saflık

bn herkese iyi niyetle yaklaşırım kötülük aramam herkesi kendim gibi sanırım ... geçen bi kızla tanıştım bana kendine dikkat et dedi saf görünüyon dedi.... ama aptallığımdan iyi niyetimden safım ben

çok tatlısın yaa... :))
iyi niyetinden demiş bence...
herkesi, kendin gibi iyi niyetli sanma bu yüzden de dikkatli ol demek istemiş....

saflık aptalık mı yoksa iyi niyet mi ????

Hepsi çok ince çizgilerle birbirinden ayrılıyor. “iyi niyet” bir basamak yukarda olarak ayrılıyor diğer ikisinden. “saf” gurup en dayanamadığım insanlardır.. iyi niyetli olanlar da polyanna gibi 22 ayardır ne yaparsan yap değişmiyorlar yani düşünce yapıları. Olay kötü ama illa iyi yönden görecek. Bazen iyi ama bazen de dayanılmaz olabiliyor.

Burada saf görünüyosun demek temiz masum anlamında herhalde

İki şekilde de kullanılablir.
mesela; 'saf salak biri' yada 'ne kadar iyi niyetli saf temiz biri' olarak..
sana hangisini demek istedi o arkadaşın bilemem, söyleyiş tarzından anlayablirsin..

saflık; iyi niyetli,temiz anlamına gelir ama günümüzde aptal anlamında kullanılmaya başlandı.
birde söylenilen duruma göre değişebilir.

bir zamanlar bana böyle derlerdi, aynen senin gibi kafama takardım,üzülürdüm
sonra o iyi niyetli saf kız gitti, çok özlüyorum o eski halimi,
bence arkadaşın sana güzel birşey söylemiş, hala içimizde kalabilen nadir saflardan birisin, sevinmelisin tatlım.

gerçekten içimi rahatlattın çok kafaya takmıştım teşekkür ederim :)

gerçekten içimi rahatlattın çok kafaya takmıştım teşekkür ederim :)

gerçekten:) ama sen yinede insanlara dikkat et, herkesi kendin gibi bilme, iyi niyetli olmaktan vazgeçme ama tedbiri de elden bırakma,
sonra çok üzüyorlar, çok canını yakıyorlar...

zaten hep iyi niyetten kaybetmiyormuyuz...

aynen öyle iyi niyetliyiz ama bence iyi niyetli olan hiçbir zaman kaybetmez akıllıysan iyi niyetin seni herkesten bir sıfır önde tutar ben mesela bunu silah olarak kullanmasını çok iyi bilirim avantajıma çeviririm iyi niyetimle herseyimi sonra o yaptığından utanır üstünlüğümü farkımı algılar ama kaybetmiştir artık....iyi niyeti kullanan kendine yapar onlar basitliktir..

saflık bence ıyı nıyetın göstergesı içinde kötu nıyetı olmayan herseyı goren ama ıyı nıyetınden içine atan bırı bence

[B]saflık dünyanın en masum duruşudur,keşke herkesin bi yanı saf kalabilse... tabi saflık ile aptallık arasınde ince bir çizgi vardır ,saflığın dercesini kaçırınca kafana huniyi takarlar ...:111: [/B]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…