Güzel arkadaşım nasıl tanıştın, nasıl ettin hiç önemli değil. Gönül bu! Bazen ota bazen mokaya :) Ben de daha önce başından iki evlilik geçmiş birisi ile boşanmış birisi ise vefat etmiş kendimden 10 yaş büyük bir adamın sadece gözlerine bakarak aşık oldum ve evlendim. Bu kısmı hiç önemli değil yazdıklarından görüyorum ki adam seni etkilemiş, altından girmiş üstünden çıkmış ikna etmiş. Yazılarından ve çektiğin acıdan onu ne kadar sevdiğini de anlıyorum...
Sorun şu ki "bu adamın aklı hala eski karısında", durup dururken mesajlar atılmaz, ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. Oturduğun ev kimin, beyefendinin mi? Karnındaki bebeği düşün öncelikle onun bu adamdan oluyor olması önemli değil önemli olan senin sahip olduğun, senin canın kanın olan bir parça karnındaki ve sana hayat arkadaşı olacak...
Aklı başka yerde olan bir adamla (gelse sana kırk diller de dökse yok diye) yapabilir misin? Kalbin bunu kaldırabilir mi? Çocuğunla tek başına yaşamayı göz önüne alabilir misin? Ya hiç bir şey yokmuş gibi bir iki kavga edip hayatına devam edeceksin ve bu olayı asla unutmayıp her zaman içine dert edeceksin...
ya da... aile toplantısı yapacaksın, çek aile büyüklerini kendi anne baban, onun anne babası! ve anlat durumu! bu adam böyle böyle böyle hissediyor ve ben bu şartlar altında bu adamla artık aynı çatı altında kalmak istemiyorum! çocuk doğana kadar bu evlilik devam edecek ancak bu adam kapıdan girmeyecek doğduktan kısa bir süre sonra da çıkıp gideceğiz... Mesela..bu bir fikir.. Aileleri yanına alabilirsen işin kolaylaşacaktır.
ya da ailen sana ne kadar sahip çıkar? gel kızım biz sana sahip çıkarız der mi? yoksa sus otur mu der? ya da doğur bebeği bırak mı der ki Allah korusun!
Sorular bende cevaplar sende...
Kendisinden 15-20 yas daha büyük birisiyle iliski yasayan evlenen kisileri hic anlamis degilim ve ask oldugunada inanmiyorum...bu benim düsüncem hatta cok sapikca geliyo bana...düsünsenize siz daha yeni dogmus emeklemeye ugrasirken esiniz ne isler pesinde ...iyyyyy...neyse dedigin gibi bu benim düsüncem ask oldugunada kesinlikle inanmiyorum cünkü genelde bakarsaniz ya adam zengindir yada kiz babasiz büyümüstür,yani bu durumda aslinda baba eksikligini o kisiyle kapatir ve bunu ask zanleder...hele bide evlenmis ayrilmis 3 tane cocuk var ortada hicmi binlari düsünüp tartmafiniz üstüne bide bu kisa zamanda hamile kaldiniz...yazik 3 cocuk ortada bide simdi 4. yolda ahhh ahhh... Esinizin ailesinin kadini suclamasida cok normal allah askina hangi aile derki cok iyi diye...ey allahim...olan olmus...bundan sonrasi önemli ama böyle bi mesajdan sonra nasil bu insana güveneceksiniz, cocuklarindan dolayi hep eski es hayatinizda olacak, hep bu süpeYle yasamak aman allahim dayanilmaz gercektende...bence bari hemen affetmeyinde sizi cantada keklik sanmasin, ki bence suan zaten sizi toy gördügünden böyle biseye kalkismis...ayyyy benim aklimdan neler gecerdi bi yarim saat bile onunla görüsse...cok zor isiniz coook...yakmisiniz basinizi bu genc yasta...allah yardimciniz olsun...nirmalde hep yapici olmaya ugrasirim ama sizin durumunuzda positiv bisey yazasim yok vallah gerci zaten yokta...
Kur'an'a el bastı seni bir daha üzmeyeceğim,sinir krizini gördükten sonra aklım başıma geldi diye.
Aileler konusuna gelince onun anne babası çok yaşlı,benim annem babam ayrı zaten ikisi de başkalarıyla evli.Yani hakemlik yapabilecek durumda değiller ne onun ailesi ne benim ailem.Sahip çıkacak da kimsem yok.Yapayalnızım...
Bakın bu şekilde bir evliliği ister uygun görürsünüz ister görmezsiniz lakin ilişki yaşamış,sonra evlenmiş vs.. şeklinde bilmeden yorum yapamazsınız.Çünkü ben eşimle flört falan etmedim tanıştık ve evlendik.Her şey siyah beyaz değil.Öyleyse böyledir diyecek kadar basit önermelerle yaşanmıyor hayat.
Canim yanlis anladin, ben sen iliski yasadin sonra evlendin demedim...genel olarak yasca büyük inlarla iliski yasayanlar yada evlenenlerin ask olduguna inanmiyorum dedim...bu tabiiki benim düsüncem bunu söylemek istedim...herkesin hayati kendisinin ve herkesin es secimi kendine ait tabiikide benim gibi düsünmeyeninde oldugunu biliyorum tabiiki, ama genelde dedigim gibi ya adam zengin yada kizin babasiz büyümesi sonucu böyle yas farki evlilikler oldugunu düsünüyorum..benim düsüncem...sizede evlendinize bisey demiyorum, bir ay tanirsiniz evlenirsiniz bes sene tanirsiniz evlenirsiniz zaten fark etmezki evlilik bi kumar gibi maalesef sonradan biton huylar ortaya cikico bazen olumlu bazen olmsuz...sadece cok cabuk hamile kalmissiniz ortada üc cocuk varken biraz zaman gecip birbirinizi daha iyi tanidiktan sonra keske olsaydi ama olan olmus, ben size üzülüyorum, daha cok gencsiniz ve evliliginizin ilk aylarinda üstelik anne olma yolunda ilerken yasadiklariniz hic hos degil...herneyse olumsuz yazilardan hoslanmiysunuz anladim hamilelik hassasligi ve tabiiki bulundugunuz olayin etkisiyledir diyorum...Allah yardimciniz olsun, insallah esinizin dedigi gibi kötü bi niyet yoktur ve sizde olanlari okuduklarini unuta bilirsiniz...Mutluluklar...
Seni o sinir krizinde görünce aklı başına geldi de kalbi senin yanına geldi mi? Hepimiz yalnızız, bu bakış açısı yanlış geliyor bana benim de bir aile büyüğüm yoktur, kafamı yaslayacağım kimsem ama evelallah ekmeğimi taştan çıkartırım... kimseye muhtaç olmam.
Siz şuan ne düşünüyorsunuz? Ya da bizim size ne dememizi bekliyorsunuz?
Eşiniz o mesajları yada mailleri artık ne yazdıysa ne zamna yazmış, siz ne kadar zaman sonra farkettiniz.
Umarım gerçekten pişamdır ve tekrar etmez.
Allaha emanet olun rabbim yavrunuzun hürmetine size acısın rahmetiyle muamele etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?