- 22 Temmuz 2017
- 106
- 112
- 18
- 37
- Konu Sahibi balikburcukadini
-
Herkes sizin gibi düşünceli olsa keşke. Ama insanlar çok acımasız gerçekten. Daha yeni tanışmışım, seseim bile çıkmamışken hemen ezmeye çalışıyorlar.Bence biraz da girdiğiniz ortamla alakalı, evet dediğiniz şekilde insanları ben de görüyorum masum, sanki her an ağlayacak gibi. Ama laf sokmak yerine ( ben biraz sert mizaçlıyımdır tanımadığım insanlara karşı) biraz daha naif davranmaya çalışırım.
Bakışlarınızı değiştirmekle başlayın madem. Makyajında etkisi olabileceğini düşünüyorum, kalem değilde likit gibi mesela. Koyu tonlar tercih edebilirsiniz.
Balik burcusun bildim mi.
Balik burclari temiz yuzlu oluyor . Onun etkisi olabilir.
Sari sac, siyah ruj ve siyah oje dene bakalim ne olacak.
Evet maalesef :/ keşke oğlak, akrep gibi cabbar bir burcum olsaydı.
saçım zaten sarının koyu bir tonu ama çok açık sarı tenime hiç gitmez. siyah ruj ve oje hiç kullanmadım bir bakayım ona.
aslında en büyük sorun bakışlarımdaki saflık ama o kadar bilgisizim ki makyaj konusunda.
Dış görünüş tabii ki önemlidir ancak toplum içerisindeki yerinizi asıl karakteriniz belirler. Farzedelim ki gerçekten saf bir yüzün var -ki bence bu kötü bir şey değil - insanlar sana karşı sert bir tavır takındığında karşılarında halin tavrın ve karakterinle dim dik durmayı dene ki insanların sana yaklaşımları değişsin. En basitinden şöyle bir örnek vereyim sana. Yıllar önce tanıştığım çok yakışıklı bir çocuk vardı. Ben ne kadar yakışıklı derken bir taraftanda çocuğu tanımaya başladıkça halini tavrını karakterini gözlemledikçe ben bu çocuğu nasıl yakışıklı bulmuşum yahu derken buldum kendimi. İlk zamanlar karşısında tabiri caizse ürkek bir ceylanken bir baktım çocuğu umursamayan dikkate almayan dediklerini duymayan biri olmuşum. O yüzden canım sana tavsiyem sen yine de bakımlı ol ancak öncelikle insanların seni terslemesine sana haketmediğin şekilde muamele etmelerine müsaade etme. Kendini ve karakterini ortaya koy ki insanların da sana yaklaşımları o yönde olsun
Halbuki sanki bir yerlerde gizli kalmış ve ortaya çıkarılmayı bekleyen bir espri yeteneğin varmış gibi geldi bana da. Geçmişinde özellikle çocukluk ve ergenlik döneminde yaşadığın dışlanmışlıklar seni insanlara karşı ürkek bir kişiye dönüştürmüş belli ki. Ama inan bana saf yüzlü olmak şirret yüzlü olmaktan iyidir. Yani tabii tercih meselesi fakat senin de dediğin gibi bence insanlar bence senin saf ifaden yüzünden değil, ürkek ve söylenen her şeyi sorgusuz sualsiz kabul edebilicek tavrın yüzünden böyle yaklaşıyorlar sana. Bir psikologa gitmeyi düşün istersen canım. Bende de üniversite yıllarında kalabalık önünde konuşma yapamama fobisi vardı, okuduğum bölümde hep konuşmaya yönelikti üstelik. kalbim yerinden çıkıcak gibi oluyordu sonra doktor tavsiyesiyle bir ilaç kullandım ve o heyecan anındaki çarpıntılarım gitti yerine çatır çatır konuşan biri geldi. Özüme döndüm yani..Evet çok doğru ben o konuda da problemliyim çünkü her seferinde adeta bir şok, travma yaşıyorum, kalbim deli deli atmaya başlıyor ve cevap veremiyorum. Sanki cevap verirsem beni öldüreceklermiş gibi bir korku peyda oluyor bende. Bunu bir türlü aşamıyorum. İnsanları gözümde çok büyütüyorum. 16 yaşındaki Reyhan'ın lafların profeör lafı gibi ciddiye alan bir ailede büyüdüm sonuçta başka ne olabilirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?