O an sorardim siz sonuçtan anlamiyor musunuz diye..Sağlık okuyorum, staja baslayacağım için hepatit b aşısı olmam gerekiyordu, cuma günü sağlık ocagına kan vermiştim,doktor sonucuma göre asıya gerek olup olmadığını söyleyecekti,
Hocam ası olmama gerek var mı diye sorduğumda bana aynen su şekilde cevap verdi: ' ası oldun mu lisede dedi ben de hatırlamıyorum dedim, liseden arkadaşlarını bul onlara sor , eğer onlar ası olduk derse olma, olmadılarsa ol dedi' ben kalakaldım ve biraz söylendim çıktım ,
Sağlıkçı arkadaşlara sonucumu attım, onlarda sasırdı hepatit değerim 0.87 cıktı ve aşırı düşük bir sonuç hemen ası oldum başka doktorun hemşirene söyleyip , koskoca doktor bana aşı olup olmayacağını bilmiyorum, liseden arkadaşlarına sor dedi , altta koskoca sonucum yazıyordu ona bakıp değerimi söyleyip ası olabilirsin demek bu kadar mu zor? 100 üstü olması gerekiyormus değerin benimki 0.87 sarılık olma ihtimalim çok yüksek. Ben bu doktoru napayım siz olsanız napardınız?
Zaten aslında stajer in sorusu bagısikliğim var mı yok mu..buna cevap vermemiş arkadaşlarinki varsa vardir demiş..belki o gun okula gitmedi..Doktoru bir şey yapmanıza gerek yok. O dediğiniz değer sadece aşı olanlarda çıkmıyor. Belki bağışıklığınız var ondan yüksek çıkıyor ama aşı olmamışsınız. Yani hepatit virüsünü kapmışsınız ve vücudunuz bağışıklık kazanmış oluyor bu da.
Doktor bana mantıklı cevap vermiş gibi görünüyor.
Ama tabiki doktor arkadaş varsa daha iyi cevap verir/
Ben orda tartıştım çıktım zatenO an sorardim siz sonuçtan anlamiyor musunuz diye..
Aynen öyle ve ben aşı olmamıssım hiçZaten aslında stajer in sorusu bagısikliğim var mı yok mu..buna cevap vermemiş arkadaşlarinki varsa vardir demiş..belki o gun okula gitmedi..
Antihbs0.87 hiç ası olmamıssımAnti hbs degerine bakılir canim bu degerin yüksek olması lazım..
Ne demek ne yapcan ben hiç ası olmamıssım bagısıklığım hiç yok bunu söylemesi lazım ası da ona göre yapılır, hadi çok beğeni alırsınız şimdi çıkın konudan.!Ne yapacaksinız doktora? Bisey yapmanız mı gerekiyor? Ne kadar tuhafsınız. Memnun kalmadıysanız gitmezsiniz. Baska bir doktora alırsınız kaydınızı vs.
sacma sapan triplere girmeyin ne kendinizi ne de doktorun canını sıkmayın bence.
Bende onu diyorum hemşireye diyorum doktor söylemeden yapmam, doktora soruyorum liseden arkadaşlarına sor 10 yıl olmuş liseyi btireli çok mu zor alttaki değere bakıp cvb vermekGebelik takibi için uğramıştım bende 6 haftalık gebeyken. Doktorumun istediği tahlilleri yaptılar hatta doktorumdan önce ebe söyledi kan tahliline bakarak,hepatite karşı koruyuculuğun yok,doktoruna sor onaylarsa aşılarını yapalım diye.
Geçen ay ilk dozunu yaptırdık hatta.
Tahlil varsa elinizde ona göre yapılmalı yada yapılmamalı diyebilirdi.
Benim durumumda doktor değil ebe söyledi koruyuculuğun yok diye tahlil sonucuna bakarak. Benimde 0.66 çıkmış sonucum.
Yani hatırlamanız zaten imkansız.Bende onu diyorum hemşireye diyorum doktor söylemeden yapmam, doktora soruyorum liseden arkadaşlarına sor 10 yıl olmuş liseyi btireli çok mu zor alttaki değere bakıp cvb vermek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?