Safra kesesi ağrısı omuza vururmu

Gul_3535

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2024
104
6
13
20
arkadaşlar 22 haftalık hamileyim hamilelikte safra kesesi taşım oluştu ağrıyla öğrendim şimdi hala ara ara safram ağrıyor iki gündür sağ omuzumda çok feci ağrıyor akşam saatlerinde sizce safra ağrısıyla ilgisi olabilirmi bilenler yaşayanlar yazsın lütfen😢

arkadaşlar 22 haftalık hamileyim hamilelikte safra kesesi taşım oluştu ağrıyla öğrendim şimdi hala ara ara safram ağrıyor iki gündür sağ omuzumda çok feci ağrıyor akşam saatlerinde sizce safra ağrısıyla ilgisi olabilirmi bilenler yaşayanlar yazsın lütfen😢
Safra kesesi agrisi safradan devam edip sag omuz ve boynun sag tarafina vurur, bende öyle olmustu ama benim tas degildi camurdu (tas goremedikleri icin camur oldugunu varsaymislardi daha dogrusu) gebelikte zor bir durum umarim doguma kadar bir daha zorlamaz, bende iki gebeligimdede yasadim ama ne ilac ne ameliyat hicbir seye gerek duyulmadi.

Gecmis olsun, bebisi saglicakla kucağınıza alin💓

Safra kesesi agrisi safradan devam edip sag omuz ve boynun sag tarafina vurur, bende öyle olmustu ama benim tas degildi camurdu (tas goremedikleri icin camur oldugunu varsaymislardi daha dogrusu) gebelikte zor bir durum umarim doguma kadar bir daha zorlamaz, bende iki gebeligimdede yasadim ama ne ilac ne ameliyat hicbir seye gerek duyulmadi.

Gecmis olsun, bebisi saglicakla kucağınıza alin💓
Çok teşekkür ederim ağrı o kadar zorki peki sizin gebelikten sonra bittimi ağrılarınız ameliyat olmanıza gerek kaldımı

Çok teşekkür ederim ağrı o kadar zorki peki sizin gebelikten sonra bittimi ağrılarınız ameliyat olmanıza gerek kaldımı
Dogum yaptiktan sonra 1-2 kez zorladi, ozellikle yagli yiyeceklerin ardindan, sonra bir daha zorlamadi. Ameliyat olmadim, hic ilac kullanmadim.

Boyle keskin, küt bir agri aniden girip bayilacak gibi yapiyor 2-3 dk durup yok oluyordu.

taş oluşmuşsa eğer operasyondan sonra şikayetler bıçak gibi kesiliyor. Ben de kapalı oldum . Herkes aynı olmayabilir ama gayet konforlu geçti ilk günü iç dikişlerden biraz çekme yapıyor. ama 2. günü kendi işimi yapacak kadar toparlandım . Sadece 10 gün bir diyet yaptırdıktan sonra yavaş yavaş yemeğe başladım . 10 gün ağır olmayan , yağlı olmayan ve yumurta olmayan şeyler tüketmeye çalıştım . Daha sonrası için 6 aydan sonra yavaş yavaş yediğinizin dokunup dokunmadığını deneme yanılma yöntemi ile buluyorsunuz. Ben de operasyondan çok korkuyordum fakat bu dedi saatli bomba 1 dakika sonra da fenalaşabilirsin hiç bişey olmadan ölüp de gidebilirsin dedi. Bu riski alıyorsan olma dedi. Çünkü kanala taş girmesi akabinde iltihap yapacağı için sirozdan geri dönüş sansı daha zor demişti. 10 gün içerisinde yağlı ve sütlü yumurtalı bişeyler yediğimde daha doğrusu denediğimde mide bulantısı ve ishal oluşmuştu. O yüzden doktor 6 ay bunlara dikkat edersen sonra abartmayacak şekilde bunlarda yemeğe devam edebilirsin dedi. Sadece sindirim kısmı sıkıntı olacağından 3 aylık beslenme tablosu hazırlamıştı. Geçmiş olsun benden 28 tane irili ufaklı taş çıkmıştı.

Back
X