Evet gerçekten hiç bilmiyordum.Bana da bunun için konu açmanız çok garip gelmişti ki mesajlardan anladığım kadarıyla hiç haberiniz yokmuş böyle bir uygulamadanKızım 3 yaşında . Her kontrolde arar ebemiz ve her aradığında gebelik var mı diye sorar. Ben en son aradığında siz oraya bir çizik atın bu hasta bebek yapmayacak başka diye dedim ,ebe diyor ki ama yaparsan bana haber verirsin değil mi Mecburlar yoksa eminim onlarda diyordur banane be ne haliniz varsa görün diye
Evet öyleymiş ben de sevindim açıkçası hizmet gayet güzel çünkü.Bence toplum sağlığı için gayet pozitif bir durum. Türkiye eğitimin maalesef homojen şekilde dağılmadığı bir ülke, hamile olduğunda alması gereken vitaminlerden, kontrollerden habersiz binlerce kadın var. Ebe de hamilelik olursa arayın diyor, yani yani merak ettiği için değil gelin takibinizi yapalım anlamında
Bu iyice saçma zira evlilik düşündüğünüzde nikah işlemleri için illa ki ya aile hekimine ya da başka bir sağlık kuruluşuna gidip testler yapılıyor. Öyle bir durumda bilmemeleri imkansız. Hadi yoktur ama var diyelim hamileliğini eski usul doktora gitmeden geçirirsen haberleri olmaz da nikah işlemlerinde şart.Beni de bir iki sene önce aramışlardı , evlilik düşünüyor musunuz yakınlarda , olursa da haber verirsiniz diye . Ben de çok şaşırmıştım . Sanırım 30 u geçtim ondan mı acaba git evlen mi diyorlar falan demiştim kendi kendime
Bana saçma geliyor açikçasi. Nasil korundugunuz yada bebek olup olmadigi kimsenin umrunda olmamali. Bu özel bilgidir. Bu bilgide sadece saglik açisindan doktor ile ve onun yanindaki hemsire ile paylasilir. Tekrar diyorum, saglik açisindan, yani acil gerektiginde.
Sirf biri evli diye kimse o kadina "sen hamilemisin" diye soramaz. Sormamali. Ayni sey erkeklerde niye olmuyor? Niye kimse "babami oluyorsun" diye sormuyor? Ki sadece evliliktede hamilelik olmuyor. O halde tüm yetiskin kadinlarmi aransin hamilemisin diye? Yani en son ne zaman korunmasiz seks yaptin diyede sorabilir. Ayni sey yerine geliyor. Ben Türkiyede yasamadigim içinmi beni ürpertiyor bilmiyorum ama bu bence resmen psikolojik baskidir ve agir özel hayati ihlal etmektir.
Hamilelik de vitamin, folik asit, demir ilacı ücretsiz veriliyor. Durumu olmayanlara doğum kontrol hapı veriliyor. Bence de çok güzel bir uygulama. En azından bazı konularda eşitlik sağlanmaya çalışılıyorBence toplum sağlığı için gayet pozitif bir durum. Türkiye eğitimin maalesef homojen şekilde dağılmadığı bir ülke, hamile olduğunda alması gereken vitaminlerden, kontrollerden habersiz binlerce kadın var. Ebe de hamilelik olursa arayın diyor, yani yani merak ettiği için değil gelin takibinizi yapalım anlamında
OhaaBizimki de neyle korunuyorsunuz diye aramıştı her gittiğimde doktorun odasında birde neyle korunuyorsunuz diye soruyor ya
Üniversite öğrencisiyken okuduğum şehirdeki sağlık ocağından benide ararlardı gebe olma durumu var mı işte sorun var mı vs. Bekâr öğrenci bana.Kizlar merhaba.
Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.
Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.
Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya
Ben hamile olduğum halde kimse aramadı vallaBu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.
Evlilik düşünüyor musunuz diye soran bile olmuş.Üniversite öğrencisiyken okuduğum şehirdeki sağlık ocağından benide ararlardı gebe olma durumu var mı işte sorun var mı vs. Bekâr öğrenci bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?