Yaa hayırlı olsun sizinki deBen hamile olduğum halde kimse aramadı valla
Bugün gidip ben haber verdim
Seninkiler komşu teyze gibi olmadan yakana yapışmışlar
Beni bi sal deYaa hayırlı olsun sizinki de
Evet gerçekten öyle oldu.
Adetin gecikirse gel test yapalım dedi tamam dedim ne diyim
Evlilik düşünüyor musunuz diye soran bile olmuş.
Beni hiç bekarken aramamislardi.
Bekarlari aramaları da ilginç
İçimden o geçti zatenBeni bi sal de
Bunda bu kadar komik gelen nedirki? Sağlık ocağına her gittiğinizde sorulur evlendikten sonra illaki sorulur bu sorular. Küçük büyük yer farketmeksizin. Oturduğunuz yerde sorulmuyorsa bu sağlık ocağının ilgisizliğindendir. Sağlığınız için hanımefendi not alınıyor gelmiş geçmiş bilgileriniz kaydediliyor. Gelişmiş toplumuz. Yapılması gereken bu zaten. Yine aradıklarında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Karşılıklı diyalog anlaşılmak ve anlayabilmek için. Kimse kimsenin umrunda da değil gebe mi prezervatif mi hap mı ile korunuyor diye. Görevlerini yapıyor onlar.Kizlar merhaba.
Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.
Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.
Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya
15-49 yaş arası izlemleri var. Doğurgan çağ olarak kabul edildiği için. Ve toplumda sağlık çalışanları nelerle karşılaşıyor ve karşılaştıklarında insanların hepsine aynı hoşgörüyle yaklaşmaları gerekiyor. Yani 15 yaşında hamileye de rastlıyorlar. Sizin konunuzda belki üslup sıkıntı olabilir. Onun dışında ilgi göstermeleri gayet olumlu.
Hani gördüğümüz anketler sonuçlar falan oluyor ya belki bu tarz verilerle onları da sağlıyorlar.Kadın işini yapıyor,hiç de meraklısı olmadığına eminim.Beni de aradılar,son adet tarihimi,nasıl korunduğumuzu vs sordular.Hatta hemşire, "düzgün cevap veren nadir insanlardan birisiniz. Ya yüzümüze kapatıyorlar ya da saçma sapan cevaplar veriyorlar.İnsanlar bu bilgilerle ne yaptığımızı sanıyor çok merak ediyorum"demişti.
7 sene oldu doğum yapalı. Kızımın 1. Sınıf aşısı için gittik bu sene başlarında. Tekrar gebelik korunma yöntemi hepsini tekrar sorup not aldılar.Kadın işini yapıyor,hiç de meraklısı olmadığına eminim.Beni de aradılar,son adet tarihimi,nasıl korunduğumuzu vs sordular.Hatta hemşire, "düzgün cevap veren nadir insanlardan birisiniz. Ya yüzümüze kapatıyorlar ya da saçma sapan cevaplar veriyorlar.İnsanlar bu bilgilerle ne yaptığımızı sanıyor çok merak ediyorum"demişti.
Düşündüğümüzü söyledim açıkçası artık çok geçCok dalga gecilmis ama evet beni de belli periyotlarla ariyorlar bence guzel bir uygulama aranmak istemiyorsanz sorduklarinda çocuk düşünmüyoruz deyin düşünüyoruz deyince not alip surekli kontrol ediyorlar henuz cocugum yok su asamada biraz sinir bozucu gelebelir ama ilgilenmeleri iyi bir sey cocuk olduktan sonrada iletisimde kalabiliriz
Olumlu tarafindan bakip nimetlerinden faydalanalim gercekten bazi saglik ocaklari ve ebeleri cok ilgisiz en azindan ilgilenmisler diye dusunelimDüşündüğümüzü söyledim açıkçası artık çok geç
Neyse ararlarsa aklımda olan şeyleri de sorarım iyi oldu
Komik gelen kadının üslubuydu.Bunda bu kadar komik gelen nedirki? Sağlık ocağına her gittiğinizde sorulur evlendikten sonra illaki sorulur bu sorular. Küçük büyük yer farketmeksizin. Oturduğunuz yerde sorulmuyorsa bu sağlık ocağının ilgisizliğindendir. Sağlığınız için hanımefendi not alınıyor gelmiş geçmiş bilgileriniz kaydediliyor. Gelişmiş toplumuz. Yapılması gereken bu zaten. Yine aradıklarında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Karşılıklı diyalog anlaşılmak ve anlayabilmek için. Kimse kimsenin umrunda da değil gebe mi prezervatif mi hap mı ile korunuyor diye. Görevlerini yapıyor onlar.
Evet bu açıdan sevindim ben de.Olumlu tarafindan bakip nimetlerinden faydalanalim gercekten bazi saglik ocaklari ve ebeleri cok ilgisiz en azindan ilgilenmisler diye dusunelim
Süt korur olayını ilk kez duydum.korunma yöntemlerini de soruyorlar çünkü "süt korur" ve geri çekilme gibi yöntemler halen uygulanıyor. Benim üniversite mezunu arkadaşım süt korur diye düşünürek bebişi 7 haftalıkken hamile kaldı. bu konuları bilmediğimizi de bilmediğimiz için onlardan bilgi sorulmuyor muhtemelen. onlar da zorla bilgilendiryorlar
Ben ilk korunmak için bilgiyi sağlık ocagindan aldım aslında aksineSanırım sistemde korunmuyor filan görünüyor olmalısın :) şu an farkettim de herseyimiz de sistemlere filan kayıtlı aboo big brother's wacthing us yani :))
Sorarlar çünkü gebe olursan üç ya da dört kez izlem alıyorlar :) sonra o bebek doğuyor aşıları için arıyorlar. Ben asi için eve gelen sağlık ocağı hemşiresi biliyorum :)) kuzenim gitmeyince kızıp evine gitmiş kızın :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?