Sağlık sorunu olan kızın kusurlu olarak görülmesi?

Canım beğenmeyen küçük oğluna almasın hiç canını sıkma onlar işin bahaneleri sana bunu söyleyeni asıl suçlarım ben sana deyip de neden moralini bozuyor ki seni gerçekten seven biri böyle şeyleri önemsemez

Şu konuyu açacak kadar bile ciddiye almaya değmez.
aynen böyle düşünüyorum.
sağlık sorununu kusur olarak gören insanları genele vurursak sayısı o kadar azdır ki. üzerinde konuşmaya bile değmez.

Onların beyni arızalı takmayın:)Beyin arizasininda tedavisi yok malesef

Canım hiçkafana takma ne kusuru gayet sagligin yerinde eminim karşına kıymetini bilen biri çıkacak 😇 yarın aynısı belki daha kötüsü bizimde başımıza gelebilir o tür düşünen bi insan zaten normal değildir allah seni korumuş bence

Boşverin bence
Görücü bakanlar parası var mı, mesleği var mı, tipi nasıl şeklinde insan değil pazae tezgahından mal seçiyorlar. Bu şekilde hissiz, duygusuz bir beraberlik yaşamak inanın istemezsiniz. En kısa zamanda aşkı bulursunuz umarım

Bu durumu yaşayan, böyle bir şeye maruz kalan oldu mu? Yaklaşık 5 yıl önce kalple ilgili büyük bir ameliyat oldum ki daha önce hiçbir problemim yoktu birden çıkan bir sorun yüzünden. Şu an gayet iyiyim çok şükür. Hiçbir zaman bu neden benim başıma geldi, ne yapacağım eyvah yandım bittim demedim. Şükrettim, kadere razı geldim. Hala da şükrediyorum. Ancak arada bir de olsa canımı sıkan şeyler yaşıyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşımın tanıdığı bekar bir akrabası için kısmet aradığı zamanlarda benim için sağlık sorunu olmasaydı düşünürdüm çok iyi vs.bir şeyler söylemiş. Kaldı ki asla öyle bir izlenim vermedim bile evlenmek istemediğimi bilirdi. O arkadaşıma bakış açım asla değişmedi, yine çok severim. Ancak bu hayatıma girecek kişide düşünce yapısı ile karşılaşmaktan çok korkuyorum. Neden kusurlu gibi görürler ki sağlık sorunu olan, daha önce sağlık sorunu yaşamış kişileri? Korkuyorum hayatıma menfaatini düşünen, maddi manevi beni kullanacak birilerinin girme ihtimalinden. Zira insanlar sağlık sorununu zayıflık olarak görüyor, kusur olarak görüyor. Belki yanlış düşünüyorum ancak duyduğum şeyler incitti beni her ne kadar söyleyene kızamasam da. Hayatıma biri girmek zorunda değil, illa evlenmek zorunda değilim ki zaten evlilik meraklısı biri değilim. Her zaman hayırlısını diliyorum. Olmazsa olmaz değil evlilik benim için. Üzülüyorum sadece yarın kimin ne olacağı belli değilken, insanları kusurlu görenlerle, kusurlu gibi muamele edenlerle karşılaşınca.
Hayatımda bazı insanlar tanıdım sadece sağlık değil aile şu bu en ufak problemi olumsuzluğu bile dile dolayan insan müsfeddeleri var inan tam tersi insanlarda var o yüzden şükrediyorum Allaha sakın sıkma canını sana bu bakış açısıyla bakan insanlar ruhen gerçekten hastalar bunu bil Allaha bırak

kendısı bu hayatda garantı belgesını nerden almıs acaba
boylelerının nasıl sınanması gerektıgını yaradan bılırde ah gor yarabbım dıyebılıyorum

nefret edıyorum oyle ınsanlardan . dangalaklar

sıkmayın canınızı ya. amaan bosverın boyle ınsanlar gercekten cok. ınsallah ıyı ınsanlarla karsılasırsınız. benım evlenırken hıc bır sorunum yoktu bır evlendım hep saglıkla sınandım . zorlu surecler gecırdım. ne yanı ozaman bosamalımıydı koca benı. gercekten cok gereksız sacma sapan ınsanlarla aynı dunyada yasıyoruz resmen oksıjen ısrafları. onun aracı olması zaten mutlulukta getırmez o mentalıtede ınsanlar onların bakıs acıları saglıklı degıl asıl hasta onlar

