Sağlık meslekmi anadolumu ?

holoc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2013
44
6
28
İstanbul
merhaba
ben bu sene 2013 sbssinde 380 oyp yaptım ve başakşehir anadolu lisesine gitmek istiyorum annemde sürekli sağlık mesleğe git diyor ve iş bulammı istiyor bense üniversiteye gitmek istiyorum çevresi falanda kötüdür diye ayrıca radyo etlevizyona gidebilirim en fazla çünkü ben sağlık alanını hiç sevmiyorum oldum olası cevap yazıcak herkese teşekkürler .

zamaninda bu tercihi ben de yaptim saglik meslege gitmedigime cok pismanim.

kariyer dusunuyorsan kesinlikle meslek lisesine gitme, anadoluya git. ama garanti olsun diyorsan saglik meslek.

ben o yillarda su anki halimi gorsem saglik meslege kesin giderdim

Bu devirde saglik meslek lisesi cikislilar eskisi gibi degerli degil. Artik herkes lisans, yuksek lisans pesinde.
Zaten istemiyormussun. Senin durumuna bakinca hic meslek lisesiyle hayatinin pismanligini yapma derim. Anadolu lisesinden sonra da zaten istersen saglikla ilgili bir bolume girebilirsin. Istemiyorsan onlarca baska bolume de gidebilirsin.

Canim bence saglik meslegi tercih etme biliyorsun bizim ulkede meslek liseli damgasi yiyorsun. ha belki is garanti ama anadolu lisesi diger bakimdan daha iyi aslinda. istedigin meslegi tercih edebilmen icin daha kolay olur hem yani saglik meslelerinin ortami da kotu oluyor kavga dovus falan ama bilmiyorum senin kararin senin kalbinden ne geciyor ki..

Canim eger garantili is istiyosan,sinav stresi vs istemiyosan kesinlikle saglik mes. Olsun bir ogretmen tavsiyesi sana. 380 le girecegin anadolu lisesi ile 450 ile girilen anadolu lis. Katiyen ayni degil kalite acisindan. Anadoluya gidince ne olmayi planliyosin bilemem ama bilki cook uzun ve mesakatli bir yolun olacak. Annen hakli.basarilar... Bu Arada insanlat 10 bin tl ile ozel saglik mes. E 400 kusur puanla kayit yaptirdilar.

Sağlık lisesine gitmedigim icin o kadar pismanim ki

Kesinlikle Anadolu Lisesi diyorum
Kısa yoldan meslek sahibi olursun tamam da onun da zorlukları var, benim kuzenim oldu maaşı mis falan ama tatmin etmiyor, kariyer istiyor o ne olacak
Harıl harıl tıbba çalışıyor şu an
Ama Anadoluda yelpazen geniş karar değiştirirsen sağlık da okursun tıp da hukuk da

