BEN DE HORMON TESTİ YAPTIRMIŞTIM FSH 45 ÇIKTI YUMURTAN YOK DEDİ DOKTOR.adette göremiyorum ilaçla adet görüyorum.ama hiç klomen tedavisi uygulayamalım yumurta takibi yapmadılar .ultrasyonda bile yumurtalıklarıma bakmadılar.anlamadım ben bunalıma girdim.iyi bir doktor bulamadım ağlamaktan gözlerim şişti.9 aylık evliyim ve bebek istiyoruz
sermos merhaba
fsh ın 45 mi 4,5 mi ?? sayet 45 ise sonuç oldukca kotu moralini bozmak istemem ama bu nedenle yumurtlama ile ilgili hiç birseye bakmamıs olabilirler
fsh normalde 5-6 gibi değerlerde oluyor 10-11 oldumu ust sınır deniyorama 45 diye kimsede hiç duymadım. çok çok yuksek. fsh ın yuksek olması yumurtlama olmadıgını gosteriyor umarım sen yanlıs yazmıssındır 45 degil 4,5 dir ki bu ideal degerler içinde.
ama fsh yuksek olunca bilmiyorum ilaclarla birsey yapılabiliyormu tek tedavisi olmayan sey yumurtlama yoksa onu olusturmak onun dısında hersey ilaclarla desteklenebiliyor imkansız denmiyor umarım yanlıs yazmıssındır. ve bir dahaki gidisinde dr unun durumu acıklamasını istemelesini boyle birdurumun da varsa bilmen gerekir.