sağlık bakanlığının kadın doğum servislerinde yapıcağı yeni uygulama

selma37

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
71
1
16
Kastamonu
şimdiye kadar anne adaylarının mahremiyeti hiçe sayılıyordu ve kadavra muamelesi görüyorlardı ama şükürler olsun busorunda çözülücek inşallah konuyu gene kapata bilirsiniz çünkü rahatsız olan çok böyle onurlu uygulamalardan butur haberleri içine sindiremeyen arkadaşlarımızda malesef mevcut ama sağlık bakanlığının uygulamasınıda engellicek diyilsinizdir sanırım
insana insan gibi bir muamele modeli ?

sevgili arkadaşlarım sağlık bakanlığın bu konuda çalışmaları olduğunuda öğrendim ve çok sevindim anne adaylarına yakışan uygulama inşallah yürürlüğe girer

''Doğumun her anne için özel olduğu, bu özel anı kiminle isterse onunla paylaşması gerektiği, kendi isteği dışında başkalarıyla bu anını paylaşmak zorunda kalmak istemediği düşüncesiyle hastanelerde mahremiyete saygı gösteren mekanlar oluşturmaya başlardık.''

Sağlık Bakanlığı'nın bundan sonra yapılan hastanelerinin ''doğum salonu'', ''travay salonu'' diye bir şey olmayacağını bildiren Köse, şöyle devam etti:

''Gebe gelecek, yanında refakatçisinin de kalabileceği tek kişilik odada kalacak. Travay bu odada izlenecek, doğum, doğum sonrası bakım burada yapılacak. Anne bebeğini bu odadan alıp evine gidecek. Yeni konseptimiz budur.''

Yeni bütün hastanelerde mimari projelerin bu şekilde yapılacağını bildiren Köse, ''Yapımı devam eden hastaneler bu şekle dönüştürülecek. Daha önce yapılmış hastane binaları bu şekle dönüştürülecek'' dedi.

Doğumun bir kadının ömrü boyu 2-3 defa yaşayacağı özel bir anı olduğunu söyleyen Köse, şunları kaydetti:

''Benim sesimi herkesin duymasını istemiyorum. Doktorsa doktor, o özel anı herkes niye görsün?. Ebe ise ebe, doktor ise doktor, profesörse profesör... Benim bir mahremiyetim var hasta olarak... ABD'de hastanın odasına kapıyı çalmadan giremiyorsun. Benim doğum salonumun önünden herkes vızır vızır geçiyor. Böyle şey olmaz. Ben orada doğum yapacağıma, gider hastanede sezaryen olurum diyor anne adayı

Daha önceki konularının neden kapatıldığı belli ,açık açık siyaset yapıyorsun ve bunu kendinde çok haklı görüp sıkı sıkıya savunuyorsun.Sen senin hükümetine oy vermeyen kadınların doğum salonlarında en mahrem yerlerini göstermeye bayıldığını nerden çıkarıyorsun? Doğum salonlarındaki düzelme yıllardır yapılan bir çalışma yeni değil yani,bakanlıkta çalışmasam inanacağım sana.Bu doğumhane travman için lütfen yardım al,yoksa bunu bahane edip burda siyaset yapma hiç yeri değil.

benim asla siyasetle işim olmadı cnm ben burada genel olarak anne lere yakışır birşekilde düzenleme yapılmasını temenni etmekten başkacada bir düşüncem yok cnm ben anne adayları pisikolojik anlamda şimdiki uygulamadan etkilendiklerini dile getirmek amacım kendim içinde birşey taleb etmiyorum çünkü 38 yaşındayım ve 4 tane evlat sahibiyim düşüncelrinize katılmıyorum saygılar
ayrıca cnm ben hiçbir bayanın mahremine saygısızlığı kabul etmediğim için burada sizlerdende destek bekliyorum lütfen asla siyasi bir konuda diyil bukonu

Son düzenleme:
ufff yine mi sen ya yine mi aynı konu
kardeşim git kendine sadece kadından oluşan bi hastene bul çok meraklısın madem.
her odada tek kişilik olacakmış peh peh.
şimdiki hastanelerde altyapı süper ya zaten.
ayrıca travay gerekli bişey her hasta ayrı odada nasıl kontrol altında olacak sürekli
travayda zaten perdeler oluyo bişey görünmüyor.
ayrıca bizim hastanede servise erkek girmesi ziyaret saati hariç yasaktı, doğumhanede tamamen yasaktı.
takmışsın erkek personele

cnm herfertin inasana yakışır şekilde muamele görmesini temenni etmek kötü bir olay olarak algılamnıza bir anlam veremedim annelik vedoğum çok kutsal bir andır anne adayları herşeyi hak ediyor cnm

cnm herfertin inasana yakışır şekilde muamele görmesini temenni etmek kötü bir olay olarak algılamnıza bir anlam veremedim annelik vedoğum çok kutsal bir andır anne adayları herşeyi hak ediyor cnm

böyle bır yasa masa cıkcaksa cıksın tmm ınternet var tv var duyar duymak ısteyen sen takmısısın habıre aynı konuyu acıp duruyosun ya bızler ondan sıkıldık artık bak koskoca forum sıtesı baska seyler yaz baska seylerle ılgılen artık cok sıktı senın bu konun herkesı nıye anlamak ıstemıyosun bizlerı bunalttıgını aynı konuyu uzatmakla habıre buraya yazmakla

bir - iki pilot hastanenin 1-2 odasında yaparlar bu uygulamayı.hadi bakalım yaptık mı yaptık olur adı...
çok saçma tutarsız bir palavra..özel hastaneler dışında tümü koskoca bir rezillik ve fiyasko..
gerisi boş..

dikkat edin kızlar sonra kendisi size böyle düşündüğünüz için karaktesiz kişiliksiz onursuz gurursuz seviyesiz demesin

bu ülkede terörün bıtmeyecegı gıbı selmanın bu konudakı acıklamalarıda bıtmez bu sıtede taktı fena halde ya bırde ne demıs öyle kadın dogum kısımlarında kadınlara kadavra muamelesı yapıyolarmıs yuhhh ya kadavrada olduk ya hadı hayırlısı bır erkek yazsa bunları hadı dıcekde bır bayanın yazması cok ılgınc sanırım selma arkadasımız fazlasıyla tutucu femınıst bır ınsan kı konuyu kadavraya kadar getırdı :111:

inşallah bahsetdiğiniz gibi olmaz cnm ama burası türkiye olmaz diye bir olaydayok malesef

kadın bedenini bu kadar kutsal görüyolarsa iki güne bi vajina siyaseti yapmasınlar, bir kadın tabiki mahremiyetine saygı isteme hakkına sahiptir, ama doktorsa doktor ebeyse ebe ne demek, o zaman kendi başına doğursun, kadınların doğum yapma, doğum şeklini seçme, ya da doğurmamayı seçme özgürlüğüde vardır ayrıca, işine gelen herşeyi süsleyip püsleyip insan hakkı diyeceksin işine gelmeyen herşey tü kaka, buna ileri demokrasi derler, ama yemezlerrr

bahsetdiğiniz gibi bu siyasi birkonu asladiyildir doğum yapan anne adaylarımızın özel anıdır bunada saygı duyulması gerekir cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…