• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlık bakanlığı araması

Evlenmeden birkaç gün önce aile hekimliğinden aradılar beni. Birkaç ay oluyor yani.
"Bilgi güncellemesi yapıyoruz" deyip bekar olup olmadığımı sordular. Ama sağlık raporu aldığım için evleneceğimi biliyorlardı büyük ihtimalle.
Ben evleneceğimi söyleyip hazır aramışlarken aile hekimliği durumunu sordum. İstersem aile hekimimi değiştirmeyebileceğimi, gebelik durumu olursa da yardımcı olacaklarını söylediler. Bu kadardı konuşma.
Ama yıllar önce babamı aramışlardı bekar olup olmadığımı sormak için 😒

Sizi de kayıtlı olduğunuz asm'den aramış olabilirler mi?
Numaranız yoktu belki ama annenizi arayıp bilgiyi ona vermeleri yine de saçma. Çok lazımsa numaranızı isteyip kaydetselerdi.

Evlenmeden birkaç gün önce aile hekimliğinden aradılar beni. Birkaç ay oluyor yani.
"Bilgi güncellemesi yapıyoruz" deyip bekar olup olmadığımı sordular. Ama sağlık raporu aldığım için evleneceğimi biliyorlardı büyük ihtimalle.
Ben evleneceğimi söyleyip hazır aramışlarken aile hekimliği durumunu sordum. İstersem aile hekimimi değiştirmeyebileceğimi, gebelik durumu olursa da yardımcı olacaklarını söylediler. Bu kadardı konuşma.
Ama yıllar önce babamı aramışlardı bekar olup olmadığımı sormak için 😒

Sizi de kayıtlı olduğunuz asm'den aramış olabilirler mi?
Numaranız yoktu belki ama annenizi arayıp bilgiyi ona vermeleri yine de saçma. Çok lazımsa numaranızı isteyip kaydetselerdi.
Hayırlı olsun evliliğiniz.
Sizdeki durum aile hekimliğindeki hemşire işgüzarlığı olabilir, birkaç ay önce ben de yaşadım işgüzarlığı.
Kendi merakını gidermek için aramıştı hanımefendi. Tersleyecek takatim yoktu, hastanede yatıyordum.

Bir de konudan bağımsız, yorumlarınızı çok beğeniyorum, mantıklı buluyorum, "çok iyi noktadan yakaladı" dediğim de oldu hatta. Giriş yapmadan göz gezdirdiğim zamanlarda denk geliyorum hep. 40 yılda bir giriş yapmışken görünce hemen yazmak istedim.

Hayırlı olsun evliliğiniz.
Sizdeki durum aile hekimliğindeki hemşire işgüzarlığı olabilir, birkaç ay önce ben de yaşadım işgüzarlığı.
Kendi merakını gidermek için aramıştı hanımefendi. Tersleyecek takatim yoktu, hastanede yatıyordum.

Bir de konudan bağımsız, yorumlarınızı çok beğeniyorum, mantıklı buluyorum, "çok iyi noktadan yakaladı" dediğim de oldu hatta. Giriş yapmadan göz gezdirdiğim zamanlarda denk geliyorum hep. 40 yılda bir giriş yapmışken görünce hemen yazmak istedim.

Çok teşekkür ederim hem iyi dileğiniz için hem güzel sözleriniz için 😌
Ben de size aşinayım, hislerimiz karşılıklı 💜 40 yılda bir girseniz de varlığınız fark ediliyor 😊

Beni arayan kişi çok abuk bir şey söylemediği için pek üzerinde durmamıştım ben.
Ama yıllar önce babamı aradıklarında kardeşimle benim bekar olup olmadığımızı ve evde doğurgan yaşta kaç kadın olduğunu sormuşlardı. Cümleyi tam hatırlamıyorum ama doğurgan kelimesinden eminim çünkü babam şok olmuştu.
"Bu defa en azından beni aramayı akıl etmişler buna da şükür" deyip geçtim o yüzden 😁

Kim bilir hangi ülkeden cinsel sağlığa yönelik böyle bir uygulama gördüler de "aa çok güzel, biz de yapalım ama kültürümüze uygun hale getirip yapalım" diyerek işe yarar bir uygulamayı "senin kız hamileymiş, kontrole gelsin" seviyesine çektiler 😒

Sizi aramaları da böyle bir çarpıklıktır belki. Çok geçmiş olsun bu arada.

