Sağ tarafta yapışıklık var diye soldan yumurtlamayı mı beklemeli?

lavanya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
2.226
115
163
merhaba kızlar ben iki gebelik geçirdim bir kürtaj bir dış gebelik.hsg çektirdim sağ tarafta yakışıklık çıktığını söyledi doktor.
İki doktorla görüştüm biri soldan yumurtlamayı takip etmemi sağdan hamile kalırsam tekrar dış gebelk olacağını söyledi
Diğeriyse öyle bişey yok dene sen yine olacaksa olur dedi
Geçtiğimiz ay soldan yumurtlamıştım maalesef olmadı bu ay sağdan yumurtlarım büyük ihtimalle
Benim durumumda olan var mı kafam çok karışık.hangisi doğru bilemedim.

Benim de öyle canım...ameliyat diyo kimi doktor kimisi de gerek yok bekle biraz daha olmazsa tup bebek diyo..dıs gebelik olasılıgi da fazla oluyomuş dedigin gibi..ama ben daha hic hamile kalamadım :(

Bana ameliyat olsanda düzelmez şimdilik boşuna olma dedi iki doktorda.bana da beklememi tavsiye ettiler Can'ım peki sana da yumurta takibi yapmanı mı söyledi doktorun.

Hayır canım hsgden sonra üc ay bekle dedi cunku biri açıldı..sonra tedavi diycek buyuk ihtimalle..o üc ay da haziranda doluyo..zaten o zaman bir sene de denemis oluyoruz doktorlarin istedigi zaman olmuş oluyo yani...tahminimce tedavi ile diycek..bu surede baska doktor da arastrdım tabi boş durmadım..aşılama diyen var mesela ama bence mantiksz cunku asilama daha cok erkekte bir sorun varsa tutuyor bnm esimde birsey olmadigi icin gereksiz külfet o...en son gttgm bir doçent de evet dedi bu senin arastrdigini cogu insan bilmez dedi yani hak verdi..tek mantıklı yol tüp bebek gbi duruyor...aslında fazla beklemenin mantigi yok açılan tupler de bir sure sonra yavas yavas kapanabiliyomus bazi vucutlar buna meyilliymis..bu nedenle tüp bebek prosedurlerini vs. arastrmaya basladim ben :(

Banada 3-4 ay dene dedi Can'ım ama işte yumurtladığım tarafa göre.benimde eşimde problem yok o zaman aşılama faydasız diyorsun yani doktor aşılama yaparız olmazsa demişti çünkü banada :( ben yaz sonuna kadar doğal yoldan deniyicem inşallah olmazsa da artık ne gerekiyorsa...
Benim için acı olan ilk gebeliğim sağlıklıydı kan pıhtılaşmasından kaybettim tabi bilmiyordum o Zaman.ikincisi de kürtajdan sonra sağda yapışıldık olmuş o yüzden dış gebelik
şimdi de olup olmayacağı meçhul :(
Bence sende dene bir kaç ay daha forumları konuları okudum baya bir tek tüple hamile kalan az da olsa var.belki bizde o şanslılar içine gireriz
Dua edelim Can'ım inşallah rabbim tüm isteyenler içinde de bize sağlıklı hayırlı evlat nasip eder.

Banada 3-4 ay dene dedi Can'ım ama işte yumurtladığım tarafa göre.benimde eşimde problem yok o zaman aşılama faydasız diyorsun yani doktor aşılama yaparız olmazsa demişti çünkü banada :KK43: ben yaz sonuna kadar doğal yoldan deniyicem inşallah olmazsa da artık ne gerekiyorsa...
Benim için acı olan ilk gebeliğim sağlıklıydı kan pıhtılaşmasından kaybettim tabi bilmiyordum o Zaman.ikincisi de kürtajdan sonra sağda yapışıldık olmuş o yüzden dış gebelik
şimdi de olup olmayacağı meçhul :KK43:
Bence sende dene bir kaç ay daha forumları konuları okudum baya bir tek tüple hamile kalan az da olsa var.belki bizde o şanslılar içine gireriz
Dua edelim Can'ım inşallah rabbim tüm isteyenler içinde de bize sağlıklı hayırlı evlat nasip eder.
Aynen canım ben de biraz daha deniycem ama olmazsa da eylul gibi fln tedavi düsunuyorum...aşılama yaptrmadan once iyice arastır ve doktoruna sor..gercekten cogu doktor belki kotu amacla demiyodur ama bos yere hayal kırıklıgı olmuş oluyo..bi de benim hsg ile sol açıldı iki aydr soldan yumurtluyorum ilk ay olmadı bu ay da olmazsa artık gorunen köy kılavuz istemiyo diycem cunku tek tüple bir ay icin olasilik %5miş..cok da beklemek istemiyorum psikolojik olarak her ay bi sınav oluyo ama tup bebekte kullanılan ilaclar vs.de korkutuyo bilemiyorum tam bi ikilem...hakkımızda hayırlısı olsun canım...

Aynen canım ben de biraz daha deniycem ama olmazsa da eylul gibi fln tedavi düsunuyorum...aşılama yaptrmadan once iyice arastır ve doktoruna sor..gercekten cogu doktor belki kotu amacla demiyodur ama bos yere hayal kırıklıgı olmuş oluyo..bi de benim hsg ile sol açıldı iki aydr soldan yumurtluyorum ilk ay olmadı bu ay da olmazsa artık gorunen köy kılavuz istemiyo diycem cunku tek tüple bir ay icin olasilik %5miş..cok da beklemek istemiyorum psikolojik olarak her ay bi sınav oluyo ama tup bebekte kullanılan ilaclar vs.de korkutuyo bilemiyorum tam bi ikilem...hakkımızda hayırlısı olsun canım...
Hayirlisiyla bu ay olur belki canim umudunu kaybetme kaybetmeyelim.bubforumda iki tupu Kapali olup ha mile kalanlari okudum mucize Tabi ama neden Olmasin.asilamayi soracam doktoruma insllah Greek kalmaz hic bir seye.sogan suyu kurune basladim begun Ama mideye Yemek borusuna zarar verirmi die de korkmuyor degilim.hakkimizda hayirlisi Olson canim dedigin Gibi RAbbim yuzumuze baksin

Bu ay da olmadı canım üstelik iki aydır soldan yumurtluyorum hsg ile sol açılmıştı..yine de olmadı.artık bu konunun hayatımın merkezinde olmasından yoruldum..haftasonu işin ehli bir prof a gidecegim artık o ne diyorsa odur ameliyat ya da tup bebek...normal yoldan olmasi tabiki en iyisi ama çok fazla yıpranıyoruz bu ay 26.gunde hastalandm resmen bunlar hep stresten :(

Back
X