Bu durumu yaşayan, böyle bir şeye maruz kalan oldu mu? Yaklaşık 5 yıl önce kalple ilgili büyük bir ameliyat oldum ki daha önce hiçbir problemim yoktu birden çıkan bir sorun yüzünden. Şu an gayet iyiyim çok şükür. Hiçbir zaman bu neden benim başıma geldi, ne yapacağım eyvah yandım bittim demedim. Şükrettim, kadere razı geldim. Hala da şükrediyorum. Ancak arada bir de olsa canımı sıkan şeyler yaşıyorum. Yakın zamanda çok sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşımın tanıdığı bekar bir akrabası için kısmet aradığı zamanlarda benim için sağlık sorunu olmasaydı düşünürdüm çok iyi vs.bir şeyler söylemiş. Kaldı ki asla öyle bir izlenim vermedim bile evlenmek istemediğimi bilirdi. O arkadaşıma bakış açım asla değişmedi, yine çok severim. Ancak bu hayatıma girecek kişide düşünce yapısı ile karşılaşmaktan çok korkuyorum. Neden kusurlu gibi görürler ki sağlık sorunu olan, daha önce sağlık sorunu yaşamış kişileri? Korkuyorum hayatıma menfaatini düşünen, maddi manevi beni kullanacak birilerinin girme ihtimalinden. Zira insanlar sağlık sorununu zayıflık olarak görüyor, kusur olarak görüyor. Belki yanlış düşünüyorum ancak duyduğum şeyler incitti beni her ne kadar söyleyene kızamasam da. Hayatıma biri girmek zorunda değil, illa evlenmek zorunda değilim ki zaten evlilik meraklısı biri değilim. Her zaman hayırlısını diliyorum. Olmazsa olmaz değil evlilik benim için. Üzülüyorum sadece yarın kimin ne olacağı belli değilken, insanları kusurlu görenlerle, kusurlu gibi muamele edenlerle karşılaşınca.
YARINIMIZIN GARANTİSİ VAR MI? SAĞLIKLI DİYE EVLENİRSİN MEVLA BİR DERT VERİR ÇEKERSİN. NASIL İNANÇTAN UZAK BİR DÜŞÜNCE. KAZA VE KADER ALLAHTAN. SİZ RAHAT OLUN İNŞALLAH ALLAH HAYIRLI BİR İNSAN ÇIKARIR KARŞINIZA.

Bunu söyleyen kisiye kirilmamani anlayamiyorum. Söyledigi sey normal degil ki.
Sanki insandan degil, bir maldan bahs ediyormus gibi. Ve o malda, defoluymus gibi.

Cok ayip, çok kirici ve çok insafsizca. Yani konu evlenmek, görücü üsülü felan hiç degil. Senin üzerine düsündeklerini disa vurmus bu "arkadas". Yerinde olsam, mesafe alirdim.
Bilmiyorum bana anlatan kişi bu şekilde bahsetti ancak hastalığımdan dolayı mı yoksa bu hastalığın getirdiği hassasiyetten dolayı mı öyle bir şey söyleme ihtiyacı duydu niyetini bilemiyorum. Bilsem de kızamıyorum inanın bu düşünceye sahip çok kişi olduğunu da biliyorum. Dilleri ile her şey Allah’tan, hepimizin başına gelebilir deseler bile kalpleriyle bunu söylemiyorlar. Kızamıyorum ama üzülüyorum açıkçası. Benim öyle bir beklentim zaten yoktu ki ondan, neden böyle bir şey söyleme ihtiyacı hissetti bilmiyorum. Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