Ben radyo televizyon okudum... hemde bölüm birincisi olarak bitirdim...
yani senin okumak istediğin bölümden mezunum ama sor memnunmusun diye...
valla senin gibi bende diyodum sevdiğim işi yapmak istiyorum, hastanedemi çalışcam diye amaaa, gel gör ki bak 24 yaşındayım şimdi ikinci üniversite okuyorum.... çünkü bitirdiğim bölümden iş bulamıyorum,,, SENDE BULAMAZSSIN,
RADYO VE TELEVİZYONLAR BAKTIĞIMIZDA RENKLİ BİR KUTU ÇOK ÇEKİCİ GELİYO,
ama ben kamera arkasında da çalıştım muhabirlikte yaptım bi dönem ama bu meslekte kimse hak ettiği yere gelmiyo...
acayip bir ortamı var, hırs birbirini çekememe, rekabet... valla burnundan getiriyolar insanın bide öyle BABAN ZENGİN FALAN DEĞİLSE SAKIN HA YAZAYIM DEME ZATEN...
ben ulusal bi kanalda staj yaparken hergün 5-6 tane cv faxlıyolardı ve adamlar yükseklisans deneyim hepsini yapmış kişiler, hatta gelip kapıya iş isteyenler bile oluyodu.. ama sonunda noluyodu biliyomusun eğer müdür seni tanımıyosa okurumda çalışan şöyle sağlam bi amcan dayın yoksa işsiz dolaşıp duruyosun...
TABİKİ SAĞLIK MESLEĞE GİT ABLACIM, BAK 24 YAŞINDAYIM BEN PİŞMAN OLDUM O BÖLÜMÜ YAZDIĞIMA SEN HATA YAPMA...
ANNELER BİŞEY BİLİYORDURDA SÖYLÜYODUR İNAN HUKUK, MÜHENDİSLİK GİBİ HEDEFLERİN YOKSA SAĞLIK MESLEK OKUYP ÜNİVESİTEYE BİLE GİTMEDEN 70 PUANLA EN KIRAL MMEMURLUĞA YERLEŞİRSİN, HA İÇİNDEMİ KALDI RADYO TELEVİZYON?
KAZANDIĞIN MAAŞLA GİDER FOTOĞRAF MAKİNASI ALIRSIN, KÜÇÜK BİR DE KAMERA BİR KAÇ DA KURS TAMAM OLDUN SEN TELEVİZYONCU:) VALLA BAK ŞAKA GİBİ GELİYO BU DEDİKLERİM AMA İLERDE OLMAK İSTEDİĞİN YERDEYİM VE TAVSİYEDE BULUNUYORUM YANLIŞ ANLAMA....
BAK GENE O ULUSAL KANALDA BU DEDĞİMDE 4 BÜYÜK KANALDAN BİRİSİ OLUYO... MESELA FELSEFE MEZUNU Bİ KIZ ÇALIŞIYODU BİLİYOMUSUN YANİ NORMAL Bİ ÜNİVERSİTEYİ DE BİTİRSEN TORPİLİN OLDUKTAN SONRA İSTEDĞİN ÖZEL KURUMDA ÇALIŞIRSIN...
GENE DEVLETİN AJANSINDA, TV KANALINDA BİLE ÖYLE TORPİLLER DÖNÜYOKİ ANLATAMAM....
MEMUR OLMAK ŞİMDİ İSTEMESEN BİLE SONRA MUHAKKA İSTEYECEKSİN, VE RTV OKURSAN YERİ GELECEK BAKAN TANIDIĞIM OLSA KEŞKE DİYCEKSİN....
NE OLUR ABLAM BAK BİZ ETTİK BİR HATA SEN ETME....
GİT SAĞLIK MESLEĞE HAYATINI KURTAR.....
PİŞMAN OLMA SENDE BENİM GİBİ

Bence anadolu lisesi.Çünkü insanların istekleri her an değişebiliyor.Bugün radyo televizyon der yarın hukuk demez diye kimse garanti veremez.300 puanlı yerle 400 puanlı yer bir değil ama sorumluluğun çoğu senin omuzlarında.Sen istediğin ve çalıştığın sürece her şey mümkün :)

kesinlikle sağlık meslek, liseyi bitirir dönerle birlikte 2500 tl maaşla işe başlarsın kpssden 50 alan bile atanıyo,bakanlık personeliyim ordan biliyorum kuru sıkı atmıyorum yani

ticaret meslek lisesi gibi meslek lisesi isteseydin aman diyecektim... ancak sağlık meslek liseleri iyi... anadolu lisesi iyi ama üniversite okuyunca hedefin ne olacak. eninde sonunda memur olacaksan... ki bu devirde çoğu kişi kpssye ter döküyor bence sağlık... rahat atanırsın... aslında zevklide... şimdi millet özel sağlık meslek liselerine kayıt oluyor... neden diye düşündün mü? illa oraya başlıyacaksan hemşire olmak zorunda değilsin... laborant olmakta güzel olabilir, tabi girişte meslek seçiyorsan ve tutmassa o ayrı.. o konuda bilgim yok.

bizim zamanımızda sağlık meslek lisesi puansızdı gidip kayıt yaptırıp okuyodun ama biz beğenipte gitmedik keşke gitseymişim liseden çıktıktan sonra işin garanti en azından ve maaşlarıda azınsanmıyacak derecede ben işletme mezunuyum özel bi şirkette çalışıyorum yükselicem daha iyi yerlere gelicem die çırpınıp duruorum kesinlikle bence sağlığa gitmelisin

