saflık

Bence aptallığa daha çok yakın. Çünkü iyi niyetli insan iyi niyetli demek için iyi niyetli der, saf demez. Hiç de denk gelmedim birinin birine iyi niyetle saf dediğine. Neden saf dedin desen mutlaka iyi niyetli demek istedim derler de... Pek öyle olmuyor.

Tecrübesizlik+iyi niyet+aptallık hepsinin payı olabilir.

Görmemiştir hayatı insanları kendi gibi sanır herkesi inanır, yada iyi niyetli biridir iyiye yorar herşeyi ama bunlar bi yere kadar oyalar insanı eğer aptal değilse bi yerde açılır gözleri. Eğer aptalsa vay haline Allah kötü niyetlilerle karşılaştırmasın onu.

hani bazen cümle içinde kulanılır ya, çok saf, temiz biri diye...
bence iyi niyetli...

saflık; içinde kötülük barındırmayan, iyi niyet :)

birisine çok safsın demek biraz aptalsın demek oluyor genelde ama çok iyi saf bir insan denirse de iyi niyetinden kaynaklı olarak genelde göz yumuyor gibi bir anlam çıkıyor.Bence böyle

Sevgilim annesiyle beni saf diye seviyo aptal mı demek istiyo bu durumda

Bi'de uzatıyo saf sevgilimmm diye

İyi niyet diye düşünüyorum.

Saflığın derecesıne bağlı

Söyleyene ve söylenilene bağlı..........

Kesinlikle katılıyorum
duruma göre, kişinin saflık boyutuna ve kimin kime söylediğine bağlı
ancak TDK der ki;

1. sıfat Katıksız, arı, katışıksız, halis, has
"Hiçbir yerde buradakinden daha saf ve berrak sulara tesadüf etmedim." - H. S. Tanrıöver
2. Kurnazlığa aklı ermeyen, kolaylıkla aldatılabilen, bön, safdil
"Yenge, açık sözlü, saf bir kadıncağızdır." - R. N. Güntekin
3. İyi niyetli, art niyetsiz
"Senin bu kadar çocukça saf olduğunu bilmezdim." - P. Safa

Bazı insanlarda saflık temiz kalbinden, daima iyi olan düşüncelerinden ortaya çıkan bi özelliktir. Bi bakıma iyi bişey ama bi bakıma kötü iyi niyetten yararlanmak için çalışanlar çok olur. Bazı saflıkta sağlıklı düşünemeyen, daha doğrusu düşünmeyen ve anlamadan hareket eden insanlarda olur ama bence buna saflık denmemeli ya saflık temiz kalplilik bana göre

söyleyen ve söyleten kişiye göre değişir
sen ne safsın demek var, birde saf iyi niyetli bir kızdı demek var ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…