@oyledeme evet benimde bu şekilde tanıdığım var
Zihniyet önemli ..
Allah iyi yürekli bir insan karşısına çıkartsın, seni anlasın dinlesin :KK200:
Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için ❤️ Allah razı olsun, güzel kalpleriniz ve moral verici yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Benim kronik bir hastalığım var.. En başta kendi annem kimsenin bunu bilmesini istemedi. Bir kere o kadar kötü ağrılarım var ki doktor koltuk değneği verdi. Eve gelince topaliya topaliya öyle iceri girdim. Annemin ilk tepkisi "bunlarla burda gezmeyeceksin heralde" oldu. Ben bir süre hastalığımı bu sebebten doğru dürüst kabullenemedim. Bi kaç kez hastaneye yattım. Annem bunu nişanlıma (şimdiki eşime) söylemememi istedi. Cünkü beni hastalıklı bilmesin diye.
Ben eşime ilk buluşmamizda hastalığımı anlattım. Hatta psikolojik destek aldığımı da. Hastaneye yattığımı da. Dürüst olmak bir yana:ben kimsenin beni aşağılamasina izin vermem bu konuda. Elimde değil hastalığım belki, ama onu acitasyon yaparak taşımıyorum. Ben buyum işte. Isteyen beğenir, istemeyen istediği yere gidebilir. Zorla tutan yok. Sizde kendize kompleks yaptırmayın. Sizi sevecek insan sizi olduğunuz gibi sevecek zaten. Baskalarin ne düşündüğü kimin umrunda? Sizde kendinizi sakın eksik hissetmeyin. Cok gecmis olsun bu arada
Çok çok teşekkür ediyorum. Allah sağlıklı sıhhatli, eşinizle de mutlu bir hayat sürmeyi nasip etsin. Aslında kendimi ezik hissetmiyorum ya da ajitasyon yapmıyorum. Ancak etrafımda sağlık sorununu zayıflık olarak görenlerin olması, bunu duymak, bilmek beni üzüyor. Bu yaşıma kadar bir kere bile neden benim başıma bu geldi eyvah yandım bittim kimse benimle evlenmeyecek ya da hastalıklı olarak görecekler korkusuna kapılmadım asla. Ancak buna rağmen karşımdaki kişinin beni hasarlı, kusurlu gibi gördüğünü duymak öğrenmek sinirlenmek ile üzülmek arası bir duyguya büründürüyor beni. Duyduğumda olabilir öyle düşünebilir diye cevap verdim. Ancak bu güne kadar etrafımda bu durumu bu şekilde göreceklerini, dile getireceklerini hiç düşünmemiştim. Bu olağan bir şey çünkü hastalık. Bugün çıkmaz, ertesi gün çıkar ki elimizde de değil engelleyemeyiz. Güzel yorumlarınız, destekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

valla okudum ve bu cahil zihniyete üzüldüm
Allah herkese akıl fikir ihsan etsin
dilerim ki senin karşına sana değer veren her hastalığında sağlığında yanında olan bir insan olsun
Zaten evlenirken de bu şekilde nikah masasına oturuluyor hastalıkta sağlıkta iyi günde ve kötü günde diye
Çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için. Allah hepimizi iyi, merhametli insanlarla karşılaştırsın. Zira bazı insanlar ciddi anlamda acımasız oluyorlar. Dilerim herkes mutlu olur.

Bakalım ben onu istiyor muyum? Demediniz mi? Bence arkadaşınızın bunun sizi inciteceğim bile bile söylemesi de karşı tarafın demesi kadar ayıp. Kaldı ki siz ona dememişsiniz birini bul diye. Hem işgüzarlık yapmış hem de patavazsızlık. Valla kimsenin bir gün sağlık problemi yaşamayacağının garantisi yok. Bir gün uyandığında engelli olacağının hiçbir şeyin garantisi olmadığı bu dünyada güzel laf etmiş. Ne diyelim onu da sağlık sorunu yaşadığında yarı yolda bırakacak hayat. Ben yaşatanın er ya da geç yaşayacağına inanıyorum. Rabbim önünüze gerçekten seven insan olan birini çıkarsın.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Bunu söyleyen arkadaşımı da çok severim halbuki. Yani nasıl oldu da böyle bir konu açıldı, neden böyle bir şey söyledi bilmiyorum. Keşke düşündüğü kendisine kalsaymış o ortamda. Hayırlısı olsun artık. Demek ki duyacakmışım böyle bir konuşmanın geçtiğini.

