Benim saflığım ve iyi niyetliliğim bu dünyaya fazla kaçıyo..mesela en yakın arkadaşım tarafından kazık yedim sonra ona tekrar şans verdim tekrar kazık yedim...insanlara hep şans veriyorum bazen birisine çok tanımadan güvenebiliyorum ama sonra tabi kafamı duvarlara vuruyorum...peki neden böyle oluyo?neden kötü niyetli olup aklıma kötü senaryolar gelmiyo?mesela ben çok pozitif bişey anlatıyorum birisine o kötü yanlarını söyleyince şaşırıyorum çünkü bakıyorum ki benim aklımın ucundan geçmemiş yani yapım böyle..artık böyle olmak istemiyorum çünkü kullanılıyorum etrafımda kimse kalmadı hepsi kullandı gitti.bıktım çıkar ilişkilerinden ama hala akıllanmadım hala saf salağın tekiyim ...
Bu karakter meselesidir sonradan edinebileceğin bir durum olmadığı gibi vazgeçebileceğin bir durumda değil. Karakterin böyle şekillenmiş yapacak bir şey yok. Pozitif olman,her durumun iyi tarafını görmen güzel ama akıl karı değil. Mantıklı olan her yönden bakabilmek. Güven konusuna gelincede işte orda duracaksın. 21 yy da yaşıyoruz ve devir gerçekten çok kötü çevremde ki çıkar ilişkilerini,aile içinde ki çatışmaları gördükçe hiç kimseye (annem ve babam dışında) güvenilmeyeceğini tecrübe edenlerdenim bende.
ben de bundan bi on yıl önce öyleydim...
hayret ederdim insanların bakış açılarına..
saf salak ama pozitiftim...
şimdi uyanık, oyuncu ama negatifim...
hangisi dersen ilkini tercih ederim..
neden böyle oldun dersen:
Hayatta yediğim kazıklar sonucu derim..
diğer bi tabirle: tecrübe=yediğin kazıkların toplamı.....
Benim saflığım ve iyi niyetliliğim bu dünyaya fazla kaçıyo..mesela en yakın arkadaşım tarafından kazık yedim sonra ona tekrar şans verdim tekrar kazık yedim...insanlara hep şans veriyorum bazen birisine çok tanımadan güvenebiliyorum ama sonra tabi kafamı duvarlara vuruyorum...peki neden böyle oluyo?neden kötü niyetli olup aklıma kötü senaryolar gelmiyo?mesela ben çok pozitif bişey anlatıyorum birisine o kötü yanlarını söyleyince şaşırıyorum çünkü bakıyorum ki benim aklımın ucundan geçmemiş yani yapım böyle..artık böyle olmak istemiyorum çünkü kullanılıyorum etrafımda kimse kalmadı hepsi kullandı gitti.bıktım çıkar ilişkilerinden ama hala akıllanmadım hala saf salağın tekiyim ...
Dikkat ediyorum. Cevresi olmayan, uyum saglayamayan insanlar hep "iyi niyetimden kaybediyorum" diyorlar.
Iyi niyetten kaybedilmez. Tam tersine iyi niyetli insanlar sevilir, benim su ana kadar gordugum bu. Ha saf misin, salak misin dedigin gibi orasini bilemem. Bunlardan kaybedebilirsin. Bir seyi sadece artilarini dusunup eksilerini dusunemiyor, baskasi hatirlatinca sasiriyorsan, demek ki iyi dusunup analiz edemiyorsun. Bu da guzel bir ozellik degil.
Hic oz elestiri yaptin mi? Iyi niyet disinda, ki bu bir kusur degil, kendinde baska kusur bulabildin mi?
Bir de merak ettim. Nedir bu arkadas kazigi dedigin seyler? Ornek verir misin?
Mesela benim gozumde arkadas kazigi birbirinin sevgilisini, kocasini elinden almaya calismak, yalanlarla kandirip durmak, arkadasin kotulugu icin ugrasmak gibi seyler. Basina bu tur seyler mi geldi?
20 canım...iyi niyetli olalım tabi ki ama fazlasıda zarar iştekaç yaşındasın
ben 30
daha azcık akıllanıp
biraz kendimi düzelteli 2 sene oldu
bi arkadaş daha demişya
kazık yemeden olmaz diye
bişey daha bi nusibet bin nasihatten hayırlı
sen iyi niyetini kaybetme
hep iyi ol
ancak güven konusunda hemen kendini açma
herşeyini anlatma
açığını gösterme
20 canım...iyi niyetli olalım tabi ki ama fazlasıda zarar işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?