- 29 Haziran 2014
- 2.568
- 1.628
- 133
- 35
Bu durumu yaşayan, böyle bir şeye maruz kalan oldu mu? Yaklaşık 5 yıl önce kalple ilgili büyük bir ameliyat oldum ki daha önce hiçbir problemim yoktu birden çıkan bir sorun yüzünden. Şu an gayet iyiyim çok şükür. Hiçbir zaman bu neden benim başıma geldi, ne yapacağım eyvah yandım bittim demedim. Şükrettim, kadere razı geldim. Hala da şükrediyorum. Ancak arada bir de olsa canımı sıkan şeyler yaşıyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşımın tanıdığı bekar bir akrabası için kısmet aradığı zamanlarda benim için sağlık sorunu olmasaydı düşünürdüm çok iyi vs.bir şeyler söylemiş. Kaldı ki asla öyle bir izlenim vermedim bile evlenmek istemediğimi bilirdi. O arkadaşıma bakış açım asla değişmedi, yine çok severim. Ancak bu hayatıma girecek kişide düşünce yapısı ile karşılaşmaktan çok korkuyorum. Neden kusurlu gibi görürler ki sağlık sorunu olan, daha önce sağlık sorunu yaşamış kişileri? Korkuyorum hayatıma menfaatini düşünen, maddi manevi beni kullanacak birilerinin girme ihtimalinden. Zira insanlar sağlık sorununu zayıflık olarak görüyor, kusur olarak görüyor. Belki yanlış düşünüyorum ancak duyduğum şeyler incitti beni her ne kadar söyleyene kızamasam da. Hayatıma biri girmek zorunda değil, illa evlenmek zorunda değilim ki zaten evlilik meraklısı biri değilim. Her zaman hayırlısını diliyorum. Olmazsa olmaz değil evlilik benim için. Üzülüyorum sadece yarın kimin ne olacağı belli değilken, insanları kusurlu görenlerle, kusurlu gibi muamele edenlerle karşılaşınca.