Şansın varsa sağlık mesleğe git hayatım.Bende pişman olanlardanım.Liseden mezun olur olmaz bile iş bulabiliyosun.Kendini geliştirme alanın çok,geliri de çok...
Belki yeterince bilmiyosun seveceğin yönleride olabilir.Hem sağlık meslek okuyanlar sadece hemşirelik yapmıyor.Birçok alanda memurlar.,Araştır kararını ver bence.

Aklı olan sağlığa gitsin diyorum. Ben üni mezunuyum işim yok ama görümcem sağlık lisesi mezunu şuan çok iyi işi var hem rahat bi bölümde çalışıyor hemde iyi maaş alıyor.

sağlık meslek lisesi mezunuyum annemin zoruyla kayıt oldum kendi isteğimle değil avantajları iş garantisi cuma günü mezun oldum pazartesi işe başladım yaşım daha 24 5 yıllık kadrolu memurum 2600 maaş alıyorum ama dezavantajlarını sorarsan bayramlarda çalışırsın ne yaparsan yap insanlara yaranamazsın saygınlığı olan tek dal doktorluk biz yanlarında çalışan eleman olarak görünüyoruz hastanın birisi buranın temizliğinide siz yapıyorsunuz değil mi demişti düşün artık sevmediğin bir meslekse sabırsız bir insansan hiç bulaşma derim ama iş garantim olsun diyorsan hiç düşünme tercih yap hakkında hayırlısı olsun

4 sene once bu durumda olacagimi bilseydim kesinlikle saglik meslegi secerdim benim puanim 410 flndi annem okadar israr etti sagliga git felan dinlemedigime okadar pismanimki anlatamam. Eger kendine guvenin varsa iyi bi universite kazanirim diyosan anadoluya git ama cok iyi dusunmen lazim dersler gercekten agir. Ben lise sona gectim ve napacagimi bilmiyorum hala ama sagliga giden arkadaslarim okadar rahatki 3. Sinifta staja gittiler ellerine harcliklarini aldilar. Saglik sektorunde de acik bitmez hergun yeni bi hastane vs. yani ilerde pisman olmaman icin saglik diyorum ben anadolu diye aldanip oraya gitme bana kalirsa sonucta sana verecekleri imkanlara gore tercih yapmalisin.

ben liseyi çocuk gelişimi okudum pişman oldum şimdide üniversitede sağlıkla alakalı bölüm kazandım eğer meslek lisesi okucaksan kesinlikle sağlık derim görüyosun herkes sağlığa yöneliyo ama yapamıcağın işide okuma boşuna üniversitede iyi bölüm kazanırım diyosanda anadoluya git kesinlikle

Sağlık alanında almlar herzaman daha fazla, kontejyanı fazla yani. Benim arkadaşım sağlık lisesi mezunu kppsyi 75le kazandı Edirne'ye atandı ilk girişinde. Tamam zor bir meslek, haftanın 3 günü nöbeti var 24 saat çalışıyorlar ama maaşı çok iyi, dönerle berer 2700 alıyor. Bazen şikayet ediyor ben de ona yaşın daha geçmedi yeni blüm okuyup başka işe yönelebirlisn dediğimde " olsun herşeye rağmen ben memnunum, bu devirde bundna başka güzel iş bulur muyum hiç" diyor.

Anadolu lisesi ileride ciddi hedflerin varsa, hukuk, tıp, mühendislik gibi o zaman anadolu lisesine git. Yoksa iktisat işletme, kamu gibi bölümler için anadolu lisesine hiç gitme. Ben kamu bölümü mezunuyum ne hayellerle girmiştim ama önüne sonunda önüne kpss duvarı çıkıyor ve çook sağlam torpilin yoksa devlet kapısında ekmek yok. Özelde de aynı şey iyi firmalarda yakın torpillerin yoksa asgari ücretten biraz fazla maaşlarla çalışıyorsun..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…