Hastalık değil ama kulağımda duyma sorunu var işitme cihazı kullanıyorum küçük yaştan beri. Bizimde akrabalar anneme evlilik arifesindeyken eşimin engeli olup olmadığını soruyolardı sürekli, ben engelliyim ya eşimde öyle olmadı tabi normal insan bana niye baksın, zihniyete gel😏 arkadaşlarımda ozaman sevgilim olan şuanki eşim için kulağındaki sorunu biliyormu diye soruyolardı, bende yok söylemedim balayında süpriz yapcam diyodum 😄 dengesiz cahil insan çok yani konuşup dururlar, hayat onları ciddiye alcak kadar uzun değil boşver geç ☺
Dilerim bir ömür mutlu olursunuz eşinizle :) Sağlık sorununun kusur, hasar olarak görülmediği zamanlar da gelir umarım 😊

Öncelikle çok çok geçmiş olsun, daha iyi olmanıza çok sevindim. İnşallah ömür boyu sağlıkla yaşarsınız.

Bende 2006 yılından beri iltihaplı eklem romatizması var. Çok ağır ilaçlar kullandım, anne olmam kesinlikle yasaktı. Düzgün tedavi edilmezse eklemlerde ve tüm vücutta hasarlara neden olan, ellerde ayaklarda yamukluklar yaratan bir hastalık. Hayatıma giren insanlara açık açık söyledim ve hiç sıkıntı olmadı. Eşim doktor, ona söylediğimde ( riskleri daha iyi bilmesine rağmen) umursamadı ve biz evlendik. Şükür annede oldum ❤ Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok o nedenle bu tip insanlarla muhattap bile olmayın. Doğru insan sizi hastalıkta ve sağlıkla sevecektir.
Ne mutlu size ve eşinize :) Dilerim bir ömür sağlıklı, mutlu bir şekilde yaşarsınız eşiniz ve evladınız ile birlikte. Çok teşekkür ediyorum yorumunuz, desteğiniz için.

Kimin ne olcağını bilemezsin evlenmeden önce eşimin kalp hastasını oldugunu bılıyordum bir sürü anjıo. stend ve amelıyatlarını da bılerek evlendım. Astım harıcınde kendımde bişi olduğundan haberım yoktu. Şuan 4 aylık evlıyım ve kanser tedavısıne başladım çocuk istemiştim tesadüfen doktora gitmemle öğrendim bence üzmeyin kendinizi arkadasınız biraz anlayıssız bence.
Allah size de eşinize de şifa versin. Çok geçmiş olsun. Hayırlısıyla hastalığınızı atlatıp evladınızı kucağınıza alırsınız sağlıklı, mutlu, uzun bir ömür sürersiniz inşallah. Çok teşekkür ediyorum desteğiniz için.

Canım beğenmeyen küçük oğluna almasın hiç canını sıkma onlar işin bahaneleri sana bunu söyleyeni asıl suçlarım ben sana deyip de neden moralini bozuyor ki seni gerçekten seven biri böyle şeyleri önemsemez
Bunu bana söyleyen kişi o arkadaşımı çok sevdiğimi de bilir. Söylediğinde kızamadım bile. Olabilir öyle düşünebilir, insanlar yaşamadığı, bilemediği için konuşurlar dedim kapattım.

kendısı bu hayatda garantı belgesını nerden almıs acaba
boylelerının nasıl sınanması gerektıgını yaradan bılırde ah gor yarabbım dıyebılıyorum

nefret edıyorum oyle ınsanlardan . dangalaklar

sıkmayın canınızı ya. amaan bosverın boyle ınsanlar gercekten cok. ınsallah ıyı ınsanlarla karsılasırsınız. benım evlenırken hıc bır sorunum yoktu bır evlendım hep saglıkla sınandım . zorlu surecler gecırdım. ne yanı ozaman bosamalımıydı koca benı. gercekten cok gereksız sacma sapan ınsanlarla aynı dunyada yasıyoruz resmen oksıjen ısrafları. onun aracı olması zaten mutlulukta getırmez o mentalıtede ınsanlar onların bakıs acıları saglıklı degıl asıl hasta onlar
Çok teşekkür ediyorum. Allah şifa versin, bir ömür sağlıklı ve mutlu bir ömür sürersiniz ailenizle birlikte inşallah.

Back
X