Şadi biri ve Alevi biri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

inanbilmiyorumm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
45
-18
1
21
Konuştuğum çocuk Alevi ve bende şafiyim annem ve babam mezheplerimiz uyuşmuyor günah diyor beraber olursanız diye hic imkanımız yok gibi mi acaba çok bilmiyorum araştırdım ama bişey bulamadım

Konuştuğum çocuk Alevi ve bende şafiyim annem ve babam mezheplerimiz uyuşmuyor günah diyor beraber olursanız diye hic imkanımız yok gibi mi acaba çok bilmiyorum araştırdım ama bişey bulamadım
ailene ; " mezhepler son peygamber Hz. Muhammed(s.a.v) ve son kutsal kitap kuran-ı kerim ' den sonra ortaya çıkmıştır , bundan dolayı da neye göre günah denebilir ? islamiyete göreyse islamiyette evlenecek kişilerde aranacak kriterler bellidir. ( müslüman olması şartı) Çok günaha sevaba odaklı yaşayan insanlarsa mezhebe değil bu şartları taşıyıp taşımadığına baksınlar" dediğimi ilet.

dip not : kendi kapı önleri pürüpaksa konuşsunlar lütfen son olarak da çocuğa yazık etme de görüşmeyi bitir.

Bu tamamen sizin inanç seviyenize bağlı. Ben farklı mezhepten biriyle yapamazdım mesela dini sebepten ziyade alevi-sunni çatışması ilişkiyi çok etkiliyor. Farklı din olsa daha kolay geliyo bana farklı mezhepte hep bi kavga hep bi doğrusu şu’culuk var, diğer türlü senin dinin ve inancında şu diyosun (aile-çevre olarak bakınca) O yüzden mezhep olayı Türkiyede zor bence

Çocuğun alevi olması onu gayri müslim yapmıyor. Anneniz ya kendi dininden bihaber ya da ayak yapıyor. Dinimize göre müslüman bir kadın müslüman bir adamla evlenebilir.

Herkesin kendince haklı sebepleri olabilir. Siz de buna inanıyorsanız bitirin. Ama ortaokulda Alevi bir arkadaşım vardı adı Özgür. Yemin ederim hayatımda ondan delikanlısını görmemiştim o yaşına boyuna rağmen. Bi de Mehmet vardı Pir Sultan Abdal türküleri söylerdik beraber. Çok kişi tanıdım çok iyi insanlar. Ama siz bilirsiniz. Yani uyum da çok önemli.
Hepimiz aynı coğrafyada yaşıyoruz yani mezhebe göre koca seçmek sıkıntı bana göre.

Herkesin kendince haklı sebepleri olabilir. Siz de buna inanıyorsanız bitirin. Ama ortaokulda Alevi bir arkadaşım vardı adı Özgür. Yemin ederim hayatımda ondan delikanlısını görmemiştim o yaşına boyuna rağmen. Bi de Mehmet vardı Pir Sultan Abdal türküleri söylerdik beraber. Çok kişi tanıdım çok iyi insanlar. Ama siz bilirsiniz. Yani uyum da çok önemli.
Hepimiz aynı coğrafyada yaşıyoruz yani mezhebe göre koca seçmek sıkıntı bana göre.
bu akşam yemeğe gelen 2 dostum alevi ayağım taşa takılsa koşarak gelirler. bizim ülkede neyi aştık ki bunu aşalım.

Bu şaka değil mi?
herhalde Alevi = dinsiz diye düşünüyor çünkü değilse neye göre "günah" diyor İslam dininde böyle şey yok.

neyi araştırdınız mesela?
"çok bilmediğiniz şey" ne? mezhebinizi biliyor musunz herşeyden önce?

Şafii'lerde genelde çok koyu bir inanç sistemi vardır, kurallar katıdır. Kadınlarla ilgili kurallar daha da katıdır.
siz "bilmiyorum" dediğinize göre ortalama bir Şafii değilsiniz o zaman muhtemelen?

siz pek dine göre hayatını düzenleyen birisi değilseniz şayet karşınızdaki kişinin mezhebinin hayatınızda etkisi ne kadar olacak?
o ne kadar Alevi? kerbela orucu mu tutuyor? düzenli ceme mi gidiyor? müsahip'ini sizden fazla mı önceliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X