• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlık bakanlığı araması

Sağlık Bakanlığı annenizi arayıp da böyle şey söylemez sizi arar arayacaksa bile. Telefon üzerinden o kadar numaralar dönüyor ki.

merhaba,

son bir kaç ay içinde evlenen hanımlarımıza özellikle soruyorum. Çünkü şu an hem kızgın hem şaşkınım. Annemi sağlık bakanlığından arayarak kızınız evleniyor, kan testi vermiş, herhangi bir sağlık sorunu olursa ücretsiz yardım alabilir falan denilmiş. Annem benim neredeyse 30 yaşında olduğumu, neden beni değil onu aramadıklarını, bunun normal olmadığını söylemiş. Ancak kadın sağlık bakanlığı bana bu numarayı verdi demiş. Numaram e-devlette ve e-nabız sisteminde kayıtlı. Daha geçen günlerde de hastaneye kendim gittim. 29 yaşındayım annemi aramaları tuhaf. mahremiyet nerede?

Sanırım o an kimin numarasını bulurlarsa onu arıyorlar ya. Nasıl bir sistemleri var bilmiyorum gerçekten.
Pandemi başında kardeşim yurtdışından üniversiteden gelmişti ev karantinası uygulanıyordu o zaman. Her gün beni arayıp kardeşiniz evde mi dediler. Ben o evde yaşamıyorum inşallah evdedir diyorum. Numara veriyorum ertesi gün yine arıyorlar.
Ama sizinki özellikle mahrem bir durum yani. Belki aileden gizli evleniyorsunuz daha hassas olunması lazım. Çalışan kişilerin işbilmezliği olduğunu düşünüyorum bunların ben. Bence şikayet edin.

MaryShelley MaryShelley gelisme var mi ? aradin mi numarayı
aradım. güncelleme olarak yazacağım konunun içine. Cumartesi sabahı olmasına rağmen şahsi telefon olduğu için saat 11 civarı arayarak neden annemi aradınız dedim. Kadın afalladı. Sonra sanırım biraz korktuğu için uzun uzun, bana da hiç fırsat vermeden konuştu. Kendisi bakanlığa bağlı ilçe sağlık müdürülüğünde çalıştığını, kişisel verilerimden sadece kan verdiğimi gördüğünü, şahsi bir görüntüleme yapma yetkisine sahip olmadığını, annem olduğu için konuştuğunu ve kendisine verilen 4 kadın numarasının da anne numarası olduğunu farkedince kendisinin de şaşırdığını söyledi. Sağlık ocağında suç olduğunu falan söyledi. KVKK gereği hakkında işlem başlatabileceğimi, başkasına yaparsa neler olacağını düşünmesini isteyerek düğün telaşı içinde kendisini bu seferlik hoş gördüğümü söylerek kapattım.

burada gebelik ve korunma yöntemleri ile ilgili babanın arandığı bir konu da okuduğumu hatırlıyorum.
Benim de eşimi aramışlardı.
sanırım (bilmiyorum tahmin ediyorum) aile hekimlikleri "aile" profili gibi bir teli öne çıkarıyorlar ve ne olursa o teli arıyorlar, güncellemek zor geliyor galiba.
benim jinekolojik sağlığıma ilgili eşime sorular sorduklarında eşim numaramı vermiş, ona rağmen doğum yapıncaya kadar eşimi düzenli arayıp sordular, her seferinde telefonumu vermesine rağmen benim numaramı asla kabullenemediler.
şikayet ettikçe sağlık verilerinin mahrem olduğunu öğrenecekler galiba.

Eşimin amcasının oğlu test verdiğinde sonucu pozitif çıkmış ve bunun içinde eşimin annesini aramışlardı. Sanki numara kargaşası var gibi. Bize de saçma gelmişti 🤷

burada gebelik ve korunma yöntemleri ile ilgili babanın arandığı bir konu da okuduğumu hatırlıyorum.
Benim de eşimi aramışlardı.
sanırım (bilmiyorum tahmin ediyorum) aile hekimlikleri "aile" profili gibi bir teli öne çıkarıyorlar ve ne olursa o teli arıyorlar, güncellemek zor geliyor galiba.
benim jinekolojik sağlığıma ilgili eşime sorular sorduklarında eşim numaramı vermiş, ona rağmen doğum yapıncaya kadar eşimi düzenli arayıp sordular, her seferinde telefonumu vermesine rağmen benim numaramı asla kabullenemediler.
şikayet ettikçe sağlık verilerinin mahrem olduğunu öğrenecekler galiba.
Görümcem içinde sürekli eşime mesaj atıyorlardı, çok garip 😃 görümcem duyunca çok şaşırmıştı, yani ben farklı birşey için gitsem ilk abimin haberi olacak diye

Back
X