• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saf salak olmak

pinkyrasp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
44
10
1
İstanbul
Benim saflığım ve iyi niyetliliğim bu dünyaya fazla kaçıyo..mesela en yakın arkadaşım tarafından kazık yedim sonra ona tekrar şans verdim tekrar kazık yedim...insanlara hep şans veriyorum bazen birisine çok tanımadan güvenebiliyorum ama sonra tabi kafamı duvarlara vuruyorum...peki neden böyle oluyo?neden kötü niyetli olup aklıma kötü senaryolar gelmiyo?mesela ben çok pozitif bişey anlatıyorum birisine o kötü yanlarını söyleyince şaşırıyorum çünkü bakıyorum ki benim aklımın ucundan geçmemiş yani yapım böyle..artık böyle olmak istemiyorum çünkü kullanılıyorum etrafımda kimse kalmadı hepsi kullandı gitti.bıktım çıkar ilişkilerinden ama hala akıllanmadım hala saf salağın tekiyim ...

Bu karakter meselesidir sonradan edinebileceğin bir durum olmadığı gibi vazgeçebileceğin bir durumda değil. Karakterin böyle şekillenmiş yapacak bir şey yok. Pozitif olman,her durumun iyi tarafını görmen güzel ama akıl karı değil. Mantıklı olan her yönden bakabilmek. Güven konusuna gelincede işte orda duracaksın. 21 yy da yaşıyoruz ve devir gerçekten çok kötü çevremde ki çıkar ilişkilerini,aile içinde ki çatışmaları gördükçe hiç kimseye (annem ve babam dışında) güvenilmeyeceğini tecrübe edenlerdenim bende.

Benim saflığım ve iyi niyetliliğim bu dünyaya fazla kaçıyo..mesela en yakın arkadaşım tarafından kazık yedim sonra ona tekrar şans verdim tekrar kazık yedim...insanlara hep şans veriyorum bazen birisine çok tanımadan güvenebiliyorum ama sonra tabi kafamı duvarlara vuruyorum...peki neden böyle oluyo?neden kötü niyetli olup aklıma kötü senaryolar gelmiyo?mesela ben çok pozitif bişey anlatıyorum birisine o kötü yanlarını söyleyince şaşırıyorum çünkü bakıyorum ki benim aklımın ucundan geçmemiş yani yapım böyle..artık böyle olmak istemiyorum çünkü kullanılıyorum etrafımda kimse kalmadı hepsi kullandı gitti.bıktım çıkar ilişkilerinden ama hala akıllanmadım hala saf salağın tekiyim ...

ben de bundan bi on yıl önce öyleydim...
hayret ederdim insanların bakış açılarına..
saf salak ama pozitiftim...
şimdi uyanık, oyuncu ama negatifim...
hangisi dersen ilkini tercih ederim..
neden böyle oldun dersen:
Hayatta yediğim kazıklar sonucu derim..
diğer bi tabirle: tecrübe=yediğin kazıkların toplamı.....

Bu karakter meselesidir sonradan edinebileceğin bir durum olmadığı gibi vazgeçebileceğin bir durumda değil. Karakterin böyle şekillenmiş yapacak bir şey yok. Pozitif olman,her durumun iyi tarafını görmen güzel ama akıl karı değil. Mantıklı olan her yönden bakabilmek. Güven konusuna gelincede işte orda duracaksın. 21 yy da yaşıyoruz ve devir gerçekten çok kötü çevremde ki çıkar ilişkilerini,aile içinde ki çatışmaları gördükçe hiç kimseye (annem ve babam dışında) güvenilmeyeceğini tecrübe edenlerdenim bende.

bende kaç kez tecrübe ettim ama bu iğrenç huyum peşimi bırakmıyo :(

ben de bundan bi on yıl önce öyleydim...
hayret ederdim insanların bakış açılarına..
saf salak ama pozitiftim...
şimdi uyanık, oyuncu ama negatifim...
hangisi dersen ilkini tercih ederim..
neden böyle oldun dersen:
Hayatta yediğim kazıklar sonucu derim..
diğer bi tabirle: tecrübe=yediğin kazıkların toplamı.....

aynen canım belki benimde birkaç kazığa daha ihtiyacım vardır negatifleşmek için..

Ben bugun sunu anladim insan kendi kardesine bile guvenmeyecek valla bende senin gibiyim cok salagim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

eskiden ben de öyleydim. Artık kimseye bişeyimi anlatmıyorum mesela. En yakın gördüğün arkadaş senin mutsuzluğun mutlu olabiliyor. Senin canını acıtmak için abartı kelimeler kullanıp herşeyi abartabiliyor. Öyle tekrar tekrar şans falan vermek çok uzak artık bana . Öyle bir siliyorum ki hayatımdan şaşırıp kalıyorlar. Sen misin benim iyiliğimi kullanan:ssz: bunlar hemen olmuyor tabii, 30 a gelince artık iyice yediğin kazıklardan tecrübe ediniyorsun .Çevremde çok insan yok ama çok mutluyum , çünkü huzurumu bozan insanları bir bir çıkardım hayatımdan, yeni tanıştığım insanlarla ya da iş ortamında fazla samimi olmuyorum, güvenip bişeyde anlatmıyorum, birbirlerini kuyularını kazdıklarını o samimiyetleri içindeki samimiyetsizliklerini gördükçe nasıl haklı olduğumu görüyorum.

