Sağlık ocağından gebelik var mı diye aranmak?

Ben hamile olduğum halde kimse aramadı valla
Bugün gidip ben haber verdim
Seninkiler komşu teyze gibi olmadan yakana yapışmışlar
Yaa hayırlı olsun sizinki de
Evet gerçekten öyle oldu .
Adetin gecikirse gel test yapalım dedi tamam dedim ne diyim

Evlilik düşünüyor musunuz diye soran bile olmuş.
Beni hiç bekarken aramamislardi.
Bekarlari aramaları da ilginç

15-49 yaş arası izlemleri var. Doğurgan çağ olarak kabul edildiği için. Ve toplumda sağlık çalışanları nelerle karşılaşıyor ve karşılaştıklarında insanların hepsine aynı hoşgörüyle yaklaşmaları gerekiyor. Yani 15 yaşında hamileye de rastlıyorlar. Sizin konunuzda belki üslup sıkıntı olabilir. Onun dışında ilgi göstermeleri gayet olumlu.

Kadın işini yapıyor,hiç de meraklısı olmadığına eminim.Beni de aradılar,son adet tarihimi,nasıl korunduğumuzu vs sordular.Hatta hemşire, "düzgün cevap veren nadir insanlardan birisiniz. Ya yüzümüze kapatıyorlar ya da saçma sapan cevaplar veriyorlar.İnsanlar bu bilgilerle ne yaptığımızı sanıyor çok merak ediyorum"demişti.

Bunda bu kadar komik gelen nedirki? Sağlık ocağına her gittiğinizde sorulur evlendikten sonra illaki sorulur bu sorular. Küçük büyük yer farketmeksizin. Oturduğunuz yerde sorulmuyorsa bu sağlık ocağının ilgisizliğindendir. Sağlığınız için hanımefendi not alınıyor gelmiş geçmiş bilgileriniz kaydediliyor. Gelişmiş toplumuz. Yapılması gereken bu zaten. Yine aradıklarında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Karşılıklı diyalog anlaşılmak ve anlayabilmek için. Kimse kimsenin umrunda da değil gebe mi prezervatif mi hap mı ile korunuyor diye. Görevlerini yapıyor onlar.

Doğru haklısınız.
Keşke böyle şeyler yasanmasa da insanlar daha bilinçli olsa

Cok dalga gecilmis ama evet beni de belli periyotlarla ariyorlar bence guzel bir uygulama aranmak istemiyorsanz sorduklarinda çocuk düşünmüyoruz deyin düşünüyoruz deyince not alip surekli kontrol ediyorlar henuz cocugum yok su asamada biraz sinir bozucu gelebelir ama ilgilenmeleri iyi bir sey cocuk olduktan sonrada iletisimde kalabiliriz

Hani gördüğümüz anketler sonuçlar falan oluyor ya belki bu tarz verilerle onları da sağlıyorlar.
Hani kadınların yüzde bilmem kaçı şu yöntemi kullanıyor bilimsel veriler araştırmalar vs.

7 sene oldu doğum yapalı. Kızımın 1. Sınıf aşısı için gittik bu sene başlarında. Tekrar gebelik korunma yöntemi hepsini tekrar sorup not aldılar.

Düşündüğümüzü söyledim açıkçası artık çok geç
Neyse ararlarsa aklımda olan şeyleri de sorarım iyi oldu

Benim aile hekimim de söylemişti gebelik durumu olursa bize mutlaka bildirmen gerekiyor diye. Açıkcası ben bazı aşılar filan oluyor onların takibi için olduğunu düşünmüştüm. Nitekim öyleymiş. Ayrıca Doğum kontrol yöntemlerinden bahsediyorlar sanırım. Şimdi bebeğim oldu onun aşıları kilo boy takibi için arıyorlar.

korunma yöntemlerini de soruyorlar çünkü "süt korur" ve geri çekilme gibi yöntemler halen uygulanıyor. Benim üniversite mezunu arkadaşım süt korur diye düşünürek bebişi 7 haftalıkken hamile kaldı. bu konuları bilmediğimizi de bilmediğimiz için onlardan bilgi sorulmuyor muhtemelen. onlar da zorla bilgilendiryorlar

Komik gelen kadının üslubuydu.
Hamile olduğunu ogrenirsen önce kocana sonra annene ardından bana haber ver
Bu cümle bence birçok kişiye komik gelebilir.
Aramalarında bir art niyet de aramadım zaten acaba sağlık problemim mi var bilmediğim takip mi edilmesi gerekiyor sıkıntı mı var diye düşündüm.
Kadını da terslemedim ya da dalga geçmedim güldüm ve tamam dedim kapattık.
Evet numaramı kaydet demişti zaten bir şey olursa sorarım hizmet güzel bunu eleştirmedim.

Süt korur olayını ilk kez duydum.
Çevremde emzirirken hamile kalan çok kadın gördüm.
Hala böyle şeylere inanılması tuhaf.

Sanırım sistemde korunmuyor filan görünüyor olmalısın :) şu an farkettim de herseyimiz de sistemlere filan kayıtlı aboo big brother's wacthing us yani :))

Sorarlar çünkü gebe olursan üç ya da dört kez izlem alıyorlar :) sonra o bebek doğuyor aşıları için arıyorlar. Ben asi için eve gelen sağlık ocağı hemşiresi biliyorum :)) kuzenim gitmeyince kızıp evine gitmiş kızın :))

Sağlık ocakları bağlı bulunan hastaların gebelik takibini yapmak zorunda evet ancak böyle arayıp gebelik var mı olursa önce kocana sonra annene söyle demek takip değil tacizdir kimse kusura bakmasın. Olursa bildirin denmiş zaten bir kere, üzerine düşeni yapmış. Benim gebeliğimi gittiğim hastane bildirmişti, ondan sonra aradılar beni gebeymişsiniz takiplerinizi yapmamız lazım bir ara uğrayın diye. Herkes kafasına göre iş yapıyor memlekette.

Ben ilk korunmak için bilgiyi sağlık ocagindan aldım aslında aksine
Yani sisteme giriyorlarsa oradadir.
Şimdi korunmuyorum ama bunu onların bilmesi tuhaf olur
Acaba ilaç almayı bırakmamdan mi anladilar ki
İçim ürperiyor nınınım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…