesi Geldiklerinde tek dusundukleri sey yemek yemek. Onlar geldiğinde inanin butun gun mutfaktan cikamiyorum. Cunku habersiz geliyorlardi bir sure.

Bi kac kez bizi evde yakalayamadilar oyle haber vermeye basladilar.Esimi arayip geliyoruz gelirken sunu sunu getircem diyorlar. Ki haberim oldugundan yemegim hazır olmus oluyor. Butun gunum yine mutfakta geciyor.

Ha bir iki derken aliskanlik haline getirdiler. Dun geldiler en sonunda anne yemegim var neden getiriyorsun diyorum. Israrla yapmami bekliyor. Istemiyorum yani zaten ogluma ayri kendimize ayri mutfağa giriyorum birde getirdiklerini hazırlamak icin giriyorum.

Ki oglum cok zor bi bebek uyuyan bir cocuk degil. Gecenin yorgunlugu var üstümde.

Kendiside girmiyor benim yapmami bekliyor inanin biktim okadar seyin üstune.

Bizim zaten sikintimiz derdimiz buyuk ne sikisikliklarla aldigim ev elden gidecek dertleri tek canlari ne istiyorsa o yensin.

En sonunda esime dedimki annenler aradiginda soyle benim yemegim var ne bu surekli birseyler getirip yemek yahu. Bir kere ac mi kalkmislar dedim. Ben kimsenin evinde karismiyorum ne yapildiginda ne yendigine.

Yapmadigi gibi surekli karisip duruyorlar kari koca. Geldiklerinde oyle bir sofra kuruluyorki sanirsiniz ozel davet veriyorum ne alaka yaa maksat karin doyurmak degilmi. Gittiklerinde 2 makina bulasik yikiyorum.

Yani tek derdim bu degil tabiiki bunu simdi adet halina getirmeye basladilar.

Şöyle bir göz gezdirdim yorumlara da doğal olarak ilk algı olumsuz olmuş. Siz daha iyi bilirsiniz karakterlerini kayınvalide ve kayinpederinizin ama kendilerince yardım etmeye çalışıyor olma sanslari var mı? Gurur kirmayalim düşüncesiyle o sekilde mutfak icin malzeme getiriyor olabilirler mi mesela? Eşiniz sizin ailenizden de para kabul etmiyormuş sonuçta. Ha eğer iyi niyetlilerse evde yapıp getirsin de diyebilirsiniz, haklısınız ama belki iyilik yapacağız derken sadece çiğ düşünce olarak kalmıştır kim bilir...

Zira gelin bıkmışş ..
Bıksın yada bıkmasın hiç önemi yok , onlar için tek önemi olan yemekler yapılsın pişirsin gelin hanım şöyle mükemmel bir sofra ziyafeti yapsın sonrada çaylar filan derrken gün gece olmuş hadin herkes evine ertesi günü aynı hizme gayterti gelin hanım göstersin işi ne bugünler için almışlar pişirsin yıkasın kaldırsın vs ..

Şöyle bir göz gezdirdim yorumlara da doğal olarak ilk algı olumsuz olmuş. Siz daha iyi bilirsiniz karakterlerini kayınvalide ve kayinpederinizin ama kendilerince yardım etmeye çalışıyor olma sanslari var mı? Gurur kirmayalim düşüncesiyle o sekilde mutfak icin malzeme getiriyor olabilirler mi mesela? Eşiniz sizin ailenizden de para kabul etmiyormuş sonuçta. Ha eğer iyi niyetlilerse evde yapıp getirsin de diyebilirsiniz, haklısınız ama belki iyilik yapacağız derken sadece çiğ düşünce olarak kalmıştır kim bilir...

Kv tembel kv kp ikiside belliki obur canlarının isrediğini alıyorlar gelin hanım yeni doğum yapmış sen pişir biz yiyelim içelim gidelim diyorlar çok düşünceli olsaydı ya erzağı bırakır giderdi yada hergün baş belası olmazlardı hergün gelen bi zaman sonra leş gibi çekilmez olur,,,,

Kv tembel kv kp ikiside belliki obur canlarının isrediğini alıyorlar gelin hanım yeni doğum yapmış sen pişir biz yiyelim içelim gidelim diyorlar çok düşünceli olsaydı ya erzağı bırakır giderdi yada hergün baş belası olmazlardı hergün gelen bi zaman sonra leş gibi çekilmez olur,,,,

Sanırım leş gibi derken ağır oldu yorumum kendim rahatsız oldum yazımdan özür dilerim herkesten ya hergün gelen bıkkınlık vermesin kimseye karşındaki,ninde sözüm kendini bilmezler için geçerlidir , ya isteniyormusun onu düsün gidecegin kisiyi durumunu düşün illaki gel gel lütfen diyorsa git ama artık yüz ifadesi böyleyse:110::110::63::KK42: bir kerede yokluğunuzla iyilik yapın gitmeyin yafff:KK69:

Son düzenleme:
Back
X