kelin merhemi olsa...
insanların art niyeti görmek malesef çok zor, senden elde edecek bişeyi kalmayınca ya da yolcak daha sağlam bi kaz bulunca arkalarını dönüyorlar malesef

Bu salaklık değil, iyi niyetlilik, herkesi kendimiz gibi sanmamız.. Ben de böyleydim ve çok kazık yedim, artık kinciyim :51: kincilik de demeyelim de mesela biri bana kazık atmışsa ve sonradan özür dilemişse, artık o kişiyle eskisi gibi olmuyorum, merhaba merhaba durumu oluyor genelde aramızda, ve gayet de iyiyim.
Bence siz de böyle yapın, herkese hemen güvenmeyin, güvendiğiniz kişiden de kazık yerseniz bir daha mesafeli yaklaşın o kişiye(mümkünse yaklaşmayın, çıkarın hayatınızdan)
Pozitif düşünmek iyidir insanın hayatına mutluluk katar bence ama arada mantığınızı da sokun devreye, mesela bir karar alacaksanız + yönlerini düşündüğünüz kadar - yönlerini de de düşünün. Ve maalesef ki çıkarcı insanların çevremizde olduğunu unutmayın, herkesi kendiniz gibi iyi niyetli sanmayın

Son düzenleme:
kaç yaşındasın

ben 30

daha azcık akıllanıp

biraz kendimi düzelteli 2 sene oldu:27:

bi arkadaş daha demişya

kazık yemeden olmaz diye

bişey daha bi nusibet bin nasihatten hayırlı

sen iyi niyetini kaybetme

hep iyi ol
ancak güven konusunda hemen kendini açma
herşeyini anlatma
açığını gösterme:51:

Dikkat ediyorum. Cevresi olmayan, uyum saglayamayan insanlar hep "iyi niyetimden kaybediyorum" diyorlar.
Iyi niyetten kaybedilmez. Tam tersine iyi niyetli insanlar sevilir, benim su ana kadar gordugum bu. Ha saf misin, salak misin dedigin gibi orasini bilemem. Bunlardan kaybedebilirsin. Bir seyi sadece artilarini dusunup eksilerini dusunemiyor, baskasi hatirlatinca sasiriyorsan, demek ki iyi dusunup analiz edemiyorsun. Bu da guzel bir ozellik degil.

Hic oz elestiri yaptin mi? Iyi niyet disinda, ki bu bir kusur degil, kendinde baska kusur bulabildin mi?

Bir de merak ettim. Nedir bu arkadas kazigi dedigin seyler? Ornek verir misin?

Mesela benim gozumde arkadas kazigi birbirinin sevgilisini, kocasini elinden almaya calismak, yalanlarla kandirip durmak, arkadasin kotulugu icin ugrasmak gibi seyler. Basina bu tur seyler mi geldi?

Dikkat ediyorum. Cevresi olmayan, uyum saglayamayan insanlar hep "iyi niyetimden kaybediyorum" diyorlar.
Iyi niyetten kaybedilmez. Tam tersine iyi niyetli insanlar sevilir, benim su ana kadar gordugum bu. Ha saf misin, salak misin dedigin gibi orasini bilemem. Bunlardan kaybedebilirsin. Bir seyi sadece artilarini dusunup eksilerini dusunemiyor, baskasi hatirlatinca sasiriyorsan, demek ki iyi dusunup analiz edemiyorsun. Bu da guzel bir ozellik degil.

Hic oz elestiri yaptin mi? Iyi niyet disinda, ki bu bir kusur degil, kendinde baska kusur bulabildin mi?

Bir de merak ettim. Nedir bu arkadas kazigi dedigin seyler? Ornek verir misin?

Mesela benim gozumde arkadas kazigi birbirinin sevgilisini, kocasini elinden almaya calismak, yalanlarla kandirip durmak, arkadasin kotulugu icin ugrasmak gibi seyler. Basina bu tur seyler mi geldi?

arkadaşım benim arkadamdan konuştu kuyumu kazdı...iyi niyetinden kaybetmek nedir çok iyi bilirim mesela ailemdeki insanlar hep iyiyide düşünür kötüyüde hatta babam genelde olumsuz taraflarını düşünür herşeyin ama ben....benim aklıma kötü şeyler gelmiyo herkesi iyi zannediyorum

kaç yaşındasın

ben 30

daha azcık akıllanıp

biraz kendimi düzelteli 2 sene oldu:27:

bi arkadaş daha demişya

kazık yemeden olmaz diye

bişey daha bi nusibet bin nasihatten hayırlı

sen iyi niyetini kaybetme

hep iyi ol
ancak güven konusunda hemen kendini açma
herşeyini anlatma
açığını gösterme:51:
20 canım...iyi niyetli olalım tabi ki ama fazlasıda zarar işte

20 canım...iyi niyetli olalım tabi ki ama fazlasıda zarar işte

ve bekarsın daha çok fırın ekmek yemen gerekecek

ama bi arkadaş da yazmışya

kendini geliştir ve çok kitap oku bilgin artıkça kendine güvenin artacak kendine güvenin artııkça sana yönelen ve seni anlayan kiişiler çoğalacak

bide asıl hayat evleneince başlıyo be cocuk :51:

Back
X