benim ailem manyak olabilir, gizli evlilik yapıyor olabilirdim. bayağı darp nedeni bu saçma arama olabilirdi. aynı şekilde anneniz üzülüp sağlık sorunu yaşayabilirdi. biraz tuhaflar.
Gerçekten öyle neye sebep olabileceklerinin farkında değiller dediğiniz gibi belki çok tutucu bir aileniz vae gizli evlilik yapıyorsunuz belki benim annem kalp hastası o haberi duyunca kriz geçirecekler bunlar ince ama çok önemli detaylar

merhaba,

son bir kaç ay içinde evlenen hanımlarımıza özellikle soruyorum. Çünkü şu an hem kızgın hem şaşkınım. Annemi sağlık bakanlığından arayarak kızınız evleniyor, kan testi vermiş, herhangi bir sağlık sorunu olursa ücretsiz yardım alabilir falan denilmiş. Annem benim neredeyse 30 yaşında olduğumu, neden beni değil onu aramadıklarını, bunun normal olmadığını söylemiş. Ancak kadın sağlık bakanlığı bana bu numarayı verdi demiş. Numaram e-devlette ve e-nabız sisteminde kayıtlı. Daha geçen günlerde de hastaneye kendim gittim. 29 yaşındayım annemi aramaları tuhaf. mahremiyet nerede?
Çok büyük olay. Abartmayın bu kadar bence.

Sağlık bakanlığı aramıyor eğer risk grubunda degilseniz. Yine de dikkat li olun

Bu e nabızda acil durumda ulaşılabilecek kişi listesi var size ulaşamayıp ona ulaşmış olabilirler. Bu da tamamen arayan şahsın işgüzarlığı bence. Şikayette bulunun ama önce arayan numaranın nereye ait olduğunu öğrenin.

evet kadın kendini tanıtmış. ben sağlık bakanlığından x kişisi, kızınız evlenmek adına talasemi testi ve kan testi vermiş diye söze girilmiş.
Bn böyle bişey yaşamadım yeni mi çıktı acaba ne bni ne annemi aramadılar.

Valla annem covid olduğunda da aynı soyadından eniştemi aramışlardı. Yok nerden biliyorsunuz damadı olduğunu. Garip bi sistemleri var ilkel
Aile hekimliğinde veya başka bir devlet hastanesinde hasta kaydı sırasında, hastaya ulaşılamadığı takdirde aranılacak ikinci kişi veya hasta yakını diye kayıt ediliyor. Öyle bir durum yaşanmışsa belki ondan dolayı olabilir.

Aile hekimliğinde veya başka bir devlet hastanesinde hasta kaydı sırasında, hastaya ulaşılamadığı takdirde aranılacak ikinci kişi veya hasta yakını diye kayıt ediliyor. Öyle bir durum yaşanmışsa belki ondan dolayı olabilir.
Yok yok direkt aynı aile hekiminde aynı soyad olduğu için aramışlar söylemişler🤭

merhaba,

son bir kaç ay içinde evlenen hanımlarımıza özellikle soruyorum. Çünkü şu an hem kızgın hem şaşkınım. Annemi sağlık bakanlığından arayarak kızınız evleniyor, kan testi vermiş, herhangi bir sağlık sorunu olursa ücretsiz yardım alabilir falan denilmiş. Annem benim neredeyse 30 yaşında olduğumu, neden beni değil onu aramadıklarını, bunun normal olmadığını söylemiş. Ancak kadın sağlık bakanlığı bana bu numarayı verdi demiş. Numaram e-devlette ve e-nabız sisteminde kayıtlı. Daha geçen günlerde de hastaneye kendim gittim. 29 yaşındayım annemi aramaları tuhaf. mahremiyet nerede?
Beni hiç arayan soran olmadı evlenirken, ailemi de öyle. Saçmalık. Zaten bir sürü test veriyoruz evlenirken, ekstra aramak neden.

annem gizli evlilikler yapan insanlar var ondan uyuzluk olsun diye yapıyorlar kesin dedi. bilemiyorum.
Evet sağlık bakanlığı benim, kardeşimin, komşumuzun kızının , vb bir sürü kadının değil de sizin gizli evlilik yaptığınızdan şüphelenmiş olabilir hareketlerinize dikkat edin😂 belli ki bir yanlışlık olmuş, sağlıkçı da elinde başka numara olmadığından ve bu aramayı zaten mecburiyetten yaptığından konuşup bitireyim hemen moduna girmiş. Hayret ettim bakış açınıza valla. Bağlı bulunduğunuz sağlık ocağına gidip anlatın bence, görüşüp sorun sebebini. Mantıklı bir açıklamaları vardır

Bence gerekli yerlere şikayet edin. ben özele psikiyatre gittim de annem ilk seansta önden konuşmak istedi. Doktor da ''hastanın izni var mı yoksa konuşamam'' tarzı bir şey demiş. Özel yapıyorsa devletin daha dikkatli olması lazım.

Bu asmlerde gebe takibi yapılıyor ya da ilçe sağlıklarda covid takibi vs onun gibi bir uygulama. Bir gün annenizle hastane, asm, eczane vs bir yere gidiyorsunuz ve numaranız sisteme o an kaydediliyor ve dolayısıyla size o numaradan ulaşıyorlar. Bu insanların tek işi bu takipleri yapmak olmadığından kişinin kendi numarasını bulmakla uğraşmıyorlar ve sistemdeki numarayı arıyorlar. Ama doğru ama yanlış... Uygulama bu şekilde şahsi bir durum yok yani

Back
X